Nie mogę znaleźć odpowiedniego kremu do twarzy. Mam cerę mieszaną tj. tłustą w strefie T a poza nią sucha, do tego wrażliwą bardzo... Testowałam już wiele kremów do cery mieszanej (Avon, Bielenda, Soraya, Ziaja itd). Zawsze przez 2-3 miesiące. I te kremy strefę T matują to fakt widzę różnicę, ale wtedy resztę twarzy mam suchą a gdy znajdę taki który dobrze nawilża to wtedy zaraz mam tłustą strefę T. I makijaż traci swój urok.. Inne znowu podrażniają. Może ktoś ma ten sam problem i mógłby mi doradzić jaki krem wypróbować??
2 2011-04-02 19:29:43 Ostatnio edytowany przez Berries (2011-04-02 19:33:42)
Karolciu ja mam taką samą cerę- mieszaną/wrażliwą + do tego duży problem z pękaniem naczynek. Powiem Ci, że jeszcze nie znalazłam (przy tylu różnych problemach) jednego specyfiku. Pielęgnacja cery mieszanej jest bardzo trudna (postaram się w najbliższym czasie spisać wszystkie sposoby na to). W każdym razie nie używam jednego kremu- bo zawsze któraś partia jest poszkodowana. Na dzień, od dłuższego czasu używam kremu rozjaśniającego przebarwienia firmy Ava (który nota bene naprawdę wszystkim polecam!), na noc krem normalizujący Dermacos, firmy Farmona (jedyny przeciwdziałający wypryskom krem, który faktycznie nie wysusza mojej cery poza strefą T !) na zmianę z peelingiem Perfecty enzymatycznym do cery wrażliwej (stosuje się go na noc 2-3 razy w tygodniu zamiast kremu, a rano zmywa). Jeżeli chodzi o maseczki to zawsze nakładam różne jednocześnie- na strefę T inne-matujące, normalizujące, natomiast na policzki odżywiające/nawilżające (w wątku o maseczkach podałam przykładowe które stosuje)
Ten Dermacos na pewno wypróbuję, bo trochę poczytałam o nim i myślę, że się przyda Pewnie w jakiejś aptece znajdę... Dziękuję Ci bardzo Berries, bo nawet o nim nie słyszałam nigdy. Pewnie za jakiś czas dam znać czy podziałał coś u mnie
Mam nadzieję:)
Bardzo proszę:)
W aptece być może, a jeśli nie to drogerii internetowej Esentia (ja tam zawsze kupuje)
ja używam osobiście PHarmaceris T kosztuje koło 30zł poleciła mi go moja kosmetyczka.
Ogólnie szybko zapychają mi się pory, powstają zaskórniki. Strefa T to masakra ;/
Dzięki aniula sobie poczytałam i też mi się podoba co o nim piszą. Tak jakby był prawie stworzony dla mnie:D
I w końcu znalazłam forum gdzie ktoś mi konkretnie odpowiada.
ja mam podobne problemy do Ciebie tylko mam cerę tłustą a nie mieszaną.
ale też świecę się w strefie T a niektóre partie twarzy mi się przesuszają
używam kremów i preparatów z biodermy i firmy clarena. z clareny na dzień smaruję się kremem sebum control, a na noc z biodermy pore refiner. do tego używam płynu mincelarnego.
Ta Ava mnie interesuje, znajdę w drogerii czy raczej w aptece? Ja teraz kupiłam regenerujący krem na noc z tej serii beECO. To już kolejny mój krem nocny ale przynajmniej ten daje efekt. A na dzień mam nawilżający jeszcze z lirene z alg. Fajny! W ogóle teraz to zaczęłam zwracać uwagę na skład i przeznaczenie kremu, nie to co kiedyś - jeden do wszystkiego.:)
Ten Dermacos na pewno wypróbuję, bo trochę poczytałam o nim i myślę, że się przyda
Pewnie w jakiejś aptece znajdę... Dziękuję Ci bardzo Berries, bo nawet o nim nie słyszałam nigdy. Pewnie za jakiś czas dam znać czy podziałał coś u mnie
Mam nadzieję:)
Na swoim przykładzie- używałam go jakiś miesiąc zostało mi jeszcze trochę. Nie nawilżał mi policzków. Na strefie T widać było rezultat z rana skóra była świeższa niż zwykle. Nie zaszkodził- i tak dobrze:) Zużyje go do końca, ale już go nie kupię, na mnie nie podziałał zachwycająco. Ale za te pieniądze można wypróbować, bo zapłaciłam nie całe 20 zł w aptece.
