małe piersi duży kompleks ! mówić o nim facetowi ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » małe piersi duży kompleks ! mówić o nim facetowi ?

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 160 ]

Temat: małe piersi duży kompleks ! mówić o nim facetowi ?

Mam 23 lata i bardzo mały biust, jest to mój kompleks od szkoły średniej, bo kiedy mi to jeszcze nie przeszadzało zaczynali mi to pokazywać znajomi np rodzina że mójbiust jest mały no i właściwie dopiero kiedy przyszło do kontaktów damsko męskich zaczęło mnie to krępować.
Noszę staniki push up zawsze dobrze dopasowane żeby jakkolwiek podkreślić to co tam jest, mam już takie lekkie zboczenie kiedy widzę dziewczyne z łądnym dekoltem to po prostu zaglądam częściej niż facet, nei chodzi tu o czywiście o to że coś ze mną nie tak , nie podnecają mnei kobiety ale po prostu chyba strasznie im tego zazdroszcze, to takie kobiece i piekne.
Małych piersi już nie zmienie, operacja nie chodzi w grę.
Mam obawy przed kontaktami z moim chłopakiem, kiedy się dotykamy i całujemy np bez bluzek ja zostaje w staniku, on nalega żebym go zdjęła ale ja po prostu mówię nie.
Powinanm mu powiedzieć że nei chce go zdjąć bo nie podobają mi się moje małe piesi czy probowac zdjąc ale nie mówić mu o kompleksie ?
Kiedyś wyczytałam że facetom nie powinno się ujawniać swoich kompleksów i powinno się udawać że jest wporządku wtedy sami nie zwracają na to uwagi.
Mi jest strasznie neizręcznie zdjąć stanik, mój mężczyzna jest dość potężnie zbudowany, zacznie mnei dotykac po piersiach a tam w zasadzie nic ;/ płasko sad a wiem że lubi bardziej krągłe kobiety.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: małe piersi duży kompleks ! mówić o nim facetowi ?

Jeśli traktujesz ten związek na poważnie to chyba warto powiedzieć. Tylko nie opowiadaj mu o tym, jaka jesteś załamana z tego pwoodu. Powiedz, że masz małe piersi i że chcesz, zeby on to zaakceptował. Powinien zrozumieć, bo chyba nie to jest dla niego najważniejsze.
Pociesze Cię
Ja mam strasznie duże piersi. I nie ma w tym nic fajnego. Mam ogromny problem z kupieniem biustonosza. Muszę na niego wydać około 200zł, są tylko w podstawowych kolorach. Seksowna bielizna ? Małe szanse... nic fajnego. Z kupnem zwykłej koszulki mam często problem. Ostatnio nawet z kurtką mialam. Teraz wszystko jest robione na kobiety z niewielkim biustem. Może to wydać się śmieszne, ale piersi w wielu rzeczach przeszkadzają. Np podczas seksu ! Muszę seks uprawiać w staniku, gdyż nie lubie jak mi coś "dynda". Trochę to śmieszne, ale prawdziwe ;/
Pokochaj siebie taką jaką jesteś ! I to jest najważniejsze wink

3

Traktuje ten związek poważnie, kocham go on mnie też i piersi nei są dla mnei najważniejsze ale jednak czuje się przez to mało sexowna szczególnei w towarzystwie dzieczyn z ładnymi dekoltami.
Wiem że bardzo duży biust to też brak komfortu no niestety nie wybieramy tego.
Zastanawiam się po prostu czy arto mu o tym powiedzieć czy udawać że kompleksu nie ma

4

Kzda kobieta ma kompleksy i kazda uwaza,ze moglaby miec to wieksze tamto mniejsze taka jest nasza natura:)wiesz ja posiadalm biust 80 D a tez bardzo czesto zagladam innym kolezanka w staniki (mimo ze nosza push up i maja piersi sporo mniejsze) i mowie ''Boze jak ja bym chciala miec takie piersi jakie one duze fajne czemu ja takich nie mam?:D'' ja tez posiadal blokade sychiczna i nie potrafilabym zdjac stanika przy facecie mam wrazenie ,ze moje piersi sa male nie iwem obwisle? ;/ ajjj ;/ my kobiety zawsze musimy narzekac tongue moim zdaniem powinnas zaszalec ;D zdejmij stanik ,daj sie ponieś chwili smile Twoj facet na pewno bedzie zachwycony uwierz,ze to co nam  sie nie podoba facetow moze bardzo krecic:) az kozie smierc jak nie sie ni epokazesz facetowi to nigdy sie ni eprzekonasz co on tak naprawde mysli a skoro jestescie ze soba to na pewno dazycie sie uczuciem a skoro to milosc to kocha sie kazda czesc ciala partnera bez wzgledu na wielkosc:) taaa jakby lubil bardziej kragle kobiety to by na Cb nie psojrzal a przeciez z miliona kobiet wybral wlasnie Ciebie!!! wanilja idz zaszalej i nie marudz ;p smile trzymam kciuki:D

5

karolajjjna_? napisał/a:

Kazda kobieta ma kompleksy i kazda uwaza,ze moglaby miec to wieksze tamto mniejsze taka jest nasza natura:)wiesz ja mam biust 80 D a tez bardzo czesto zagladam innym kolezanka w staniki (mimo ze nosza push up i maja piersi sporo mniejsze) i mowie ''Boze jak ja bym chciala miec takie piersi jakie one duze fajne czemu ja takich nie mam?:D'' rowniez posiadal blokade psychiczna i nie potrafilabym zdjac stanika przy facecie mam wrazenie ,ze moje piersi sa male nie nie wiem obwisle? ;/ ajjj ;/ my kobiety zawsze musimy narzekac tongue moim zdaniem powinnas zaszalec ;D zdejmij stanik ,daj sie ponieś chwili smile Twoj facet na pewno bedzie zachwycony uwierz,ze to co nam  sie nie podoba facetow moze bardzo krecic:) raz kozie smierc jak nie sie nie epokazesz facetowi to nigdy sie nie przekonasz co on tak naprawde mysli, a skoro jestescie ze soba to na pewno darzycie sie uczuciem a skoro to milosc to kocha sie kazda czesc ciala partnera bez wzgledu na wielkosc:) taaa jakby lubil bardziej kragle kobiety to by na Cb nie spojrzal a przeciez z miliona kobiet wybral wlasnie Ciebie!!! wanilja idz zaszalej i nie marudz ;p smile trzymam kciuki:D

