Czy używacie? Jakich? Jakie wrażenia?
Ja cieszę się, ze wynaleziono prezerwatywy
nie przepadam za prezerwatywami ale to jedyna forma zabezpieczenia jaką stosowałam z partnerem,teraz od długiego czasu uprawiamy sex bez zabezpieczenia i tak jest najlepiej oczywiście tylko ze stałym partnerem
Nie lubię... fee ;P
zdecydowanie zmniejszają przyjemność doznań podczas stosunku już wolę tabletki
No właśnie..jak to jest? Słyszałam kilka opini, coraz częściej, że lepiej bez, bo kolezanki czują tworzywo sztuczne i zmniejsza to ich ochotę na seks. Przyznam, że problem wyboru antykoncepcji stoi jeszcze przede mną, aczkolwiek dziwię się, że można aż tak zrazić sie do gumek..
A ja tam lubie ``gumki``, jakos nigdy mi nie przeszkadzaly
No i przyznam szczeze, ze kiedy staralismy sie o drugie dziecko, i odlozylismy prezerwatywy na bok, pierwsze kilka stosunkow bylo dla mnie conajmniej dziwne.. no ale i w druga strone, kiedy zaczelismy sie zabezpieczac, tez bylo inaczej.
Tak czy inaczej, nie przeszkadzaja mi, i lubie je
A i przewaznie uzywamy z mezem Durex ( niepamietam dalszej nazwy) ale jets ich chyba 16 w opakowaniu, i sa jakies jablkowe, truskawkowe (jak tylko puczuje zapach przy otwieraniu opakowania to mnie mdli ), wydluzajace stosunek (dzialaja!), iii najlepsze takie z prazkami
to nie prawda, że prezerwatywy zmniejszają doznania. Jest to raczej kwestia psychiki.
Autorko, zależy ile masz lat, jak często współżyjesz i czy masz stałego partnera.
Jeżeli masz stałego partnera i prowadzisz bujne życie seksualne, to porozmawiaj ze swoim lekarzem o pigułkach.
Wygodna i skuteczna forma antykoncepcji.
Jeżeli chodzi o gumki, to plus za to, że chronią przed hiv i chorobami przenoszonymi drogą płciową ( dobre dla tych,którzy lubią przygodny seks).
Polecam z durexa szare, wydłuzające stosunek - są super cienkie, a z tańszych i równie skutecznych, to Unimil - smakowe lub zapachowe.
No ja z mężem uzywam gumek, nie zamierzam mieć dzieci, ale nie chcę się też truć hormonami- robiła n to ładnych kilka lat. Dopiero jak odstawiłam, odżyłam. gumki wcale nie muszą zmiejszać doznań, zwłaszcza gdy np. są Unimil Skyn -z nimi sex jest jak bez nich:) tak że ja jestem zwolenniczką:)
8 2011-08-26 23:33:18 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-08-26 23:36:10)
Czy używacie? Jakich? Jakie wrażenia?
Ja cieszę się, ze wynaleziono prezerwatywy
Tak używam z moim facetem.
Jestem zadowolona i nie zmniejszają moich doznań. Wiem, bo próbowałam bez ( wiem, głupota).
Zazwyczaj używam Unimil, lecz zdarza się także Durex.
Nie jestem przekonana do antykoncepcji hormonalnej, więc skoro mogę zabezpieczyć się bez łykania pigułek anty , to chętnie z tego korzystam .
Oczywiście, dla osób lubiących przygody seksualne też są dobre, co nie znaczy, że stali partnerzy nie mogą ich stosować. Kwestia gustu i indywidualnego wyboru każdego z nas - moim zdaniem .
