Dlaczego taki facet jest sam, nie ma dziewczyny ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego taki facet jest sam, nie ma dziewczyny ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Dlaczego taki facet jest sam, nie ma dziewczyny ?

Hej
Znam pewnego faceta, który jest moim sąsiadem i nie mogę zrozumieć dlaczego taki mężczyzna jak on jest sam. Nigdy nie widziałam go z żadną dziewczyną, a mieszkamy obok siebie od dziecka.
Co z nim jest nie tak ? Facet będzie miał w tym roku już 29 lat. Z tego co wiem to pracuje jako inżynier budowlany, więc chyba głupi nie jest. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to pewnie nie jednej ugięłyby się nogi na jego widok i pewnie nie jedna dziewczyna chciałaby z nim być. Ma śniadą karnację i czarne włosy. Co prawda jest szczupły i nie jest zbyt wysoki, ale te 175 cm, a może i więcej na pewno ma, bo sama mam 169 i widzę, że jest wyraźnie wyższy.
Od znajomych, którzy go znają wiem, że jest on trochę nieśmiały i małomówny, rzadko gdzieś bywa, na jakiś imprezach itd.
Rozumiem, że można być nieśmiałym, ale przecież i nieśmiali mają dziewczyny.
Dzisiaj go widziałam jak wysiadał z samochodu i jakoś tak zrobiło mi się go żal. Jak on może być sam przez tyle lat ? Przecież musi mu być bardzo smutno. Nie mieć się do kogo przytulić wieczorem, porozmawiać itd.
Nie rozumiem tego. Dlaczego on się marnuje ? Przecież jakaś dziewczyna na pewno byłaby szczęśliwa mając takiego faceta.
Uprzedzę wszystkich tutaj piszących, że ja mam faceta i jestem już nawet zaręczona, więc nie myślcie sobie, że napisałam to bo on mi się podoba tongue

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dlaczego taki facet jest sam, nie ma dziewczyny ?

mrówka_atomówka Ty jesteś w tym momencie szczęśliwa i to zrozumiałe, że chcesz szczęścia też dla innych. Ale nie można też nikogo uszczęśliwiać na siłę. Tobie wydaje się, że samotność musi być smutna, ale może temu mężczyźnie wcale ona nie przeszkadza. Może on nie wiąże się z nikim bo nie jest jeszcze na żaden związek gotowy. Może na razie do szczęścia wystarcza mu to, że ma prawdziwych przyjaciół, wspaniałą rodzinę, dobrą pracę. Może na razie cieszy się z tego co ma i czeka optymistycznie na to co przyniesie mu przyszłość.

Pozdrawiam!

3

Muszę Ci powiedzieć, że twoja uwaga jest urocza smile. Może faktycznie lubi samotność (a może jest innej orientacji i się tego wstydzi). Niemniej to urocze, że sama będąc w siódmym niebie zauważasz tego typu rzeczy.
Ja mogę powiedzieć z własnych obserwacji, że nie wiem czemu tak się dzieje... W zasadzie w tym momencie (już od ładnego dłuższego czasu) jestem sama i co prawda mam wielu kolegów... A jednak ani jednego żeby chociaż "oko zawiesić" i nawet nie o wygląd chodzi (chociaż to też wink ) ale o pewnego rodzaju... hmmm... Nie wiem nawet jak to nazwać... Wrażliwość, zainteresowanie. Czasami mam wrażenie, że świat już został pochłonięty przez wielkomiejski styl bycia, przez wielką dżunglę karier i karierowiczów, że uczucia schodzą dalej. Kobiety są na pstryknięcie palców, mężczyznom się nie chce zabiegać, gadają o równouprawnieniu tak, że nie raz czuję się jakbym sama była autorką jakiegoś ruchu feministycznego... Kobiety też święte nie są... Nie wiem, to wszystko nie tak... A potem samotni siedzą w domu, kontemplując kolejne wpisy znajomych na fb... Może my mamy w tych czasach wszystko i zatraciliśmy się?
Mi samej też ciężko kogoś znaleźć. Jak fajny i uroczy, to już zajęty. Jak bardzo przystojny, to Piotruś pan. Czasami trafi się ktoś, kto wydaje się ok, ale nie ma żadnej chemii. Albo nawet ktoś znajomy od lat szkoły podstawowej, to nie traktuje mnie jak kobietę tylko koleżankę z klasy big_smile.
Może niektórym wyda się śmieszne to, co powiem, ale najwięcej znam związków właśnie z czasów koniec liceum/początek studiów. Potem coraz więcej osób jest sparowanych, ci którym się związki rozlatują to już tak nie ufają jak dawniej... Łatwo jest wtedy uciec do świata kariery. Gdzie za pieniądze możesz sobie sprawiać drobne przyjemności, nikt Cię nie rani... No, może tylko samotność doskwiera czasami...

