niechciana ciaza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » niechciana ciaza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez jablonka (2011-10-22 20:01:27)

Temat: niechciana ciaza

Witam,buszowalam po forum,czytalam rozne tematy,ale jeden nie daje mi spokoju...
usuniecie ciazy, aborcja, gwalty-ciaza.

Potpiacie kobiety za usuwanie ciazy, ja sama nie wypowiem sie co o tym mysle.
Mama troje dzieci i gdybym zaszla w ciaze - ciezko by bylo, ale coz zycie wazniejsze..

Chodzi mi o to ze, zamiast potepiac kobiety usowajace ciaze z powodow w/w  nie lepiej byloby zboczencom, gwalcicielom i tym podobnym obciac przyrodzenie, oczywiscie jesli juz taki trafilby do wiezienia to przez wyrok sadu, normalnie chirurdzy usowaliby zle uzywana czesc ciala...  Mysle ze tacy zboczency baliby sie bardziej obciecia narzadu  niz odsiadki, bo posiedza pare lat wyjda na wolnosc i dalej beda krzywdzic ludzi, a pózniej te biedne kobiety  dziewczyny...ktore w taki sposob zaszly w ciaze, sa krytykowane za usuniecie ciazy, bo mimo, ze to gwalt, mimo ze kobieta cierpi, to i tak czuje sie jak smiec-ale co z tym dzieckiem poczetym, przeciez ono mimo ze poczete w taki sposob, zasluguje by zyc.. Wiec czy nie lepiej by bylo obcinac zboczencom czlonka,o ile lepiej na swiecie by bylo...  Mam nadzieje ze, kiedys takie czasy nastana i kary beda odpowiednie do zbrodni-a nie tak jak teraz - karmi sie takich zwyrodnialcow, spia sobie w cieplych lózeczkach i obmyslaja plan kogo skrzywdza jak wyjda na wolnosc.

Ortografia! Interpunkcja! Wielkie litery! Składnia! Edytowałam Twój post tylko na tyle, aby dał się przeczytać. Korzystaj, proszę, ze słownika... Mod.Vinnga

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: niechciana ciaza

Hmm..a co jeśli kobieta "Tego zboczeńca" kocha?
Moim zdaniem bardzo by się przydała edukacja seksualna.
Znajoma z kumplem zapomnieli się zabezpieczyć.
Powiedziała mi o tym.
Na szczęście ja wiedziałem co i jak załatwić.
W ciagu 24 godzinpo seksie można..jeszcze zapobiedz zapłodnieniu.
Nie jest to zatem aborcja.
Nie wiem czy nadal mam numer do tego lekarza, lecz opiszę Wam co mniej więcej i jak.
Oczywiscie wykonaliśmy telefon i umówiliśmy się tego samego dnia.
Lekarz zbadał wpiew znajomą i przepisał pewną tabletkę dostępną normalnie w aptece.
Tego samego dnia zawitaliśmy do apteki i w sumie połknęła i po sprawie.
Dziecka nie ma a minął grubo ponad rok.
Obawiam się jednak, że większość polega tylko na gumkach.
I nie wiedzą o takiej możliwości, natomiast aborcja to temat tak głośny że hej.
Nie potępiam kobiet chcących aborcji - to ich wybór.
Lecz moim zdaniem to ostatnia tak wana "deska ratunku".
W końcu jest ta tabletka zwana inaczej "tabletką po".
Oj, edukacja by się przydała.
Gdyby moja pierwsza partnerka nie była doświadczona..
Kiedyś miałem chyba zjedną godzinę lekcji wychowania seksualnego.
Ok, pokaali jak się otwiera i nakłada..lecz chyba tylko tyle wtedy jakoś do mnie dotarło.
Ta dziewczyna nauczyła mnie jak należy często zmieniać gumkę.
Pewnie wielu jedzie na jednej..aż środek plemnikobójczy wyschnie..
Aborcję uważam za ostateczność aczkolwiek konieczną jeśli są jakies przeciwskazania codo porodu dziecka np. beznadziejna sytuacja materialna.
Dopuki jest w Polsce nielegalna to bedzie w pdoziemiach i bylejakich warunkach niebezpieczna dla zdrowia kobiety.
Dlatego uważam, że to jest błąd naszego rządu.
Edukacja i legalizacja aborcji.

3

kiedys bylo tak ze oko za oko, zab za zab!!
ale jablonko teraz sa takie instytusty ktore nawet takiego gwalciciela bronia hmm i probuja zrobic z nich wariata i nie poczytalnego i wtedy zamiast do wiezienia ida do psychiatryka na przymusowe leczenie i za pare latek wychodza! dla mnie nie byl by glupi pomysl z tym usuwaniem czlonkow! ale nawet najglupszy gwalciciel znalazlby sposob by tylko gwalcic kobiety hmm
no a co do kobiet zachodzacych w ciaze po gwalcie, takie rzeczy sa tylko rozpatrywane przez sad i psychologow! jaki kobieta sie zachowa... znam taki przypadek... ze kobieta nie przyznala sie ze zostala zgwalcona, urodzila sama  domu po czym zabila noworodka! hmm wszytsko oczywscie wyszlo na jaw, krew, placz, krzyk..sasiedzi wezwali policje! na pytanie dlaczego zabila dziecko, odpowiedziala : bo to dziecko skurw*la co mnie zgwalcil! i mimo iz kobieta zrobila to w szoku dostala 8 lat! a tlumacza sie ze bedac w ciazy mogla sie zglosic do psychologa i policji!
gwalciciel rowniez poszedl siedziec i dostal 6 lat! wyobrazacie sobie?! yikes mniej niz ta kobieta hmm