Unimil Skyn też są , ale jak na razie nie stosowałam .
ja nie jestem przekonana do faszerowania się hormonami.
za duzo się w towarzystwie napatrzyłam, jakieś zatory, rak piersi, nadwaga jakieś porosty włosów.to nie mity, to fakty.chociaż teraz robią te tabletki o wiele wiele lżejsze i te skutki uboczne są coraz rzadziej ale niestety nie znikają.ale tak-nie chcę wnikać w mój organizm.
podziękuję na razie.
gumki zmniejszają doznania?
wcale nie. ja preferuję Durexa np extra safe lub te ekstra cienkie.
jest kilka podstawowych zasad higieny, bhp he he i jest bezpiecznie z gumką.
Ja tam lubię
wcześniej przez 4 lata brałam hormony i trochę się bałam tego przestawienia, ale po takim czasie brania miałam już dosyć trucia siebie. Jak się okazało zakładanie prezerwatywy facetowi może okazać się bardzo podniecającym doznaniem.
Ja mam podobne zdanie jak poprzedniczki, chociaż teraz jest moda na hormony-głównie dzięki kampaniom reklamowym : nawet spotkałam się z pytaniem kilku lekarzy: "Stosuje pani antykoncepcję hormonalną?" Ja: "Nie On/Ona: "Czyli nie zabezpiecza się pani".
Oburzona zawsze rzeczowo wyjasniam, że pomiędzy jazdą na żywca a hormonami jest coś jeszcze i jest to np. gumka:) Tylko 1 lekarz, mający zresztą bardzo dobrą opinię (kobieta) stwierdziła, że ona co prawda przepisuje pigułki, ale dziwi ją to, że młode kobiety tak chętnie się tym trują.
12 2011-08-29 17:20:13 Ostatnio edytowany przez SweetHarmony (2011-08-29 17:21:00)
teraz od długiego czasu uprawiamy sex bez zabezpieczenia i tak jest najlepiej
oczywiście tylko ze stałym partnerem
Planujesz zajść w ciąże?
Mnie gumki zupełnie nie przeszkadzają.Czuje sie z nimi pewniej niż bez i wole je od tabletek czy plasterków do których nie mam zaufania.
Niewiem byc moze ja jestem dziwna ale nie czuje specjalnie dyskomfortu podczas seksu z gumką jak większość kobiet,moze to kwestia przyzwyczajenia lub nastawienia psychicznego
Myślę, że każdy ma swoje upodobania, ale to tak jak pisze poprzedniczka też jest na pewno kwestia nastawienia, mi jak już pisałam zupełnie nie przeszkadzają a nawet są elementem gry ale jak się okazało mój facet ich nie lubi, zdecydowanie wolał jak brałam hormony. Chyba muszę coś wymyślić, żeby go przekonać
A ja nie cierpię gumek. Na początku przygody z seksem kochałam się z nimi, ale mialam po nich podrażnienia. Gin powiedzial, że to może byc uczelnie na lateks. Teraz wprowadzili niby te Skyny (jakoś tak ), ale zbankrutowalabym na nich stosuje antykoncepcje hormonalną, ale coś czuje, że niedługo odstawie tabletki i wroce do gumek, by sprobowac czy coś sie poprawilo czy dalej bede miala problemymi z nimi. Jesli tak, to nie pozostanie nic innego, jak stosunek przerywany, oczywiscie ze stałym partnerem, z ktorym planuję przyszlość. No ale musze powiedziec, ze przyjemnosc jest niezła jak zaklada się prezerwatywe facetowi
SweetHarmony -nie planuję ,aczkolwiek ,mam stałego partnera,kochamy się ,jesteśmy dojrzali i nawet jakby była wpadka to nie było by tragedii .mam zespół PCO więc i być może mniejszą możliwość zajścia .póki co udaje nam się już tyle czasu ,jest tak nam dobrze ,wiem że jest taka możliwość i nieraz o tym myślę ale jednak jeśli już wybrałabym plastry,tylko one prawdopodobnie troszkę kosztują ;/
Jesli tak, to nie pozostanie nic innego, jak stosunek przerywany, oczywiscie ze stałym partnerem, z ktorym planuję przyszlość. No ale musze powiedziec, ze przyjemnosc jest niezła jak zaklada się prezerwatywe facetowi
Mika09 kobietko!!!
