konkurencja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: konkurencja

Witam,

sytuacja dość skomplikowana, wiec proszę Was drogie Panie o pomoc.
Moja dobra przyjaciółka, która kiedyś do mnie coś czuła, a ja nadal coś czuję, spotyka się z pewnym znajomym. Wszyscy razem pracujemy (ja, ona i on). Kiedyś on jej wyrządził wielką krzywdę, i ta do dziś mu to wypomina... Ja jestem bardzo zazdrosny o tego faceta (i jej to oficjalnie powiedziałem), jednak ona zapewnia mnie, że chce go zniszczyć. Wie, jaki z niego podły typ i chce mu zrobić nadzieję, a później zemścić się na nim.
Co chwile mi mówi, żebym nie miał się czym martwić, że ja jestem ważniejszy od niego, że ona go tylko chce okręcić wokół palca i w najodpowiedniejszym momencie zniszczyć.
Dziwne to jest trochę dla mnie, bo mimo wszystko się z nim spotyka.

Przyznała mi, że miło jej się z nim spędza czas... że może zrobić z nim wszystko, czego ze mną wcześniej nie mogła. Wypomina mi, że ja tylko na piwo jestem skłonny ją zaprosić, a ten koleś jest tak wygadany, że na trzeźwo da się z nim wszystko... I to mnie martwi... niby zapewnia, że jednak chce go zniszczyć, że ja jestem ważniejszy, a szlag mnie trafia jak widze jak dobrze się przy nim bawi.

Jak myślicie, po co tak robi?
Już nie wiem co o tym myśleć...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: konkurencja

Spraw żeby przy Tobie też się dobrze bawiła, nie zabieraj jej tylko na piwo, ale np. do kina, na basen, robi się fajna pogoda to wyciagnij ja na jakąś wycieczke, może rowerową, zrób jakiś piknik? Wymyśl cos orginalnego, żeby zaczeła doceniać Ciebie! I masz sie nie załamywać, trzeba walczyć o to co się kocha! Coś o tym wiem wink

3

A co to znaczy "zniszczyć" że spytam nieśmiało? Czy obiekt Twoich westchnień chce się zemścić na swoim byłym przym pomocy jakichś manipulacji? Doprowadzić tym chce do czego? Do jego płaczu? Żeby zrozumiał "jak to jest" i być może mścił się na niej w odwecie? A może ciągle coś do niego czuje a Ty jesteś w roli pionka tudzież wyjścia awaryjnego?

Niby jest z Tobą a nie zakończyła poprzednich relacji i jeszcze Cię w to wciąga. Coś z berecikiem pannie szwankuje.
Naprawdę chcesz z kimś takim być? A jeśli Ty jej kiedyś podpadniesz to co?

4

Ta panna ma bardzo nierówno pod sufitem i wodzi Cię za nos. Tak naprawdę leci na tamtego gościa, ale najwyraźniej on nie jest nią zainteresowany, więc Ciebie zostawia sobie jako 'koło ratunkowe'. I wkręca Ci bajki pt. 'jesteś ważniejszy, ale chcę się zemścić'. Dobrze wiesz, że to jest niehalo, ale wierzysz w to, bo ją kochasz. A przy okazji ona daje Ci odczuć, że tamten jest 'fajniejszy'. Czy to nie był wystarczający policzek dla Ciebie?

I nie zgadzam się z 'młodąmonią'. Jak zaczniesz się jeszcze bardziej starać, to już w ogóle zacznie Tobą pomiatać. Będzie pozwalała sobie na coraz więcej, bo przecież jesteś na tyle miły i słodki, że może Ci wejść na głowę, a i tak nic nie powiesz. Powiedziałeś jej, że jesteś zazdrosny o tamtego, że to Cię rani. Gdyby jej zależało w minimalnym stopniu na Tobie, odpuściłaby.

5

To nie jest jej były, a ja nie jestem jej facetem!
Wszyscy razem pracujemy - to tyle. Ze mną się o wiele miesięcy wcześniej spotykała, a on się do niej nagle przykleił, bo coś do niej czuje... ona mu z góry powiedziała, żeby na nic nie liczył. Mi mówi to samo.

Mi już dawno mówiła (o wiele wcześniej przed spotkaniami z tym drugim), że stałem się dla niej bardzo ważny, że nie traktuje mnie jak zabawki itd.
Potem pojawił się ten drugi i chce go sobie obwiązać i zniszczyć... no ale zazdrość jest sad

6

No kurczę. Znacie się 'wiele miesięcy' i nic? No to moim zdaniem to jest twardy dowód na to, że nie jest Tobą zainteresowana jako ewentualnym partnerem. A ten, który się pojawił, jest idealną wymówką, żeby był dystans miedzy Wami- bo ona jest w końcu zajęta swoją szaloną 'zemstą' i nie ma czasu zajmować się Tobą.

No i mówi Ci, że tamten jest FAJNIEJSZY... Nigdy czegoś takiego nie mówiłam facetom, z którym wiązałam jakiekolwiek nadzieje.

7

Ale za co on achce się na Nim mścić skoro nigdy razem nie byli... Nie rozumiem ludzi żądnych zemsty... Przecież to do niczego nie prowadzi... chociaz najlepszą zemstą która by go zabolała byłoby olanie go...

8

Nie że nie ma czasu - my też często się widzimy... tylko, że z nim też się spotyka.
A zemścić się chce, bo kiedyś on jej wyrządził krzywdę jako przyjaciel... poczuła oburzenie i to wszystko, a teraz kiedy jest okazja chce się zemścić.

Sam wiem że to dziwne... i już nie wiem co mam robić i co o tym myśleć

Pamiętaj kobieta, która się mści to kobieta odrzucona ...

10

Źle się porobiło... bardzo źle. Wyszło z tego wszystkiego to, że teraz ona jest z nim hmm
Mieliście rację - to była tylko zabawa. Gdy jej powiedziałem o tym, gdy przytoczyłem jej własne słowa co do niego, to mówi że tak dalej jest - że dalej ja jestem ważniejszy od niego, że mu nie ufa itd. Dziwne nie? A jak widze jak się całują to mnie szlag trafia...

Spotkaliśmy się ostatnio w klubie - ja, ona, on i zabrałem ze sobą koleżankę.
Trochę się upiłem i poszalałem z tą koleżanką. Ona to wszystko widziała i jest zazdrosna! Dziwnie się zachowuje... nie wiem... a sama przecież jest już w związku.
O co jej chodzi?!

11

powiem Ci że nie dziwie się że faceci nie rozumieja kobiet bo ja sama nie bardzo ją rozumiem i nawet nie wiem co mam powiedzieć...

ona zachowuje sie trochę jak dziecko na piaskownicy...
ona może sie "Mścić" co na zemste nie wygląda mi (całowanie się) a Ty nie mozesz mieć koleżanki i się z nia bawić...

szczerze? odpuść sobie...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024