Używam teraz głownie kremy na noc i na dzień z avonu solutions dla cery wrażliwej-jestem zadowolona myślałam, że kolejny ich pic na wodę ale naprawdę są bezzapachowe nie podrazniaja dobrze nawilzaja a jednoczesnie nie przetluszczaja strefy T. Są delikatne nie trzeba ich wcierac szybko sie wchlaniaja skora jest po nich swieza-polecam przetestowac. Można tez zamowic próbki. Na razie to moj nr jeden. Oczywiscie jeszcze bede szukac lepszych:)
A ja używam kremów dla dzieci po tamtych mnie oczy piekły, a te nie zawierają tak niczego, więc jest ok. Skóra mi się po nich nie świeci, czuję się dobrze:)
Ja używam kremu Nivea w takim okrągłym niebieskim pudełeczku. Korzystam z niego od lat i jest niezawodny ^^
Kilkanaście lat borykałam się z bardzo suchą skórą na twarzy i nie mogłam jej w żaden sposób nawilżyć - nic nie pomagało. Najgorsze było czoło, bo skóra z niego nie raz schodziła mi płatkami i wyglądała jak puzzle To była masakra po prostu. Ale koleżanka doradziła mi kupić sobie "krem nawilżający AA dla skóry suchej, nadwrażliwej, atopowej" i cóż... okazał się moim wybawieniem.
Teraz nie wyobrażam sobie mojej kosmetyczki bez tego kremu. Dobrym dodatkiem do tego jest "krem - żel do mycia twarzy AA", idealne połączenie dla osób mających wrażliwą, suchą skórę, idealny dla alergików.
I przede wszystkim cenowo też nie jest najgorzej, krem (50 ml) kosztuje ok 17 - 18 zł, a krem-żel zdaje się 17 zł (125 ml, bardzo wydajny, mam go już prawie 2 lata i jeszcze trochę go jest w środku )
A ja używam kremów dla dzieci
po tamtych mnie oczy piekły, a te nie zawierają tak niczego, więc jest ok. Skóra mi się po nich nie świeci, czuję się dobrze:)
Mam cerę również mieszaną, używam Brevoxylu, który wysusza skórę, więc musiałam zakupić coś nawilżającego i niezapychającego, więc trafiło na Bambino. Przypomina mi dziecinstwo i sprawdza się dla mnie lepiej, niż wcześniejsze kremy do cery tłustej, czy mieszanej. Jeśli odpycha Was to, że krem dla dzieci, to Nivea Soft jest podobny.
Z racji, że mam suchą skórę na twarzy potrzebuję dobrego kremu nawilżającego, ale jednocześnie ważne jest dla mnie by nie był bardzo tłusty, tylko był o lekkiej konsystencji. Od trzech słoiczków używam kremu nawilżającego Flosleku z serii happy per aqua na dzień i jestem do tej pory bardzo z niego zadowolona. Szybko wsiąka, jest lekki, dobrze nawilża moją suchą cerę i super sprawdza się jako baza pod makijaż polecam!
Niestety też miałam problem z suchą skóra. Od jakiegoś czasu używam jednak cetaphilu i muszę powiedzieć, że ten bardzo mi pomógł Pozdrawiam.
Też mam cerę mieszaną i również bardzo długo nie mogłam znaleźć odpowiedniego kremu. W końcu znalazłam taki, który na mnie działa. Bardzo zmniejsza "świecenie się" strefy T, ale jednocześnie skóra na policzkach nie jest sucha. Jest to krem bionawilżający Ziaji, z serii Herbika Plant, z białą herbatą :-) Jestem z niego bardzo zadowolona :-) Jego dodatkowym atutem jest niska cena (5-6 zł) i to, że jest dosyć wydajny :-)
Jednak wydaje mi się, że trzeba szukać "swojego" kremu metodą prób i błędów, bo mimo, że mamy taką samą cerę (mieszaną) to dla każdej z nas inny będzie skuteczniejszy. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu kremowego ideału :-))
Też mam cerę mieszaną i również bardzo długo nie mogłam znaleźć odpowiedniego kremu. W końcu znalazłam taki, który na mnie działa. Bardzo zmniejsza "świecenie się" strefy T, ale jednocześnie skóra na policzkach nie jest sucha. Jest to krem bionawilżający Ziaji, z serii Herbika Plant, z białą herbatą :-) Jestem z niego bardzo zadowolona :-) Jego dodatkowym atutem jest niska cena (5-6 zł) i to, że jest dosyć wydajny :-)
Jednak wydaje mi się, że trzeba szukać "swojego" kremu metodą prób i błędów, bo mimo, że mamy taką samą cerę (mieszaną) to dla każdej z nas inny będzie skuteczniejszy. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu kremowego ideału :-))
Z pewnością masz rację i ten krem ma taką konsystensję kremową. Dziwne określenie, ale chodzi mi o to, że jest też krem Ziaji z serii Tin Tin, który niestety nie do końca się wchłania, jest bardzo lekki, długo go używałam, ale zrezygnowałam, bo przeczytałam, że zapycha i sprawdziło się - mam mniej wągrów.