Nie rób tego stosunek przerywany to chyba najgorsze wyjście... Poczytaj o tym trochę i się zastanów. Proszę.
A zakładanie jest całkiem fajne
A ja nie cierpię gumek. Na początku przygody z seksem kochałam się z nimi, ale mialam po nich podrażnienia. Gin powiedzial, że to może byc uczelnie na lateks. Teraz wprowadzili niby te Skyny (jakoś tak ), ale zbankrutowalabym na nich
stosuje antykoncepcje hormonalną, ale coś czuje, że niedługo odstawie tabletki i wroce do gumek, by sprobowac czy coś sie poprawilo czy dalej bede miala problemymi z nimi. Jesli tak, to nie pozostanie nic innego, jak stosunek przerywany, oczywiscie ze stałym partnerem, z ktorym planuję przyszlość. No ale musze powiedziec, ze przyjemnosc jest niezła jak zaklada się prezerwatywe facetowi
Ale jest też chyba ten krążek dopochwowy z małą ilością hormonów. Może to ?
Trzeba wypróbować kilka rodzajów gumek, bo są przeróżne! pudrowane, nawilżane, mega nawilżane, pokryte środkiem plemnikobójczym, z latexu, z poliuretanu -kiedyś rzadkość, teraz coraz więcej, chociażby te Unimil Skyn, którymi jestem zachwycona, kosztują co prawda 26 zł/ 12 szt, ale można sobie pozwolić na nie "od święta;) bo tak to tańszeeee:) a z U.Skyn naprawde sex NIE JEST przez papierek polecam. ps. to nie jest reklama, tylko cichy zachwyt użytkowniczki:)
Ja niestety stosuję tylko gumki. Tabletek używałam tylko raz i czułam się jakbym wyła w ciąży (zawroty głowy, wymioty itd) Wiem, że pewnie gin źle mi dobrał, ale jakoś się zraziłam i zostają gumki. Chociaż ostatnio bardziej wolę stosunek przerywany. Nie powiem, żeby gumki jakoś zaniżały moje doznania, ale jednak wolę poczuć ciepło partnera itd. (on zresztą też)
A prezerwatywy to tak jakby się ssało cukierek przez papierek..
A jeśli chodzi o marki to najczęściej durex, w drugiej kolejności Unimil
Do tych tańszych jakoś nie mam zaufania ;P
Do tych tańszych jakoś nie mam zaufania ;P
prezerwatywy z kauflaka (3 za 1,99) są niezawodne testowane, 0 wpadek ;]
ale jeżeli komfort psychiczny daja ci tylko te droższe to ok przeplacaj
Nie lubię gumek, bo po dwóch razach jestem tak otarta, że boli mnie, piecze pusia. Poza tym, denerwuje mnie szelest gumki i woń lateksu unosząca się w sypialni - to przesadzone szczegóły, ale piszę w taki sposób, ponieważ naprawdę nie lubię. Używałam klasycznych durexów kilka razy i raz prążkowanych, te drugie to badziewie i miałam dziwne wrażenie jakby tarki...
Coś w dobrym stylu dla fanek prezerwatyw
Truskaweczka, nie chce brac zadnych krązkow, bo nie umialabym sie tym obsługiwac a spirale to po ciązy się stosuje z tego co wiem.
Wiem, że stosunek przerywany, to żadne zabezpieczenie, ale wpadka nie bylaby akurat taką wielką tragedią. Tyle par to srosuje i nie wpadli, co w sumie nie oznacza, że nam się uda, no ale pozyjemy, zobaczymy.,
@ madamecharlotte
koleżanko jeżeli penetracja z prezerwatywa cie zaciera to znak ze należy przeznaczyc na grę wsępna jakies 10-15 min więcej
@ mika
stosunek przerywano to ani stosunek ani zabezpieczenie.
