Czy piszecie do szuflady? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy piszecie do szuflady?

Zdarza się Wam napisać wiersz lub opowiadanie? A może całą powieść? smile
Spisujecie myśli w staromodnym pamiętniku? Traktujecie to jako wyładowanie emocji, natłoku myśli, a może czujecie, że macie do tego talent, ale wstydzicie się komukolwiek pokazać?
Czy któraś z Was myślała, żeby spróbować swoich sił na rynku wydawniczym? A może komuś się udało?
Zapraszam do zwierzeń wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy piszecie do szuflady?

Pisze pamiętniki odkąd pamiętam.Nie wiem dokładnie po co to robię.Może dlatego że jestem typem samotnika i zawsze myślałam że nikogo nie interesują moje sprawy

3 Ostatnio edytowany przez Roskalinda (2011-05-28 14:02:57)

Ja kończę obecnie moją książkę, początkowo była pisana do szuflady ale znajomej udało się wydać książkę jakiś czas temu i teraz usilnie namawia mnie abym pokazała jej moje dzieło, ale ja się waham.
A tak to od 13 roku życia piszę wiersze, czasami dla męża, kogoś z rodziny lub przyjaciół a czasem po prostu żeby odzwierciedlić swoje emocje.

4

Roskalinda - to może jakiś wierszyk ?

5

To jest wierszyk sprzed 5 lat byłam wtedy w ciąży i tak mnie coś tknęło. Tylko  bądźcie szczerze w osądach.

''Wielkie serce w małym ciele,
Wielka siła w niewiadomej,
Wielka radość tak po prostu.
Małe dziecię wielka dusza,
Małe rączki wielkie czyny,
Małe nóżki duże kroczki,
To jest właśnie skarb matczyny.''

6

Ja myślę, że warto spróbować swoich sił na rynku wydawniczym smile Obecnie rynek ów zalewa mnóstwo książek, zdecydowanie nie o wszystkich można powiedzieć, że cokolwiek sobą reprezentują. Więc jeśli wiemy, że nasze dzieło może spokojnie przewyższać stylistycznie i fabularnie to, co obecnie mamy w księgarniach, jest oryginalne, nietuzinkowe, mogące przyciągnąć uwagę-dlaczego nie?
Chociaż sama wiem, że to nie jest łatwa decyzja smile
Ja pisuję sobie różne rzeczy, robię to również jako przerywnik w innych czynnościach lub po prostu w chwilach tzw. weny. Ale cały czas wydaje mi się, że to co "spłodzę" nie jest dostatecznie dobre, nie wygląda tak, jak w moim pierwotnym zamyśle albo po prostu poruszam temat, do którego, we własnym mniemaniu, powinnam jeszcze dojrzeć.
Tak czy inaczej-lubię pisać, bez względu na to, czy "dzieła" moje ujrzą kiedykolwiek światło dzienne.

7

Oj, mam sporo takich "płodów grafomanii" big_smile
Całą moją wrażliwość i bujną wyobraźnię przelewam na kartki, piszę bardzo specyficzne, więc nie wiem czy komuś, prócz mnie, odpowiadało by takie przedstawianie sprawy... Mogę je określić jako "surrealistyczne", bardzo lubię to w malarstwie, więc jest to dla mnie inspiracją. "Sajens Fikszyn" wink

Roskalinda bardzo ładny wiersz smile

8

ja piszę jak się zdenerwuję.
niestety, z mojej ręki wychodzą same pesymistyczne, przerażające opowieści.
zle, brudne, ale jakże prawdziwe.
czasem zostawiam, czasem kasuję.
są dobre, mam lekkie pióro, ale po co dawać do druku taki skrajny pesymizm i zepsucie temu i tak podupadającemu światu?

9

Ja piszę sporo od kilku lat. Naprawę bardzo to lubię smile
Niektóre rzeczy już ujrzały światło dzienne, ale są takie, które są tylko i wyłącznie dla mnie.

10

Tak, piszę wiersze i teksty piosenek. O powieści jeszcze nie myślałam, ale kto wie... wink Oprócz tego, prowadzę bloga od 3 lat i pamiętnik (niewirtualny) od ponad 6 lat.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024