Problem z cerą ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Problem z cerą !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Problem z cerą !

Mam straszny problem z cerą. Nie chodzę na solarium, stosuje latem kremy z filtrem UV, a mimo to twarz jest jakby spieczona do tego mam czerwone plamy na policzkach i delikatne krostki gdzieniegdzie. Stosowałam już różne preparaty. Począwszy od toników, kremów dla alergików itp. Nie wiem co zrobić.. marzę o pięknej cerze bez niedoskonałości. Niestety stosuję fluid i puder, właśnie dlatego by zakryć to co mi przeszkadza, ale zauważyłam, że momentami jest gorzej. Pani dermatolog podejrzewa trądzik różowaty. Póki co nie biorę leków, ani nic co mogłoby doprowadzić do porządku cerę. Znacie jakieś dobre kremy, toniki, które w tej sytuacji by pomogły? No i może jaszcze jakiś fluid, bo tak czy inaczej chcę się malować, inaczej nie wychodzę z domu..

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez soledad77 (2011-12-13 16:49:03)

Odp: Problem z cerą !

Jezeli dermatolog podejrzewa u Ciebie tradzik rozowaty,to dziwne,ze nic z tym nie robi.
Wpisz w wyszukiwarke tradzik rozowaty i zobaczysz jak wyglada nie leczony.
Wyglada to strasznie,wiec zadbaj o to jak najszybciej.
Zacznij uzywac odpowiednie kosmetyki do cery z rozszerzonymi naczynkami i zmien dermatologa.
Jest tu na forum juz taki temat i dziewczyny polecaja tam rozne kosmetyki http://www.netkobiety.pl/t32243.html
http://www.netkobiety.pl/t28982.html

3

Radziłabym Ci stosować specjalne serie dla cery trądzikowej. Wizyta u dermatologa tez. Ja swego czasu stosowałam na tradzik specjalny olejek z drzewa herbacianego melaleuca. Po codziennym stosowaniu przez dłuższy czas, powiem tak: było naprawdę o dziwo lepiej. Wcześniej stosowałam różne maści, ale było zbyt tłuste na moją cerę.

4

Niestety pani dermatolog kazała dobrze przemywać twarz i brać witaminy A+E oraz loratadyne. Praktycznie nie odczuwam poprawy, a problem mam wrażenie momentami się zaognia. Zupełnie nie wiem czemu...

5

A od kiedy chodzisz do dermatologa? w sensie ile już trwa Twoje kuracja? Bo jeżeli od niedawna, to musisz się po prostu uzbroić w cierpliwość...Leczenie trądziku to mozolna sprawa i nie mija niestety tak z dnia na dzień. Znam ten ból, bo też przez to przechodziłam. ALbo może po prostu spróbuj iść jeszcze do innego dermatologa i zobaczyć co Ci powie... Powodzenia! smile)

6

Ja tez mam problem z cerą, a nawet bardziej ze skórą. Tzn twarz mam ok za to dekolt i plecy- masakra!!! I znalazlam ostatnio sposób na to. Tzn akurat szukałam czegoś na przeziebienie i koleżanka poradziła mi melaleuca olejek z drzewa herbacinego. I okazało sie ze to działa tez na problemy skórne. zaczełam smarowac plecy i dekolt i musze przyznac ze jest to rewelacja. Wszystko pomału znika, nie ma takiego efektu jak po jakiejs masci z antybiotykiem, np epiduo bo przy tym efekt jest w zasadzie natychmiastowy, ale ile mozna antybiotyków uzywać. Może to ci pomoże, nie wiem jak to sie ma na tradzik różowaty ale mi pomogło a ciagle coś mi się "robi" i w zasadzie całe zycie z tym walcze.

7

Hmm, ja na problem z tego rodzaju trądzikiem używałam rozexu... smile

8

a to o tym nie słyszałam.. i jak działa?

9

Witam,
A też miałam ogromne problemy z trądzikiem, zaskórnikami nic mi nie pomagało. Znajoma poleciłami tonik ze srebrem Ag 123 i okazał sę rewelacyjny. Z tego co poczytałam o srebrze wynikało, ze ma silne działanie antybakteryjne więc dlatego pomógł. Używam go teraz rzadziej bo nie muszę, ale zawsze mam go w pogotowiu.
Pozdrawiam

10 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-01-17 16:16:23)

SPAM

11

DOmi29, w kazdym temacie piszsz to samo. SKończ z reklamowaniem tej kliniki w końcu...

Co do autorki, w sumie od młodości walczę z trądzikiem który zaostrza sie w podczas okresu. Zawsze jest to te kilka krostek, ale samie wiecie jak nawet 1 czy 2 są widoczne na buzi. Cere mam mieszaną,  sfera T nadmiernie błyszcząca wiec zawsze stosowałam (o ja głupia) toniki i inne preparaty nie parząc na to czy wysuszają cere czy nie. DOdatkowo z nosa, brody i miedzy nosem a oczami lubila mi sie luszczyc skóra. Poczytałam conieco na internecie, poszperałam troszkę i zmieniłam sposób "pielęgnacji" twarzy. Do oczyszczania tonikiem od dawna uzywam Toniku Garnier z serii antytradzikowej i tego mzieniac nie zamierzam. Codziennie rano i wieczoem przed snem smaruję buzię kremem nawilzajaco-matującym z serii Nivea Visage i poprawa jest ogromna. przede wszystkim skóra juz mi się nie łuszczy a i syfki czasem nawet przed miesiączką się nie pokazują. Teraz już wychodząc z domu nie martwię się tym że nie miałam czasu sie pomalowac. Dla mnie rewelacja;)

Aaaa i do pielęgnacji w tygodniu jestem wierna Garnierowi. Zel do mycia twarzy, maseczka-zel-peeling i inne tego typu kosmetyki z serii antytrdzikowej sa świetne, a ich polączenie daje dobre efekty. Ponadto maseczka nawilzajaca z Avonu z serii planet spa i czasem nawilzajacy zel z serii Anev również Avonu.

12

Skorzystaj z jakiegoś kremu np Cetaphil smile

13

anulka87 napisał/a:

Mam straszny problem z cerą. Nie chodzę na solarium, stosuje latem kremy z filtrem UV, a mimo to twarz jest jakby spieczona do tego mam czerwone plamy na policzkach i delikatne krostki gdzieniegdzie. Stosowałam już różne preparaty. Począwszy od toników, kremów dla alergików itp. Nie wiem co zrobić.. marzę o pięknej cerze bez niedoskonałości. Niestety stosuję fluid i puder, właśnie dlatego by zakryć to co mi przeszkadza, ale zauważyłam, że momentami jest gorzej. Pani dermatolog podejrzewa trądzik różowaty. Póki co nie biorę leków, ani nic co mogłoby doprowadzić do porządku cerę. Znacie jakieś dobre kremy, toniki, które w tej sytuacji by pomogły? No i może jaszcze jakiś fluid, bo tak czy inaczej chcę się malować, inaczej nie wychodzę z domu..

Ja polecam mikrodermabrazje - tez mialam sporo sladow po pryszczach z ktorymi walczylam od kilku dobrych lat, nic mi nie pomagalo, az w końcu znalazłam firme któa dojezdza do klientki do domu ale nie wiem skad jestes bo oni dojezdzaja na terenie trojmiasta (Lily Rose Home Spa)

Ja jestem zachwycona efektami..Wiem co to za ból mieć takie ślady po pryszczach..;/

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Problem z cerą !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024