6

Wanilja,

ja tez mam mały biust /70 b czasami c zależy od numeracji/ i c przy 70 w obwodzie nie oznacza dużych piersi. Nie są może mikroskopijne ale dość małe... i jestem pewna, że o tym kompleksie nie powinnaś powiedzieć swojemu partnerowi. A wiesz dlaczego, skoro jest z Tobą to podobasz mu się taka jaka jesteś!!! Nie widzi Twoich małych piersi, po prostu uznaje że są normalne. Gdy mu o tym powiesz, sama mu ten kompleks pokarzesz smile tak już jest.

Tak samo nigdy nie czuj się gorsza przy kobietach z dużymi piersiami. Bo gdy zaczniesz z nimi konkurować stajesz się od nich słabsza a twój facet może to zauważyć.

Także bez oporu zdejmuj stanik, albo niech sam zdejmie i niech się zajmie się twoimi piersiami niezależnie od tego czy są duże czy małe wink

pozdrawiam.

7 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-01-04 21:12:07)

Wiem że on nie jest ze mną bo mnie kocha ale hehe dziewczyny wy tu piszecie, jedna z was ma rozmiar D a druga B albo małe C i uważacie że wasze piersi sa małe, ja mam rozmiar 75 A i jestem upoełnie płaska nie mam większych piesri od swojego faceta więc nei sądze żeby było się wogole czym bawić sad
Jasne że jeśki się kogoś kocha to nie ma znaczenia ale tu chodzi o moją samoocene nie czuje się przez to sexowna.

8 Ostatnio edytowany przez neonka22 (2012-01-04 21:34:00)

To ja Cię pocieszę i powiem Ci, że mam ten sam problem..
Tylko ja dodam, że u mnie to nawet nie przypomina piersi tylko jakieś stożki.. a mam 22 lata..
Także się tego wstydzę i także noszę push up`y. Nawet tabletki hormonalne nic nie pomogły! Także już nie wiem co robić ;(

Tylko, że ty masz faceta, który cię kocha i to akceptuje.. niestety mój związek się zakończył.. i boję się kolejnego.. boję się, że ten nowy przyszły facet.. nie zaakceptuje tego.. że żaden tego nie zrobi sad

9

neonka22  , moje piersi wyglądają podobnie, sterczące stożki.
Tak mam kogoś kto mnie kocha ale on jeszcze ich nie widział, nie uprawialiśmy jeszcze sexu a kiedy się całujemy czy pieścimy to ja nie zdejmuje stanika ;/, po prostu głupio mi że nie będzie miał nawet co chwycić wiem że mnie kocha całą ale to i tak siedzi we mnie.
neonka22 też znajdziesz kogoś kto Cię pokocha smile i uporamy się jakoś z tymi naszymi kompleksami

10

A czy Ty myślisz, że Twój facet nie wie o tym, że masz mały biust?
Coś ty!
Ja z moim byłym byłam 6 lat i współżyliśmy wszystko było ok.. początki także były dla mnie trudne.. ale on mi powiedział 'czy ty myślisz, że ja nie widzę, że masz push upy? Albo myślisz, że jak się nachylasz to, że widać, że masz mały biust'?
Jeśli chodzi o biusty to faceci są mistrzami i wiedzą i widzą WSZYSTKO! Twój facet zapewnie też.. no ale przecież nie podejdzie do ciebie ni z tego ni z owego i powie 'ej masz mały biust!'

Musisz się przemóc i pokazać mu jaka jesteś.. niestety TAKIE JESTEŚMY! OBIE! A zauważ, że to dobry sprawdzian dla waszego związku! Jeśli zaakceptuje ciebie taką jaką jesteś nawet z tymi naszymi stożkami to oznacza, że na prawdę cię kocha wink
A jeśli nie.. to nie wart. Jesteśmy młode! Całe życie przed nami i multum facetów, którzy będą kochali nasze biuściki ;p

11

wiem że faceci widzą jaki jest biust i że stanik jest grubszy i myślę że pomimo tego co tam mam będzie mnie kochał , chodzi jednak tylko o mnie że jest to jednak dla mnie bariera zastanawiam sie właśnię czy powinnam mu o tym powiedzieć czy milczeć i starać się z tym walczyć

12

no tak..walczyć...ale jak chcesz z tym walczyć?
Myślę, że nie powinnaś mu mówić wprost o co chodzi i oczywiście nie uciekać od zbliżeń, bo nie ważne jakby cię kochał to jednak popęd to popęd.. i oby nie zaspokoił się gdzie indziej..
Myślę, że możesz mu powiedzieć, że nie jesteś zadowolona ze swojego ciała i to sprawia, że czujesz się skrępowana i poprosić go o to, by zrobił wszystko, żeby tak nie było wink
Jeśli to poważny związek to myślę, że on ma wszelkie prawo, by ci pomoc z tym kompleksem.

tez mialam taki sam kompleks pomogla rozmowa mojemu facetowi nie przeszkadzalo to jednak bardzo sie krepowalam ale zawsze powtarza nawet do tej pory ze sa cudowne mimo ze sa takie male :d przyznal sie nawet ze owszem moglyby byc wieksze ale jesli takie sa to tak juz musi byc ... jesli facet nie zaakceptuje tego to jak ktos pisal pare postow wyzej nie jest Ciebie wart ...a gdzie znajdzie druga taka jak TY?? no wlasnie smile wiec jesli zalezy mu naprawde to bedzie sie staral aby pozbawic Cie tego kompleksu bo naprawde czasami psuje atmosfere gdy sie ciagle o tym mysli ze inna ma wieksze,,,

