Problem z wyborem rozmiaru butów u córeczki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Problem z wyborem rozmiaru butów u córeczki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Problem z wyborem rozmiaru butów u córeczki

Mam 4 letnią niezwykle żywą córeczkę i powtarzający się problem. Nie mogę jej dobrać dobrego rozmiaru butów. W sklepie cały czas się kreci, nie może usiedzieć na miejscu przez co nie mogę zrobić dobrego zakupu. Czy macie może jakieś metody, które pozwoliłyby zakup butów bez ich przymierzania?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez semiramida (2011-12-13 22:05:49)

Odp: Problem z wyborem rozmiaru butów u córeczki

może wyciągnąć wkładkę z buta i poprosić dziecko, żeby stópką na nią stanęło..

moja koleżanka ma taki sposób, że mierzy stópke patyczkiem i potem wkłada do buta..

3

Ja mam jeszcze inny sposób. Najpierw w ramach zabawy odrysuj na kartce papieru stópkę swojej córeczko i daj dziecku to pokolorowania, później zmierz linijką długość stopy na kartce dodaj do wyniku 1,5 cm i wtedy wiesz jaki musisz mieć rozmiar wkładki w bucie by stopa twojej pociechy czuła się komfortowo. Tą informacje przekaż sprzedawcy, który w 100% wskaże ci dobry rozmiar butków. Kiedyś dowiedziałam się o tym sposobie w sklepie kids ecco i stosuje go cały czas. U mnie sprawdza się dobrze więc uważam, że u ciebie powinno być podobnie.

4

Czasami w sklepach mają takie specjalne maty z rozmiarami butów. Dziecko staje nóżką w skarpetce i można sprawdzić. Ja zawsze stosowałam metodę z wkładką, ale lepiej jest wziąć dziecko na zakupy moim zdaniem. Polecam też artykuł o dopasowaniu rozmiaru bucika do stopy dziecka: http://www.rodzice.pl/przedszkolak/zdrowie/Kupujemy-buty-dla-kilkulatka.html

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Problem z wyborem rozmiaru butów u córeczki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024