kursy interentowe jezyka angielskiego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » kursy interentowe jezyka angielskiego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: kursy interentowe jezyka angielskiego

Czesc, wlasnie sie zastanawiam nad zakupem takiego internetowego kursu jezykowego. Czy ktos z Was bral udzial w takim kursie? Ciekawi mnie jak to wyglada, bo tam jest napisane ze na pewnym etapie nawet jest konwersacja z lektorem. Jest to ciekawa alterantywa, bo bez wychodzenia z domu, ale obawiam sie ze moze byc malo efektywna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kursy interentowe jezyka angielskiego

Jeśli mogę coś doradzić. Dla mnie taki kurs to szczerze mówiąc strata pieniędzy. Jeśli jesteś na początku drogi polecałabym najpierw słówka, słówka i słówka. Dopiero potem gramatyka itd. I lepiej znaleźć sobie jakiegoś korepetytora, który będzie to wszystko nadzorował.

3

Aha i rozumiem, że kurs w szkole językowej odpada?

4

Zgadzam się, na początku warto mieć kogoś w realu. Chociaż sama teraz  uczę się włoskiego z samouczków. Niestety nie mogę u siebie nikogo znaleźć. Stwierdziłam, że skoro znam biegle dwa języki to i z 3 sobie poradzę. Jak zawsze mówię, liczy się systematyczność, codziennie po minimum 1 h, bynajmniej ja tyle poświęcam (staram się) i kupuje książki obcojęzyczne i czytam, aby się nie cofać. Pozdrawiam;)

5

Też przychylę się do tego, że dobrze mieć osobistego korepetytora smile Zawsze to inaczej - gdy ktoś będzie zwracał uwagę na Twoje błędy i skupi się tylko na Twoich kłopotach z językiem. Myślę, że w ten sposób można bardziej efektywnie uczyć się języka - chociaż szkół językowych też nie przekreślam. Ale w kwestii internetowych kursów - wolę jednak osobisty kontakt z drugą osobą czyli z nauczycielem.

6

Witam, jeżeli znacie podstawy angielskiego proponuję samouczek do nauki języka. Pisany przyswajalnym językiem, w prosty sposób przedstawia, o co w tym angielskim chodzi. Po zakupieniu książki każdy ma darmowe konsultacje emailowe przez okres jednego miesiąca. Samouczek dostępny na allegro, proszę wpisać tytuł książki "kasia uczy angielskiego". Polecam! smile

7

wiem że Speak Up organizuje konwersacje online. Baner na głownej stronie. Z tego co wiem to wygląda to tak że wybierasz sobie tematykę konwersacji, masz konkretną godzinę, łączysz się  i zaczynasz zajęcia.

W sumie ciekawa ta nauka przez internet może być, ale pewnie jeszcze mało osób w to wierzy, ale dla mnie to przyszłość - skype i videokonferencje. Czas kosztuje a to pozwala oszczędzać go. Jak dla mnie to kwestia czasu jak tego typu usługi się rozkręcą.

8

mnie też do końca taki sposób nie przekonuje? co nie zmienia faktu, że jestem otwarta na innowacje, ale na razie w innych dziedzinach niż nauka. na tym polu wole tradycyjne metody, korepetytora, ewentualnie kurs. od września będę okupować speak up smile. znajoma wypowiadała się bardzo sympatycznie o tej szkole i mnie namówiła smile

9

KIEDYŚ CHODZIŁAM DO TEJ SZKOŁY. ATMOSFERĘ, LEKTORÓW, SAM KURS WSPOMINAM BARDZO MIŁO. BYŁ BARDZO CIEKAWIE PROWADZONY W MOJEJ GRUPIE, DZIĘKI TEMU NIE MIAŁAM PROBLEMÓW Z OPANOWANIEM JĘZYKA. POLECAM.

10

osobiscie nie wierze w kursy internetowe czy nauke na sluchawkach. jezeli juz chcemy zainwestowac, powinnismy wybrac cos pewnego. osobiscie nie chodzilam na zaden kurs, ale slyszalam od znajomych, ze jakosc nauczania w takiej szkole jest bardzo wysoka. moja przyjaciolka chodzila bodajze do speak up, o ktorej mowicie. byla bardzo zadowolona konwersacjami. podobno na wyjezdzie na wczasy mogla swobonie mowic po angielsku.

11

Najlepszym wyjściem jest jednak kurs w cztery oczy. Internetowy to strata czasu (według mnie)... Ze speak up'em też bym nie ryzykowała, bo wiele moich znajomych się na nich nacięła. Ale to wszystko zależy od preferencji. Tam jest ten plus ze sama ustalasz grafik. Gorzej z jakością. Ale to też zależy w jakim mieście wink

12

MOŻLIWE, ŻE ZALEZY OD MIASTA, A NA PEWNO OD LUDZI, KTÓRZY ZAJĘCIA PROWADZĄ. A ELASTYCZNY GRAFIK BYŁ NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM.

13

Zgadzam się z ms.blueberry, w kursy internetowe raczej nie warto inwestować. Co do Speakupa, pewnie dużo zależy od tego na jaką grupę trafisz i na jakiego lektora. Ja nie chodziłam nigdy do tej szkoly lecz moja znajoma ją chwaliła. Wspominała, że nauczyła się wreszcie mówić smile Zawsze bedą zadowoleni i nie.

14

Co prawda, to prawda? Jeszcze nie znalazł się taki, który by każdemu z osobna dogodził  smile. Mnie zainteresowało w speak up rozłożenie opłat na raty. Bardzo wygodne rozwiązanie smile.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » kursy interentowe jezyka angielskiego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024