Co z tym zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Co z tym zrobić?

Witam po długiej nie obecności....wybaczcie , trzeba żyć dalej i walczyć całym tchem choć to bardzo trudne, nawet nie wiecie jak bardzo.
Nigdy nie przypuszczałam że życie może mieć tyle kolców.
...nie bede opowiadała całej swojej historii bo jak ktoś będzie chciał to sobie przeczyta a jak nie to trudno. W każdym razie życie mam nie kolorowe i każdy dzień jest dla mnie dużym wysiłkiem żeby działać, żyć oddychać i walczyć.

Ale komuś najwidoczniej chodzi o to żebym się załamała i skończyła tą tragikomedię z domieszką kryminału.
Od jakiegoś czasu dostaje dziwne a powiedziałabym głupie smsy;
...............''Chodzisz nadęta jak balon, ja na twoim miejscu nie wyszłabym z domu. Czy ty wiesz co twój mąż wyprawia?? Gdziekolwiek się pojawi podrywa dziewczyny w sanatorium, w pracy w pociągu na ulicy, w barze, gdzie tylko się da. Mieć takiego k...rza w domu to nie do pomyślenia. Weż zejdz z parteru blondyna , bo powodu do dumy to ty raczej nie masz ''

to jeden z nich...bez komentarza.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co z tym zrobić?

Witaj po długim czasie.

Możesz zgłosić na policję fakt otrzymywania takich wiadomości.
Możesz operatora swojej sieci poprosić o zablokowanie połączeń z tego numeru, z którego przychodzą te wiadomości.

Nie musisz być bezradną.

3

Ale czy Policja się tym zajmie jeśli nie ma tam grożb karalnych i numer sim jest wyjmowany z aparatu???
Gdybym takiego smsa dostała pare lat temu to pewnie bym z domu nie wyszła;-), ale ktoś najwidoczniej nie wie co ja ze swoim mężem przezyłam , gorsze rzeczy słyszałam widziałam i czytałam. Nic mnie już nie zdziwi co do tego człowieka. Jesteśmy sobie obojętni i pewnie w nie dalekiej przyszłości nic nas już nie będzie łączyło, no chyba że dziecko;-)))

4

A najprostszy sposób to zmiana numeru i...po sprawie.

P.S Czytałam Twoją historię. Jak sobie teraz radzisz?

5

Pomalutku z trudem i urzędnikami do przodu ;-)) Każdy dzień przynosi coś innego, nowego i dziwnego.Przynajmniej się coś dzieje a to już dobrze.
Najwidoczniej jeszcze nie jestem odbierana tak żle skoro komuś przeszkadza że chce mi się jeszcze żyć, iść do fryzjera i biegać tu i tam aby było do przodu... a nie do tyłu.
Miejmy nadzieje że w tym roku skończy się to wszystko definitywnie i wreszcie bede mogła żyć w spokoju i z nowymi marzeniami;-)

6

To dobrze:) Byle do przodu. A jak sytuacja mieszkaniowa. Jak synek?

7

No właśnie... gdyby nie te 2 tematy to byłabym szczęśliwa. Muszę udowodnić przed sądem że synkowi ręka nie odrosła bo Lekarze Orzecznicy są innego zdania.;-)))
Nie ważne że ma prawie 8 lat a ja dalej go ubieram i myję, no cóż może cuda się zdarzają, kończyny odrastają jak po czarodziejskiej wróżce .
Dziecko jest wysyłane do Poradni Diabetologicznej przez biegłego Sądowego ,a leczy się  u chirurga, ortopedy, alergologa i neurologa. Może mam amnezję i nie wiem że dziecko chodzi do diabetologa i że ma problemy z cukrem;-))) Może jestem niedowidząca i nie zauważyłam że nagle ma łokieć i przedramię. Chory mamy system i chorą opiekę. W ogóle wszystko w tym kraju jest chore a w pierwszej kolejności to mój mąż, nie mąż bo tak właściwie to nic mnie z nim nie łączy poza paroma rzeczami.
Nie wiem z kąd mam na to jeszczę siłę walczyć, chyba tylko dla niego''Mojego Ukochanego Pindola'' , który jest taki mądry że nawet nie przypuszczałam. Dla dziecka jest wszystko oczywiste i proste, nie tak jak dla nas dorosłych. Gdybyśmy byli choć troszkę dziećmi wszyscy bylibyśmy szczęśliwsi i życie było by prostsze.
Co do smsów, lata mi to koło nosa jak  z tąd do Szczecina i z powrotem. Nie warto tracić energii na zawistnych i głupich ludzi. muszę zostawić tą moją cenną energie na dalsze życie.