Możliwe, że zapycha (fajne określenie ). Ja jakoś niespecjalnie zauważyłam różnicę w ilości wągrów i innych "nieprzyjaciół" więc na razie jestem zadowolona i korzystam. Może z czasem się to zmieni... W ogóle lubię kosmetyki Ziaji
Ja tez ogólnie lubię kosmetyki z ziaji.
Ten z białą herbata sobie kupię, poszukam w sklepach, te kilka zł to nie dużo a może być fajny. Oczywiście będę testować dalej, już nie wyobrażam sobie życia bez kremu do twarzy
Ostatnio chciałam dać odpocząć skórze na całym ciele od tych kosmetyków i na noc postanowiłam się niczym nie smarować po kąpieli, ale potem i tak musiałam wstać i posmarować buzię i ręce, bo przeszkadzało mi to, że mam suchą skórę
Na razie mam zamiar nie mieszać i te z Avonu solutions stosować do końca wakacji czyli do końca sierpnia-może akurat zużyje je do końca i spróbuję z tym z ziaji z białą herbatą. Ciekawe czy nie bedzie mi podrażniał skóry, bo z reguły kosmetyki ziaji czymś ładnie pachną..
20 2011-07-25 14:57:24 Ostatnio edytowany przez Karolcia_20 (2011-07-25 15:01:49)
Stosował ktoś ten krem???
La Roche-Posay-Rosaliac do skóry wrazliwej i naczynkowej.
Przymierzam się do kupna, ale to jednak 70zł...
Nie mogę znaleźć odpowiedniego kremu do twarzy. Mam cerę mieszaną tj. tłustą w strefie T a poza nią sucha, do tego wrażliwą bardzo... Testowałam już wiele kremów do cery mieszanej (Avon, Bielenda, Soraya, Ziaja itd). Zawsze przez 2-3 miesiące. I te kremy strefę T matują to fakt widzę różnicę, ale wtedy resztę twarzy mam suchą a gdy znajdę taki który dobrze nawilża to wtedy zaraz mam tłustą strefę T. I makijaż traci swój urok.. Inne znowu podrażniają. Może ktoś ma ten sam problem i mógłby mi doradzić jaki krem wypróbować??
Jeśli chodzi o kremy do twarzy to dla mnie godna zaufania jest tylko jedna marka - Vichy. Mają różne kremy do wszelkich rodzajów skóry. Są bardzo delikatne i wyjątkowo skuteczne, a do tego masz pewnośc, że unikniesz jakiegoś uczulenia. Faktem jest, że są dość drogie ale warto zainwestować.
Miałam już krem z Vichy. O ile dobrze mi się kojarzy kosztował gdzieś 40 zł. Nie pamiętam do jakiej cery był, bo było to z rok temu, nie widziałam żadnych rezultatów tylko pamiętam, że jak rano wstawałam to mi się strefa T nie świeciła. A poszłam wtedy do apteki powiedziałam, jaki mam problem to mi go poradziła farmaceutka. Jeszcze do niedawna gdzieś miałam buteleczkę z nim, ale już wyrzuciłam, bo niedługo by mineły 12 m od otwarcia..
Mama mojego chłopaka też ostatnio fundnęła sobie krem z Vichy 40+ i stwierdziła, że już po Avonie miała lepszą skórę niż po tym. Dlatego nie jestem przekonana. Może jest przereklamowany trochę. A może akurat Tobie pomógł. Może teraz jakieś nowości wyszły? Konkretnie, który Ci pomógł na co? To poszukam może można gdzieś w saszetkach dostać po pare zł..
Mi głownie chodzi o nawilżenie i podrażnienia, naczynka bo już tą strefę T przeżyje jak i tak mam makijaż lecz też nie może mi przetłuszczać...
Ja tez ogólnie lubię kosmetyki z ziaji.
