Pan Sknera się ujawnia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pan Sknera się ujawnia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Pan Sknera się ujawnia

Witajcie Dziecwczyny,

problem dotyczy mnie, a raczej faceta jestesmy prawie 2 lata, mieszkamy razem. Mamy za soba dobre i zle chwile, wiele razy tez przymykalam oko na jego rózne wybryki (to nie byla zdrada) ale nadal zyjemy ze soba. Rzecz w tym, ze zdalam sobie sprawe choc naprawde mi zalezy, zebyscie tego zle nie ocenily, bo dociera to do mnie chyba teraz, a raczej od wczoraj kiedy powiedzial mi, ze ma przykra wiadomosc dla mnie bo przyszedl mu rachunek za telefon i ''sciagnie z mojego konta'' mowiac doslownie mam mu oddac 20zl za to ze zadzwonilam do mamy na okolo mysle 10 minut, z jego telefonu. Wiecie, przez pierwszy moment poczulam sie glupio. Bo jesli on mi byl winny pieniadze, to jesli sam mial chec oddac to odda, a jesli nie to nie upominalam sie o nie, po prostu odpuszczalam przeciez to moj facet. Zaczelam sobie przypominac, ze to nie pierwszy raz, zawsze mu musze oddac pieniadze nigdy mi nie odpuscil nawet pare zlotych, prezenty na urodziny dostaje i Święta bez okazji nie - choc ostatnim razem jak dostalam ciete chryzantemy na urodziny nie wiem zle mi sie to skojarzylo... Nie chce naprawde narzekac fakt wiecej zarabia ale nie placi mi za szkole czy za kurs, placimy za mieszkanie, rachunki pol na pol. Jedzenie kupujemy osobno - ale oczywiscie dzielimy sie nim jesli On cos kupi ja jem jesli ja na odwrot. Ale jak juz zamowi pizze dwa razy w miesiacu (nie chce nigdzie wychodzic,typowy domownik) to nie wiem czy to jest wypominanie, ale mowi o tym, ze on zaplacil (dumny jak paw) albo jak narzeka to sapie: ''musze kupic sobie gre do kompa a zaplacilem dwa razy za pizze'' ale przeciez sam ja zaproponowal! Kolezanka powiedziala mi, ze to nienormalne. Mieszka ze swoim, dlugi czas i mowi ze zna pin do jego karty i ze jesli potrzebuje jakies pieniadze to sie go pyta i korzysta, oczywiscie jesli potrzebuje na bilet, zakupy do domu nie na ciuszki i kosmetyki. Wiele rzeczy mi wypomnial, ze zabral mnie do pubu czy raz wyszlismy do teatru. Odpowiedzcie mi, czy ja to zle analizuje...? Czy dotarło do mnie to, ze moze wypominanie, ze kiedys cos pozyczyl, ze dal tam to siam to... chyba wysiadam....

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pan Sknera się ujawnia

Musze tutaj zgodzic sie z twoja kolezanka, bo to jest nienormalne. Albo zyjecie razem, albo osobno. W tym momencie nie reprezentujecie pary, ktora ma jakies wspolne plany na przyszlosc, a bardziej jak wspolokatorzy, ktorzy mieszkaja razem i nic wiecej ich nie laczy. Ja mam chlopaka od 3 lat i ani razu nie wypomnial mi, ze mnie gdzies zabral, cos kupil, czy za cokolwiek zaplacil... Szczerze mowiac to nie wiem jak dlugo wytrzymalabym, gdyby mi tak wszystko wypominal...

3

Zgadzam się, że to nie jest coś normalnego. Rozumiem, jeśli byś pożyczyła np 100 czy 200 zł na coś tam, ale 20 zł? I "on kupi pizze"?! Bzdura... Zachowuje się bardziej jak współlokator a nie partner.

Może pomyśl ile i za co on Ci jest winien? I jak on sie upomni to odparuj, że to na poczet długu, który on ma u Ciebie. Wiesz tak pół żartem pół serio i obserwuj jego zachowanie.

4

Haha, ale sie ubawilam tymi chryzantemami:-), humor mialam kompletnie zrabany a ty mi go poprawilas! To chyba z jego strony jakies male 'faux pas', wiesz jak to niektorzy faceci;-). Raczej nie doszukiwalabym sie jakiegos podtekstu (sorry, caly czas sie smieje);-). A ilosc byla przynajmniej nieparzysta? Przepraszam, musialam;-)
Pamietam jak z okazji przeprowadzki do mojego ex narzeczonego dostalam miotle od pewnej znajomej pani, robilam taka mala imprezke pozegnalna, jakos nikt tego za zabawne nie uwazal.

