Kiedy bliscy zapomnieli o moich urodzinach...:( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Kiedy bliscy zapomnieli o moich urodzinach...:(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Kiedy bliscy zapomnieli o moich urodzinach...:(

...tak bardzo czekałam na życzenia,ale nikt mi bliski nie pamiętał:(
...a ja znam na pamięć wszystkie ważne daty z ich życiorysu i jeszcze nigdy o nikim nie zapomniałam,choćby się "waliło i paliło"

...czuję się fatalnie:(   Czy Wam też się coś takiego zdarzyło?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy bliscy zapomnieli o moich urodzinach...:(

Witam nie jesteś sama mam to samo ja zawsze o wszystkich pamiętam a o mnie nikt nawet facet nie pamiętał o moich urodzinach. On ma teraz  16 tego jak myślicie wysłać mu życzenia czy też nie?

3

U mnie raz tak się zdarzyło, było mi przykro ale trudno...Jakoś nie mam zwyczaju jak inni latać tydzień przed ur i się tym chwalić.
Liren ja bym wysłała, ale to Ty musisz tego chcieć smile

4

Czasem tak bywa, szczególnie u członków rodziny płci męskiej, nie że nie pamiętają, tylko nie wiedzą jak się do tego zabrać. Mój brat często chodził koło solenizantki jakby miał coś do powiedzenia i czekał na to aż ona powie do niego " co chesz mi życzenia złożyć ? "

A co do partnera to warto wysłać te życzenia, mi się też zdarzyło, że facet zapomniał o moich urodzinach ale lepiej pogadać, powiedzieć, że to było przykre niż robić do samo, co on.

5

To już tak jest, że my pamiętamy,ale o nas się nie pamięta  . fakt to jest przykre też tak miałam, raz nawet pod koniec dnia zwyczajnie się rozpłakałam.  a facet to zawsze zapomina.
mam imieniny w święta wtedy to już nikt nie pamięta,wszyscy są pochłonięci świętami.
ale i mnie tak się zdarzyło zapomniałam o siostrze,choć pamiętałam kilka dni wcześniej, tego dnia miałam jakiś problem i wyszło z głowy, być może i tak jest w Twoim przypadku.
Wszystkiego najlepszego!!!

6

Heh, o moich też nikt nigdy nie pamięta, poza mamą i siostrą. Także nie jesteś sama. Ludzie w tych czasach nie mają pamięci do dat i większość z nich nie przywiązuje do tego większej wagi. W końcu "nasza klasa" im przypomni*, że ich najlepszy przyjaciel ma urodziny... Beznadziejne czasy.

*Poparte eksperymentem - gdy miałam na nk wpisaną datę urodzin i się wyświetliło wszystkim na stronie głównej, że mam urodziny, to od części znajomych dostałam życzenia. Gdy tę funkcję wyłączyłam - nikt się nie zorientował i nie dostałam nic. tongue
Nie ma co się tym przejmować chyba.
I wszystkiego najlepszego smile

Słaba kobietka,
zapomnienie ważnej daty rocznicy, urodzin czy imienin, nawet bardzo bliskiej osoby, zdarza się wszystkim. Może w przyszłości warto traktować to mniej osobiście i samemu przypomnieć znajomym o urodzinach, np wysyłając SMS "Spotkajmy się dziś u mnie/ w kawiarni/ w kinie/ na pikniku z okazji mojego święta". Na pewno okaże się, że nikt nie zignorował Twoich urodzin ze złej woli, ale z pośpiechu, przeoczenia lub nie przykładania dużej wagi do podobnych rocznic.

nie jestes jedyna, mi zyczenia urodzinowe ostanio skladali z 7 lat temu, doszlo do tego ze sam juz czasami zapominam ze to ten dzien, wlasciwie zawsze zapominam ;D ale imieniny obchodze bo 1 w roku sa i kazdy date zna ;p 2 sprawa urodziny sa dolujace w koncu z roku na rok jeszcze ci ludzie o tym przypominaja. tragedia ;p

9

Kilka lat temu mąż zapomniał o moich imieninach,które przypadają w dniu babci.Wrócił z pracy i nic,poszedł z synem złożyć życzenia babci, wrócił i znowu nic.A ja jestem osobą, która dużą wagę przywiązuje do tego typu uroczystości, więc zrobiłam sporą awanturę.Szok był bardzo duży bo na co dzień jestem osobą bardzo spokojną.Od tego momentu mąż nie zapomina o moich imieninach, urodzinach czy rocznicy ślubu.