Ten z białą herbata sobie kupię, poszukam w sklepach, te kilka zł to nie dużo a może być fajny.
O ile dobrze pamiętam kupiłam go w Auchan przy okazji jakichś zakupów, ale pewnie w każdej innej drogerii będzie Nie ma zbyt intensywnego zapachu, nie powinien podrażniać
A ja używam kremów dla dzieci
po tamtych mnie oczy piekły, a te nie zawierają tak niczego, więc jest ok. Skóra mi się po nich nie świeci, czuję się dobrze:)
No tak większość szczypie w oczy. Ale trzeba uważać. Ten z Avonu co używam oj bardzo szczypie A mi po tych bambino i nivea (są tłuste) świeci się skóra.
Mój chłopak ma skórę suchą na całej twarzy a nawet wysuszoną to jemu nivea pasuje...
Guniaczek widziałam go dziś w sklepie Hildebrandt za 4,99zł , ale nie miałam przy sobie akurat takiej gotówki, bo musiałam coś innego kupić
I w tym sklepie też widziałam masło kakaowe 200ml bodajże i do tego były poprzyklejane różne balsamy do ust GRATIS I to kosztuje tam 13zł jutro idę po to i po ten krem do twarzy. Nie wiem czy się opłaca bo za masło jakoś ostatnio w naturze płaciłam 7zł była promocja no ale za 18 zl 3 kosmetyki to sie chyba oplaca.....
26 2011-07-25 18:38:42 Ostatnio edytowany przez Tisha (2011-07-25 18:44:46)
Mika09 napisał/a:A ja używam kremów dla dzieci
No tak większość szczypie w oczy. Ale trzeba uważać. Ten z Avonu co używam oj bardzo szczypie
A mi po tych bambino i nivea (są tłuste) świeci się skóra.
Mój chłopak ma skórę suchą na całej twarzy a nawet wysuszoną to jemu nivea pasuje...
Używam tego:
Vichy Aqualia Thermal
Ja stosowałam go bo miałam problem z syfkami, z którym długo walczyłam, aż w końcu ktoś wytłumaczył mi, że moja skóra ma problem z suchością i dlatego produkuje "własny nawilżacz" co prowadzi do powstawania syfów. Zaczęłam więc stosować ten krem (też gdzieś zasłyszałam, że dobrze nawilża) i o ile przez pierwsze 14dni była masakra bo skóra była mega tłusta, o tyle po tym czasie okazało się, że problem zaczyna znikać, przestały mi się robić krostki, cera przestawała się już tak mocno świecić i teraz już w ogóle nie mam z tym problemu. Używam go rano i wieczorem (jest bardzo wydajny bo naprawdę niewielka ilość wystarczy, żeby nawilżyć całą twarz). Uzywam też toniku rumiankowego Ziaja:
i żelu do mycia twarzy Nivea z trawą morską:
TO KOMBO JEST GENIALNE !
Hildebrandt? Co to za sklep? Nie znam, a może znam, ale nie kojarzę jakiej firmy to masło kakaowe?
Z ziaji wszystko. Hildebrandt to jest supermarket czyli "junior";)
Testowałam kremy wielu firm: Farmona, Ziaja, Pharmaceris, Bielenda, Vichy, L'Oreal. Vichy używałam dość długo, ale nie miałam poczucia, żeby dobrze wpływał na skórę. Dlatego postanowiłam posprawdzać The Body Shop. Kupiłam już trzecią partię kremów i jestem bardzo zadowolona. Dodatkowym plusem (przynajmniej dla mnie) jest to, że ich produkty nie są testowane na zwierzętach.
ja z kolei na ziaje mam uczulenie więc tych kosmetykow niestety nie mogę polecic, bo bardzo mnie podrażniaja. ale odkryałma przypdakiem cos innego
dr beta seria różana dla wrażliwców z pekającymi naczynkami, fajne kosmetyki, niewygórowana cena i co godne uwagi to ich natuaralne składniki
Miałam mnóstwo kremów. Moja cera to mieszana z wyraźną strefa T a do tego jeszcze naczynka. Bardzo lubiłam krem z Qlinique, ale niestety jest dośc drogi, więc ostatnio nabyłam sobie kremik z Bielendy. I bardzo sobie chwalę
Witajcie Do skóry suchej mogę z całą pewnością polecić Vichy Neovadiol - do tego wyraźnie odmładza rysy twarzy. Sama go nie używam, bo - odpukać - zmarszczek jeszcze nie mam - ale moja mama jest nim zachwycona
pozdrawiam
Moje najnowsze odkrycie to krem do twarzy Yasumi Shine Off Purifying Cream. Idealny do cery mieszanej. Poleciła mi go kosmetyczka w gabinecie Yasumi Epil. Poszukiwałam takiego kremu, który będzie dla mnie odpowiedni, a ten jest extra.
