Strach przed kobiecością.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Strach przed kobiecością..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Strach przed kobiecością..

W wieku gimnazjalnym, rówieśnicy mnie nieakceptowali. Doznałam wiele przykrości z ich z strony i zazwyczaj chodziło im o moją kobiecość. Ponieważ urósł mi duży biust, dużo osób to wykorzystywało i mnie wyśmiewało. Gdy jestem starsza nadal się tego obawiam, boję się ładnie wyglądać, aby za bardzo nie zwracać na siebie uwagę. Nie wiem co zrobić, byłabym wdzięczna za jakąś radę smile pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach przed kobiecością..

Ile masz lat tak w ogóle? Wiadomo, że w podstawówce, czy gimnazjum dziewczyny sobie dokuczają, ale zazwyczaj właśnie dlatego, że są zazdrosne. Jeśli masz biust, to go śmiało pokaż, wątpię, żeby ktoś się z Ciebie śmiał, jeśli już jesteś starsza. Chociaż ok, dziewczyny pewnie nadal Ci będą docinać, mi docinają i się śmieją, że mam wielki biust, ale ja wiem, że wcale nie mam wielkiego, tylko one są płaskie i mają z tym problem. Facetom się w każdym razie bardzo podoba, a przecież to dla facetów kobieta chce ładnie wyglądać, nie dla koleżanek, prawda?

3

Nie przejmuj się docinkami ! Czy mały czy duży biust kobieta ma pełne prawo do eksponowania jego i jego zalet wink
To żaden grzech, a ludzie, którzy dokuczają BYLI, SĄ i niestety BĘDĄ.
Nie bój się ładnie wyglądać , naprawdę nie ma czego ;-)
Walory warto pokazywać, a nie chować smile
Jesteś kobietą, chcesz dbać o siebie, rób to, nie pozwól, by przeszłość zaważyła na teraźniejszości odebrała Ci radość życia.

4

Na temat dużego biustu już kilka razy się wypowiadałam. Też mi docinali i też było bardzo przykro. Ale jak nie śmiano się ze mnie to z koleżanki wołając na nią płaskorzeźba . Więc nie wpadaj w kompleksy tylko pokaż co masz najpiękniejszego w sobie.

5

Najgorsze jest to że to nie dziewczyny mnie wyśmiewały lecz chłopcy. Teraz mam 18 lat i dużo zdołałam w sobie zmienić ale został jeszcze ten problem. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, pomogły mi smile

6

A no to chłopcy się z Ciebie nie wyśmiewali tak naprawdę, tylko byli zainteresowani! Przecież by Ci nie powiedzieli, że im się podobasz, więc robią to na swój sposób, śmiejąc się razem z kolegami. Taki chamski podryw.

7

Kochana, moim zdaniem jesteś już w takim wieku, że możesz eksponować swoje walory. W gimnazjum to to jest jeszcze dziecinada. Natomiast mając te 18 lat chłopcy zaczynają dziewczyny postrzegać zupełnie inaczej. Myślę, że teraz powinnaś eksponować swój piękny wygląd i uczynić z wyśmiewanych części ciała swoje największe atuty, które będą stanowiły o Twojej kobiecości.

Powiem Ci w sekrecie jak to było ze mną. Będąc młodsza tak samo chowałam swoje ciało w szerokich spodniach, nosząc bluzy, bez dekoltu. Ja w krótkiej spódniczce? Coś wręcz dla mnie niewyobrażalnego (uważałam, że mam krzywe nogi). Nawet wstydziłam się nosić stanika a co za tym idzie automatycznie się garbiłam!
Jednak mniej więcej na etapie ukończenia gimnazjum a rozpoczęcia nauki w nowej szkole średniej, zupełnie mi się odmieniło. Nie wahałam się założyć krótkiej spódniczki. Pokochałam legginsy, które eksponują moje zgrabne nogi (teraz wiem, że są zgrabne, bo dużo osób mi o tym mówi). Nie wstydzę się założyć bluzki z dekoltem.

Musisz zaakceptować to, że jesteś Kobietą i sprawić, że będziesz dobrze się czuła w swoim ciele. To nic trudnego. A to, że masz duży biust... No cóż, ja mam mały, ale się śmieję, że gdy rozdawali duże biusty ja stałam w kolejce po długie rzęsy wink

Głowa do góry, pierś do przodu, więcej wiary w siebie i jedziesz, Maleńka wink

8

Serdecznie dziękuje, czuje się o niebo lepiej smile

9

chłopcy zaczepiali, bo im się podobało dziewczyny zaś zazdrosne.
spokojnie możesz cieszyć się kobiecością i swoim ciałem smile

10

Mam ten sam problem... Również mam duży biust, od zawsze. Lubię go, jakoś z nim żyję, czasem nawet wyeksponuję. Ale (jak zawsze jakieś ale musi być) nawet jak ubiorę jakąś bluzeczkę z małym dekoltem to i tak mam wrażenie, że mam brzydko mówiąc cycki na wierzchu i czuję, że ludzie na to patrzą. A to dość krępujące jest...

11

Guniaczek: bo i pewnie masz cycki na wierzchu wink Ja mam ten sam problem: nie ważne jaką bluzkę założę, wygląda na mnie trochę nieprzyzwoicie. Za to na koleżance w mniejszym biustem już nie... Zresztą sama przetestowałam to na jednej bluzce, którą kupiłam w gimnazjum jeszcze i gdzieś mi się zapodziała w szafie. Odkopałam ją pod koniec liceum. I co? Okazało się, że dekolt stał się ogromny, a to tak naprawdę materiał się inaczej układa, bo jest go wciąż tyle samo, za to mi piersi przybyło. Nic się z tym nie zrobi, tak już te ciuchy szyją.

