Jak go odnaleźć - czy wypada? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak go odnaleźć - czy wypada?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Jak go odnaleźć - czy wypada?

Witajcie :-) To mój pierwszy post na Forum, choć jestem tu od dawna. Teraz ja chciałabym prosić Was o radę, opinię.

Historia jest śmieszna i banalna, sama czuję się trochę jak nastolatka w tej sytuacji ;-)
Dwa tygodnie temu, będąc z koleżanką na weekendzie w Krakowie, poznałam w klubie grupkę facetów. Bawiliśmy się świetnie, szczególnie jeden z nich przypadł mi do gustu. Widziałam, że i ja mu się spodobałam. Niestety ktoś w pewnym momencie przesadził z przeciąganiem imprezy i jak to jest w takich sytuacjach, pod koniec już wszyscy mieli dość. O 9 rano już każdy myślał bardziej o tym, co zrobić, aby jak najszybciej znaleźć się w łóżku :-) Mieliśmy umówić się na następny dzień, ale przez to wszystko nie doszło do wymiany numerów i jakoś rozeszło się po kościach.

Minęły te dwa tygodnie, a ja wciąż myślę, że straciłam szansę na poznanie kogoś wartościowego. Bardzo rzadko udaje się jakiemuś mężczyźnie zrobić na mnie wrażenie. Temu się udało. Chciałabym rozwinąć jakoś tą znajomość, no ale właśnie...

Trochę się "nagimnastykowałam" i udało mi się odnaleźć jednego z tych facetów na pewnym portalu - ale to nie ten, na którym mi zależy :-) I tylko pisząc do niego mam szansę zdobyć kontakt do tego faceta, który zrobił na mnie wrażenie. Ale tu mi się właśnie zapaliła czerwona lampka hmm Że nie wypada, że zrobię z siebie kretynkę, że wyjdę na desperatkę, która wyśledziła ich w necie :-) A pewnie dla niego to była tylko taka 1-nocna znajomość i tyle. Gdyby naprawdę chciał - wziąłby ode mnie ten numer :-( No i wreszcie - jak mam napisać jego koledze, żeby mi dał do tamtego kontakt... pewnie z zazdrości nie odpisze albo będą mieli ze mnie niezły ubaw. Nie wiem, co robić :-(
Z drugiej strony - co ja właściwie mogę stracić?
Nigdy nie zrobiłam czegoś takiego, może dlatego to dla mnie taki problem :-)
Proszę, doradźcie coś Kochane NetKobietki :-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak go odnaleźć - czy wypada?

Moim zdaniem próbuj, nic nie tracisz, a nuż coś z tego będzie wink

3

Próbuj próbuj big_smile I daj znać co z tego wyszło smile

4

Spróbuj wink jesli nie da Ci numeru lub tamten nie bedzie chcial kontkatu nic nie stracisz a bedziesz wiedziec ze spróbwioalas.. a jesli nie spróbujesz to bedziesz sie caly czas zastanawiac co by było gdyby..  przeciez nie napiszesz mu wyznania milosnego smile a kazdy ma prawo zapytac co slychac itp smile to takie glupie stereotypy ze to facet robi pierwszy krok a kobieta ma cierpliwie czekac... odwagi smile

5

Ja też bym spróbowała. Tak to będziesz się zawsze zastanawiać co by było gdyby:)

6

Dziękuję za Wasze wypowiedzi smile
Macie rację, nic nie tracę. Tylko troszkę się boję odrzucenia, po przejściach jestem i ostatnio przez to dość ostrożna hmm

Poradźcie mi jeszcze, jak tego jego kolegę podejść smile Lepiej od razu napisać, o co mi chodzi (czyli o nr do kolegi), czy jakoś z innej strony zacząć? Jak myślicie? smile

7 Ostatnio edytowany przez Małgorzatka (2011-08-09 17:05:14)

Ja byłam kiedyś w podobnej sytuacji.
Poznałam mojego obecnego faceta właśnie na imprezie, nie wymieniliśmy się nr kom. Mój dobry kolega, znał jego kolegę z którym był na tej imprezie;p . Dał mi nr kom, a ja napisałam do tego drugiego, żeby dał mi nr do obecnego mojego chłopaka wink Wszystko wyszło sprawnie, bez zbędnych pytań. Długo się zastanawiałam zanim napisałam do niego, bo właśnie - głupio.