14 Ostatnio edytowany przez wicherek (2012-01-04 23:15:33)

wanilja, najwazniejsze abys zaakceptowała siebie, małe są ale co z tego, jesteś mloda więc są na pewno kształtne i jedrne, co z tego iż małe jak apetyczne! big_smile sama mam małe i nigdy nie byłam tym zdołowana, a nosze na prawdę małe A, co prawda najfajniej wygladaja jak człowiek sie podnieci czy zmarznie hehe big_smile
na prawde nie ma co sie krzywic, twoj mezczyzna doceni twoje wdzieki nawet jak są małe, bo piersi jakie by nie były sa oznaka kobiecosci i seksualnosci, zawsze beda oddzialywac na fecta, nawet małe. oczywiscie kazdy facet wolalby kraglejsze, wieksze, jeszcze wieksze bo to faceci! wzrokowcy! ale zauwaz pisze "faceci" ogołem wink
nie jestem za mowieniem wprost facetowi o swoich wadach, moze puzniej, to zalezy od tego jak bardzo zaawansowany jest zwiazek, ale sa inne metody oswojenia siebie i jego z swoimi kompleksami/wstydliwoscia.
na przyklad jak lezycie nago, mozesz powiedziec "przykryj mnie, moje malenstwa zmarzna" taka drobne przekomarzanie sie po pierwsze ty sie oswoisz z ta sytuacja, rozladujesz swoje napiecie, pokazesz mu ze masz dystans, delikatne zwrocenie uwagi na problem...... zobaczysz jego reakcje i jak to skwituje. rzecz jasna mozesz mowic wprost o tym i bez ogrodek jak nie masz z tym problemu. mnie to na przyklad krepowalo na poczatku i takie delikatne niedopowiedzenia, żarciki pozwoliły mi wybadac co on mysli, moze nie w takiej sytuacji jak opisalam, u mnie byla nieco inna, ale tez taka lekko zartobliwa i w sumie w podobny sposob uzyskalam wiedze, ze jemu to nie przeszkadza i ladnie wybrnał z sytuacji wink a mi to dało pewnosc siebie i potem nie miałam problemow z lataniem przed nim nago big_smile
warto sie przełamac do wlasnych przyjemnosci smile

15

Wiem, ze dla Ciebie to problem ale uporaj sie z tym, nie musisz sie wstydzic swoich malych piersi. Powiem Ci, ze ja tez mialam taki problem, bo moje piersi sa rowniez male i wstydzilam sie aby moj chlopak je dotykal ( myslalam sobie wtedy ''kurcze on pewnie nic nie czuje'' big_smile jednak z czasem pokochalam swoje malenstwa big_smile i przestal byc to dla mnie kompleks, mimo ze fajnie byloby miec wieksze ;-) A powiem Ci jeszcze, ze ten kompleks mialam przez kilka dobrych lat!
Mezczyzna z ktorym jestes, ktory Cie kocha nie zostawi Cie tylko dla tego, ze masz male piersi. Jestem pewna, ze na pewno mu sie spodobaja, bo sa TWOJE a on Ciebie kocha :-)
Pomalutku malymi kroczkami pozwol mu, by zdjal stanik. Nie wydaje mi sie by dobrym pomyslem bylo mowienie mu o swoich kompleksach. Ja ze swoim ex chlopakiem nigdy nie rozmawialismy o naszych kompleksach, i uwazam ze tak jest dobrze, bo jak zaczniesz facetowi marudzic: a moje nogi za grube, piersi za male, brzuch wystaje, nos duzy itd... to mozliwe, ze on rowniez tak Cie zacznie postrzegac, dlatego o kompleksach sie nie mowi. Facet wtedy widzi, ze dziewczyna ma niskie poczucie wlasnej wartosci i wtedy dla niego nie bedziesz wydawac sie taka atrakcyjna jak wczesniej.
Zapewniam Cie, ze jak mezczyna Cie kocha to cala a nie tylko czesc Ciebie :-)
Zobaczysz, ze nie ma sie czego wstydzic :-)

16

Macie racje dziewczyny smile
Nie warto mu o tym mówić i zwracać na te kompleky uwagi, dobrze że mamy inne atuty wink

17

Pewnie ze nie warto. Czy ktorejs z was facet powiedzial ze ma malego penisa i jest z niego niezadowolony? Bo mnie zaden. Oni do takich rzeczy sie nie przyznaja wiec dlaczego my mamy przyznawac sie do niezadowolenia z malych piersi? smile Nos je z duma wanilja. To jak ty traktujesz siebie wplywa na to jak facet cie traktuje. smile

18

Sadie, wanilja - oddzielajcie dwie rzeczy. Wstydzić się małych piersi nie wolno (bo małe piersi są tak samo świetne jak duże piersi, to nie jest żadna wada), ale jeśli się ma kompleksy, to warto o nich z partnerem rozmawiać. Nawet jeśli faceci się nie przyznają do swoich kompleksów. Bo oni je (kompleksy) pielęgnują, hodują, a potem nimi straszą i męczą. Lepiej je zlikwidować, a nie przemilczeć.

19

No więc jak uważacie, mówić czy nie ?
Widzę że kobietki wolą to przemilczeć a faceci chyba woleli by wiedzieć o kompleksach swojej kobiety, dlaczego ? nie lepiej myśleć że jest ona pewna siebie ?

20

Myślę, że powinnaś mu powiedzieć.. przecież on i TAK WIE!
A jeśli dojdzie do niego, że to niestety stanowi jakiś problem u ciebie to myślę, ze spróbuje coś z tym zrobić.. jak człowiek żyje w nieświadomości to jest źle.. bo wtedy może zranić..

21

wanilja - lepiej BYĆ pewną siebie, a nie taką udawać. Jeśli ma się kompleks, to warto o tym porozmawiać. Może dzięki temu przestanie się sądzić, że małe piersi to jakaś wada. Bardzo źle budować związek na udawaniu i braku rozmowy, gdy ktoś się źle czuje, czymś martwi czy czegoś wstydzi.

22

Uważam, że jak najbardziej powinnaś z chłopakiem porozmawiać, niech wie co Ci leży na sercu. Szczerość w związku to podstawa.

