Wyjścia z przyjaciółmi - mały koszmar - jakieś rady? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Wyjścia z przyjaciółmi - mały koszmar - jakieś rady?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Wyjścia z przyjaciółmi - mały koszmar - jakieś rady?

Dziewczyny! Od kilku dni moje relacje z przyjaciółmi, z którymi jestem bardzo blisko, widujemy się codziennie, uwielbiam z nimi rozmawiać i przebywać, bardzo się popsuły. Nadal widujemy się prawie codziennie wieczorami, ale nasze rozmowy stały się zbiorem przytyków, są pełne wzajemnego obrażania się i ironii. Wszyscy jesteśmy chyba w kiepskich humorach, ale męczy mnie bardzo cała ta sytuacja, z jednej strony myślę, że dobrym wyjściem byłby odpoczynek od siebie na jakiś czas, ale z drugiej kiedy siedzę w domu sama wieczorem i się nudzę, brak mi ich i czuję się samotna, więc w jakiś sposób jesteśmy od siebie uzależnieni... Sęk w tym, że z tych spotkań, zamiast rozluźniona i radosna, wracam (chyba tak samo jak cała reszta) wkurzona i smutna... Tak źle i tak niedobrze - co więc robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyjścia z przyjaciółmi - mały koszmar - jakieś rady?

Uważam, że powinniście od siebie po prostu trochę odpocząć. Jeśli zrobicie sobie chociaż kilkudniową przerwę w spotkaniach, stęsknicie się za sobą, będziecie mieli sobie wiele do opowiedzenia. Przez takie codzienne spotkania możecie być już sobą chwilowo znudzeni i może brakować Wam tematów do rozmów.

3

Właśnie chodzi o to, że nie brakuje nam tematów, nie jesteśmy znudzeni, tylko się nawzajem wkurzamy, u każdego z nas dużo się dzieje, w życiu zawodowym prywatnym, dużo stresów i nawzajem je na sobie rozładowujemy, zamiast się wspierać... Tylko jakoś nikt nie potrafi oczyścić atmosfery...

4

Codzienne nasiadówki? po prostu zabójstwo przyjaźni, albo robic dłuższe odpoczynki i krótsze okresy spotkań, albo zamiast pogaduszek róbcie coś razem. Możesz rzucic pomysł i niech każdy podaje swój, będziecie dyskutowac na konkretny temat i nie będzie czasu na spięcia. A pomysły? można zwiedzac miasto w którym mieszkacie, lub najbliższe, normalnie nie ma na to czasu, zgłście się gdzieś na wolontariat, albo zaplanujcie wypad pod namioty, czy na camping. Zabierzcie dzieciaki z rodzin do zoo, kina albo na lody.Przy pilnowaniu dzieciaków nie ma zcasu na sprzeczki wink))Albo coś tam....

5

No wiesz, codzienne spotykanie się jest ok, lecz uważam, że nie na dłuższą metę. Lepiej odpocząć . Ja z moją przyjaciółką wolimy spotykać się z raz na tydzień czy dwa razy na tydzień.

6

Dzięki za rady kobietki, ja jestem po prostu przyzwyczajona do codziennych spotkań z przyjaciółmi, jest tak od lat, ale widocznie teraz faktycznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że powinniśmy odpocząć od siebie. Albo faktycznie,  jak radzi Danutka, wymyślać sobie jakieś bardziej kreatywne zajęcia... smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Wyjścia z przyjaciółmi - mały koszmar - jakieś rady?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024