Mika, ja niemalże cały czas uprawiam seks bez zabezpieczenia. To ryzykowne, no ale cóż. Nigdy nie byłam w ciąży, a durexowa gumka pękła... Wolę bez. A od dzisiaj zaczęłam tabletki antykoncepcyjne
Zgadzam się w 100 % z Dr.Menel. Facet ma racje jeśli z gumka trze to bez tym bardziej.
A stosunek przerywany to koniec prawdziwego seksu, jeżeli zależy nam na cudownych doznaniach nie tylko swoich ale i partnera to to odpada..
Truskaweczka, nie chce brac zadnych krązkow, bo nie umialabym sie tym obsługiwac
a spirale to po ciązy się stosuje z tego co wiem.
Wiem, że stosunek przerywany, to żadne zabezpieczenie, ale wpadka nie bylaby akurat taką wielką tragedią. Tyle par to srosuje i nie wpadli, co w sumie nie oznacza, że nam się uda, no ale
pozyjemy, zobaczymy.,
Tak wiem, ale te krążki wkłada lekarz chyba i to jest NuvaRing czy jakoś tak, to nie jest spirala .
Mniejsza dawka hormonów niż tabletki.
28 2011-08-30 10:53:36 Ostatnio edytowany przez busiu (2011-08-30 10:54:40)
Ja stosuję NuvaRing, bardzo polecam. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona, ale w praktyce okazały się o wiele lepsze niż tabletki, które mordowały libido i doprowadzały do stanów depresyjnych. Brrr. Wkłada się je samemu i nie wymaga to niesamowitych umiejętności. No i NR oszczędza pamięć.
A co do prezerwatyw- mój chłopak za nimi nie przepada, ale nigdy nie wpadł na tak durny pomysł, by proponować mi stosunek przerywany. Mnie osobiście prezerwatywy fascynują i bawią. Po wielu testach najlepsze okazały się Unimill Skyn. Na pierwszy raz użyliśmy Durexa Extra Safe (luby opisuje je jako "kalosze"), ale później poszalałam i kupiłam też Pleasuremax (bez sensacji), RealFeel (dobre!) i Fetherlite Ultima (trochę za wąskie).
Nie narzekam też na mniejsze doznania. Najważniejsza jest dla mnie pewność, że nie zajdę w ciążę, a cała reszta jest dalej na liście priorytetów.
No i zdrowie- dla mnie to jest priorytet.
Ja osobiście nie jestem fanką gumek. Stawiam na tabletki,ponieważ: zawsze je biorę o stałej porze i jestem zawsze zabezpieczona, a gumki nie zawsze ma się pod ręką a czasami emocję biorą górę nad nami, no i doznania są o wiele lepsze niż w gumce !
Hmm no jeśli lekarz miałby mi włozyc ten krązek, to może i bym się na to skusila, bo sama to tak nie bardzo miałabym schizy, czy aby na pewno dobrze włożyłamm, czy jestem zabezpieczona.
Nie mam zamiaru wracac do gumek, mam przykre wspomnienia z nimi i wolę juz jechac na stosunku przerywanym niż na prezerwatyach i potem celibatować przez kolejny tydzien, bo dostane podrażnienia
Tez nie usmiecha mi się branie hormonow, trucie sie, ale cos za cos - chce sie miec przyjemnosc, to trzeba sie poswiecic. Na pewno niedługo zrobię sobie przerwę od tabsów. Chłopak jak na razie tez nie ma nic przeciwko stosunkowi przerywanemu, bo nawet z tabletkami nigdy nie kochamy sie do konca tylko jedziemy na stosunku przerywanym, wiec na jedno wychodzi
Dr Menel, uważam, że gra wstępna trwa wystarczająco długo i jestem dość gotowa na penetrację.