niestety jest takie prawo w naszej polsce! i dla mnie nawiekszymi i najsurowszymi karami powinno byc za znecanie sie nad rodzina, gwalt, molestowanie seksulane dzieci!
wtedy bylabym za ucinaniem narzadow ktorymi przyczynili sie zbrodnialce!! hmm

odnoszac sie do siebie mlody-stary!
moim zdaniem taka decyzja jest wybierana wylacznie przez sama siebie!
skoro dziecko mialoby sie urodzic np u jakiejs matki by potem je glodzila, nie myla to lepiej by takie dziecko nie mialo by sie urodzic! to jest straszne i dobijajace dla takiego dziecka a czasem jako dorosly mogby popelnic samobojstwo!
ale z grugiej strony przypomina sie przykazanie : nie zabijaj! i temat mi sie ucina na ty zdaniu!

ale w kazdym tym przypadku co by sie stalo, czego by ludzie nie zrobili... sa rozliczani przez wlasne sumienie i nikt inny nie jest za nie odpowiedzialy jak my! wiec czasami trzeba zajrzec w glab siebie i przemyslec niz pochopnie podejmowac decyzje...

4

tak mamy chory kraj....ale niewiem czy kiedys wynajda lekarstwo.

5

mlody- stary,co miales na mysli piszac-a co jesli kobieta kocha tego zboczenca?
przeczytalam pierwsze zdanie i dalej mi sie juz nie chcialo.

6

Zastanawia mnie jedna rzecz - domyślam się jak bardzo traumatycznym przeżyciem jest gwałt, ale czy źle myślę, że zwłaszcza w takiej sytuacji powinno się przyjąć tabletkę "awaryjną" jak Escapelle tj 72h po stosunku?

7

hey smile mam troche nie na temat a wiec chcialambym sie spytac czy lbyliscie w ciazy? ja mam 18 lat wiem ze to za wczesnie ale kilka dni temu 4 dni zgodzilam sie na moment zblizenia z moim chlopakiem i mialammiec okres jakos 2 dni temu jestem cala zdenerwowana oczywiscie bylo zabezpieczenie ale gumka ale nie pekla to chwile trwalo doslownie chyba 1 min czy mniej nic nie wylecialo nic.. mam obawy jestem w stresie duzym mam sporo nauki i martwie sie tez nauka teraz tez tym otatnio zauwazylam ze mam cos szarego na sutkach moze to siara ;( bardzo sie boje ciagle o tym mysle brzuch mnie boli z zdenerwowania prosze pomozcie wiem ze to piwo swoje trzeba wypic ale czy mieliscie albo uwazacie czy mozga byc juz takie odjawy juz w pierwszych dniach ciazy czy to za wczesnie czy ja juz panikuje do reszty nie wiedzialam gdzie sie zalogowac ale przez ten stres to jak sie rejestruje i mam sie zalogowac na ta sama strone by cos napisac jak wam odrazu robie bledy i nie umiem sie zalogowac a tu sie jakos mi sie udalo prosze pomozcie czy ja juz panikuje co mi jest moze to urojenia:(

8

jesli jajo nie zostalo zaplodnione,a te tabletki jedynie bronia dostepu do jaja to mysle ze nie jest to takie tragiczne... gorzej jezeli jajo juz zaplodnione...

9

Słuchajcie dziewczyny ..

po stosunku zażyłam tabletke escapelle, miałam to krwawienie .od tego czasu mineło jakieś 3 miesiace i normalnie miałam miesiaczki . czy jest ryzyko ze moge być w ciązy?

10

Raczej nie, a robilas test? bo po trzech miesiacach powinien ci wyjsc pozytywnie, jezeli negatywnie, to spoko w ciazy napewno nie jestes.

11

A wracając do tematu , jestem za jablonką , oko za oko ... gdyby obcinali przyrodzenia zboczeńcom to inni by się bardziej bali , a tak to tylko wygodę się im robi za pieniądze podatników - czyli nas.
Osobiście , sama nie wiem jak bym zareagowała na ciążę z gwałtu. Zapewne też była bym za usunięciem ...
Wpadka to inna sprawa - w końcy (w większości) robi się to z kimś kogo się kocha . Było by : ups.. kochanie będziemy mieć dzidziusia - i było by więcej radości niż obaw.

12

robiłam test po 6 tygodniach i wyszedł negatywny .

13

lusiu-i o takie odpowiedzi mi się rozchodzi-dzięki smile

14

To napewno niejestes w ciąży Młoda smile

15

Jabłonko ja również jestem podobnego zdania ja Ty
ale żeby weszło takie prawo to chyba kobieta musiała by sie dostać do władzy smile a na razie na to sie nie zanosi sad

16

kiciu... no niestety... dosłownie.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » niechciana ciaza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024