Co do problemu to jest to dla mnie rzeczywiscie troche niepokojace. Ja z moim bylym narzeczonym mialam wspolne konto na ktore co miesiac przelewalismy okreslona sume, na oplaty i jedzenie, moze to jest jakies rozwiazanie. On placil troche wiecej z racji wiekszych zarobkow.

Nie zapomne jak raz poszlam na pierwsza randke i musialam zaplacic polowe za kolacje, jako kobieta niezalezna finansowo nie mialam z tym problemu ale przeciez gest sie liczy! Za drugim razem siedzielismy latem na jakims tarasie i on zaproponowal, ze zaplaci tym razem, a ja nastepnym. Akurat sie rozliczalismy wiec kelner to slyszal i mrugnal do niego mowiac "tylko przypadkiem nie zapomnij zamowic Dom Perignon". To bylo tak wymowne ale on oczywiscie nie zrozumial podtekstu;-), ja mialam ubaw. Trzeciego razu nie bylo;-), ale tez z innych powodow.
Zreszta takich przykladow moglabym ci duzo przytoczyc, mam jedna kolezanke ktora po tygodniu upomniala sie o 20 centow ktore musiala mi do kawy dolozyc, nie mieli akurat drobnych.
Mnie to osobiscie bawi ale i odstrasza. Jakos nie za bardzo lubie takich ludzi ale tez zalezy kto to jest, sama czasem mysle, ze powinnam sie bardziej liczyc z pieniedzmi, a jestem pierwsza do stawiania. Musisz sama sie zastanowic na ile ci to w nim przeszkadza.
Powodzenia!

5

No to dałyście mi chyba podpowiedź. Kiedy pytam co chcesz robić w życiu (ma 24 lata) albo jak dalej chcesz je potoczyć, najpierw odpowiada, że on się czuje nadal na 16 lat i nie wie haha, ale jak zaczynie wspominac o planach, to wymienia tylko ''ja''. On kupi motor, on zrobi kurs, on wyjedzie do Nowej Zelandii. Nie wymienił nigdy mnie, więc może faktycznie jestem, to jestem nie ma mnie to nie ma a ten związek to fikcja, albo tylko grobu brakuje zeby pogrzebać tą miłość bo chryzantemy już są... przy okazji  odpowiem kwiatków było 5 więc nieparzyście cokolwiek to oznacza. Więc poobserwuje sobie gamonia i zobaczę ale w sumie wydaje mi się, że to ma we krwi, więc może delikatnie postaram się pogadać na ten temat choć ciężko zacząć, bo nie wiem co powiedzieć ''od dziś wołam na Ciebie Skneruś?'' nie chce mu mowić typu: ''och zraniłeś mnie tym'' i płakać.

6

Heh - ludzie juz tak maja - wiekszosc to egoisci - liczy sie "JA" ....

7

Trawka napisał/a:

No to dałyście mi chyba podpowiedź. Kiedy pytam co chcesz robić w życiu (ma 24 lata) albo jak dalej chcesz je potoczyć, najpierw odpowiada, że on się czuje nadal na 16 lat i nie wie haha, ale jak zaczynie wspominac o planach, to wymienia tylko ''ja''. On kupi motor, on zrobi kurs, on wyjedzie do Nowej Zelandii. Nie wymienił nigdy mnie, więc może faktycznie jestem, to jestem nie ma mnie to nie ma a ten związek to fikcja, albo tylko grobu brakuje zeby pogrzebać tą miłość bo chryzantemy już są... przy okazji  odpowiem kwiatków było 5 więc nieparzyście cokolwiek to oznacza. Więc poobserwuje sobie gamonia i zobaczę ale w sumie wydaje mi się, że to ma we krwi, więc może delikatnie postaram się pogadać na ten temat choć ciężko zacząć, bo nie wiem co powiedzieć ''od dziś wołam na Ciebie Skneruś?'' nie chce mu mowić typu: ''och zraniłeś mnie tym'' i płakać.

Widzisz i tu jest konflikt interesów. Dlaczego związek jest fikcją? Jest, istnieje, a to, że prawdopodobnie nie ma przyszłości to zupełnie inna sprawa. Twój partner nie widzi w swojej przyszłości Ciebie, ani pewnie nikogo innego jak na razie. Masz dwa wyjścia:
1. Zapytać siebie czego Ty chcesz i czego Ty oczekujesz, powiedzieć mu o tym i jego odpowiedź przyjąć do wiadomości.
2. Traktować to jako fajny związek bez przyszłości, na zasadzie - dobrze, że jest, ale jak się trafi lepszy model to go zmienię.

Na pewno nie zmienisz jego poglądów, na pewno nie sprawisz, że nagle będzie Cię uwzględniał w swoich planach.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pan Sknera się ujawnia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024