Przez masturbacje problem z odczuciem przyjemności podczas seksu ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Przez masturbacje problem z odczuciem przyjemności podczas seksu ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Przez masturbacje problem z odczuciem przyjemności podczas seksu ?

Witam. Podczas stosunku nie odczuwam żadnej przyjemności .. Co prawda podniecam się na tyle, że czuje mokrośc ( od siebie) ale nic więcej żadnych przyjemnych ruchów, odczuć nic ..
Nie wiem czy może to mieć jakiś związek z masturbacją ?
Masturbacją .. u mnie ona wygląda nie na wkładanie sobie palcy czy coś tylko zawsze wolałam np. przez ubranie pocierać sobie łechtaczke , czymkolwiek np, poduszką, misiem pluszowym.
Czy to może mieć jakiś związek z tym ?
Ostatnio podczas seksu znowu nic nie odczuwałam ale w pewnym momencie zaczełam sie ocierać troche o partnera i czułam przyjemnośc ale przez chwile bo zaraz normalnie wróciłam do rytmu . do stosunku
O ; )

Zobacz podobne tematy :
Odp: Przez masturbacje problem z odczuciem przyjemności podczas seksu ?

Vendicativo,
istotna byłaby tu informacja, w jakim jesteś wieku oraz od jak dawna uprawiasz seks z partnerem. Zastanawia mnie też od jakiego wieku i przez jaki okres czasu masturbowałaś się używając poduszek i maskotek. Jest to wczesny etap rozwoju zachowań autoerotycznych. Czy kiedykolwiek próbowałaś to zmienić, spróbować czegoś więcej - dotykania się dłonią bez ubrania? Czy próbował tego Twój partner?

Nauka osiagania przyjemności seksualnej jest procesem. Najczęściej każdy człowiek przechodzi podobnie przez kolejne etapy, charakterystyczne dla swojego wieku (także dziecięcego) - od odczuwania przyjemności przy zaciskaniu ud, kołysaniu się, dotykaniu przedmiotami przez ubranie, przez bezpośredni dotyk genitaliów dłonią, po gotowość na przyjmowanie dotyku partnera i stosunek. Być warto abyś spróbowała zacząć od samodzielnego poznania swojego ciała, jego reakcji i poświęciła więcej czasu na naukę pieszczot z partnerem, zanim gotowa będziesz osiągać orgazm podczas penetracji.

3

Mam  18 lat  a współżycie zaczęłam od jakiś 2 miesięcy ( niecałych)  .
Masturbować  się zaczęłam w wieku chyba cos około 14-15  a trawało to no w sumie do tych 17,5-18 lat.. w sumie czasem nadal to robie..
Czy próbowałam czegoś więcej .. kiedyś próbowałam podczas kapieli spróbować  ?palcówke? no ale po 3 ruchach stwierdziłam, że to jest bezsensu i jakieś chore, żeby samej sobie wsadzać palce O.o tak, mój partner próbował najpierw przez dotykania ? maranie? mnie przez spodnie a niedawno temu  próbował mi zrobić ?palcówke? ? Mówiłam mu o tym, że nic nie odczuwam, żadnej przyjemności  i nawet zaczął mi robić tzw. Minetę ale szybko się z tego wycofałam.
Yh ..

4 Ostatnio edytowany przez yoghurt007 (2011-06-28 12:30:20)

Nie masz się czym przejmować. Oboje musicie się nauczyć różnych rzeczy. Przede wszystkim musisz zaakceptować fakt, że to On daje Ci przyjemność. On z kolei musi nauczyć się robić to tak, aby faktycznie sprawiać Ci przyjemność pieszczotami. To jest proces, który może trochę potrwać, bo rzeczywistość to nie film, że wystarczą dwa byle jakie ruchy faceta i jego partnerka już odlatuje. Docieracie się, uczycie siebie nawzajem i siebie samych. Tutaj liczy się rozmowa, szczerość i otwartość. Nie warto zmyślać, kłamać czy milczeć lub co gorsza mieć jakieś pretensje. Pokaż mu jak sama to robisz, pomasuj siebie jego dłonią - nie ma w tym nic złego - ba, już samo w sobie może to być ciekawą i podniecającą grą wstępną. Odkrywajcie spokojnie Wasze nagie ciała ucząc się jednocześnie reakcji na dotyk partnera. I przede wszystkim - nie śpieszcie się nigdzie....

5

Vendicativo napisał/a:

mój partner próbował najpierw przez dotykania ? maranie? mnie przez spodnie a niedawno temu  próbował mi zrobić ?palcówke? ? Mówiłam mu o tym, że nic nie odczuwam, żadnej przyjemności  i nawet zaczął mi robić tzw. Minetę ale szybko się z tego wycofałam.
Yh ..

