czy znacie taki?
)
Ja ostatnio wypróbowałam podkładu kryjącego z Pharamaceris, ładnie kryje, jest trwały. Dostępny w aptekach, nie uczula i nie brudzi - jestem naprawdę zadowolona, dość wydajny i w wygodnym opakowaniu z dozownikiem. Z tego co zdążyłam się zorientować mają jeszcze serię nawilżających i matujących.
też polecam gorąco pharmaceris
i jeszcze z tańszych - też bardzo dobry - essence soft & natural (kosztuje jedynie 13 zł, a jakość naprawdę świetna)
revlon matuje dobrze ,jednak troszkę kosztuję
Facefitness-naturalna metoda wygładzania zmarszczek co sądzicie?
Revlon rzezcywiście na tle innych podkładów wypada b.dobrze wiem coś o tym bo pracowałam w perfumerii:)
Ja ostatnio kupiłam sobie soraya make up sceniczny i ma dziwny kolor ale fajnie nawilża i wygładza, jednak ze względu na kolor oddałam go siostrze;)
Nie polecam rimmel match perfection-niby skura ma oddychać itd a okazało się że przesusza skórę, jakbym wiedziała że jest tak badziewiasty to bym za 5zł nawet go nie kupiła a wydałam 29.99...
Teraz stosuje nowość Meybelline New York dream-fajnie nawilża i wygładza skórę i mam odcień najjaśniejszy przez przypadek mimo że karnację ciemna ale super się dopasowuje i jestem zadowolona choć cena ze względu na nowość -ok 40 zł, jednak warto było i polecam
soraya ten podkład sceniczny całkowicie odbiega od swojego domniemanego przeznaczenia ...nie kryje wcale ,jedynie nadaje lekki kolor skórze ,nie polecam
Polecam Lirene City matt. Jest lekki i nie robi efektu maski. Nie jest może super kryjący ale od tego jest np. korektor. Może trochę uwydatniać suche skórki ale najlepiej zakupić się w dobry krem nawilżający ![]()
Masz suchą cerę- żeby podkład jakikolwiek sie dobrze trzymał, najpierw musisz ją porządnie nawilżyć przed makijażem. Polecam najpierw krem o bardziej zwartej, tłustej konsystencji, a po 10 minutach na to podkład. Ja sama mam cerę skłonną do suchot, mogę polecić Ci z czystym sumieniem podkład Inglot Cream Foundation (Równoważący). Jest on niby do cery mieszanej i tłustej, ale moja mama ma taką i się u niej nie sprawdza. Ja mam natomiast cerę skłonną do suchoty i jak dla mnie idealny- rozprowadza się pięknie i długo się trzyma. Nie kryje od razu wszystkiego- ale ja nakładam minimalną ilość cienką warstwą- w miejscach bardziej problematycznych stosuję korektor "pod" lub, jeśli zapomnę, drugą warstwą tylko w partie bardziej potrzebujące. I nie mam efektu maski ![]()
Ja testowałam wiele podkładów i powiem Ci, że jedyny który mnie zadowolił do tej pory to Revlon ![]()
Skóra ma po nim jednolity kolor, i jest mega matowa - tego szukalam
)