Teraz z perspektywy czasu (ponad rok) trochę żałuję. Jeżeli facetowi naprawdę zależy, aby z Tobą utrzymywać kontakt, to zrobi wszystko żeby Cię odnaleźć. A jeżeli tego nie zrobił tzn. że nie jest facetem z którym można stworzyć związek.
Mój chłopak okazał się mało zdecydowany, nie ma czasu na spotkania. Dlatego gdybym mogła cofnąć czas, nie napisałabym do niego. Niby jest dobrze, ale rzadko gdziekolwiek wychodzimy, o wyjeździe na wakacje nie wspominam nawet ;/
Niby kocha, ja to czuję ale to nie jest związek o jakim marzyłam.

Pestka86 napisał/a:

Poradźcie mi jeszcze, jak tego jego kolegę podejść smile Lepiej od razu napisać, o co mi chodzi (czyli o nr do kolegi), czy jakoś z innej strony zacząć? Jak myślicie? smile

Ja napisałam do tego kolegi, że mam sprawę do X i czy mógłby mi podać jego nr wink Bardzo prosto, faceci to lubią. Odrazu odpisał, nie zastanawiając się nad zawiłą historią. Przede wszystkim bez zbędnych pytań smile

8

Wyjście na kretynkę nic nie kosztuje, tylko Twoje ego troszkę ucierpi big_smile bądź dobrej myśli, uda się smile

9

Małgorzatka napisał/a:

Teraz z perspektywy czasu (ponad rok) trochę żałuję. Jeżeli facetowi naprawdę zależy, aby z Tobą utrzymywać kontakt, to zrobi wszystko żeby Cię odnaleźć. A jeżeli tego nie zrobił tzn. że nie jest facetem z którym można stworzyć związek.
Mój chłopak okazał się mało zdecydowany, nie ma czasu na spotkania. Dlatego gdybym mogła cofnąć czas, nie napisałabym do niego. Niby jest dobrze, ale rzadko gdziekolwiek wychodzimy, o wyjeździe na wakacje nie wspominam nawet ;/
Niby kocha, ja to czuję ale to nie jest związek o jakim marzyłam.

Też nad tym myślałam, że jakby chciał naprawdę, to by wziął ten numer, albo znalazł mnie w necie. Dlatego mam opory, by prosić o jego numer i obawy przed odrzuceniem. Z drugiej jednak strony, czasem nie warto czegoś przekreślać na podstawie jednego zdarzenia. No i trudno wymagać od faceta, aby po kilku godzinach znajomości stawał na głowie, by mnie zdobyć ;-) Może nie zrobiłam na nim takiego wrażenia, jak on na mnie. Ale czy dlatego mam rezygnować? :-)
Co do tego, aby od razu osądzać, że taki facet nie nadaje się do związku, to się nie zgodzę smile Powodów może być mnóstwo dla których postąpił tak a nie inaczej.

Też nie znoszę niezdecydowanych facetów i unikam takich jak ognia :-)
Gdybyś nie napisała, to może zastanawiałabyś się co by było gdyby. A może trafiłabyś na jeszcze gorszego ;-) Wszystko się dzieje po coś, przynajmniej ja mam takie podejście do życia.

CherryBomb - przy okazji - fajny nick, uwielbiam tą piosenkę The Runaways wink To, że ucierpi ego - to jeszcze nie jest najgorsze. Kilka miesięcy temu zostawił mnie chłopak, bardzo to przeżyłam, nadal mnie to trochę truje. Po tym zdarzeniu zaczęłam czuć się nieatrakcyjna, głupia, niewarta zainteresowania. Tym bardziej ewentualne odrzucenie mnie zaboli sad