Jeśli się wycofujesz to jest coś jakby "krępacja" .  Jeśli się wstydzisz partnera to jest wiadome, że nie dojdziesz. Musisz mu powiedzieć co Ci się podoba, co Cię podnieca. On zrozumie i na pewno urozmaici wasz seks.

Mam podobny problem, lecz moj polega na tym że sama poprzez masturbacje odczuwam przyjemność, a nawet orgazm lecz rzadko mam ochote na sex z partnerem. Ciężko mi zrezygnować z przyjemności do której żaden facet mnie nigdy nie doprowadzil ale wydaje mi się, że to ma też związek z moją nie czestą ochotą na sex...Jestem z nim od połtora roku teraz spodziewamy się dziecka a jak tak dalej bedzie to po kilku latach wspólnego życia on może szukać zaspokojenia u innych...Pomożcie jak mogę z tym sobie radzic

7

Wydaje mi się, że to zależy od partnera jak bardzo stara się nas zaspokoić mój wie, że jestem wymagająca i byle czym sie nie zadowole a On pragnie dawać mi przyjemność i bardzo się stara smile oraz dużo zależy od naszej otwartosći na nowe "igraszki miłosne" a także od tego jak blisko jestesmy z partnerem.

8

Vendicativo spróbuj z chłopakiem kochać się w pozycjach, w których będziesz mieć nogi razem. Coś na zasadzie "zaciskania ud".

Z tego co piszesz dla Ciebie jest za wcześnie na "gmeranie palcami". Jełśi nie jesteś na to gotowa, to może to być nawet nieprzyjemne stąd pewnie Twoje wycofywanie się. Istnieją też kobiety, które pomimo satysfakcjonujacego seksu wciąż nie lubią tej formy pieszczot. Warto poznawać samego siebie i nie zniechęcać się. Coś co dzisiaj jest mało przyjemne za jakiś czas może być pożądane. wink

yoghurt007 fajnie wiedzieć, że tacy mężczyźni istnieją wink mam nadzieje, że to nie tylko słowa...

yoghurt007 tak na marginesie to kobiecie zaczynającej "przygodę z seksem" często trudno jest powiedzieć co lubią, jak wolą, bo zwyczajnie tego nie wiedzą. Nawet próbując odtworzyć z partnerem autopieszczoty mogą one z nim być odczuwane inaczej.

9

enya ja to przerabiałem z narzeczoną. Dopiero po paru ładnych miesiącach nauczyła się odczuwać przyjemność mojego dotyku....a ja odpowiednio ją pieścić, choć to była ta łatwiejsza cześć problemu.

10

Vendicativo,
Odniosłam wrazenie, ze Twój problem rzeczywiście jest związany z masturbacją, ale w troche innym kontekście. Ja odczytałam to raczej jako problem braku umiejętności przekazania partnerowi, jaki rodzaj pieszczot najbardziej Ci odpowiada. Ten brak może być spowodowany Twoimi w sumie - jak z opisu sie zorientowałam - niewielkimi doświadczeniami i zapewne wynikającymi z tego faktu zahamowaniami. Sprawiasz sobie przyjemność w sposób charakterystyczny dla dziecięcego etapu poznawania swojego ciała.

Uważam, ze doskonale to opisała JustynaPiatkowska
"...Najczęściej każdy człowiek przechodzi podobnie przez kolejne etapy, charakterystyczne dla swojego wieku (także dziecięcego) - od odczuwania przyjemności przy zaciskaniu ud, kołysaniu się, dotykaniu przedmiotami przez ubranie, przez bezpośredni dotyk genitaliów dłonią, po gotowość na przyjmowanie dotyku partnera i stosunek. ..."

Chyba po prosty zbyt mało siebie znasz. Masturbacja to nie tylko wsadzanie sobie palcy czy przedmiotów, co zresztą jak piszesz Ci nie odpowiada. Spróbuj urozmaicić samodzielne pieszczenie swojej łechtaczki, aż odkryjesz sposob, który Tobie będzie sprawiał przyjemność a partnerowi łatwo będzie powtórzyć te opanowane juz przez Ciebie czynności czy ruchy.
I nie przejmuj się upływającym czasem - dopiero zaczęłaś współżycie. To nie działa tak jak światło - pstryk i już. Zdobędziesz nowe doświadczenia, nauczysz partnera swoich sposobów dochodzenia do maksimum przyjemności i zobaczysz  - będziesz szczęśliwa. Przyjemność w czasie seksu to nie tylko przyjemność przy stosunku, ale także o wiele częsciej - podczas pieszczot. Nie odpuszczaj tylko, nie rezygnuj. Jesli masz niedoświadczonego partnera to po prostu musisz go nauczyć siebie. To działa, czasami tylko wymaga trochę wysiłku z obu stron :-)