23

Dokładnie!
A powiedzmy sobie szczerze.. nikt nie jest idealny. Twój chłopak tez ma pewnie jakieś kompleksy.. jeśli ty zaczniesz tą 'wstydliwą' ale i szczerą rozmowę on także otworzy się przed Tobą.. a sądzę, że to dobry krok i następny krok do szczęśliwego związku opartego na szczerości wink

24

Och jakież ja miałam kompleksy na punkcie swojego biustu! Jestem dość szczupła, piersi nie mam bardzo małych, ale moja siostra z dość pokaźniejszym biustem wiecznie się ze mnie naśmiewała (to chyba dlatego, że ona jest bardziej przy kości i to był jedyny aspekt w którym jej figura była "lepsza" od mojej) Doszło do tego, ze co dzień mierzyłam czy przypadkiem nie przybyło mnie tam odrobinę... Kiedy zdecydowałam się rozebrać przed swoim facetem miałam straszne obawy, światło musiało być zgaszone. Zasłaniałam się rekami, albo trzymałąm jego dłonie, zeby mnie tylko nie dotykał... Jednak odkąd miał okazje przekonać się co mam w staniku, dostał "małej obsesji" na punkcie mojego biustu, cały czas się nim zachwycał, przy każdej okazji mówi jaki jest wspaniały, piękny, całuje mnie po dekolcie... Jednym słowem wszystkie moje obawy były kompletnie niepotrzebne, a Piotr bardzo szybko wyleczył mnie z tego kompleksu. W końcu to jemu mam się podobać! Poza tym usłyszałam kiedyś fajne zdanie "piersi masz do wykarmienia dzieci a nie do pokazywania" tongue

25

heathcliff napisał/a:

Sadie, wanilja - oddzielajcie dwie rzeczy. Wstydzić się małych piersi nie wolno (bo małe piersi są tak samo świetne jak duże piersi, to nie jest żadna wada), ale jeśli się ma kompleksy, to warto o nich z partnerem rozmawiać. Nawet jeśli faceci się nie przyznają do swoich kompleksów. Bo oni je (kompleksy) pielęgnują, hodują, a potem nimi straszą i męczą. Lepiej je zlikwidować, a nie przemilczeć.

Ale po co o nich gadac? Coz to niby zmieni? Nagle cm przybedzie lub ubedzie? Raczej nie.
Lepiej kompleksy zaakceptowac i nauczyc sie z nimi zyc niz facetowi liste pod nos podstawic. smile
Jakby mnie facet zaczal liste swoich kompleksow wytaczac to bym chyba uciekala z kzykiem smile

26 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-01-05 16:02:19)

No tak racja jeśli ktoś nas kocha to kocha bez wględu na to i ja nei wstydzę się o tym rozmawiać ale zdaje sobie sprawe z tego że jestem plaska całkowicie i nie ma siły, facetom po prostu nie podobają się takie pirsi, biust to kobiecość a ja go po prostu nie mam, wiem że jak powiem mu o kompelksie to on stwierdzi że moje piersi są cudowne bo nie będzie w tym szczery no ale na logike biorąc co innego ma powiedzieć, a przecież wszyscy wiemy że podobają się kobety z ładnym dekoltami i nawet nie samym faceteom a i kobiecy wzrok przyciągają.

27

Sadie napisał/a:

Ale po co o nich gadac? Coz to niby zmieni? Nagle cm przybedzie lub ubedzie? Raczej nie.
Lepiej kompleksy zaakceptowac i nauczyc sie z nimi zyc niz facetowi liste pod nos podstawic. smile
Jakby mnie facet zaczal liste swoich kompleksow wytaczac to bym chyba uciekala z kzykiem smile

Ale cm nie są problemem. Czemu ich ma przybywać?
Problemem jest kompleks. Wyobraź sobie, że masz: piękny dom, piękny ogród, świetnego partnera, kompleks, mały biust. Gdzie jest problem? Tylko i wyłącznie w kompleksie. Zatem to ten problem powinno się rozwiązać. Nie wysprząta to domu i nie podleje róż, podobnie nie zmieni piersi. Ale rozwiąże problem.

Kompleks nie jest czymś, co powinno być pielęgnowane i akceptowane. Jest czymś, co powinno zniknąć, bo nie ma powodu, by trwało.

To Z BIUSTEM trzeba się nauczyć żyć. To rozmiar należy zaakceptować, a nie wmawiać sobie do śmierci, że jest zły. A kompleks powinien zniknąć. Do niebytu. Zero. Koniec. smile

28

Swieta racja.
Tylko ze kompleksy sa w wiekszosci w naszej glowie. Jesli same sobie z tym nie poradzimy to chocby nasz partner/maz nie wiem jak chcial to sie ich za nas nie pozbedzie. To od nas zalezy czy kompleks sie rozplynie w niebycie czy przybieze rozmiary Himalajow smile
Ilez to sie razy slyszalo/czytalo historie facetow "mowie jej ze mi sie podoba ale ona dalej sie odchudza (czy cokolwiek tam)" Wnioski? Facetowi sie wszystko podoba ale w glowie kobiety wciaz siedzi ten robal zwany kompleksem i poki ona czegos z tym nie zrobi to nic nie pomoze smile
To samo z facetami. Sama pracuje nad moim mezem juz 4 lata zeby pomoc mu w pokonanu kompleksow ale czesto mam wrazenie ze nie posunelam sie ani o krok naprzod. Moge mu 100 razy dziennie mowic ze jest taki czy siaki (w dobrym tego slowa znaczeniu) ale on nadal swoje.
Dlatego uwazam ze rozmowa i wypisanie facetowi listy kompleksow niewiele zmieni. Wypisac je mozna dla samej siebie ale dalsza robota nalezy juz do nas. Np praca nad akceptacja samej siebie smile