Bo będe szła przez życie sama i sama musze sobie radzić ze wszystkim.I może kiedyś stwierdzę że było warto dla siebie i dziecka. może kiedyś będe żyć w spokoju i harmonii ducha.

Zablokowałam ten numer bo jest taka funkcja w telefonie, nawet nie wiedziałam;-)) Sms zostawiłam dla sądu ;-) przydadzą się;-))

Mąż mówił przez te wszystkie lata zetnij włosy cyt..zrób coś ztym idz do fryzjera, wyglądasz jak czupiradło..''
A ja przez te wszystkie lata szłam i ścinałam, chciałam mu się podobać ale to sensu nie było bo tak naprawdę jemu się podobało wszystko inne tylko nie Ja.

Teraz mam długie , piekne loki , czasem prostuje, ale geste i lśniące. A On na to patrzyć nie może;-))
Kobiety u fryzjera zachwycają się moimi włosami i męrzczyżni również. Nie raz słyszę jakie Pani ma piękne włosy itd.
Coś jest nie tak , czemu mąż tego nie widział??? Poprostu od samego początku nie akceptował mojej urody.
No cóż jego strata;'-))))))

8

Co słychać?

9

Smsów ciąg dalszy, tyle że są coraz ostrzejsze i wulgarne,,, ostatni sms to prawie wypracowanie;-))) zgłosiłam gdzie trzeba ale nic z tego nie wynika na razie..
Szkoda że ludzie nie mają co robić tylko bawią się w takie bzdury i niszczą kogoś od środka, zamiast zająć się czymś pożytecznym, na przykład pomaganie biednym zwierzętą ze schroniska, albo sprzątanie świata,.

i tak mnie nie złamią kimkolwiek była by ta osoba, ;-))) Nikt nienawiścią świata nie zbuduje;-)))

10

Jeśli w dalszym ciągu dostajesz takie SMS-y to:
1. zablokuj możliwość otrzymywania wiadomości z określonego numeru
2. zmień numer telefonu,
3. ponownie zgłoś problem policji.

11

Zmienić numeru nie mogę ponieważ nie dość że to telefon zapisany na Jaśnie Pana to jeszcze na umowę i to ja za niego płacę rachunki winnym wypadku Jaśnie Pan dostał by karę za nie dotrzymania umowy z operatorem.Mam ten numer 7 lat...trochę szkoda
ale z drugiej strony Jaśnie Pan stwierdził że nie potrzebnie dzwonie tam gdzie nie trzeba tj. kiedyś jakiejś jego panny.. więc dobrze mi tak!!! A zresztą to nie jego problem...
Głupek przecież na jego osobę są tam takie epitety że ...
Oczywiście że to zgłoszę na policję, ale swoją drogą jaki bezsens.
od wielu lat użytkuje jego telefon i płace rachunki co jakiś czas dostaje nowy aparat i nawet nie mam prawa sama sobie zablokować tego numeru, bo telefon jest na niego.

Myślę z całą pewnością że on wie kto to jest i ma z tego radość, a wszystko szytę jest bardzo cienkimi nićmi.
Pozdrawiam;-)))

12

Jeśli to nie Twój telefon, to będąc na Twoim miejscu zadzwoniłabym do "Jaśnie Pana" informując go o zaprzestaniu korzystania z jego telefonu i płacenia za niego rachunków. Telefon wysłałabym paczką poleconą za potwierdzeniem odbioru, a sama kupiłabym nowy telefon. Trochę zachodu, ale spokój - bezcenny.

Trzymam kciuki. smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024