Gumka jest fe i już. To moje zdanie i moje doświadczenia, które nie są fajne. Zwolennicy swoich poglądów trzymają się swoich poglądów, nie szukam przyczyn lubienia prezerwatyw przez ludzi, ponieważ mnie to nie interesuje. A przyczyna nielubienia prezerwatyw przeze mnie to taka, że sprawiają niewygodne uczucie tarcia i otarcia, a ponad to ubóstwiam nagość penisa! jo!
zgadzam się z przedmówczynią różnica jest kolosalna jak dla mnie
"Chłopak jak na razie tez nie ma nic przeciwko stosunkowi przerywanemu, bo nawet z tabletkami nigdy nie kochamy sie do konca tylko jedziemy na stosunku przerywanym, wiec na jedno wychodzi" -
to już dla mnie jakaś schiza. jaki sens ma stosunek przerywany, prócz tego że nie zabezpiecza wcale a tylko powoduje z czasem zaburzenia u mężczyzny..
35 2011-08-30 16:57:33 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-08-30 17:05:53)
nie przepadam za prezerwatywami ale to jedyna forma zabezpieczenia.
Dobrze że, coś takiego jest i chroni Nas przed różnymi chorobami.Też nie przepadam za prezerwatywami.
A ja zastanawiam się czemu w wątku "fani prezerwatyw" wypowiadają się Ci co nie cierpią gumek .
Gdybym ja ich nie cierpiała, to bym tu nie pisała, bo po co
oczywiscie ze tak , ale ja mówię o dwojga dojrzałych ludziach w stałym zwiazku ,planujących wspólną przyszłość ... to jest mój pierwszy i jedyny partner ,na początku używaliśmy oczywiście gumek ale z czasem przestaliśmy .
Ok, czego teraz używacie?
Pozdrawiam.
niczego ,jak wyżej napisałam,wiem zlinczują mnie kobietki tutaj ale chyba jeśli juz tabletki ale tylko i wyłącznie dlatego że mam taką przypadłość zdrowotną przy której stosuje się tabletki anty jako leczenie
a ja jeszcze z jednego powodu wolę gumkę: ze względów higienicznych.
"Bez"- jest fajnie ,ale niestety sperma się nie wchłania w ścianki macicy tylko wypływa na zewnętrz i to jest feeee
Zgadzam się z poprzedniczką! Po paru latach brania tabletek i jak to określiła "wylewania się spermy" odkryłam rzecz cudowną jaką są prezerwatywy. I to nie znaczy, że nie doceniam nagości penisa! Mogę go sobie obejrzeć chwile przed tym jak założę gumkę
a ja jestem fanką lateksu:D jakoś nie mogę się przekonać do tabletek, poza tym interesuje się npr i sobie pomagam gumkami. Jestem do tego tak przyzwyczajona, że nie mogę sobie wyobrazić seksu bez tego:P
"A ja zastanawiam się czemu w wątku "fani prezerwatyw" wypowiadają się Ci co nie cierpią gumek .
Gdybym ja ich nie cierpiała, to bym tu nie pisała, bo po co "
-No właśnie Truskaweczka, wyjęłaś mi to z ust Przecież możemy używać dokładnie tego pokoju, by się chociazby wymieniać różnymi spostrzeżeniami, ciekawościami, doświadczeniem, jeśli chodzi właśnie o GUMKI:) Inni mają takie pokoje do drzewka bonsai, pielęgnacji niemowląt, literatury pięknej, psa Husky -tu jest dla osób, które wybrał gumki jako metodę anty
CO DO CEN gumek, to uważam to za lekkie przegięcie by 3 sztuki kosztowały 10 zł, ALE tyczy się to tylko produktów reklamowanych= na których reklamę przeznacza się dość duże pieniądze (Unimil SKYN, Durex) pewnie mało kto wie, że np. New Caress TEŻ SĄ z Unimila ale nie są reklamowane i kosztują 3 zł/ 3 szt.