4

moze po prostu nie umie zaciekawic swoja osoba zadnej dziewczyny? mozna byc mega przystojnym a jak sie nie umie rozmawiac z dziewczyna, rozsmieszyc jej ... to niestety ale moze byc ciezko;)
albo po prostu nie spotkal takiej, z ktora by chcial byc bo ma wysokie wymagania :PP

5

wlasnie:) moze szuka pani/pana inżynier smile moze przeszkadzalaby mu panna rozrzucająca kosmetyki po mieszkaniu:D  baaardzo Cię polubiłam za to chciałabys nam go rzucic tu na pożarcie:D:D

6

Obstawiam ze jest bi smile tongue Ale chetnie bym go poznała big_smile smile Daj namiary:P

7

no w sumie moze lubi kakaowe oczka:)

8

może wystarczy mu zaspokojenie podstawowych potrzeb seksualnych i nie musi czuć bliskości są takie "różowe budynki"

9

a w środku landrynki:)

10

Może być milion powodów. Te, które wymyśliłam na szybko:
1. jest gejem
2. jest jednym z tych, co zakładają wątki na forum "mam 29 lat i nikt mnie nie chce" - widziałam kilka wątków w tym typie, gdzie faceci twierdzą, że nic im nie brakuje, a żadna dziewczyna się nimi nigdy nie zainteresowała
3. w wieku 15 lat był bardzo zakochany, ale jego wybranka zmarła na egzotyczną chorobę. A on przyrzekł, że zawsze będzie kochał tylko ją
4. nie kazdy uważa, że druga połówka jest niezbędna w egzystencji
5. dorabia nocami jako chlopak do towarzystwa i żadna dziewczyna nie chce zaakceptować jego zawodu
6. gdzieś w Indiach ma żonę i dziecko
7. jak był małym chlopcem to przez pomyłkę amputowano mu penisa
8. jako nastolatek przeleciał jakąś przypadkową panienkę, po której mu HIV został na pamiątkę
9. ślubował czystośc w zamian za zdanie matury
10. od 10 lat zastanawia się, czy jego penis ma odpowiedni kształt i czy go jakaś dziewczyna nie wyśmieje z powodu, że ma odchylenie ok 5 stopni w lewą stronę
11. uważa, że dziewczyna przeszkadzałaby mu w grach RPG
12. nocami jako Kuba Rozpruwacz morduje młode dziewczyny w okolicznych lasach

Oczywiscie pisałam to trochę z przymrużeniem oka. Generalnie chciałam uświadomić, że nie wszystko musi przebiegać wg schematu: poznaję dziewczynę najpóźniej na studiach, 2 miesiące spotykamy się na mieście, potem ona zaczyna przychodzić do mnie do domu, potem przynosi swoją szczoteczkę do zębów i zostawia kosmetyki, potem przestawia mi meble i wprowadza się. Ewentualnie między kosmetykami a meblami może być urozmaicenie w postaci ślubu. Każdy człowiek jest inny i wchodzi w inne relacje. Nawet, jesli on ma dziewczynę to sąsiedzi nie muszą o tym wiedzieć. A jeśli nigdy dziewczyny nie miał to wcale nie musi być z tego powodu nieszczęśliwy i wcale nie musi jej szukać.