29 Ostatnio edytowany przez Agatka (2012-01-05 16:52:47)

Swieta racja.
O przybywaniu cm napisalam bo autorka watku niewatpliwie chcialby kilka wiecej w biuscie i stad tak napisalam.
Tylko ze kompleksy sa w wiekszosci w naszej glowie. Jesli same sobie z tym nie poradzimy to chocby nasz partner/maz nie wiem jak chcial to sie ich za nas nie pozbedzie. To od nas zalezy czy kompleks sie rozplynie w niebycie czy przybieze rozmiary Himalajow smile
Ilez to sie razy slyszalo/czytalo historie facetow "mowie jej ze mi sie podoba ale ona dalej sie odchudza (czy cokolwiek tam)" Wnioski? Facetowi sie wszystko podoba ale w glowie kobiety wciaz siedzi ten robal zwany kompleksem i poki ona czegos z tym nie zrobi to nic nie pomoze smile
To samo z facetami. Sama pracuje nad moim mezem juz 4 lata zeby pomoc mu w pokonanu kompleksow ale czesto mam wrazenie ze nie posunelam sie ani o krok naprzod. Moge mu 100 razy dziennie mowic ze jest taki czy siaki (w dobrym tego slowa znaczeniu) ale on nadal swoje.
Dlatego uwazam ze rozmowa i wypisanie facetowi listy kompleksow niewiele zmieni. Wypisac je mozna dla samej siebie ale dalsza robota nalezy juz do nas. Np praca nad akceptacja samej siebie smile

30

Sadie - ja jednak sądzę, że lepiej wiedzieć. Nie można nigdy uczciwie powiedzieć "bo by było gdyby", dlatego trudno powiedzieć, czy mówienie daje na pewno lepsze wyniki niż niemówienie. Ale mam wrażenie, że pielęgnowanie kompleksów w ukryciu jest bardzo złe. Ty walczysz z kompleksami faceta. Wiesz, że jeszcze wiele pracy przed Tobą, choć walczysz. Ale gdybyś nie walczyła wcale, mogłoby być o wiele gorzej.

Ja myślę, że niektóre problemy są urojone. (Takie są kompleksy i wiele problemów filozofii)
Ale brak kontaktu z partnerem, dzielenie spraw na "moje" i "jego", granie przed nim i dopuszczanie tylko do dobrych spraw, to już jest problem i przyczyna kolejnych problemów.

31

Jeśli nie wie się o kompleksach partnera to nieświadomie można zrobić komuś przykrość. Nie zdaje sobie sprawy, że moja partnerka ma kompleks na punkcie np. biustu rzucam jakiś żart czy tekst który ona odbiera zupełnie odwrotnie niż powinna. Skoro wiem o jej kompleksach to sobie na to nie pozwalam i tyle. Więc jestem za rozmawianiem na ten temat smile.

32

zwykły facet napisał/a:

Jeśli nie wie się o kompleksach partnera to nieświadomie można zrobić komuś przykrość. Nie zdaje sobie sprawy, że moja partnerka ma kompleks na punkcie np. biustu rzucam jakiś żart czy tekst który ona odbiera zupełnie odwrotnie niż powinna. Skoro wiem o jej kompleksach to sobie na to nie pozwalam i tyle. Więc jestem za rozmawianiem na ten temat smile.

w całości popieram! Ej buduj związek na szczerości! Sądzę, że jak mu powiesz to ci ulży

33

Moim zdaniem, nie mówić! jestem jaka jestem i kochasz mnie cała albo w ogóle!

jak ktoś już napisał, on dobrze wie, ze masz małe piersi. tez nosze push up'y i wiem , że one cudów nie czynią.

a faceci chcą żebyś się przyznała, bo mają wtedy przewagę psychiczną wink już tacy są. Wiesz, że oni są tacy, że potrafia powiedzieć: ,,Zobacz, jakie ta pani ma ładne piersi". A po co, żebyś wiedziała jaki on jest wspaniały i wziął Cię z takimi małymi, także bądź mu za to wdzięczna...

i trzymam kciuki, żebyś zaakceptowała siebie.

smile

34

a właśnie może jesli będzie wiedział to nigdy tak nie powie?

35

Hej!! Ja też mam małe piersi, miałam 2 partnerów którzy je widzieli, dotykali itd;) pierwszy nic nie mówił o "nich", ja miałam kompleks ale też nie mówiłam i nie dałam tego mu odczuć, bo nie chciałam zwracać na nie uwagi;)
Mój obecny chłopak po prostu je kocha, nie mam już kompleksu a wręcz przeciwnie, jestem z nich dumna. Czasem żartuje sobie że już mi boli kręgosłup od dźwigania moich "ogromnych" piersi a on że się nie dziwi bo są z dnia na dzień większe;D I tak po prostu zamiast się użalać nad czymś co dała natura to poprawiam sobie tym humor;)
Jak chcesz mu dać do zrozumienia że zdajesz sobie sprawę że masz "małe" to powiedz to ale w żarcie a nie żal mu się bo go to pewnie odstraszy i będzie bał się Cię dotykać i w ogóle o tym mówić ze względu na to żeby Cię nie urazić.
Ja mam rozmiar 75/A a jak mam miesiączkę to 75/B i też noszę push up ale inne też.

36

ona87 napisał/a:

Moim zdaniem, nie mówić! jestem jaka jestem i kochasz mnie cała albo w ogóle!

Ale my was kochamy takimi jakimi jesteście tylko to wasze kompleksy nie pozwalają wam chyba do końca w to uwierzyć smile.

ona87 napisał/a:

a faceci chcą żebyś się przyznała, bo mają wtedy przewagę psychiczną wink już tacy są. Wiesz, że oni są tacy, że potrafia powiedzieć: ,,Zobacz, jakie ta pani ma ładne piersi". A po co, żebyś wiedziała jaki on jest wspaniały i wziął Cię z takimi małymi, także bądź mu za to wdzięczna...

Jaki normalny facet będzie dołował swoją kobietę takimi tekstami? Zwłaszcza jak kocha ją całą smile ?

