Krótka znajomość,a wspólna wycieczka. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Krótka znajomość,a wspólna wycieczka.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Krótka znajomość,a wspólna wycieczka.

Chciałem się Was drogie Panie poradzić w pewnej sprawie.

Od ponad 2tygodni spotykam się z pewną kobietą i czuję,że to jest to.Wszystko zmierza w dobrym kierunku,ale nie o tym chciałem opowiadać.
Chodzi o wycieczkę tygodniową do Paryża.Z tego co opowiadała zawsze chciała tam pojechać,ale jak dotąd nie udało się.Chciałbym zorganizować taką wycieczkę w najbliższym czasie.Lecz nie wiem czy wypada proponować wspólną wycieczkę po tak krótkiej znajomości w dodatku na tydzień,a poza tym tak jak ja ma za sobą poważny związek i nie chcę aby pomyślała,ze tą wycieczką chce ją w jakiś sposób zdobyć,bardzo mi zależy i nie chcę niczego popsuć między nami,a jest naprawdę bardzo dobrze jak na tak krótką znajomość.

W kwestii organizacyjnej nie będzie problemu studiujemy zaocznie,a z moją pracą nie będzie problemu,pracuję w rodzinnej firmie,wszystko mogę sobie ustawić bez problemu.

Więc mam pytanko jak Wy drogie Panie odebrałybyście taką propozycję wyjazdu,czy było by w tym coś podejrzanego czy raczej jak najbardziej wporządku?

Z góry dziękuję za odp.Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Krótka znajomość,a wspólna wycieczka.

Hej!
Myślę, że powinieneś poczekać jeszcze z tą propozycją. Niech to nie wyjdzie tak, że to co ona zamarzy to Ty spełnisz. może poczekaj na dalszy rozwój tej znajomości i  taka wycieszczkę zaplanuj jak np. będziecie już razem i w którąś miesięcznice waszego związku? No nie wiem, takie moje zdanie.

3

I też tak samo myśle na ten temat. Poczekaj nie śpiesz się czasami warto jeszcze poczekać.

4

No tak nie spiesz sie z tym, ale ja chetnie bym pojechala na taka wycieczkę,wez pod uwage ze moze odmowic ze wzg finansowych o ile nie jest jeszcze na tyle ustabilizowana finansowo

5

Jest takie piękne powiedzenie: ,,Jak kocha, to poczeka" wink Ja na Twoim miejscu dałabym Wam obojgu czas na oswojenie się z nową sytuacją. Tym bardziej, że jak piszesz, dopiero zakończyłeś poważny związek.
Na takie wycieczki przyjdzie jeszcze czas. Na razie mogłaby Was ona bardziej krępować, niż dawać radość. A nie o to chodzi wink

Troszeczkę cierpliwości. Dwa tygodnie to za mało, żeby wyjechać z kims tylko we dwoje. Nie pojechałabym gdybym była postawiona w takiej sytuacji:)

7

Warto jeszcze poczekać...bo możesz ją spłoszyć...niestety....A jej marzenia jeszcze zdążysz   spełnić, dajcie sobie czas....

8

A ja myślę, że to dobry pomysł smile Bylam w podobnej sytuacji. Tzn chłopak ,którego znałam ponad tydzień również mnie zaprosił na wycieczkę i ja z tej propozycji  skorzystałam , był to bardzo miły gest . Mieliśmy okazję sie bliżej poznać,spędzić z sobą trochę czasu. Przed wyjazdem oczywiście omówiliśmy pewne kwestie ,żeby wszystko było jasne.
Zaproponuj jej wyjazd,porozmawiaj z nią, przecież nie wszystkie kobiety myślą od razu o jednym ;)Może propozycja jej się bardzo spodoba a może będzie jeszcze chciała zaczekać....Na pewno nic nie stracisz bo przecież to tylko propozycja:)

9

Dzięki za odp.

Czyli ogólnie poczekać,też tak myślę.

Mercedeska-Nie chodzi o finanse.Dla mnie może w ogóle nie mieć pieniędzy i tak nie pozwolę za nic zapłacić.

Choć tak opowiada o tym Paryżu,że za niedługo chyba wypalę z tą wycieczką,lub tak podpytam dyskretnie na początek.
No zobaczę jak się jak się sytuacja rozwnie.

10

Chyba juz podjales decyzje,ale i tak napisze,co mysle wink

Dziewczyny maja racje,nie spiesz sie.Znacie sie juz chyba ponad miesiac,wiec to troche zmienia,ale ja chyba nawet po miesiacu nie bylabym zainteresowana taka propozycja.Inna sprawa,ze jak wiesz moje podejscie do niektorych spraw jest troche konserwatywne,wiec moge nie oceniac tego obiektywnie wink.
Tak,czy inaczej Paryz to swietny pomysl i podobno piekne miasto.Zazdroszcze smile
A i bym zapomniala.. powodzenia! smile smile

11

Ogólnie dziewczyny macie racje,ale nie byłbym sobą gdybym i tak tego wyjazdu nie zaproponował.
Więc Paryż tak,ale na wakacjach,teraz studia nie pozwalają na to.

P.S.

Dzięki A.Również powodzonka Ci życzę i dużo szczęścia:)

Pzdr.

12

A ja powiem inaczej, przecież to nie propozycja ślubu tylko wspólny wyjazd. Ja ze swoim exmężem wyjechałam na wakacje po 2 miesiącach znajomości i był to wówczas wyjazd typowo koleżeński. Uważam, że możesz zaproponować, w najgorszym przypadku odmówi i tyle. Pozdrawiam wink

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Krótka znajomość,a wspólna wycieczka.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024