No oczywiscie, ze powinnas sprobowac. Albo napisz do chlopaka wprost, ze chcialabys numer jego kolegi, albo udaj, ze przypadkiem trafilas na jego profil i zagadaj cos o spedzonej razem imprezie, a pozniej zapytaj o tego wlasciwego. Mysle, ze wtedy bedziesz miala mniejsze obawy. Nie powinnas takze myslec, ze jakby chcial to by wzial nr. Nie kazdy facet jest taki. Moze mial jakis powod, moze myslal, ze nie przypadl Tobie do gustu, a moze po prostu stwierdzil, ze jakbys chciala to bys wziela od niego ten nr. Jesli go nie poznasz, nigdy sie nie przekonasz i ciagle bedziesz o tym myslec, a tak nawet jesli nic z tego nie wyjdzie to chociaz zostaniesz z mysla, ze probowalas. Jesli wszyscy by stali z boku i niczego nie robili, poniewaz by sie bali, to nikt nigdy nie osiagnalby niczego. I jeszcze jedno: to, ze facet Cie zostawil wcale nie znaczy, ze jestes glupia czy nieatrakcyjna!! I nigdy tak nie mysl!!! Moze to on byl glupi, ze zostawil taka kobiete? Tego powinnas sie trzymac! Zycze powodzenia i daj znac jak Ci poszlo Kochana wink

11

Dziękuję KryptoAnalfabetko smile Masz rację, dziś postaram się zebrać w sobie i napisać do niego. Gorzej - jak nie uzyskam żadnej odpowiedzi :> Ja zawsze wszystko widzę w czarnych barwach ;-)

12

Pestka86 napisał/a:

Też nie znoszę niezdecydowanych facetów i unikam takich jak ognia :-)
Gdybyś nie napisała, to może zastanawiałabyś się co by było gdyby. A może trafiłabyś na jeszcze gorszego ;-) Wszystko się dzieje po coś, przynajmniej ja mam takie podejście do życia.

Nie spróbowałabym ponownie, jeżeli wiedziałabym jak wyglądałby nasz związek. Wtedy tego nie wiedziałam, więc spróbowałam smile Ogólnie podchodzę do życia według zasady: "żałuj tego, co nie zrobiłaś. " Dlatego postanowiłam napisać. Masz rację, zastanawiałabym się co by było gdyby...
Pozostał też taki trochę "niesmak", że on nie zrobił pierwszego kroku. Ale zaryzykować możesz, nie każdy jest taki sam.
Powodzenia smile

13

Napisałam do tego jego kolegi na razie nic nie wspominając o tym, by dał mi numer do tamtego :> Stwierdziłam, że tak będzie bezpieczniej smile Zobaczymy, czy odpisze...

14

Odpisał ten kolega, ale jakoś tak... bez entuzjazmu. Nie wiem już, czy warto pytać o kontakt do tamtego, bo chyba nie są zainteresowani sad

15

Kurcze co Ty mówisz, może ten do którego napisałaś nie jest zainteresowany, może ma dziewczynę itp., a tamten może zachować się inaczej, skoro to z nim spędziłaś większość czasu. Wszystko to być może, ale nie dowiesz się jak nie zapytasz o jego numer i zwyczajnie bezpośrednio do niego nie napiszesz :-) Pierwszy krok już zrobiłaś, więc idź w to dalej i po prostu zapytaj. Najwyżej nie rozwinie się to "koleżeństwo" z nimi, ale ponieważ i tak nie jesteście kolegami to przecież nic nie stracisz, a możesz jedynie zyskać:)

16

Ewelina ma rację. To nie na Nim CI zależy tylko na kimś innym, więc spytaj o numer do tamtego. Jak już zaczęłaś coś to dokończ;)

17

No dobra, to pytam o kontakt do tamtego smile Ale wtedy pojawi się nowy problem - co temu właściwemu napisać? smile

18

Wydaje mi się, że najlepsza jest naturalność. Napisz, że dobrze wspominasz wieczór kiedy się poznaliście, że była fajna zabawa, czy nie miałby ochoty się spotkać kiedyś , pogadać. Najwyżej odmówi, wtedy nic nie tracisz, będziesz wiedzieć na czym stoisz. Odwagi:)

19

Poprosiłam o ten kontakt, ale nie odpisuje hmm Albo nie chce podać z zazdrości, albo tamten sobie nie życzy, by podawał sad

20

Może jeszcze napisze...