37

A ja też mam straszny kompleks, i też gdy widzę obdarzone dziewczyny to mnie coś trafia, że ja tak nie mam sad Też w relacjach damsko -męskich miałam i mam z tym straszny problem. Wiem, że nigdy się nie przełamię, ale chyba pójdę pod nóż.

oj skalpel odpada w moim przypadku nigdy bym sobie czegos takiego nie zrobila ;/;] łeee big_smile

39

maryna240 napisał/a:

A ja też mam straszny kompleks, i też gdy widzę obdarzone dziewczyny to mnie coś trafia, że ja tak nie mam sad Też w relacjach damsko -męskich miałam i mam z tym straszny problem. Wiem, że nigdy się nie przełamię, ale chyba pójdę pod nóż.

Mężczyźni też uznali, że tego potrzebujesz?

40 Ostatnio edytowany przez kaisa_malene (2012-01-05 23:49:51)

Moje kochane, przede wszystkim jedna kwestia: czy tylko i wyłącznie piersi są kwintesencją kobiecości? Bo dla mnie są to też biodra, wcięcie w pasie, miękkie włosy, zadbane dłonie, kobiecy ubiór. Nie można mieć wszystkiego, więc nie ma co się użalać nad jednym aspektem, którego nam brakuje... Można być mega seksownym mimo niewielkiego biustu. Przykładem na to jest moja macocha. Ona zwykle podkreśla swoje zgrabne nogi albo zakłada sukienki z dekoltem na plecach i wygląda bardzo kobieco i seksownie. Ja z kolei nie mam tak ładnych nóg ani pleców, mam za to dość duży biust, więc noszę dekolty z przodu. Każda z nas jest inna, ale nie znaczy, że mniej kobieca.

41

Kobieta zawsze zostanie kobietą a mężczyzna mężczyzną;) <-----święta prawda:D

42

popieram zachowanie mominki1 smile

nie mówić i zacząć czuć się z nimi dobrze smile

ja mam małe piersi a mężczyźni się za mną oglądają, więc cycki to nie wszystko ;]

43

Nie czaje... dlaczego niby nie mówić? Dlaczego kobiety nie mogą zrozumieć, że faceci są z nimi, bo one są cudowne, a nie ze względu na np. wielkość piersi. Zresztą nie każdy facet lubi duże piersi. To jest tylko w Twojej psychice, musisz się przełamać.

44

heathcliff napisał/a:
maryna240 napisał/a:

Mężczyźni też uznali, że tego potrzebujesz?

Dobre pytanie, nie wiem, w sumie to może trochę przesadziłam. Jeżeli chodzi o "mężczyzn", to mój poprzedni mi powiedział, że :" jest k*ijowo (wiecie jak) bo widział, także chyba uznał, że potrzebuję. (ironia)

45

maryna240 - a jakieś inne opinie się pojawiły? Co Ty sama sądzisz?

46

Ja lubię biusty duże, średnie i te małe z mocno sterczącymi sutkami od podniecenia, chociaż fajnie jest jak kobieta ma biust przynajmniej troszeczkę większy od mojego smile.
Duże piersi kobiety mnie jako tako nie podniecają i nie są kwintesencją kobiecości. To "kobiecość" działa na mężczyznę. Na mnie działa figura i zgrabny tyłeczek, pewność siebie u kobiety i jej psychika. To co się czuje przy rozmowie i patrzeniu w oczy.
Jestem z partnerką, która jest szczupła, wysoka i zgrabna, taki typ modelki, tylko że nie jest płaska i ma gigantyczne piersi. Ale gdyby miała malutkie i tak bym z nią był, i tak by mnie podniecała i chciałbym je dotykać i całować. To jest tylko pewna część kochanego ciała smile.

Zauważyłem w pracy, że uwagi na temat biustów innych kobiet wypowiadają jedynie koleżanki. Ta ma większe piersi od tamtej, a ta ma mniejsze. Koledzy też zwracają uwagę na piersi koleżanek, ale nie są o nie zazdrośni, bo chcieli by się "bawić" każdymi piersiami, niezależnie od rozmiaru smile

Co do mówienia chłopakowi o kompleksie. Możesz, mu powiedzieć, że jest to Twój kompleks, ale nie mów że jest on największy w Twoim życiu. Że ten kompleks nie daje Ci żyć, nawet gdyby tak było, bo to by świadczyło, że nic więcej się dla Ciebie nie liczy. Jak nie będziesz pozwalała chłopakowi dotykać Twoich piersi i cieszyć mu się nimi, On też będzie czuł się nieswojo. Może się poczuć, że nie w pełni akceptujesz Go, bo przecież On i tak wie jakie masz piersi i pragnie je pieścić.
Powodzenia w pozbywaniu się kompleksów, mi się udało pozbyć nieśmiałości do kobiet smile

47 Ostatnio edytowany przez maryna240 (2012-01-08 22:28:59)

heathcliff napisał/a:

maryna240 - a jakieś inne opinie się pojawiły? Co Ty sama sądzisz?

Nie pojawiły się, ja sama myślę, że i tak by mi nie pasowały duże, bo jestem drobna, ale z drugiej strony chciałabym mieć miseczkę B smile

48

maryna240 - przepraszam, że pytam: masz teraz inny problem niż posiadanie A?

49

heathcliff napisał/a:

maryna240 - przepraszam, że pytam: masz teraz inny problem niż posiadanie A?

Tak, są  ważniejsze rzeczy smile, jak zwykle przesadzam.

50

maryna240 - pytałem tylko, czy to rozmiar A jest problemem czy np kształt, blizny po operacji, jakaś spora asymetria itp. Po chorobie, wypadku czy operacji mógłbym zrozumieć jakieś plastyczne zabiegi, by coś poprawiać. Natomiast bardzo się przeciwstawiam zwykłej modzie na duże piersi. Często piękne kobiety zmieniają coś w sobie, wcale nie wyglądają od tego lepiej, a mają problemy - na przykład z implantami, jak teraz we Francji, jakieś podejrzenia, wymiany, stres. Piersi są dobre w każdym rozmiarze, jeśli jest A, to wszystko w porządku. Tylko samoocenę trzeba poprawiać, a nie piersi.

