Zaproszenie na wesele, idziemy tylko na ślub - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Zaproszenie na wesele, idziemy tylko na ślub

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Zaproszenie na wesele, idziemy tylko na ślub

Witam smile

Dostaliśmy z meżem zaproszenie na ślub syna bratanicy męża . Z kilku pewnych względów podziękowaliśmy za zaproszenie z zapewnieniem, że na ślub na pewno przyjdziemy. Czy powinniśmy kupic prezent (a włąściwie pieniądze, bo para młoda we wdzięczny sposób o to prosiła). Czy wystarczą kwiaty i życzenia? Nadmienię, że jednym z względów są ograniczone środki finansowe. Pozdrawiam czytających.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaproszenie na wesele, idziemy tylko na ślub

Skoro na ślub, to ja bym dała tylko kwiaty wink.

3

W tej sytuacji zaleciłabym zakup jakiegoś nietuzinkowego acz taniego prezentu, a produktów w tej kwestii jest pełno. Proponuje coś oryginalnego np. coś zabawnego. Piękne cudeńka można nabyć nawet za 30zł i do tego kwiaty. To będzie jak najbardziej w dobrym guście, a Para Młoda nie powinna czuć się urażona. W razie braku pomysłów proszę pisać pomogę przy wyborze jakiegoś nietuzinkowe prezentu, który nie narazi Pani i męża na zbyt wielkie koszty. Pozdrawiam

4

"Na wesele przybywajcie o prezenty się nie martwcie, by nie składać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie", taki dopisek młodzi dali na zaproszeniu. Może jakiś drobiazg, co faktycznie można zapakować w kopertę ? niekoniecznie obrazek więc ??? poproszę o podpowiedź smile

5

Wercia napisał/a:

"Na wesele przybywajcie o prezenty się nie martwcie, by nie składać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie", taki dopisek młodzi dali na zaproszeniu. Może jakiś drobiazg, co faktycznie można zapakować w kopertę ? niekoniecznie obrazek więc ??? poproszę o podpowiedź smile

Chyba chodzi o pieniądze w tym zgrabnym wierszyku smile Przynajmniej ja bym tak to zrozumiała smile

6

Guniaczek przecież Wercia napisała wyraźnie że chodzi o pieniądze już w pierwszym poście.

Werciu młodzi raczej byli by zawiedzeni gdyby w kopercie znaleźli coś innego od pieniędzy. Lepszy więc będzie prezent, coś praktycznego lub coś zabawnego a taniego. A jeśli w chcecie coś dać koniecznie w kopercie to np. kupon totolotka jest popularnym ostatnio prezentem lub np. jakieś zdrapki z lotka. Napisz mi ile chcecie wydać na prezent. To mi pomoże w podsuwaniu pomysłów

Gdybym miała nie iść na wesele ze względów finansowych to kupiłabym tylko  kwiaty.
Natomiast miałam taką sytuację że kiedy byłam w żałobie po tacie i nie poszłam na wesele tylko z tego względu to daliśmy komplet pościeli za 120 złotych, po ślubie zostaliśmy na obiedzie i kawie i poszliśmy do domu. to było 3 lata temu. I zaznaczam że był to ślub znajomych - nie z rodziny.

8

Dobry ton nakazywałby jednak zakupić jakiś mały podarek dla Pary Młodej która w końcu jest rodziną dla zaproszonych.

niby tak ale nie oszukujmy się  - czy za 50 złotych da się coś kupić fajnego?
a moze za jakiś czas, kiedy będziecie mieć więcej funduszy to pójśc do nich do domu i sprezentować coś na nowe mieszkanie czy wtedy powiedzieć na nową drogę życia.
Myślę że skoro to rodzina to chyba sie nie obrażą że dostaną prezent trochę później.
Ja bym zrozumiała, bo nie rozumiem powiedzenia "zastaw się a postaw się"

10

Fajny prezent można zakupić w dzisiejszych czasach już za 30zł. Nie musi to być nic wyszukanego, to ma mieć wartość sentymentalną. Owszem Twój pomysł też nie jest zły droga dziewczynaZprowincji

11

Roskalinda napisał/a:

Guniaczek przecież Wercia napisała wyraźnie że chodzi o pieniądze już w pierwszym poście.

Werciu młodzi raczej byli by zawiedzeni gdyby w kopercie znaleźli coś innego od pieniędzy. Lepszy więc będzie prezent, coś praktycznego lub coś zabawnego a taniego. A jeśli w chcecie coś dać koniecznie w kopercie to np. kupon totolotka jest popularnym ostatnio prezentem lub np. jakieś zdrapki z lotka. Napisz mi ile chcecie wydać na prezent. To mi pomoże w podsuwaniu pomysłów