21

Odpisał, więc mam numer smile Teraz się zbieram, by w końcu napisać. Tylko, że coraz bardziej wydaje mi się, że to nie ma sensu hmm

22

napisz do niego,wtedy zobaczysz jak to sie potoczy,czas mija,lepiej kuć zelazo poki gorace,potem mozesz zalowac,a jak za pol roku sie namyslisz to juz Cie nie bedzie pamietal,nie po to sie staralas o ten numer zeby teraz tak olac,a poza tym pomysl sobie,ze ten kolega mu powie,ze wyciagnelas jego numer a teraz z niego nie skorzystasz? powodzenia zycze:)

23

Jesli nie napiszesz bedziesz jeszcze dlugo sie zastanawiac o co by bylo gdyby smile
A moze facet bys niesmialy i bal sie poprosic o numer wink

24

Teraz to już musisz napisać. Nie po to zdobyłaś Jego numer, żeby teraz nie napisać...

25

Nie bój się, pisz! smile trzymam kciuki smile Daj znać jak poszło!

26

Ale mi Kochani jedziecie po ambicji wink Miałam się już wycofać, ale nie mogę Was zawieść! Może dziś się w końcu odważę smile Oczywiście dam Wam znać.
... Ale i tak wiem, że nic z tego nie będzie... (wychodzi mój charakter wink)

27

Oj... koniec z pesymizmem smile A jeśli jest Ci przeznaczony? nic nie tracisz, przynajmniej nie będziesz potem żałować!

28

W końcu się odważyłam i wysłałam mu smsa. Odpisał, ja mu odpowiedziałam i w sumie na tym się skończyło. No trudno, ale mieliście rację - dobrze, że spróbowałam. Może się jeszcze kiedyś z nim spotkam, jak będę w tym mieście. Pewnie wyglądało by to inaczej, gdyby nie dzieliło nas tyle kilometrów. Dla mnie osobiście to nie jest jakiś wielki problem, lubię się "przemieszczać" i nawet cieszyłabym się, gdybym miała faceta w innym mieście. No ale widać, że nie wszyscy tak podchodzą do związków na odległość.

29

I dobrze, przynajmniej bedziesz spac spokojnie wink

30

Kochana Pestko smile

Bardzo dobrze że spróbowałaś. nic nie straciłaś a może i zyskałaś. Pewność że jesteś odważna i nie boisz się wyzwań.! ja miałam tak samo. pojechałam do rodziny na wakacje i w pewnym mieście na basenie zobaczyłam wręcz ideał mężczyzny. kręcił sie koło mnie od kiedy tylko wymieniliśmy się spojrzeniami. nie zagadał choć byłam tam trzy dni pod rząd i on także tam był. Nie wiedziałam o nim nic. domyślałam się tylko w jakim może być przedziale wiekowym, przypuszczałam że był z tej miejscowości i zapamiętałam jego białe spodenki. dwa dni przed wyjazdem z tamtąd wiedziałam że to może jest moja ostatnia szansa. usiadłam do laptopa i wpisałam w wyszukiwarce na naszej klasie tę miejscowość i wiek <na oko> wyskoczyło mi kilka stron po kilka wyników na jednej. i wiesz co ? znalazłam go na ostatniej. długo zastanawiałam się czy napisać. aż w końcu się odważyłam. napisałam do niego że jestem dziewczyną z basenu w żółtym stroju kąpielowym i czy on jest tym facetem w białych spodenkach który się koło mnie kręcił ale nie podszedł.

większego entuzjazmu z jakim mi odpisał nie mogłam się nawet spodziewać. \:) powiedział że nigdy nie czuł tego co poczuł jak mnie zobaczył i takie tam. od słowa do słowa i umówiliśmy się na spotkanie dzień przed mym wyjazdem. spędziliśmy cały dzień razem. Nie mogliśmy się sobą nacieszyć. było cudownie. tak jakbyśmy znali się kilka lat. na samym końcu jak powiedziałam mu że to już ostatni dzień mych wakacji w tym mieście z jego oczu poleciały łzy. płakał ściskając mnie tak mocno jak gdyby nie chciał mnie puścić.

Mieliśmy jeszcze jakiś czas kontakt ze sobą ale potem jakoś się urwał. niestety te kilkadziesiąt kilometrów to za dużo ;/

ale absolutnie nie żałuję tego że tak spędziłam mój ostatni dzień wakacji w tym mieście.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak go odnaleźć - czy wypada?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024