51

Dokładnie, święta prawda. Każda ma jakiś problem i każda praktycznie narzeka na biust tongue Tyle, że tak bez powodu, bo jednak wiadomo, że to nie jest tragedia. Ja np mam mocno obwisły biust, zainwestowałam za to w dobry stanik i na pewno lepiej unosi piersi, jest dla nich zdrowszy. Z tym, że dobór był bardzo trudny, bo ja mam dużą asymetrię, każda kobieta ma asymetrię piersi tak naprawdę, tyle że ja mam dużą i przez to dużo trudniej z dobraniem stanika. No i przez to nie dość, że dyndają, to widać od razu, że jeden sporo większy. Tak już mam i trzeba zaakceptować wink

52

Powiedz swojemu facetowi o swoim kompleksie !
Moja dziewczyna a obecnie zona miała to samo !!! Szkoda że póxno mi powiedziała bo się niepotrzebnie zadręczała,
ja jestem akurat wielbicielem małych piersi i takie mnie "kręcą" dzięki temu żona już zupełnie się nie wstydzi mnie,
ma inne spojrzenie na cycuszki ! Nawet do tego stopnia je zaakceptowała że na plaży nudystów byliśmy kilkukrotnie i nie wstydziłą się że ktoś inny patrzy na jej jak to nazywamy "cytrynki".
Większość facetów woli pewnie większe ale jest spora grupa miłośników maluszków tak jak to jest z tuszą, ja lubie wieszaki a kumpel uwielbia rubensowską budowę ciała!

pozdrawiam

53

A ja bym w ogóle tego nie mówiła. Faceci nie zauważają naszych wyolbrzymionych kompleksów. Przyjmie Twój cyc jako coś normalnego, noł stress moja miła smile

54

heathcliff napisał/a:

maryna240 - pytałem tylko, czy to rozmiar A jest problemem czy np kształt, blizny po operacji, jakaś spora asymetria itp. Po chorobie, wypadku czy operacji mógłbym zrozumieć jakieś plastyczne zabiegi, by coś poprawiać. Natomiast bardzo się przeciwstawiam zwykłej modzie na duże piersi. Często piękne kobiety zmieniają coś w sobie, wcale nie wyglądają od tego lepiej, a mają problemy - na przykład z implantami, jak teraz we Francji, jakieś podejrzenia, wymiany, stres. Piersi są dobre w każdym rozmiarze, jeśli jest A, to wszystko w porządku. Tylko samoocenę trzeba poprawiać, a nie piersi.

Nie, nie mam takich problemów.

55 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-01-11 00:02:54)

Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to dochodze do wniosku że macie racje, kobieta to nie tylko biust a mam przecież wiele innych atutów, mój mężczyzna kocha całe moje cioało.
No i chyba lepiej brac to jak żart jeśli już mówić mu o tym kompleksie bo faktycznie raczej jest tak że on tego tak na prawde nie widzi tak jak ja nie widzę jego wad które on tam sobie wymyśli.
Teraz tylko dobrać odpowiedni stanik bo nienawidzę jak miseczka odstaje tongue
Dziękuje Wam smile

56

Z tym że ten kompleks przeszkadza przede wszystkim autorce. Tez nie mam biustu pokaźnych rozmiarów, który stanowi mój kompleks. Pewnie że nakladam push-upy, tylko że to poniekąd jest oszustwo. Ale oszustwo które ma mi poprawić samoocenę.  wanilja nie poprawi swojej samooceny, jeśli nie pozbędzie się kompleksu, ba, ona go w sobie pielegnuje. Kocham swojego faceta i mu powiedziałam, kochanie, nie lubię swoich piersi bo są małe". Odpowiedział mi "Ale moje. I Gadasz głupoty". Od razu poprawia się humorek wink Poza tym przy okazji dowiedzialam się, że jego kompleksem jest złamany niegdyś nos i zęby. Oczywiście zauważyłam te jego wady wcześniej, ale czy mi przeszkadzały albo przeszkadzają? Pewnie, że nie, bo go kocham;) Powoli, dzięki rozmowom które sprawiają że zaczynam siebie coraz bardziej akceptować w pełni, mój facet sprawia że pęka skorupka kompleksów.

Szczerość i rozmowa;) Tego potrzebujesz

57

Jak nie chcesz poddać się operacji to ten kompleks nie taki wielki na jaki go robisz. Ot, chyba nie masz większych problemów w życiu. I nie mów partnerowi o kompleksach, bo przestanie Cię widzieć taką jaką widzi, a zacznie taką jaką Ty sama siebie widzisz, a ta druga wizja jest o wiele mniej pozytywna.

58

heathcliff napisał/a:

ja bym zwrocila tu uwagę na wypowiedzi męskiej części polulacji;) Tak jak wspominal heathcliff, mężczyzna może ranić niepotrzebnie, nie wiedząc że to Twoj kompleks. Ukrywanie go spowoduje u Ciebie tylko flustracje, a po co Ci dodatkowe nerwy? Teraz się zastanawiasz czy on Cię zaakceptuje, jeśli nie powiesz, nie będziesz wiedziała.

Mówisz waniljo że też nie znasz jego kompleksów które pewnie gdzieś tak skrzętnie skrywa. A czy gdybyś wiedziała, że ma lewe ucho odstające, albo krzywe oczy to bys go przestała kochac? To, że nie dostrzegacie swoich wad, jest tylko kwestią ZAKOCHANIA a nie KOCHANIA. Kochanie przychodzi gdy znamy sie na wylot i akceptujemy w PEŁNI, ze wszystkimi wadami i zaletami, humorkami, fochami... ze wszystkim. Jeśli powiesz mu w żartach, gdzieś między wierszami, że chcialabyś mieć takie piersi jak ta czy tamta aktorka (można to ładnie wtrącić podczas oglądania jakiegoś filmu), to domyślny facet będzie wiedział że nie jesteś zadowolona ze swojego biustu. Jeśli gdzieśtam, przelotem, w trakcie pocałunku dotknie Twojego biustu to czuje te push-upy. Sama gabka toć to czesto;D Jeśli kocha to nie będzie widział problemu, jesli bedzie go widział, znaczy że nie kocha i nie warto wtedy zawracać sobie głowe takim zwiazkiem.

