Brak ochoty na seks. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak ochoty na seks.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez niedoceniona (2011-07-28 00:37:17)

Temat: Brak ochoty na seks.

Witam was.

Dlugo zastanawialam sie czy rozpoczac nowy watek, ale mam pewien problem, ktory mnie zastanawia.
Otoz.
Mam 20 lat, mloda kobieta!
Rok temu rozstalam sie z moim EX, bylam z nim przez ponad 2 lata.
Na poczataku wszystko ok, chec na seks (bylam dziewica) , ale po jakims czasie nagle cos zgaslo, dodam nigdy nie mialam z nim orgazmu, niby mialam jakas tam przyjemnosc ale nic po za tym, pozniej moj seks przerodzil sie tylko w "zeby odwalic czarna robote, zeby nie byl zly" i nic po za tym. On zawsze mowil " powinnas mi dawac minimu 3 razy dziennie, w tym wieku wszyscy wala sie jak kroliki" Przesadzil, co za wulgarne wyrazy na ten temat, zawsze mialam zdanie, ze seks bez uczyc nie wchodzi w gre,jest potwiedzeniem a zarazem dodatkiem w milosci, to nie zabawa.

Bylam sama przez rok czasu nie mialam zadnego innego partnera.
(Zadowalalam sie sama, osiagajac orgazm)

Obecnie spotykam sie z kims i czego sie obawiam, ze sytuacja sie powtorzy, nie chciala bym tego.
Zalezy mi na moim partnerze, jestem szczesliwa ale w pelni bede gdy on rowniez zazna 100 % szczescia.
Jestem mloda, zdrowa kobieta ale nie mam checi na seks?.
Oczywiscie mam ochote "zobaczyc" , "poczuc" w koncu jak to jest z moim partnerem ale co jak strace ponownie ochote na seks?
Czy ze mna jest cos nie tak ? Czy powinnam udac sie do lekarza ? Czy to tkwi we mnie ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-07-28 00:56:08)

Odp: Brak ochoty na seks.

Dla mnie seks też zawsze wypływał z miłości do partnera, nie inaczej.
Dziwisz się sobie ? Ochotę straciłaś przez EX-a , który myślał tylko o swoich potrzebach zapominając o Twoich. Był po prostu egoistą, nie widzisz tego?

Przez to straciłaś ochotę, jeśli to robiłaś, to robiłaś na przymus, bez żadnego podniecenia i przyjemności.. bo na pewno kochałaś, lecz jaką przyjemność może dać seks na przymus ? Żadną. Przez to Twoje chęci były zerowe, a robiłaś to, bo uważałaś, że wypada go zadowolić - zaciskałaś zęby.
Główna kwestia jest taka, że nie warto tak, bo potem to może skrzywić nam obraz seksualności. Od tej pory może kojarzyć się to z bólem i niczym przyjemnym, odstręczać. Pamiętaj, nawet jeżeli kochasz nie godz się na coś takiego, taki chłopak nie był Ciebie wart smile

Ten problem nie wróci, o ile Twój obecny partner będzie traktował Cię lepiej niż poprzedni. O ile.. będzie liczył się z Twoim zdaniem i patrzył nie tylko na swoje potrzeby  , lecz też na Twoje. Tak powinno być w udanym związku. Żadnego zmuszania, tylko obupólna chęć, dopiero wtedy seks staje się naprawde czymś co zbliża ludzi w nieziemski sposób.
Na razie z niczym się nie śpiesz, bo chyba i tak krótko jesteś ze swoim partnerem, po prostu lepiej go poznawaj w różnych życiowych sytuacjach.
Pozdrawiam smile

3

Truskaweczka dziekuje Ci za te slowa, w glebi duszy liczylam wlasnie, ze napiszez tu posta, zawsze masz dobre slowo i pomagasz wyjsc z opresji smile

Tez mi sie wydaje wlasnie, ze to przez mojego EX.
Oczywiscie teraz nie spiesze sie z niczym, naturalnie, ze musze go lepiej poznac obydwoje musimy siebie poznac.
Ale ten lek pozostaje. Boje sie, ze nie spelnie jego oczekiwan, boje sie, ze ten seks skonczy sie tylko na ciekawosci a nie chce tego, chce byc w pelni szczesliwa kobieta, chce cieszyc sie z seksu a nie patrzec na niego jak na cos co trzeba zrobic bo to konieczne...

Ale czy w przyszlosci powinnam poruszyc ten temat z moim partnerem? Powiedziec mu o swoich obawach, czy po prostu dac sobie czas.

4

Myślę, że wystarczy dać sobie czas. Nie warto zakładać z góry, że stanie się coś nie tak. Zazwyczaj przy odpowiednim partnerze takie problemy nie istnieją, bo wiemy, że możemy mu zaufać, liczyć na niego. Będzie dobrze smile

5

Niedoceniona nie przejmuj się tym. Ja również miałam tak jak TY.. To właśnie nacisk drugiej osoby odpycha nas od pewnych rzeczy. Pewnie gdyby on nie naciskał i ciągle nie chciał się kochać to TY nadal byś tego chciałaś. Nie jesteśmy robotami i mamy uczucia, niektórzy nie potrafią tego zrozumieć. Pocieszę Cię jedną rzeczą. Jak zaczęłam być z tym moim to też się obawiałam że szybko mi się znudzi i nie będę miała ochoty tak jak z ex... a tu okazało się że cały czas mam ochotę!! smile) I wcale nie wymuszam tego na sobie. Sprawia mi to ogromną radość smile Także bądź dobrej myśli!!!

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak ochoty na seks.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024