11

najbardziej prawdopodobne wydaje mi sie to, ze jest gejem.

12

zaczyna byc wesoło:)  może po prostu wie, ze jestesmy wiedźmami:)

13

Aaricia, możliwe że ma uraz bo przespał się z jakąś dziewczyną która po stosunku spytała się go czy ma HIV jak powiedział że nie to odpowiedziała to dobrze drugi raz bym tego nie przeżyła... poza tym może chce się spełnić zawodowo kobieta nie jest tak potrzebna jak tlen... smile

14 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2011-03-06 15:52:45)

A może ten facet po prostu szuka dziewczyny, która będzie miała podobnie poukładane lub pokręcone w głowie jak on? O ile całkiem łatwo znaleźć kogoś pokręconego to naprawdę trudno dostrzec kogoś poukładanego - dzisiejsze czasy powodują, że takie osoby zaczynają się wstydzić lub bać swojej osobowości i w towarzystwie niejako zakładają maskę.

Mimo młodego wieku, można powiedzieć że jestem po przejściach i porównując swój system wartości do tego, co prezentują sobą niektórzy moi rówieśnicy jestem zszokowany. Z niektórymi dzieli mnie przepaść i nawet nie zastanawiając się teraz które z nas postępuje lepiej, kto sobie lepiej poradzi - trudno znaleźć kogoś, kto nadawałby na tych samych falach.

Będąc w związku czułem się spełniony, opiekowałem się ukochaną - wszelkie imprezy mogłyby dla mnie nie istnieć, mimo że były dla nas obojga czasem fajną odskocznią.
Teraz? Co z tego, że marzę o tym, żeby za parę lat być szczęśliwym mężem, może już ojcem? Wokół siebie widzę głównie dziewczyny, które wolą piszczeć na widok nieziemsko przystojnego faceta, bawić się na imprezach na całego - całować z przypadkowymi facetami, Bóg wie co jeszcze. I co? Też chodzę na imprezy, z tym że bawię się w granicach swoich zasad. I choćby sam fakt zabaw na imprezach czy wyjść z kumplami na piwko robi ze mnie człowieka, którym w głębi duszy nie jestem - z tym, że możliwości do bycia stuprocentowym sobą nie mam. smile A siedzieć w domu i płakać też nie będę.

Broń Boże nie mówię tu tylko o kobietach, bo facetów, którym w głowie są tylko alkohol i laseczki (nie lubię tego słowa, ale kobieta tutaj nie pasuje) jest jeszcze więcej.

I jeśli jest sam z jakiegoś wyboru to ja go rozumiem - też wolę poczekać 3 czy 4 lata, oczywiście stronić również od intymności - bo ta powinna wynikać z miłości - niż za jakiś czas żałować, że dla swojej ukochanej kobiety, z którą chciałbym spędzić całe życie nie potrafiłem powstrzymać głupich żądzy i zwykłego popędu seksualnego. smile

Przy okazji pozdrawiam wszystkich, dla których seks, intymność i pocałunki to coś więcej niż tylko przyjemność. smile

15 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-03-06 18:06:50)

Miłość to piękne słowo i ten je zrozumie kto raz kochał i więcej kochać nie umie... Może go ktoś po prostu zranił i nie umie już zaufac.(Czasami lepiej być samemu niż z byle kim)

16

A sasidka go zna w ogole ze ? Moze faktcznie ktos go zranił,a baby to wiedzmy tongue

17

podaj mi do niego nr ;D

18 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-03-06 17:43:01)

Post naruszający regulamin forum. Moderatorka Vinnga

19

Dlaczego takie założenie jak ktoś jest sam mussi być zaraz gejem?

