Podglądanie innych ludzi na wsi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Podglądanie innych ludzi na wsi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Podglądanie innych ludzi na wsi

Czy podglądanie innych ludzi to  patologia? Ludzie mnie podgladaja i nie umiem sobie z tym, poradzic ani się z tym pogodzć.
Mieszkam na wsi jest taka grupa osób, zajmujących się podglądaniem innych. Myślą ze ja ich nie zauważam
a ja ich zauwazam. Mysle że osoby te nie maja co robic ze soba i dlatego tak sie zachowuja niestety chyba
troche niefortunnie mam swoj pokoj umieszczony , chyba bede musiała wybrac inny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podglądanie innych ludzi na wsi

Ewunia33, Twoje pytanie dotyczy dwóch różnych spraw (czasem bywają ze sobą powiązane); voyeuryzm i ekshibicjonizm...oba zjawiska należą do grupy parafilizmów, czyli krótko mówiąc mniej lub bardziej szkodliwych zboczeń. Pierwsze z tych zagadnień dotyczy celowego ukazywania innym swojej nagości, bądź też aktów seksualnych, masturbacji itd.  Drugie natomiast polega na osiąganiu satysfakcji seksualnej poprzez podglądanie innych. W pewnym wieku oba te zjawiska są jak najbardziej zrozumiałe, pod warunkiem, że nie zaczną stanowić jedynego źródła satysfakcji. Mam na myśli dorastanie i ciekawość. Nie znam do końca Twojej sytuacji, ale myślę że po prostu grupka wyrostków ma ubaw z podglądania Ciebie.

3

mysle ze poprostu to wiejska nuda .mieszkam w miescie i tu tez sa ludzie ktorzy nic nie robia tylko podgladaja innych. Tak to jest jeżeli ktoś nie ma właśnego życia w w telewizji nie ma nic ciekawego wink Zostaje wtedy podglądanie innych ludzi i ich życia ...

4

Lepiej zmień pokój - jak możesz, albo żaluzje. To jakiś wydatek- ale da ci stałe poczucie intymności. Nie dasz rady wyleczyć ludzi z ich potrzeb - jeżeli mają potrzebę podglądania , będą to robić. Ale kupując żaluzje już nie tak łatwo im się to uda smile

Ewunia33,
co masz na myśli pisząc "podglądają"?

Wzajemne obserwowanie sąsiadów, komentarze, plotki mają miejsce we wszystkich społecznościach, szczególnie tych mniejszych. Zwrócenie uwagi takim osobom, zawstydzenie ich może opanować ich plotkarstwo.

Jeśli jednak czujesz, że konkretna grupa osób (czy wiesz, kto to, znasz ich adres, nazwiska?) podgląda Cię celowo, wpatrując się w okna, śledząc Cię - jest to zagrożenie, które może wymagać nawet interwencji policji. Parafilia związana z podglądaniem dla zaspokojenia seksualnego jest tylko jednym (choć możliwym) z wielu rozwiązań. Aby z większą pewnością znaleźć przyczynę i zaplanować Twoje kolejne kroki, potrzebujemy więcej informacji. Od jak ma to miejsce? Jak często się powtarza? Czy masz kontakt z osobami, o których myślisz, że Cię podglądają? Czy czujesz się zagrożona w inny sposób?

Czy jest możliwość, że tylko wydawało Ci się, że jesteś podglądana?

W tej chwili najlepszym rozwiązaniem są kryjące rolety okienne, uwaga i troska o swoje bezpieczeństwo.

6

myslałam że ten temat juz sie zamknie. to co pisze jest to kłopotliwe , uwazaja mnie za cudaka ze nie dam sie im
podglądac. to glupie mieszkm na wsi i jest mi z tym ci ezko. robia ze mnie idiotke myslac że ja nie wiem że oni w
danym momencie mnie podgladaja , a jest odwrotnie ja to wiem ale staram sie to olewac
i oni to wykorzystuja. żle mi bo nie moge dobrze czuc sie we własnym pokoju.
myśle to taka wiejska nuda sądze ze te osoby sa bezrobotne i sie nudza sa tez osoby starsze.
ilez mozna siedziec przy oknie i rozmyslac lub czyta c.
Ech tu was zaskocze wzbudam tez ich ciekawosc poniewaz mam zdolnosc jasnowidzenia.
Tym takze wzbudzam ich olbrzymia ciekawosc , postanowilam to kiedys ukrywac teraz przez nich uwazam że żle
jednak zrobiłam .
nawet we własnym domu nie mozna czuc sie bezpiecznie.
pozdrawiam  Ewa

7

wybaczcie chcialabym ten post jeszcze uzupełnic. nie zrobia mi krzywdy raczej tej fizycznej ale te psychiczna tak.
podglada mnie jeden facet i kilka kobiet w róznym wieku.
ta fizyna krzywda musieliby kupic bron i mnie chcie z niej zabic.

8

jakos nikt nie odpowiada? potrzebuje porady psychologa albpo kogos kto psychologie studiuje
dodam jeszcze tylko ze sa ci ludzie agresywni. Złozyłam rolety ale to nie skutkuje za bardzo.
boje sie ze dostane od tego  paranoi.

9 Ostatnio edytowany przez różyczka (2011-05-09 13:34:45)

Ewo psycholog jest ci bardzo potrzebny, więc udaj się do najbliższej Poradni Zdrowia Psychicznego u ciebie. Albo tez znajdziesz darmowego psychologa w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Podglądanie innych ludzi na wsi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024