Witam drogie forumowiczki
znacie jakieś ciekawe miejsca w Bydgoszczy?? Znam troszkę Bydgoszcz, ale ciekawa jestem Waszych pomysłów i propozycji. Może jest jakieś ciekawe miejsce w Bydgoszczy gdzie jeszcze nie trafiłam, o którym nie mam pojęcia. Zapraszam do proponowania...
![]()
ps. wątek ten może być doskonałą podpowiedzią dla tych którzy mają zamiar się wybrać do BDG ![]()
Wyspa Młyńska i Starówka - wieczorem. Spacerek jak z bajki.
Jako rodowita Bydgoszczanka powiem szczerze: Bydgoszcz do pięknych miast nie należy
Fakt, Wyspa Młyńska jest całkiem, całkiem, Starówka, ul. Mostowa z widokiem na Brdę, jak najbardziej. Ale poza tym? Ja lubię się przejść nad Wisłę. Jeśli chodzi o wieczorne wyjścia, imprezy etc... cóż, niewiele się w tym mieście dzieje, lepiej do Torunia jechać, bo tam są studenci, a gdzie są studenci, jest impreza
Ale z tego co pamiętam Buena Vista przy Rynku ma raczej muzykę, przy której można się wytańczyć.
Park Myślęciński - jest tam ogród fauny, piękny botanik, wesołe miasteczko, różopole na którym częto, szczególnie latem odbywają się imprezy, skate park. Zabytkowa Fara, stare miasto, kawiarnia na wodzie, tramwaj wodny. Hala sportowa łuczniczka.
Park Myślęciński - jest tam ogród fauny, piękny botanik, wesołe miasteczko, różopole na którym częto, szczególnie latem odbywają się imprezy, skate park. Zabytkowa Fara, stare miasto, kawiarnia na wodzie, tramwaj wodny. Hala sportowa łuczniczka.
Oo tak też polecam Myślęcinek;) co do imprez to nie ma gdzie wyjść, ale jeśli już idę gdzieś w BDG potańczyć to wybieram Metro;)
Wenecja bydgoska - klimatycznie.