59

mam problem. mam ten kompleks - małe piersi. wiele lat z nim walczyłam. przez ten czas trafiały sie " dobre" duszyczki które wytykały mnie palcami  z tego powodu .... mężczyznom się zdarzało ale co dziwne bardzo często osoby strasze po 40stce mi ubliżały z tego powodu głównie kobiety ... były gadki typu że za chuda, że cycków nie mam, że nie kobieta...za każdym razem trafiało to do mnie jak miecz wbity w serce. mój przedostatni chłopak mnie wyratował  z tego kompleksu... poczułam się atrakcyjniejsza i juz mi " wisiało" co inni mówią. obecny partner też uważa że takie piersi jakie mam są w porządku , że dla niego w sam raz... ostatnio jednak jak całował mnie po nich poczułam wstyd że jestem płaska jak deska. powiedziałam mu o obawach i myślach. powiedział że sprawiam mu przykrość takim gadaniem. dzisiaj byłam u ginekologa musiałam się rozebrac też od pasa w górę. baba mi powiedziała że mam cycki jak u muchy i ze mam przytyć. zasugerowała coś jakbym na matkę się nie nadawała hmm strasznie mi przykrość to sprawiło ...myslę o tym non stop

60

frytka292 napisał/a:

dzisiaj byłam u ginekologa musiałam się rozebrac też od pasa w górę. baba mi powiedziała że mam cycki jak u muchy i ze mam przytyć. zasugerowała coś jakbym na matkę się nie nadawała hmm strasznie mi przykrość to sprawiło ...myslę o tym non stop

Właśnie dlatego NIENAWIDZĘ naszego kraju i większości ludzi, mentalności tutaj w Polsce. Jak można w ogóle powiedzieć komuś coś takiego? Jak ona śmie? Co to ją obchodzi? To tak jakby wytykać murzynowi, że jest czarny, a Chińczykowi, że ma skośne oczy. TAKA JESTEM, a wam nic do tego! Jakaś sfrustrowana, stara baba, zobaczyła Twoje młode ciało i chciała poprawić sobie humor poniżając Cię, ja trzesnęłabym drzwiami i wyszła. Trzeba było jej powiedzieć, że byłaś modelką i żeby obejrzała sobie fashion TV to Cię tam zobaczy! Poza tym, czy każda kobieta musi być matką? Może Ty chcesz zostać kobietą sukcesu, a nie spędzić resztę życia tak jak Ona, trzeba było jej dogadać i zmienić lekarza! Jestem w szoku. Oto nasze społeczeństwo, szufladkowanie, każdy na matkę, dom, rodzina, bla, bla bla i duże cycki. Hahaha. Kończę tą wypowiedź, bo zaraz z emocji zacznę przeklinać, nie daj się, pozdrawiam!

61

frytka292 musisz zaakceptować się w pełni, czyli również swoje ciało, w tym także piersi, chociaż to nie jest łatwe. Musisz tego chcieć. Jak sama zauważyłaś, partnerzy kochając Ciebie, kochają również Twoje cudowne piersi i chcą je całować i pieścić, w pełni je akceptując. smile Możesz mi podesłać zdjęcie swoich piersi, to Ci szczerze napiszę, czy też chciałbym je pieścić wink Żartuję oczywiście, proszę mnie za to nie linczować! Postaraj się podchodzić bardziej z dystansem i na luzie, pożartować do chłopaka, "żeby teraz zajął się Twoimi melonami" i duży uśmiech przy tym. Jemu to sprawi przyjemność dużo większą, niż to że się wstydzisz przed nim. smile

Sam też nie lubię różnych prostackich tekstów z uwagami na temat innych osób, żeby tylko zrobić komuś przykrość. Z reguły są one wypowiadane przez złośliwe i mocno zakompleksione osoby, które w ten sposób poprawiają sobie samopoczucie. Wymyśl sobie jakąś ostrą ripostę, żeby w razie potrzeby odbić szybko piłeczkę. Bo to nie jest powód do wstydu, ani do dołowania się smile A w ten sposób w takiej sytuacji poprawisz sobie humor broniąc się przed negatywną energią.
Dużo pogody ducha życzę.

62

OloFasolo napisał/a:

Możesz mi podesłać zdjęcie swoich piersi, to Ci szczerze napiszę, czy też chciałbym je pieścić wink Żartuję oczywiście, proszę mnie za to nie linczować!

wysyłać nieznajomych chłopakom to może nie, umieszczac w internecie też może nie, ale podobno patrząc na własne zdjęcia można popaśc w narcyzm, ale jest też dobra strona: można wyzbyć się kompleksów;
w necie są zdjęcia dziewczyn, niektóre tylko po to, aby wyzbyć sie kompleksów:
http://www.fotosik.pl/u/marian51/album/18549
http://www.fotosik.pl/u/marian51/album/16136
zdjęcia więc aby mieć je dla siebie warto mieć

63 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-01-19 22:09:15)

Ale w jakim kontekście te fotki? Bo jak dla mnie piersi tej dziewczyny nie są wcale małe.
No i nie ma co dowartościowywać się kosztem innych. Każda z nas jest wyjątkowa, tylko nie każda to widzi. Piersi mają swój urok, są wspaniałe, niezależnie od rozmiaru.
A to co powiedziała ta ginekolożka, to brak słów, tak postępują tylko zakompleksione osoby, jesteś młoda frytko, na pewno piękna, faceci kochają Ciebie całą, nie masz powodów do kompleksów. To ta babka widocznie ma, skoro tak obraża, czegoś Ci pozazdrościła (może np filigranowej sylwetki).

64

marta_r obejrzałam te fotki i ja nie widzę tu jakichś mega małych piersi big_smile hehe. ja mam połowę tego co tamta.

65

kiedyś spotkałam się z opinią, że małe piersi są lepsze, bo na starość mniej wisi wink

Posty [ 1 do 65 z 160 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » małe piersi duży kompleks ! mówić o nim facetowi ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024