Np. krem witaminowy HB na noc. Skóra jest delikatna, gładka, odpowiednio nawilżona. Kosmetyk na bazie ziół i witamin - jak najbardziej wartościowy ;-) Poniżej macie foto opakowania. Szukajcie raczej w sieci - na mieście jeszcze tego kosmetyku nie spotkałam.
A ja szukam kremu nie zapychającego, nawilżającego, do cery mieszanej, wrażliwej, skłonnej do przesuszeń. No i niezbyt drogiego
36 2012-12-16 22:38:10 Ostatnio edytowany przez kizalfooo (2012-12-16 22:41:01)
La Roche Posay Hydreane Legere
W ogóle La Roche to wg mnie najlepsza firma jeśli chodzi o kosmetyki do twarzy. Żaden ich produkt nigdy mnie nie zapchał.
A ja szukam kremu nie zapychającego, nawilżającego, do cery mieszanej, wrażliwej, skłonnej do przesuszeń. No i niezbyt drogiego
Polecam krem firmy NATINUEL, Hydra moist Dla mnie idealny, a cięzko dobrać dobry krem do mojego typy cery, gdyż jest bardzo wymagająca. Stosowałam już chyba wszystkie znane marki, a ten powyższy poleciła mi kosmetyczka i jest super:)
NIVE ( nie wiem czy dobrze napisałam) są też specjalne do różnych typów twarzy.
Dla kobiet po 30-tce krem z serii Ecollagen [3D+] oraz Aqua-Rythm firmy Oriflame
Kupiłam takowy Mamie i Siostrze. Najważniejsze jest regularne stosowanie - jak twierdzi siostra, używa od mikołajek, z tej okazji dostała go ode mnie
Własnie miałam próbki kremów z la roche posay i musze powiedzieć że średnio nawilżają, a w składzie mają mnóstwo zapychaczy. Natinuel to niestety nie moja półka cenowa, podobnie jak te z oriflame. O Nive nie słyszałam. Dzieki, moze jeszcze ktos cos zaproponuje?
41 2012-12-20 11:48:27 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-02-11 23:50:20)
Mogę polecić krem, który w tamtym roku stosowałam spam był naprawdę świetny. Miałam problem z cerą zimą, skóra była tak sucha, tak bardzo, że mi schodziła ciągle i ten krem mi pomógł. On jest do skóry przesuszonej i podatnej na pękanie naczynek. Polecam jak ktoś chce mocno nawilżyć skórę.
nivea
ja lubię IWOSTIN sensitia, stosuję go już kilka miesięcy i bardzo mi służy. cena też nie jest wygórowana, a jest bardzo wydajny i na długo mi starcza zazwyczaj kupuję go w internecie, w waptece, czasami wpadają tam fajne promocje
A czy zimą wybieracie inne kremy niż latem? zyjintensywnie.pl/kosmetyki-na-trudne-czasy/
Ja nadal szukam swojego idealnego kremu - więc kupuję to, co znajdę akurat w drogerii i testuję.
ja bardzo polecam kosmetyki lichteny, już nawet gdzieś tu o nich pisałam. dla cery wrażliwej są jak zbawienie, zero podrażnień, czerwonych plam i swędzenia
Ja również bardzo długo nie mogłam dopasować sobie kremu. Mam cerę mieszaną z tendencją do brzydkich zaskórników w strefie T. Przeszłam przez wiele kremów z różnych półek cenowych. Najbardziej odpowiadała mi Tołpa do strefy T (żel i krem). Ostatnio chwalę sobie żel peeling do cery z problemami z Yves Rocher, który ze strefą T radzi sobie wyśmienicie (jako pierwszy od wielu lat).
Moim ostatnim hitem jest krem dla dzieci Oilatum. Można go dostać w Rossmannie na półkach z kosmetykami dla dzieci (taka niebieska tubka). Kosztuje ok 19 zł i mam już 3 tubkę. Co więcej - przestałam malować się jak kiedyś (krem - podkład - puder sypki) i moja cera zdecydowanie lepiej wygląda. Teraz rano po nałożeniu kremu Oilatum tylko lekko pudruję nos pudrem sypkim i po sprawie. Polecam !