10

Mam super faceta ,chodzący ideał ale też nie pamięta o moich urodzinach,nie wiem dlaczego.Nie pamięta odkąd razem mieszkamy.
Kiedyś było mi przykro,teraz przyzwyczaiłam się do tego.W codziennym życiu jest fantastyczny...czasami kupuje mi różę lub czekoladki bez okazji ale na urodziny nic ani życzeń.

11

słaba kobietka Jeśli to ma dla ciebie tak wielkie znaczenie to zacznij o tej dacie mówić. Jak trzeba to się przypomnij jeszcze przed urodzinami. Ja nie mam z takimi sprawami problemu, bo jakoś tak jest że u mnie każdy pamięta o każdym...a jeśli się zdarzy komuś zapomnieć to zawsze ktoś przypomni....

12

Tak zgadzam się z tym najlepiej przypomnieć o swoich urodzinach albo zorganizować przyjęcie.To najlepszy sposób.Ale ja tego nie 
zrobię.

13

Upomnij się! Kiedyś też tak miałam, że wszyscy zapomnieli- nauczyła się o tym mówić, w pracy również;) Mam dziś urodziny, imieniny wiecie!!!! wink Mówiłam to z dużo dozą humoru i raczej nie zostało to źle odebrane. Może to mało skromne, ale obecnie wszyscy tacy zabiegani... trzeba się nauczyć upominać, jeżeli jest Ci z tego powodu przykro. Mi się zdarzyło to tylko raz, może dlatego, że nauczyłam się upominać;) Uszy do góry!

14

doczekałam się prezentu spóżnionego o miesiąc od męża przyszłego.Dostałam komplet bielizny ZA MAŁY!Jestem zła,wołałabym nic nie dostać.Muszę iść wymienić do sklepu bo się w to nie wcisnę.Za rok to ja mu przypomnę o urodzinach na pewno i jeszcze powiem co chcę dostać.Niedługo jego urodziny .Macie dziewczyny jakiś pomysł na prezent dla faceta?Proszę o rady.Wolałabym nie kupowac prezentu może jakąś niespodziankę.

15

JustynaPiatkowska napisał/a:

zapomnienie ważnej daty rocznicy, urodzin czy imienin, nawet bardzo bliskiej osoby, zdarza się wszystkim. Może w przyszłości warto traktować to mniej osobiście i samemu przypomnieć znajomym o urodzinach, np wysyłając SMS "Spotkajmy się dziś u mnie/ w kawiarni/ w kinie/ na pikniku z okazji mojego święta". Na pewno okaże się, że nikt nie zignorował Twoich urodzin ze złej woli, ale z pośpiechu, przeoczenia lub nie przykładania dużej wagi do podobnych rocznic.

justi31 napisał/a:

Tak zgadzam się z tym najlepiej przypomnieć o swoich urodzinach albo zorganizować przyjęcie.To najlepszy sposób.

Oczywiście, że tak! O moich urodzinach też niewiele osób pamięta - chyba tylko rodzice i mój mąż (nawet moi bracia nie pamiętają). Reszta osób dowiaduje się o nich z portalu społecznościowego. I z tych życzeń zamieszczonych u mnie na profilu również bardzo się cieszę. Wiem, że ludzie mają swoje życie, swoje sprawy, zmartwienia, troski. W dzisiejszych czasach wszyscy jesteśmy zabiegani.
Ja rzadko organizuję urodziny, po prostu nie mam takiego zwyczaju. Nie lubię być w centrum uwagi, za dużo energii mnie to kosztuje. Ale moja przyjaciółka informuje wszystkich wokół o swoich urodzinach, ludzie przychodzą i jest fajnie smile

Witam, dzisiaj miałam  urodziny. Rodzice w pracy przez cały dzień ,  jak wróciła mama to nie powiedziała nawet głupiego "100 lat "  Tata jeszcze nie wrócił a siostra choć była ze mną przez cały dzień to zapomniała ???? Nawet dziadkowie co,  co roku pamiętali dziś nic . Przyjaciele wyjechali na wakacje ???? smutno mi bo w tamtym roku byłam chora i nie mogłam świętować więc mama mi obiecała że wynagrodzi to w te urodziny ???? Dzisiaj mam też imieniny ???? Dlaczego rodzina zapomniała ????ja zawsze się staram by ich święto było najlepsze ????

17

Moi rodzice pamiętają, ale nigdy nie składają mi życzeń. Dziwne, bo oczekuję ode mnie, że będę celebrować ich urodziny- bezsens
Dawniej upominałam się o głupiego buziaka z ich strony, ale odpuściłąm- zero reakcji. Nie składamy sobie życzeń świątecznych, nie dajemy prezentów, teraz to mi to lotto, ale jak byłam młodsza, bardzo mnie to bolało.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Kiedy bliscy zapomnieli o moich urodzinach...:(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024