20

Dziewczyny po prostu robią sobie z tego tematu żarty. smile

21

Zgadzam sie z Aaricia, pisze bardzo fajnie. To prawda, ze wiele powodow moglo wplynac na to, ze facet jest sam. Moim zdaniem mowienie od razu, ze jest gejem jest krzywdzace, nie powinnismy innych tak z gory oceniac, nie znajac sytuacji. Nie znamy jego zycia i pewnie nie poznamy powodu. Rzeczywiscie, mogl go nawet ktos kiedys zranic, czasem to pozostawia traume na cale zycie i niektorzy nie chca sie wiazac lub musza odczekac dluzej, by moc zaangazowac sie znow i ja to rozumiem.
Poza tym, fakt, w dzisiejszych czasach coraz ciezej spotkac wartosciowa osobe, niestety swiat pedzi i albo to ludzie gonia za kariera albo lansuja sie, sa z kims dla szpanu, zapominaja o waznych wartosciach. Coz.. ja tez wolalabym byc sama niz z byle kim.

22

ojej wszystko jest w formie zartu! rozstala sie z facetem, cierpię i znajdę kazdy powod i temat zeby się zacząc usmiechac, nie robię nikomu krzywdy, jesli ktos ma ochotę moze posmiac się ze mnie - zakochalam się w 10 lat mlodszym:)  ot stara wariatka:D  kaftan sobie sama założę:D

23

NO dokladnie ilez mozna tu pisac i rozwazac wszytsko co smutne smile

24

ona32 napisał/a:

ojej wszystko jest w formie zartu! rozstala sie z facetem, cierpię i znajdę kazdy powod i temat zeby się zacząc usmiechac, nie robię nikomu krzywdy, jesli ktos ma ochotę moze posmiac się ze mnie - zakochalam się w 10 lat mlodszym:)  ot stara wariatka:D  kaftan sobie sama założę:D

hmm 10 lat młodszy to może ja mam u ciebie szanse ? lubię takie starsze upy wink

25

a mi się podobają młodsi:) tyle ze chwilowo ukręciłabym łeb i zapakowała po kawałku do woreczkow sniadaniowych, zjadła rano:)

26

Mój sasiad tez zawsze byl sam (Przystojny, inteligentny)
az wkoncu wprowadzil sie do niego drugi pan wink

27

smile podsluchiwalas?  podglądalas? smile  (przepraszam  bleee) big_smile

28

Raczej unikam tego robic , bo ich sypialnia graniczy jedynie ścianą z moja sypialnia ;D

29

Ale jakos nie przeszkadza mi to... W moim srodowisku jest bardzo duzo homo i sa to naprawde bardzo sympatyczni ludzie... 90% fryzjerow sa Gejami i spotykajac ich na konkursach itd nie kryja sie z tym smile Do sypialni im nie wchodze...^^  A liczy sie tylko to co moja w glowie wink

30

Ja jak bede starsza to moze polubie młodszych bo jak na razie trafiali sie młodsi ale tacy którzy sie mnie bali, a gdzie tam pocałunek a strasznie zakochani no szok, a jakos odwagi nie miałam zeby sie na nich zucic

31 Ostatnio edytowany przez Kilroy666 (2011-03-06 21:58:19)

ona32 napisał/a:

a mi się podobają młodsi:) tyle ze chwilowo ukręciłabym łeb i zapakowała po kawałku do woreczkow sniadaniowych, zjadła rano:)

To jednak się rozmyśliłem big_smile nie było tematu... tongue

Mercedeska napisał/a:

Ja jak bede starsza to moze polubie młodszych bo jak na razie trafiali sie młodsi ale tacy którzy sie mnie bali, a gdzie tam pocałunek a strasznie zakochani no szok, a jakos odwagi nie miałam zeby sie na nich zucic

wszystko przed tobą w takim razie big_smile

32

smile nie mam nic przeciwko gejom, powaznie tyle ze słabo mi się robi jak pomyslę jak jeden drugiemu..  no wiecie.. obiad gotuje:)   pan mam i pan tata  smile

33

A może jest to normalny człowiek który jest zajęty rozwijaniem swojej kariery zawodowej i nie zawraca sobie głowy pierdołami.