12

Chować cycuszki?? nieee wink sama chciałabym mieć większy biust i jeszcze bardziej bym go wtedy eksponowała big_smile
Wiadomo, że na rozmowę kwalifikacyjną czy do pracy w biurze lepiej założyć bluzkę z mniejszym dekoltem by wyglądać bardziej przyzwoicie i profesjonalnie, jednak w czasie wolnym? Nosić co dusza zapragnie wink byleby wszystko było ze smakiem i gustem.

13

Z jednej strony racja... Mam takie piersi to nic dziwnego, że je widać, ale z drugiej... Chciałabym czasem, aby nie wysuwały się na pierwszy plan big_smile

14

Guniaczek napisał/a:

Z jednej strony racja... Mam takie piersi to nic dziwnego, że je widać, ale z drugiej... Chciałabym czasem, aby nie wysuwały się na pierwszy plan big_smile

No to wtedy trzeba zakładać bluzki, które choć trochę zakryją biust wink

15

truskaweczka19 napisał/a:
Guniaczek napisał/a:

No to wtedy trzeba zakładać bluzki, które choć trochę zakryją biust wink

A czy nie napisałam we wcześniejszym poście, że nawet jak zakładam bluzkę z małym dekoltem(tzn. nawet zwykły T-shirt) to tak się czuję? smile

ja też mam duży biust i UWAGA - uwielbiam wink nigdy nikt nie wyśmiał, dziewczyny zawsze mi zazdrościły (same o tym mówiły) więc uważam, że każda Kobieta z dużym biustem jest na 'uprzywilejowanej' pozycji. a te docinki ze strony dziewcząt to zazdrość, a chłopców- zainteresowanie. bo jeśli ktoś Ci dokuczał w gimnazjum, musiał się temu biustowi przyjrzeć. smile))

wiesz jakie są fajne rzeczy dla kobiet z miseczką D ? smile)) bluzki, topy, sukienki! naprawdę powinnaś się cieszyć, a nie martwić wink))

17

pomylilamkrokiwtancu napisał/a:

wiesz jakie są fajne rzeczy dla kobiet z miseczką D ? smile)) bluzki, topy, sukienki! naprawdę powinnaś się cieszyć, a nie martwić wink))

Ja jakoś zawsze mam wrażenie, że nie tak leżą. Może dlatego, że mam więcej niż D big_smile

18

pomylilamkrokiwtancu napisał/a:

ja też mam duży biust i UWAGA - uwielbiam wink nigdy nikt nie wyśmiał, dziewczyny zawsze mi zazdrościły (same o tym mówiły) więc uważam, że każda Kobieta z dużym biustem jest na 'uprzywilejowanej' pozycji. a te docinki ze strony dziewcząt to zazdrość, a chłopców- zainteresowanie. bo jeśli ktoś Ci dokuczał w gimnazjum, musiał się temu biustowi przyjrzeć. smile))

Jasne, że jest się czymś cieszyć, ale dla mnie osobiście mały biust też jest piękny smile
Najważniejsze, by pasował do właścicielki smile

19 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2011-08-18 02:37:16)

kaisa_malene napisał/a:

Facetom się w każdym razie bardzo podoba, a przecież to dla facetów kobieta chce ładnie wyglądać, nie dla koleżanek, prawda?

Ja chcę ładnie wyglądać głównie dla siebie.Jeśli przy okazji im się spodobam,to dobrze.Jeśli nie spodoba się coś w moim ubiorze-ich problem.
Do autorki: Nabawiłaś się w szkole tych kompleksów i teraz ciężko Ci się ich pozbyć.Ja myślę,że kobiecości nie ma co się wstydzić.
To normalna sprawa i jesteś w takim wieku, w którym eksponowanie wdzięków nie powinno sprawiać trudności.
Jeśli tego nie lubisz i odnosi się to tylko do biustu,zawsze możesz nosić takie ubrania,które delikatnie maskują spory biust.
Ja uważam,że najlepiej jest jednak polubić siebie,choć to się oczywiście tylko tak łatwo mówi.
Co do biustów tak jeszcze wspomnę 'słówko'. Ktoś tam(sorry,nie chce mi się cytować kto itd),że kobiety z większym biustem są na 'uprzywilejowanej pozycji" hahaha padłam.
To tak,jakby napisać,że brunetki mają lepiej,bo faceci wolą południowy typ urody,albo że dziewczyny z długimi włosami są na lepszej pozycji,bo to bardziej sexy big_smile
Ludzie,przecież to kwestia gustu. Jedni wolą spory biust, a inni głośno przyznają,że wolą mniejszy.
Żadna tu nie jest ani na lepszej,ani na gorszej pozycji bez przesady. Jak nie masz fajnego charakteru i czegoś więcej w głowie,to i biust rozmiaru D CI nie pomoże.
Żeby nie było,że ja z tych zazdrosnych czy coś. Wszystko mam na miejscu,jeśli chodzi o biust to jest dobrze,ale rozbawiły mnie niektóre komentarze po prostu wink

20

Hmmm... Przecież biust to jeden z kobiecych atrybutów.
Nie wracaj myślami do gimnazjum. Ja znam wiele kobiet z dużymi piersiami i nigdy nie przyszło mi do głowy by oceniać kogoś pod kątem rozmiaru biustu. To jest dziecinne. Ubieraj się jak lubisz. Podkreślaj biust. Bądź z niego dumna!

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Strach przed kobiecością..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024