wyścig z czasem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: wyścig z czasem

Witam  ,,  właściwie   nie wiem jak zebrać   w całość  to  co chce przekazać i jednocześnie uzyskać  porade.od   8 lat
MIESZKAM  ZA GRANICA    ,od dwoch lat maz nie mieszka ze mną wyprowadził  dopiero teraz ,dowiedzialam sie ze mnie zdradzal przez kilka dobrych lat ,kochanke  ma w Polsce i kursuje  teraz miedzy dwoma krajami ,,,zaniedbuje dzieci  , jesteśmy tu zupełnie sami  ale do rzeczy ,wlasnie dostalam  wiadomosc od zyczliwych  ze zalozyl sprawe o rozwod w Polsce ,,,pytam sie  jak to ma byc  mieszkam tu ,dzieci sie ucza tu ,,jak moge  to zalatwic  jesli dostane pozew   jak sie odwolywac   .....prosze  czy ktos mial podobna sytuacje   ,,niech mi  udzieli     informacji,,,dodam ze jestem uzalezniona   finansowo  od   męża   ,,,,,,

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2011-08-17 08:17:41)

Odp: wyścig z czasem
czarka37 napisał/a:

...
od   8 lat MIESZKAM  ZA GRANICA    ,od dwoch lat maz nie mieszka ze mną wyprowadził  dopiero teraz ,dowiedzialam sie ze mnie zdradzal przez kilka dobrych lat ,kochanke  ma w Polsce i kursuje  teraz miedzy dwoma krajami ,,,zaniedbuje dzieci  , jesteśmy tu zupełnie sami  ale do rzeczy ,wlasnie dostalam  wiadomosc od zyczliwych  ze zalozyl sprawe o rozwod w Polsce ,,,pytam sie  jak to ma byc  mieszkam tu ,dzieci sie ucza tu ,,jak moge  to zalatwic  jesli dostane pozew   jak sie odwolywac   .....prosze  czy ktos mial podobna sytuacje   ,,niech mi  udzieli     informacji,,,dodam ze jestem uzalezniona   finansowo  od   męża   ,,,,,,

Sąd będzie Ci przesyłał wszelkie dokumenty na twój adres, a Ty będziesz mogła ustosunkowywać się na nie na piśmie. Niech ci życzliwi dowiedzą się w którym konkretnie sądzie został złożony pozew o rozwód. Uważam, że powinnaś zasięgnąć porady prawnej. Może jest jakaś możliwość np. przy polskim konsulacie lub ambasadzie, dowiedz się na miejscu.
No i przemyśl dobrze co chcesz uzyskać, bo sąd będzie rozważał czy są przesłanki do rozwodu. Jeżeli nie mieszkacie razem od 2 lat to rozwód staje się bardzo realny, co nie zmienia faktu, że finansować współutrzymanie dzieci mąż będzie musiał. Może dla Ciebie będzie lepiej, jeżeli poprosisz sąd o zmianę kwalifikacji z rozwodu na separację. Ale to wszystko dopiero jak dostaniesz dane czarno na białym, czyli na piśmie. Na razie rozejrzyj się za pomocą prawną na miejscu. Powodzenia

3

Odp: wyścig z czasem

DZIĘKUJE za odpowiedz ,,szczerze  boje się tego wszystkiego .W Polsce     nie mam  nic on i owszem problemy z prawem ,ale    źródło dochodu ma tu ,pracuje tu , . ,BALAM SIĘ  GO Co Raz BARDZIEJ  ,I BOJE   NACHODZI MNIE   OBRAZA  ZASTRASZA ,zostawia nas   samych i wyjeżdża do kochanki  na tydzień  dwa , święta  ,wylicza pieniądze ,,nie płaci  rachunków na czas   dlatego nie wytrzymałam dłużej i   złożyłam   przeciwko niemu to oskarżenie  za   przemoc fizyczna i psychiczna   nad  dziećmi i mną dodam ze jest  uzależniony od alkoholu,,, próbowałam  mu pomóc ,,nie chciał   ,czekam    na  orzeczenie .  jedno wiem na pewno  chce rozwodu  tylko i wyłącznie z jego winy., wiem  ze  tego człowieka  stać  na wszystko  ,a teraz tym bardziej kiedy wydało się ze ma kochankę , ROZWÓD W POLSCE BYŁBY MU NA RĘKĘ ...   
na pewno  alternatywa jest   konsulat ,,,

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024