Wspólne mieszkanie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wspólne mieszkanie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Wspólne mieszkanie.

Co myślicie o takiej parze? Para która jest ze sobą od 8 lat, nie mają ślubu. Są dla siebie pierwszymi partnerami. Ich związek przez 8 lat polegał na spotykaniu się ( on mieszka z rodzicami, ona też ) czasami potrafili się nie widzieć miesiąc chociaż mieszkali 500 m od siebie! Facet albo nie miał ochoty, albo zaslaniał się tym że jest zajęty ( nauka, studia, pomoc rodzicom itp. ) Mają po 25 lat. Teraz stwierdzili że chcą zamieszkać razem. Dziewczyna jeszcze rok temu mówiła że jej facet raczej się nie wyprowadzi z domu ponieważ jest silnie związany z rodzicami. Więc czy taki związek nie rozpadnie się gdy zamieszkają razem? Do tej pory ( 8 lat ) byli przyzwyczajeni do całkiem innego życia a wiadomo że jak się razem mieszka to wszystko się zmienia, związek już inaczej wygląda niż spotkania na kilka godz i trzymanie się za rączki. Zacznie się poważne życie i czy temu podołają? Czy znacie takie pary które po zamieszkaniu razem nagle przestało być tak różowo i pięknie i się rozstali?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wspólne mieszkanie.

Witaj , nie da sie niestety przewidziec co sie stanie. Moge Ci tylko powiedziec, ze ja gdybym chciala zamieszkac z kims to przy sekundzie wahania nie zrobilabym tego kroku.  Znam tez osobiscie kobiete , ktora po 5 latach narzeczenstwa  wyszla za maz za pana ktorego znala 2 miesiace i po 20 latach sa nadal w sobie zakochani.  Pewnie wcale nie pomoglam moze sklonie Cie do glebszego przemyslenia sprawy?

3

mieszkanie  razem ,to indywidualna sprawa.nie ma na to złotego srodka-czy mieszkanie ze soba wszystko zepsuje czy  raczej utwierdzi w przekonaniu ze  była to słuszna decyzja;
jednakże ja  jestem zwolenniczka mieszkania ze soba.
tymczasem piszesz ze jestescie ze soba 8lat i co...nadal sie bedziecie...prowadzać....sprawdzać i....czekac na co?
piszesz ,czy mieszkanie moze cos  zepsuć?wszystko sie zmieni,ale jak to bedzie  to tylko wy bedziecie o tym wiedzieć.musicie  chcieć tego oboje.
ja bym nie zwlekala ani minuty ,ale  decyzje pozostawiam tobie i twojemu rozsądkowi;

4

Trudno powiedzieć co się wydarzy. Może okaże się ze są dla siebie stworzeni, a może wspólne zamieszkanie ujawni jak bardzo się różnią i zdecydują się na rozstanie. Ale wiedzieć tego nie będą jeśli się nie zdecydują na to. Czasem warto zaryzykować, bo albo się utwierdzą w przekonaniu, że chcą być razem, albo zorientują się że nie da rady im się dogadać i oszczędzą sobie dalszych wspólnych lat prowadzących do niczego.

5

Bardziej wydaje mi sie ze to zwiazek z przyzwyczajenia a nie milosci i pasji. Jak nie zamieszkasz to sie nie dowiesz co będzie. Ale wydaje mi sie ze to wszystko jest takie naciagane i bez emocji. Przyzwyczajenie. Nie lepiej zostawić licealne milosci za sobą i iść na przód ?

6

Powtarzałam  to już kilku dziewczynom i powtórzę jeszcze raz.
Taki związek niezwiązek nie ma racji bytu! Chodzisz parę lat, to musisz się określić co dalej i w jakim kierunku to wszystko zmierza. Ludziom z takim stażem nie chcę się nic zmieniać, robić, są ze sobą z przyzwyczajenia lub lenistwa - w tym, x wieku nie chce mi się szukać swojej drugiej połowy.

Poza tym widać, że facet to typowy maminsynek, który raczej nie zamierza się nigdzie wyprowadzać.
A nawet jeśli się wyprowadzi, to jaką masz gwarancję, że CI się oświadczy, śłub, itd?

Tak, znam parę, nawet kilka, którzy po zazwyczaj 8.9 latach bycia ze sobą, wzięli ślub i po roku się rozwiedli.

7

Zdecydowanie zgadzam się z przedmówczynią. Uważam że tego typu przechodzony związek nie wróży nic dobrego. Trzeba razem zamieszkać, żeby naprawdę poznać drugiego człowieka. Pytasz czy temu podołacie? Życie pokaże, ale myślę że najwyższy czas sprawdzić siebie, czy to wszystko ma sens. Bo jeśli mieszkanie razem Wam nie wyjdzie, to chyba nie ma sensu ciągnąć tego dalej?

8

Najpierw zamieszkajcie ze sobą, a potem będzie się martwić jak wam nie wyjdzie. Dopóki nie spróbujecie nie dowiecie się, a gdybanie co by było gdyby...nic wam w tym wypadku nie da...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wspólne mieszkanie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024