http://cdn.cosbysweaters.com/wp-content/uploads/2011/09/condoms.jpg
CO do cen i marek to sa rózne hehe polecam rzucic okiem czego to znane firmy nie wymysla
Takich chyba prózno szukac w aptekach, swoja droga ciekawe "prązkowanie"
a dla zainteresowanych cena to 68$
pewnie mało kto wie, że np. New Caress TEŻ SĄ z Unimila ale nie są reklamowane i kosztują 3 zł/ 3 szt.
mój chłopak mówi mi to samo, ale ja się jakoś nie mogę przekonać. Poza tym nie lubię unimilów, tylko durexy. I zawsze się śmieje że jedna goła baba w sypialni wystarczy, a na tych New Caress, na opakowaniu jest gołda pani:D
A ja mam takie pytanie: od lat używam albo (najczęściej) extra safe albo smakowych, ale jestem zainteresowana albo Real Feel albo Skyn, czy faktycznie jest jakaś duża różnica w doznaniach i czy one np. nie pękają częściej? Używałyście? Jakie macie zdanie? Fajniejsze są niż te zwykłe i faktycznie cieńsze?
Ano na New Caress jest goła baba, mój facet raz je wziął, bo tanie, to co tam .
Z tym, że u nas pękła.
Inne tzn Durex czy Unimil nie, ale raczej używamy Unimila.
Ingrid, Skyn są fajniutkie Z mojego punktu widzenia praktycznie ich nie czuć. Z punktu widzenia mojego mężczyzny chyba czuć, bo marudzi jak mu każę zakładać
Z tym, że między Skyn a zwykłymi gumkami różnicę czuję niewielką. Natomiast w porównaniu z Extra Safe różnica jest ogromna. Z Extra Safe to tak, jakby penisa dętką rowerową owinąć...
No tak, bo Extra Safe są grubsze, więc przyznam, że przy tych doznania i moje były mniejsze. Przy innych ok Skyn nie używałam, ale może spróbuję, pewnie będzie mega odlot
.
Pamiętam, że są tez takie prezerwatywy, które niby wydłużają stosunek, u nas nie wydłużyły, szybko wtedy skończył, bo byliśmy mega podnieceni, a dodatkowo potem go piekło, z własnych doświadczeń nie polecam .
ja polecam Unimil Skyn - mój małżonek również są świetne, nie czuć ich na nasz gust wcale.
New Caress- tak, to goła baba:D Szczerze...aż miałam napisac do tej firmy, by zmienili nieco to opakowanie -ale co do samych gumek nie mam absolutnie nic.
Truskaweczka_gumki same z siebie nie pękają- wszystko zalezy od użytkowania
a czy kupowałyście kiedyś prezerwatywy przez internet ?
Przez Internet nie.
Jak na razie to kupujemy w aptece.
53 2011-09-23 20:28:41 Ostatnio edytowany przez ingrid_b (2011-09-23 20:30:03)
okej:D przekonałyście mnie i małżonek Catwoman:D
przez internet nigdy, albo w aptece albo na stacji benzynowej:D
A czy nie macie obaw, że na stacji benzynowej znudzeni pracownicy na nocnej zmianie mogą te gumki dziurawić? Kiedyś słyszałam taką opowieść od znajomego i od tej pory preferuję aptekę. Albo supermarket, bo tam się nie mają czasu nudzić
wbrew pozorom, na stacjach benzynowych jest największa rotacja towaru; po prostu najwięcej osób kupuje tam gumki i też często zmieniają towar. W aptekach- też: wbrew pozorom- ale ludzie nie kupują gumek tak często toteż one leżą i leżą niejednokrotnie-kolega, który pracował w aptece mi mówił:) że czasem termin ważności mija i je utylizują:)
Ja też kiedyś kupowałam TYLKO I WYŁĄCZNIE w aptece, ale tam często nie mają takich jak ja bym chciała, natomiast na stacji benz. gumki sa w takich opakowaniach, że ewentualne przedziurawienia można zauważyć
A czy któraś z was używała kiedyś gumek w większym rozmiarze? Bo mi udało się tylko znaleźć z Durexa no ale hmmm najlepsze powiedzmy to one nie są. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
raczej nie mam takich obaw. jak widzę pudełeczko z nienaruszoną folią a durexy taką mają, i to opakowanie na pojedynczych gumach jest okej, to nie ma chyba opcji. Bardziej bym się obawiała że są sparciałe, niż podziurawione.