Jeśli ma to być coś doobrego to kup sobie kremik Paulas Choice. Jest lekki, nawilżajacy, z filtrem trzydziestką. Fajnie się wsmarowuje, nie ma czegoś takiego ze smarujesz i ciągnie się pod palcami. Naprawde jest ok.
u mnie na trądzik to nic nie działa, chyba trzeba to po prostu przeżyć, choć u mnie to już nie jest młodzieńczy trądzik to mam taką nadzieję:(
Również miałam poważne problemy z cerą, ale zanikły w dużym stopniu gdy opuścił mnie przewlekły stres.
widziałyście te reklamy balsamu vichy na noc? ostatnio dorwałam próbki tego skin sleep i póki co jestem naprawdę zadowolona. czy któraś ma go i może powiedzieć coś więcej?
Do cery która ma problemy w strefie T, tendencje do nadmiernego wydzielania sebum, ale jednocześnie miejscami skóra jest sucha, pojawiają się rozszerzone pory, polecam Vichy normaderm, skóra jest nawilżona, a wydzielanie sebum wyregulowane, dodatkowo ten na noc cudnie zmniejsza pory, twarz rano wygląda jak dopiero co umyta, świeża, nie świeci się.
widziałyście te reklamy balsamu vichy na noc? ostatnio dorwałam próbki tego skin sleep i póki co jestem naprawdę zadowolona. czy któraś ma go i może powiedzieć coś więcej?
Też dorwałam próbki, w weekend będę testować. Narazie tylko koleżanka chwaliła sie swoim słoiczkiem. Przyznam, że bardzo zachęcający zapach.
owszem zapach jest taki relaksujący idealnie na noc:) podoba mi się ta lekka konsystencja. wiesz może czy taki słoiczek starcza na długo?
Mam tłustą cerę i właściwie dopiero całkiem niedawno trafiłam na krem, który mnie uratował, a właściwie nie mnie tylko moją buzię. Polecam wszystkim krem azulenowy, drtemt. Świetnie normalizuje i matuje cerę. Dobrze nawilża i mam teraz taką jedwabistą cerę w dotyku. Rewelacja.
owszem zapach jest taki relaksujący idealnie na noc:) podoba mi się ta lekka konsystencja. wiesz może czy taki słoiczek starcza na długo?
Ja wiem, bo go mam. Faktycznie pachnie bardzo ładnie, a jeśli chodzi o wydajność, to oceniam ją naprawdę wysoko. Balsam jest bardzo lekki, trochę jak żel i niewielka ilość wystarcza na całą buzię. Pod względem wydajności na pewno bije wiele kremów. Nie wiem czy będzie widać na zdjęciu tę konsystencję, ale w środku wygląda tak:
Po próbkach też miałam wrażenie, że jest wydajny. Jedna starczyła na 2 razy i wcale nie oszczędzałam.
Zaciekawiłyście mnie dziewczyny i chyba też wybiorę się po próbki. Wciąż widzę reklamę w tv i zastanawia się jak działa ale piszecie, że jest rewelacyjny. Szybko się wchłania?
dość szybko, ma bardzo lekką konsystencję, ja go nakładam po oczyszczeniu twarzy i po prostu idę spać, nie czekając
dziewczyny a uzywalyscie kiedys czegos z oeparola? bo bardzo przykuły moją uwagę te kremy, u mnie w aptece jest spory wybór, składy tez mają niezłe. tylko nie wiem za bardzo ktory wybrac, mam cere normalna w strone suchej i dosc wrazliwą, nie maluje sie raczej na codzien.
Ja na noc używam tłustego kremu z Dove, a na dzień lekka Ziaja z liścmi manuka
ja wcześniej byłam bardzo zadowolona z idealii vichy, teraz musiałam się przerzucić na coś mocniejszego przez zmarszczki, ale po idealii miałam gładziutką cerę, dobrze nawilżoną
takie ogólne pytanie, więc i moja odpowiedź będzie ogólna generalnie u mnie dobrze sprawdzają się kremy vichy, zmieniam tylko ich linie z czasem jak moja skóra się starzeje
Tak jak ja kiedyś dostałam sporo różnych próbek i tak się zaczęło, chyba żadna firma aż tak hojnie ich nie rozdaje. A że nie lubię kupować kota w worku to dla mnie duży pozytyw
ja stosuje vichy idealia, kupiłam go pierwszy raz. Jest generalnie ok, ale dość drogi, więc raczej do niego nie wrócę. Myślę, że następny krem będzie raczej z tych naturalnych