Ginekologiczno - urologiczne dolegliwości młodych mężatek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ginekologiczno - urologiczne dolegliwości młodych mężatek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Ginekologiczno - urologiczne dolegliwości młodych mężatek

Witajcie Forumowiczki. Od niedawna jestem mężatką i już zdążyłam nabawić się zapalenia dróg rodnych i układu moczowego. Czytałam że rozpoczynając życie seksualne można mieć tego typu dolegliwości, jednak zaczynam powoli wariować od bólu i ciągłego biegania do ubikacji. Czy któraś z Was miała bądź ma podobne przypadłości? stosuje tantum rosa , teraz zamierzam pobrać żuravit , podobno trzeba dużo pić i zmienić płyn do higieny intymnej na szare mydło.
Podzielcie się opiniami i doświadczeniami. Czy już zawsze tak będzie? Kurcze nie powiem ,żeby mnie to nie martwiło. Dotąd zdrowa jak przysłowiowa rybka a tu teraz taki nieoczekiwany zonk zdrowotny. W dodatku ginekologiczno - urologiczny wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ginekologiczno - urologiczne dolegliwości młodych mężatek

Pierwsze słyszę o stosowaniu szarego mydła chyba że chcesz sobie coś pogorszyć. Mydło podrażnia tak delikatne miejsca , trzeba stosować środki delikatne z naturalnym ph. 

Oczywiście sok żurawinowy jest wskazany ale przy silnym bólu to już na to za późno.

Idz no gina i nie czekaj, w końcu to nie tylko zapalenie pęcherza ale i inne . To samo nie zniknie a wręcz się pogorszy.

3 Ostatnio edytowany przez Pumcia (2011-03-10 14:36:02)

oj znam to dobrze....
mam od 13 lat ( zapalenie cewki moczowej) i wcale nie jest to tylko skutek współżycia.
Jako doświadczona w tym temacie radzę żebyś zawsze miała w domu tabletki FURAGINUM lub FURAGIN na receptę zawsze pomagają! Przy ostrym zapaleniu 2 tabletki 3 razy dziennie. Dużo wody lub innych płynów trzeba pić i nie powstrzymywać się od siusiania tylko iść. Jest to zapalenie bakteryjne dlatego wyjątkowa dbałość o higienę jest tu wskazana. Mydło siarkowe tez jest pomocnicze. Ogólnie przechodzi samo po ok 3-4 dniach.

I te tabletki po stosunku zapobiegawczo 1 tabletka. A partner powinien zawsze przed stosunkiem bez zabezpieczenia dokładnie umyć wiadomo co smile

dodam, że kiedyś byłam już w takim stanie (krwiomocz), że pojechałam na pogotowie, ale tam mi powiedzieli,że na to w szpitalu się nie leży i mam leczyć się w domu. Gin tu tez niewiele pomoże. jedynie zapisze Ci krem Clotrimazolum za ok 3zł bez recepty do smarowania sromu. na upławy dodatkowo globulki dopochwowe również Clotrimazolum, ale te już chyba są na receptę koszt ok 5zł. Furagina to wydatek ok 8zł.

zapomniałabym: wyleczyć się tego nie da tylko zaleczyć, średnio męczę się z tym raz na miesiąc lub dwa. Chwilowo mam dłuższy odstęp. I nie jest to sprawa jednorazowa, bo jak już Ci się zaczęło to będzie parę latek trwało. Mojej mamie skończyło się jak miała 40 lat, a męczyła się 25 lat... Nie chce Cię straszyć tylko przygotoać na to psychicznie. Ja już się z tym pogodziłam, chociaż jak przychodzi to zawsze płaczę...

4 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-03-10 16:10:18)

Znam to dobrze miałam to przez kilka dobrych tygodni ale brałam jakieś tabletki i mi pomogło.

5

dobry ginekolog to podstawa, miałam też takie objawy jak wy,na zapalenie pęcherza mnie moja lekarka leczyła 2 lata, bez furaginu nie szło już żyć,wiecznie badania moczu,jakieś usg nerek.. koszmar.. potem trafiłam na inną lekarkę i na cytologii wyszło,że to nie pęcherz tylko bakteria przenoszona drogą płciową,a objawy jak zapalenie pęcherza. Dostałam dość silny antybiotyk dla siebie i swojego faceta i przeszło,a jaka ulga smile

6

Jeśli ciagle biegasz do ubikacji to zapalenie pecherza( albo w ciąży jesteś he he)Jesli piecze Cie cewka przy sikaniu to zapalenie cewki moczowej,ale jeśli Cię piecze w pochwie to własnie mogą być grzybki lub inne choroby przenoszone droga plciowa. Mogą być różne rzeczy drobne i poważniejsze nie napisalas gdzie Cie dokładnie boli, czy tylko boli czy tez piecze, możesz mieć uczulenie na prezerwatywy tak jak ja, może piec również przez pranie bielizny w zbyt ostrym proszku. Ja gdy miałam spirale to wiecznie mnie tam piekło i jak nie brałam oslonowych przy antybiotykach. Jest świetny krem bez recepty co odrazu przynosi ulgę ja go kupowałam w Anglii ale widziałam ze w PL tez już jest potem podam nazwę jak będę w domu.

7

Pomaga używanie kondomów:) Możecie się śmiać lub nie śmiać, ale jednak gumka jest jakimś zabezpieczeniem przed tymi różnymi wiruskami i bakteriami które są przenoszone drogą plciową, także jeśli facet się nie chce badać i leczyć to to tylko zostaje.

8

A używasz prezerwatyw? ja np kiedy ich używałam to właśnie tak miałam. A poza tym zapalenie leczy się u lekarza więc śmigaj do ginekloga, on Ci napewno pomoże smile Polecam też zebyś poprosiła o jakąś maść na swędzenie tam na dole, bo to czasen się zdarza po stosunku i wystarczy się maźnąć kremikiem i jest oki smile

9

Z tym , że nie zawsze ;P też tak myślałam do czasu aż dowiedziałam się, że mogę mieć uczulenie na lateks  i wtedy jest już tylko gorzej ;( choć tyle, że wymyślono nielateksowe wink) ja niestety też mam takie kłopoty już od pół roku i nie wiem co z tym robić już nie mam sił! Od lekarza do lekarza i dalej wraca sad

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ginekologiczno - urologiczne dolegliwości młodych mężatek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024