Jak poradzic sobie z tym problemem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak poradzic sobie z tym problemem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Jak poradzic sobie z tym problemem

Mieszkam w Niemczech od roku  mam 2 nastoletnich dzieci mąż mnie poniża juz nie pamiętam od kiedy wiem jestem slaba ale chce odejśc ale to nie takie proste .Mieszkamy razem pomaga nam Urząd niemiecki ja nie znam dobrze języka on jest pewny siebie i to mnie bardzo boli przez tyle lat męczylam się dla dobra dzieci .Ale czuje że już nie dam rady muszę coś zrobic z swoim życiem .Ja wiem każdy pije swoje piwo ale może ktoś silniejszy mi pomoże ktoś w podobnej sytuacji a może po prostu dobrzy ludzie wiem że jeszcze są na tym Świecie .Wiem że dużo ludzi drwi z takich kobiet jak ja slabych,poniżanych tak to prawda każdy jest kowalem swego losu ale ja już nie mam sil.Eda41

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poradzic sobie z tym problemem

witam cię serdecznie ja nie mam takiego problemu ale moja siostra jest w takiej samej sytuacji mąż świnia poniża ją,biję ,zabił w niej jakiekolwiek poczucie własnej wartości ,są kilkanaście lat po ślubie mają syna ,który już bieże przykład z tatusia i też zaczyna ją poniżac ,pyskuje ,dojdzie pewnie do twgo że też ją uderzy ,a to sa właśnie konsekwencje tego że żyjecie obie z takimi dupkami.Z dwa miesiące temu mąż mojej siostry wyrzucił ją z domu [nie pierwszy raz]wynajeła mieszkanie postanowiła że w końcu go zostawi wcześniej też tak mówiła ale tym razem widziałam jej determinację pomagałam jej ja nasi rodzice myślałam że w końcu zmądrzała że uwierzyła w sieie że jest coś warta tak się cieszyliśmy i co po dwóch tygodniach pan mąż zaczął niby tęsknic ,przepraszac,obiecywac poprawę i ta moja siostra znowu znowu......... mu przebaczyła bo dziecko!!!!!!!a czego to dziecko się w tym jej domu nauczyło?że matka to jest śmiec można miec ją w d.... że że żona to jest do roboty i garów  i do bicia dlaczego wy nie widzicie że w takich warunkach wychowacie następnego potwora?uważam że to dziecko to tylko wasza wymówka bo mnie macie odwagi odejśc a to wcale nie jest takie trudne jak się podejmie już decyzję i konsekwentnie będzie się postępowac to dasz radę .moja siostra miała dobry początek tylko dała się złamac tym BO DZIECKO,a pomyślałaś chociaż raz o sobie że tobie się też coś od życia należy?dziecko niedługo dorośnie pójdzie w świat i co wtedy z tobą?będzie już za póżno na układanie życia na nowo .musisz zrozumiec jedno ON SIĘ NIGDY NIGDY NIE ZMIENI!!!!!.jak ty sama nie będziesz walczyc o siebie nikt tego za ciebie nie zrobi chcesz całe życie tak cierpiec?kobieto uwierz w siebie że dasz radę nie ty pierwsza .ja jeszcze 5 lat temu żyłam w toksycznym związku mąż alkoholik dwie lewe ręce do roboty na dodatek damski bokser też myślałam że nie dam rady się od niego uwolnic ale znalazłam w sobie siły i zmieniłam całe swoje życie teraz jestem szczęśliwą mężatką i wiem że warto spróbowac więc odważ się w końcu i zmień swoje życie chciłabym w takie kobiety jak ty przelac moją wiarę bo teraz mam jej bardzo dużo bo teraz już wiem że jest to możliwe trzeba tylko spróbowac.Życzę ci żeby ci sie udało.pozdrawiam cię serdecznie.

3

Witaj.
Nikt nie drwi z takich kobiet i to po pierwsze!!!
Wiem jak jest Ci trudno,ale i tam są odpowiednie organy gdzie możesz się zgłosić.Tam troszkę inaczej działają,bardziej są wyczuleni i napewno uzyskasz pomoc.Trudno jest odejść od tyrana,kobiety bardzo często tkwią w takich związkach latami, bo boją się że nie dadzą sobie rady.Dasz radę zwłaszcza w Niemczech bo tam Kobiety i dzieci są pod ścisłą ochroną,nie tak jak w Polsce.
Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia:)

Eda smile Drwią tylko tacy jak Twój mąż, nikt więcej..
Każdy kowalem swojego losu, więc zbieraj siły i kuj to żelazo, niestety nie ma takiej niewidzialnej osoby co stanie za Tobą murem, obejmie i poprowadzi do szczęścia. Zapewniam Cię, że jak zaczniesz działać, nie słuchać tego co mówi "on", a robić to co podpowiada rozsądek, sama z czasem staniesz się taką silną osobą.
Bądz na forum, w grupie łatwiej smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak poradzic sobie z tym problemem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024