11

Witam smile Jestem tu nowa i ciężko pisać mi o tym na forum,ale liczę na Waszą pomoc. Ok,to może zacznę od tego,mam 29 lat i parę miesięcy temu miałam swój pierwszy raz.Poczułam lekki ból,nie było krwi,no i zero przyjemności.Problemem jest,to,że z moim partnerem odbyliśmy już kilka stosunków,i,w ogóle nadal nic nie czuję...dużo na ten temat rozmawialiśmy,próbowaliśmy kilka pozycji,i nic.Nie wiem,czy ma to związek z masturbacją?taj jak napisała koleżanka wyżej,u mnie też wygląda ona inaczej,wystarczy,że skrzyżuje mocniej nogi i to działa,robię tak od bardzo dawna,od 4-5 klasy podstawówki,oczywiście wtedy nie byłam tego świadoma,że jest to masturbacja.Kiedyś próbowałam włożyć palce i to nie tylko raz,niestety,zero przyjemności,mój chłopak również próbował w ten sposób,powiem nawet ,że przyjemne to nie było.Dodatkowo jeszcze od jakiegoś czasu,po stosunkach czuję swędzenie,podejrzewam,że ma z tym związek prezerwatywa,ale wydaję mi się,że to absurdalne by np lateks pozbawiał mnie tej przyjemności? Czy może powodem jest ,to,że zaczęłam współżyć dopiero w wieku 29 lat? a może sprawianie sobie samej przyjemności od dzieciaka jest tym powodem? pomóżcie,z nikim na ten temat nie rozmawiałam,gdyż jest to dla mnie wstydliwe,ale jeżeli nic nie zrobie z tym problemem,to moje zniechęcenie do stosunków seksualnych pogłębi się bardziej i całkowicie zrezygnuje. pomóżcie smile

12

Wszystkiego po trochu. Na pewno w kilka miesięcy nie pokonasz kilkunastu lat przyzwyczajenia...

I tak - lateks zmniejsza odczucia, a może też uczulać. Spróbuj z prezerwatywami nielateksowymi.

13 Ostatnio edytowany przez JustynaPiatkowska (2012-03-31 19:41:16)

Zima,
brak przyjemności ze stosunku, z powodu utrwalenia zachowań charakterystycznych dla masturbacji dziecięcej (np. kołysanie się, ocieranie przez ubranie, zaciskanie ud) lub innych specyficznych (np. strumieniem wody prysznica), jest jednym z najczęściej zgłaszanych przez kobiety w gabinetach seksuologicznych. Często z brakiem satysfakcji wiążą się inne objawy - dyskomfort, aż do odczucia bólu, swędzenie i inne negatywne.

Czas trwania, powtarzania takiej właśnie formy masturbacji (wspominasz, że w Twoim życiu trwa to od 18 lat) jest istotny. Nie uniemożliwia jednak zmiany przyzwyczajeń i odczuwania przyjemności z pieszczot z partnerem i stosunku.

Polecam kontakt z psychologiem seksuologiem. Zazwyczaj leczenie obejmuje terapię indywidualną oraz seksualny trening partnerski. Jest to określony cykl następujących po sobie wariantów pieszczot oraz innych form bliskości, które w ustalonym czasie podejmuje się z partnerem w domowym zaciszu. Przebieg treningu może być omawiany z terapeutą podczas regularnych spotkań - w miarę potrzeb modyfikowany i uzupełniany.
Jeśli widziałabyś taką potrzebę i możliwość - wartościową jest obecność i aktywne uczestnictwo obojga partnerów.

14

Dzięki wielkie za odzew w mojej sprawie smile Z tym seksuologiem to całkiem dobry pomysł,już nawet wcześniej myślałam,aby właśnie udać się do specjalisty  w tej sprawie,poza tym oprócz problemu ze stosunkami,jest jeszcze jedna sprawa,podejrzewam,że dość istotna w tym temacie,otóż mam nawet problem z okazywaniem swoich uczuć,typu np nie mogę wykonać pierwsza miłego gestu wobec mojego chłopaka,zwykły pocałunek,objęcie,przytulenie się,miłe słowa,zawsze to on wszystko inicjuje,ja pozostaje bierna,na szczęście chłopak jest cierpliwy smile poza tym jest spora różnica wiekowa między nami,jest młodszy ode mnie,ale to akurat wychodzi na plus w naszym związku big_smile Nie wiem skąd ta blokada,to zamknięcie się w środku,przecież żadne przykrości w dzieciństwie mnie nie spotkały,nie rozumiem...faktycznie,seksuolog chyba jedynie może coś zaradzić.pozdrawiam

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Przez masturbacje problem z odczuciem przyjemności podczas seksu ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024