Facet mnie zostawia. Powodem: brak czasu, nowa praca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Facet mnie zostawia. Powodem: brak czasu, nowa praca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Facet mnie zostawia. Powodem: brak czasu, nowa praca

Witajcie, ostatni raz widzieliśmy się tydzień temu. Wszystko było w sumie w porządku, powiedział, że się zdzwonimy w tygodniu. Mieliśmy się spotkać w czwartek, ale miał zobowiązania zawodowe. Milczał 3 dni, żadnego znaku życia. Wkurzyło mnie to z różnych powodów, przede wszystkim dlatego, że umówiliśmy się na inne traktowanie. W piątek odpisał mi na mejla, w którym z nim zrywałam, że w pracy dostał propozycję, która jest na tyle wartościowa, zeby nie moglby nie poswiecic sie życiu zawodowemu, ograniczając prywatne do minimum, tzn. znajomych, a mnie wykluczył z tego życia, bo jak stwierdził nie jest w stanie poświęcić dla mnie czasu.

Cały weekend jesteśmy w kontakcie smsowym. Poprosiłam o spotkanie w sobotę. Niestety nie mógł i zaproponował dzisiejszy wieczór. Odwołał, bo jest w szpitalu u Babci, z która jest źle. Zaproponował spotkanie jutro po pracy. Czekam, aby potwierdził miejsce spotkania w odpowiednim dla siebie momencie.

Dlaczego chce się z nim spotkać? Zależy mi na nim i chcę nadal z nim być. Nie oszukam siebie, to jest to, co czuje. Nie zamierzam tego ukrywać przed nim. W wieku 20 lat pewnie bym się zamknęła w pokoku, płakała cicho w poduszkę, przeklinając go. Teraz pragnę tylko poznać motywy jego postępowania, jego decyzji. Tydzień temu byliśmy mega szczęśliwi. Szanujemy się, lubimy, rozumiemy, śmiejemy razem. Dlaczego tak się stało, że nie chce mnie? Chcę prawdy, bo czy praca może być powodem zerwania, jeśli obojgu zależy? Jeśli jemu przestało zależeć w tydzień, może nigdy nie zależało i bawił się moimi uczuciami???? Nie wydaje mi się, wiem co jest między nami, choć tak naprawdę wszystko jest możliwe. Nie przejrzysz drugiego człowieka.

Jak mam się zachować? Jak przekonać go do związku ze mną? A jeśli nie przekonywać, to jak zachować się z klasą? Wyjść z twarzą z całej tej sytuacji? Wydaje mi się, że facet jest pewny swojej decyzji i nie mam czego szukać. A jednak... chcę spróbować, przynamniej uzyskać odpowiedzi na dręczące mnie pytania. On się od spotkania nie wymiguje, też chce pogadać ze mną na żywo. Tylko dzisiaj z przyczyn rodzinnych nie było to możliwe.

Z góry dziękuję za rady. Przepraszam, jeśli za długi post.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet mnie zostawia. Powodem: brak czasu, nowa praca

Powinnaś nie naciskać na niego. Dać mu swobodę. Poczekać, aż będzie miał czas.
Nie pisz, nie dzwoń, ale daj mu jasny sygnał, że chcesz pogadać i czekaj.
Jak mu zależy to odręci to, że "wykluczył Cię z tego życia".

3

ja nie rozumiem potrzeby zmuszania kogoś do bycia w związku
widocznie mu nie zależy tak jak tobie na nim
kochana jest tylu innych facetów

4

Nie da się nikogo do niczego zmusić, ani słowem, ani gestem - niczym. Jesli popełnił błąd, to zrozumie, jesli podjął przemyślaną decyzję, to trzeba to przyjąć i iść do przodu.
Oczywiście wiem jak to trudne, bo sama jestem w takim punkcie. Na tą chwilę trzeba zostawić to tak, jak jest, niech płynie swoim torem.

5

Nie zmuszałam, bo ja sama dpojrzałam do myśli, że nie chce z nim być, choć nadal jest mi ciężko, czuję pustek i wielki smutek. Powiedział, że nie brakowało mu mnie, że nie myślał o mnie przez ten tydzień. Podał powód pracę, a tak naprawdę przestało mu zależeć. Ale jakoś w to do końca nie mogę uwierzyć, nie potrafił dobrze wytłumaczyć o co mu chodzi. Ja oceniam, że jest pogubiony, za dużo rzeczy się dzieje, spadło na niego w tak krótkim czasie. Muszę o nim zapomnieć, ale jest mi mega trudno teraz.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Facet mnie zostawia. Powodem: brak czasu, nowa praca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024