Nie mogę przestać myśleć o swoich ambicjach! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie mogę przestać myśleć o swoich ambicjach!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Nie mogę przestać myśleć o swoich ambicjach!

Witam !
Muszę wyrzucić z siebie pewną sprawę.!
Mieszkam z chłopakiem za granicą ( rzuciłam dla niego studia i wyjechałam ) Kocham go tak mocno jak nikogo w życiu, ale czasem mam takie dni jak dziś... np. dowiaduję się ze moi znajomi właśnie się obronili ( licenciat, magisterka) to nachodzą mnie wątpliwości których nie miałam wcześniej.. tzn w żadnym wypadku nie rozstanę się z nim ale mam takie dziwne myśli.. że powoli przestaje mieć ambicje to straszne uczucie, jestem zła ze muszę pracować fizycznie, wiem że dążymy, że mamy plany ale to wszystko jest tak palcem po wodzie pisane.. bynajmniej tak ja to odczuwam, bo mój P. cieszy się i mówi o swoich planach tak jak by to miało być za chwile a ja jakoś stoję w miejscu i nie potrafię ruszyć nie wiem co mam robić..  trochę śmierdzi tu egoizmem wiem!! bo miałam wygodnie byłam na studiach, to co że nie miałam co jeść ale było super-życie studenckie a teraz 7 dni w tyg. muszę pracować i nie mam czasu na nic. Czuję się nic nie warta bo taka prawda co można robić? jak ma się tylko maturę..

Nawet nie wiem o co prosić, rada? pocieszenie? krytyka? ..może zwyczajnie musiałam się wygadać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie mogę przestać myśleć o swoich ambicjach!

Nie sądzę, żeby był to egoizm!
Mądrze zakochana kobieta nie zapomina o sobie- żyje obok swojego faceta, a nie żyje "nim".. Może porozmawiaj ze swoim chłopakiem o swoich pragnieniach? Jeśli macie zamiar wrócić do kraju to możesz wtedy pójść na studia, ludzie w różnym wieku zaczynają, moja mama zrobiła mgr w wieku 42 lat wink Nie rezygnuj z tego, ale też nic na siłę, rozłóż to mądrze w czasie. Skoro to do Ciebie wraca to znaczy, że naprawdę bardzo tego chcesz! Powodzenia!

3

No dobrze, ale dlaczego nie pójdziesz na studia tam gdzie jesteś? Za granicą mają fantastyczne kredyty studenckie i pomoce przeróżne! Nie dość, że podążysz za swoimi ambicjami to jeszcze zdobędziesz dużo lepsze wykształcenie.

4

Dokladnie!Idz na studia, przejdz w pracy na pol etatu, wszystko sie da pogodzic. Jesli uwazasz ze za pozno na 5 lat studiow (choc nigdy nie jest za pozno) to znajdz jakis ciekawy kurs, po ktorym bedziesz mogla cos fajnego robic.. Nie wiem czym sie interesujesz ale jest mase kursow poczawszy od kosmetycznych, fryzjerskich poprzez sportowe - fitness, aerobic, po jakies informatyczne, barmanskie..cokolwiek!Na pewno cos znajdziesz. Nie rezygnuj z ambicji. Kiedys przyjdzie dzien, ze bedziesz miala zal do swojego faceta o to.. a nie warto przeciez!
Ja tez wyjechalam za miloscia i niby jestem juz po studiach ale musze odlozyc prace w zawodzie na pozniej, bo tu jej nie ma!!I tez mam wciaz te niespelnione ambicje, ktorych nie zamierzam tak zostawic. Dla mnie praca i spelnienie zawodowe jest tak samo wazne jak milosc i spelnienie prywatne..
Pozdrawiam!

5

Dziękuję za odpowiedzi nie myślałam że ktokolwiek napisze.. smile rozmawiałam rano z chłopakiem (bo nie umiem nic przed nim ukryć widzi że coś jest nie tak) w sumie to jemu zrobiło się przykro, a ja wcale tego nie chciałam. Powiedział że dla niego mogę być kimkolwiek zechcę i on mi w tym pomoże ale najpierw muszę się określić.. i w tym problem :] A na te studia tutaj mnie zwyczajnie nie stać - narazie.. ;] Ale myślę ze dam rade! mam jeszcze mnóstwo czasu wink)) kurs-y to bardzo dobry pomysł sama o tym myślałam. Jeszcze raz dzięki za odzew wink

6

a gdzie jestes? nie mozesz wziac kredytu studenckiego?

7

to , że chcesz się rozwijać zawodowo/naukowo to nic złego. wręcz przeciwnie. myslę, ze nic jeszcze nie jest przekreślone. Jeśli teraz nie możesz kontynuować nauki, rób właśnie jakieś dodatkowe kursy, szkolenia. da tobie to poczucie, ze nie stoisz w miejscu tylko dalej się rozwijasz smile

8

jestem zwolenniczka sluchania "samej siebie". Tzn. tego , co JEST.
Skoro to JEST w Tobie i chcesz studiowac , to nie zastanawiaj sie ! To sie zawsze odbije czkawka , nawet po dziesieciu czy dwudziestu latach .

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie mogę przestać myśleć o swoich ambicjach!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024