Mam włosy brązowe, chciałabym je rozjaśnić, bo chcę zafarbować się na czerwony kolor (od razu mówię, że nie chcę ściągać koloru ani nic z tych rzeczy).
Kilkakrotnie próbowałam farbować je farbą S. "intensywna czerwień", jednak po kolejnych próbach coraz bardziej dochodziłam do wniosku, że nigdy taki kolor mi nie wyjdzie (za każdym razem czerwień była mało widoczna, włosy były nadal ciemne, chociaż w słońcu widać było przyćmiony błysk czerwieni; dodam, że nigdy wcześniej nie miałam problemu z farbowaniem, włosy zawsze szybko łapały pożądany kolor).
Wcześniej zastanawiam się czy to dobry pomysł by użyć rozjaśniacza do włosów (nie żeby robić z siebie blondynkę, ale żeby potrzymać je na włosach ok 10min. żeby zrobiły się jasno brązowe, bądź lekko rudawe) , a po ok. 2-3 tyg. położyć farbę wspomnianą wyżej. Jednak boję się, że to zniszczy strasznie moje włosy (są cienkie).
W poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie gdzieś tu na forum przeczytałam wypowiedź jednej z was o szamponie rumiankowym. Moje pytanie jest proste - czy do koloru moich włosów się nadaje, a jeśli tak to produkty jakiej firmy polecacie?
A jeśli nie to to co? Któraś z was ma doświadczenie w podobnej sprawie?
Nie mam pomysłów co z tym zrobić, a chciałabym zawojować z czerwienią jak najszybciej się da ![]()
Proszę pomóżcie !