34

Gdyby dodac kilka centymetrow i odjac ponad trzy lata oraz troche zmienic zawod to wypisz wymaluj ja ;-)

35

Najsmieszniejsze jest to ze trzeba kolesia gdzies zaszufladkowac. Skoro nie pasuje do schematu to ... jest gejem. Podobno jest nawet takie zjawisko psychologiczne, ze ktos okresla siebie jako geja (mimo ze nie jest_ zeby dano mu spokoj. Sam to zauwazylem przy kartach lojalnosciowych. Tankuje gdzie mi wygodnie i ma wszystkie bo tak to pytanie czy ma Pan karte. Czyli dostosowalem sie ale nie jestem lojany jednej stacji. Szufladkowanie upraszcza nasz odbior rzeczywistosci bo nie trzeba sie dalej zastanawiac.

36

mrówka_atomówka napisał/a:

Rozumiem, że można być nieśmiałym, ale przecież i nieśmiali mają dziewczyny.

Mają ale zwykle te dziewczyny najpierw wykazały sporo inicjatywy w zawiązaniu tych relacji.

Ten facet jest nieśmiały, nigdzie nie bywa i pewnie nie ma odwagi, by sam zagadywać jakieś dziewczyny.
Najwidoczniej nie spotkał jeszcze takiej co by go poderwała, i dopóki takiej nie spotka będzie sam.

37

Mały_Książe napisał/a:

Najwidoczniej nie spotkał jeszcze takiej co by go poderwała, i dopóki takiej nie spotka będzie sam.

Może być bardzo ciężko, bo taki nieśmiałek z powodu kompleksów pewnie zamknął się w swojej skorupie.

38

Dobra, to wątek sprzed paru lat - teraz już facet jest po rozwodzie, ma czwartą kochankę i trzecie nieślubne dziecko w drodze.

A w ogóle to z nikim się nie spotykał, bo pierwszą kochankę przetrzymywał w piwnicy.

tongue

39

Zdarza się. Ja mam 31 lat i myślę, że mnie też mało ludzi mogło widzieć z dziewczyną - co najwyżej koleżanką. Pracuje w dobrej branży, głupi nie jestem. Paru rzeczy już się w życiu dorobiłem - jestem w miarę zaradny, samodzielny i samowystarczalny. Co do wyglądu to zadowolony nie jestem ale na głupim Badoo mam oceny za zdjęcia od 8,1 do 8,4 więc chyba nie najgorzej smile Mam 177 cm wzrostu, staram się prowadzić aktywny tryb życia więc moje BMI jest w normie smile
Nie jestem gejem. Jestem raczej nieśmiały. Nie miałem dziewczyny bo najpierw miałem swoje pasje i zainteresowanie, które były dla minie ważne ale też i kompleksy. Jestem chyba dobrym kolegą bo dziewczyny moich kolegów ale także te, z którymi się spotykałem mnie lubią. Przez jakieś doświadczenia z przeszłości potrzebuję dużo czasu żeby przed kimś się otworzyć, zaufać, okazać uczucia, odkryć się, brak mi doświadczenie więc zachowuje się niepewnie więc zawsze wpadam w ten słynny friendzone, marnuje kolejne okazje, a dziewczyny, które wykazywały się cierpliwością wobec mnie po prostu mi się nie podobały mi się.
Takie życie ...

40

ja tez mam 31 lat i juz nie popelnie tego bledu zeby sie zakocha bo pozniej bede tylko cierpial z powodu niespelnionej milosci,
mam taka karme aby moje zycie przezyc samemu, niczego mi nie brakuje oprocz prawdziwej i szczerej milosci, o ktora naprawde ciezko w tych czasam gdzie kazdy patrzy drugiego wykorzystac

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego taki facet jest sam, nie ma dziewczyny ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024