Racja, zamotałam się, wybaczcie smile

12

A pewnie, że mozna kupic za 50zł cos fajnego:) sama dwa miesiace temu bylam na weselu. Jestem studentka, wiec kasa nie dysponuje w związku z czym z chlopakiem kupilismy taki podgrzewacz za 50zł. Wg mnie jest to super pomysl na prezent, bo nie trzeba latac co chwile do kuchni i odgrzewac tylko postawia się na podgrzewaczu jedzonko, a ono jest caly czas cieple. Sama chcialabym taki prezent dostac.
Tuaj na pewno chodzi o pieniadze z tym, że głupio tak chyba dac do koperty 50zł, wiec tak czy siak kupilabym jakis upominem, chocby ten podgrzewacz i juz big_smile

13

Mika09 napisał/a:

A pewnie, że mozna kupic za 50zł cos fajnego:) sama dwa miesiace temu bylam na weselu. Jestem studentka, wiec kasa nie dysponuje w związku z czym z chlopakiem kupilismy taki podgrzewacz za 50zł. Wg mnie jest to super pomysl na prezent, bo nie trzeba latac co chwile do kuchni i odgrzewac tylko postawia się na podgrzewaczu jedzonko, a ono jest caly czas cieple. Sama chcialabym taki prezent dostac.
Tuaj na pewno chodzi o pieniadze z tym, że głupio tak chyba dac do koperty 50zł, wiec tak czy siak kupilabym jakis upominem, chocby ten podgrzewacz i juz big_smile

I jest dokładnie tak jak pisze Mika, choćby taki podgrzewacz to będzie świetny pomysł na ślub. Ja osobiście sama taki prezent na ślub dostałam i korzystam z niego na prawdę bardzo bardzo często choć początkowo wydawało mi się że będę go rzadko używać.

14

Roskalinda, dokładnie. Prezent wcale nie jest drogi, a myślę, że bardzo przydatny. I wolalabym już to kupić za 50zł niz do koperty dac przynajmniej 100zł.

15

Wercia myślę że powinnaś wziąć pod uwagę pomysł z tym podgrzewaczem, prezent sprawdzony, a nie jest drogi.

16

Dziękuję za wszystkie propozycje, ja jeszcze wymyśliłam "dwa w jednym" kwiat w szlachetnej lakierowanej doniczce. Są takie w różnych kolorach, bardzo ładne kopmozycje grające kolorystycznie. Pomyślałam też o wesołej karykaturze narysowanej na podstawie zdjęc młodych, ale nie wiem czy zdążę, bo to już w sobotę. Jak podejmę decyzję to się pochwalę smile Miłego dnia życzę. smile

17

Wercia Twoje pomysły są również ciekawe. Czekamy na wiadomość na co się zdecydowałaś. Pozdrawiam miłego dnia

18

Witajcie smile Podjęłam decyzję : jutro wybiorę w sklepie z upominkami jakąś sensowną ramkę do zdjęcia (widziałam niedawno różne odpowiednie i w odpowiednich cenach. Włożę do koperty big_smile takiej z bąbelkami i zaopatrzę w liścik : / Do koperty się zmieściło, może będzie trochę miło, i choć nie jest to ze złota, zmieści się tu ślubna fota big_smile. Do tego dwie róże jedna dłuższa i ciemniejsza, druga krótsza i jaśniejsza ubrane w "stroje ślubne"- na jednej biała muszka, na drugiej "welon" z białej organdyny. A w kartce z życzeniami :

Majątek Młodej Pary
zamknięty w złotych obrączkach,
wielka miłość zaklęta
w czarownych lśniacych krążkach.
Zasnute welonem uczucie tkliwe,
w niewinnej bieli gorące, prawdziwe.

Niech procentują obrączki złote,
niech wielka miłość przetrwa na potem,
niech nigdy biel welonu zwiewna,
nie zmieni się w szare zasłony
milczenia, smutku i niemożności pojednań.

Miłości
szczęścia
tolerancji
zrozumienia

życzą :.................

Można wykorzystywać pomysł, oraz wiersz mojego autorstwa  smile

19

Wercia 6+ za pomysł. Świetne rozwiązanie na prawdę świetne i nie jest drogie. Gratuluje pomysłowości.

20

Dziękuję Roskalindo za uznanie, naprawdę się nagimnastykowałam, ale się udało i myślę, że wyjdę z twarzą, i może młodzi się uśmiechną...Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję za wszelkie podpowiedzi.

21

Pomysł świetny i moim zdaniem oryginalny smile będą mieli pamiątkę, a ramka na pewno jest ładna, więc powinni być zadowoleni. Z różami też fajny pomysł , nie wpadłabym na to smile

super! ja byłabym zadowolona z takiego prezentu, a przede wszystkim doceniłabym pomysł i zaangażowanie smile

23

Myślę, że powinno się kupić prezent, chociaż nie jest to z pewnością wymagane od Młodych, można kupic po prostu kwiaty. Natomiast jest tez oryginalne rozwiązanie, a dokładnie mówię o krysztale, w którym wygrawerowany jest piękny kwiat i własną dedykacja dla Państwa Młodych, jeśli kogoś to zainteresowało proszę pisać do mnie smile

24

Matko, co ty ciągle o tych kryształach?

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Zaproszenie na wesele, idziemy tylko na ślub

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024