Vinnga, te samą opowieść słyszałam o pracownikach tesco:D Też znużeni i też dziurawili, więc chyba ta story ma wiele wariantów:)
Ingrid, ja ją słyszałam od znajomego, który pracował na stacji benzynowej i opowiadał o swoich dokonaniach. Chyba, że go fantazja poniosła Natomiast z całą pewnością miałam kiedyś w szufladzie przedziurawione gumki. Niestety, nie pamiętałam, z jakiego były źródła...
A czy któraś z was używała kiedyś gumek w większym rozmiarze? Bo mi udało się tylko znaleźć z Durexa no ale hmmm najlepsze powiedzmy to one nie są. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Z racji tego, że mój partner ma spory przyrząd, to kupiliśmy kiedyś Unimil XXL, ale je bardzo ciężko dostać. Ogólnie używamy Unimili, ale muszę przyznać, że tamte leżały idealnie.
Nie możemy kupować niektórych, bo są za małe.
Truskaweczko, a pamiętasz może jaką one mają średnicę?
Ja "fanką" gumek może i byłam, do czasu kiedy zdarzył się mały "wypadek" i musiałam biec na prędce po Escapelle, od tego czasu postanowiłam przerzucić się na hormony (dostałam Midiane) - mam zbyt wielką obsesje przed zajściem w ciąże, by ryzykować
Dr Menel, uważam, że gra wstępna trwa wystarczająco długo i jestem dość gotowa na penetrację.
Gumka jest fe i już. To moje zdanie i moje doświadczenia, które nie są fajne. Zwolennicy swoich poglądów trzymają się swoich poglądów, nie szukam przyczyn lubienia prezerwatyw przez ludzi, ponieważ mnie to nie interesuje. A przyczyna nielubienia prezerwatyw przeze mnie to taka, że sprawiają niewygodne uczucie tarcia i otarcia, a ponad to ubóstwiam nagość penisa! jo!
Dołączę do klubu
Ale dr Menel wie lepiej...
Truskaweczko, a pamiętasz może jaką one mają średnicę?
Sprawdziłam, średnica 55 mm.
Witam Was dziewczyny, piszę z prośbą o poradę. Otóż ja i mój małżonek nie lubimy "gumek", niestety sytuacja w jakiej się znaleźliśmy - a mianowicie konieczność brania przeze mnie leków - obniża skuteczność tabletek antykoncepcyjnych i musimy znów przejść na prezerwatywy. I tu pojawia się moje pytanie: jakie? Zapach skutecznie mnie odrzuca, no i doznania już nie te co kiedyś. Obecnie stosujemy Durex Elite. Nie znamy się na rodzajach.... proszę doradźcie coś, może dokonaliśmy złego wyboru. Albo trzeba poprostu przywyknąć
Witam Was dziewczyny, piszę z prośbą o poradę. Otóż ja i mój małżonek nie lubimy "gumek", niestety sytuacja w jakiej się znaleźliśmy - a mianowicie konieczność brania przeze mnie leków - obniża skuteczność tabletek antykoncepcyjnych i musimy znów przejść na prezerwatywy. I tu pojawia się moje pytanie: jakie? Zapach skutecznie mnie odrzuca, no i doznania już nie te co kiedyś. Obecnie stosujemy Durex Elite. Nie znamy się na rodzajach.... proszę doradźcie coś, może dokonaliśmy złego wyboru. Albo trzeba poprostu przywyknąć
Zdecydowanie polecam Unimil Skyn [czarno-złote opakowanie] one są z poliuretanu, praktycznie bezzapachowe, bardzoi cieniutkie:)