Witam.. trochę nie zręcznie mi pisać o tym, bo jest to dość krępujący problem ale może akurat ktoś mi pomoże bo nie wiem w ogóle co robić... Ostatnio przy wizytach w toalecie zauważyłam, że boli mnie coś przy odbycie. Nawet podczas noszenia stringów nie mogłam wytrzymać z bólu.. Okazało się, że przy odbycie mam jakąś dziwną narośl ktora jest tak jakby wypełniona krwią i cholernie boli nawet przy siadaniu. Nie jest ona duża, ale mimo wszystko boli i bardzo się tym martwię i nie wiem co robić.. Ja nawet nie wiem do jakiego lekarza w razie czego mam się zwrócić...
Może to hemoroidy? Miałaś już wcześniej coś takiego czy to dopiero pierwszy raz? Najlepiej iść do rodzinnego i on Cię skieruje do właściwego specjalisty.
Nie miałam nigdy czegoś podobnego. Ostatnio tylko podczas wizyt w toalecie zauważyłam, że czasami leci mi krew z odbytu, ale stwierdziłam, że to nic poważnego...
London69 chyba masz racje, przeczytałam właśnie o tych hemoroidach i to są inaczej zwane żylaki odbytu lub guzki krwawnicze. Może to faktycznie to... Chyba rzeczywiście powinnam skonsultować się z lekarzem rodzinnym.
4 2011-05-12 13:12:13 Ostatnio edytowany przez CupraFR (2011-05-12 13:12:26)
Oczywiście, ze powinnaś pójść do lekarza. Mnie również wygląda to na hemoroidy, ale nie powiemy Ci jak to leczyć i co z tym robić. Musisz koniecznie wybrać się do lekarza rodzinnego. Potem wszystko już w jego rękach.
Tak jak to opisujesz jest to napewno hemoroid (żylak odbytu) .... musisz tak jak to koleżanki napisały udać się do lekarza (ginekologa lub rodzinnego ) mnie przepisał detralex (bez recepty koszt ok 40 zł) i i pomogło...ale tobie on już wystaje więc nie czekaj ino zgłoś się do lekarza mogą być koplikacje (chociaż nie koniecznie) ... z domowych metod to jest dobre siedzenie na zimnym ..pozdrawiam
wika102 czy lek pomógł Ci całkowicie? Pozbyłaś się problemu?
A siedzenie na zimnym to chyba dobre nie jest...
Siedzenie na zimnym wręcz przeciwnie nie powinno się. Od tego można też dostać hemoroidów.
Dokładnie, od zimnego podłoża na którym się siedzi a już w ogóle chłodzenie tego miejscowe pogarsza sprawę. Od tego właśnie tworzą się hemoroidy.
To najlepiej udać się do ginekologa czy do rodzinnego??
Do ginekologa. Obejrzy dokladnie, bo ma wieksze mozliwosci techniczne niz rodzinny. Latwiej mu bedzie ocenic glebokosc, na ktorej wystapil zylak oraz sam stan zylaka.
to jest takie krępujące żeby lekarz oglądał mój tyłek masakra ja nie wiem jak sie przemóc... Czyli nie ma możliwości żeby to samo przeszło ??
12 2011-05-13 14:25:36 Ostatnio edytowany przez huanita (2011-05-13 14:27:47)
słuchaj koniecznie idź do lekarza,zapomnij o wstydzie bo z takimi rzeczami nie ma żartów,mój szwagier kilka dni temu wylądował w szpitalu z powodu czyraka który zrobił mu się na pośladku,wycisnął sam i poszło zakażenie,lekarz powiedział że jeszcze kilka godzin i jakby mu poszło zakażenie do odbytu to byłoby po nim,Ty zapewne możesz mieć hemoroida ale koniecznie idź do lekarza ,nawet pierwszego kontaktu proszę nie rób nic na własną rękę!!! no i pomyśl że dla lekarza to chleb powszedni,przecież ginekolog też zagląda gdzie zagląda -nie w oczy ,a na pewno chodzisz i się badasz wiec to drugie tez przetrwasz.