ZATWARDZENIE U 5 LATKA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » ZATWARDZENIE U 5 LATKA

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: ZATWARDZENIE U 5 LATKA

kobietki mam do was pytanko,jaki jest najlepszy sposób na zatwardzenia?
próbowałam już wszystkiego (każdej metody domowej)
syropków,czopków ale efektów żadnych:(

Zobacz podobne tematy :
Odp: ZATWARDZENIE U 5 LATKA

Spróbuj niestety lewatywy...

Ja miałam taki przypadek ,że spowodu zatwardzenia musiałłam do 7 latki pogotowie wzywać - nie wiedziałam co się dzieje- zwijała się z bólu. Okazało się ,że wszystko zalega w jelitach

3

Nic nie piszesz jak wyglada jadłospis Twojego malucha.
Skasuj słodycze,dawaj jak najwięcej wody do picia zamiast soków,do podgryzania podrzucaj suszone śliwki( wiem że w połączeniu z przegotowana wodą dają całkiem dobry efekt)  ogranicz ryż aha i pozwalaj dziecku na jak najwieksza aktywność fizyczną.Powinno pomóc.

4

Madziu, moja córka miała podobnie. Nie pomagały dietki (czyli jedzenie pobudzające...). Niestety, trzeba było ostatecznie wziąć się za Debridat (chyba na receptę) - to pomogło. Reguluje pracę jelit - jeśli masz zatwardzenie - to rozluźni stolec, jeśli masz luźny stolec (nie biegunkę!) to zagęści.
Dziewczyny mają rację, spróbuj suszone śliwki.

5

Pandora_1 napisał/a:

Nic nie piszesz jak wyglada jadłospis Twojego malucha.
Skasuj słodycze,dawaj jak najwięcej wody do picia zamiast soków,do podgryzania podrzucaj suszone śliwki( wiem że w połączeniu z przegotowana wodą dają całkiem dobry efekt)  ogranicz ryż aha i pozwalaj dziecku na jak najwieksza aktywność fizyczną.Powinno pomóc.

słodyczy je bardzo rzadko ,ryżu w ogóle,a ruchu mu nie brakuje:)

6

A próbowałas dodawać do posiłków mielone siemię lniane?
Mojemu synkowi pomógł się uporać z zaparciami.

7

Nostra napisał/a:

A próbowałas dodawać do posiłków mielone siemię lniane?
Mojemu synkowi pomógł się uporać z zaparciami.

nie sad
ale spróbuję co prawda zatwardzenie nie pojawia się już tak często jak wcześniej i trwa krócej,ale nie mogę patrzeć jak się bidulka męczy..
dzis na szczęście go ruszyło.:)

8

Polecam Lactulosum syropek o smaku pomarańczowym.Na pewno pomoże ,wiem z doświadczenia że i na dziecko i dorosłego działa .:)

9

Sama w dzieciństwie miewałam zatwardzenia. Nie chcę się wymądrzać, ale myślę że dzieci często za mało piją płynów.
Lewatywa jest ostatecznością, ale jeśli jest taka potrzeba to trzeba ją zastosować.

Zuzia z Warszawy napisał/a:

Spróbuj niestety lewatywy...

Ja miałam taki przypadek ,że spowodu zatwardzenia musiałłam do 7 latki pogotowie wzywać - nie wiedziałam co się dzieje- zwijała się z bólu. Okazało się ,że wszystko zalega w jelitach

W pełni się z tym zgadzam, dzieci nie lubią tego zabiegu, ale jest to czasami konieczne. Ja pierwszą lewatywę "zaliczyłam" w wieku 5 lat - pamiętam, że bardzo się bałam - kojarzyło mi się z zastrzykiem, ale po wszystkim poczułam ulgę.

10

Poczytaj sobie o masażu Shantala. Ja nie próbowałam ale moja koleżanka taki przyniósł świetne efekty.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » ZATWARDZENIE U 5 LATKA

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024