Zauroczenie w zajętej koleżance. Co robić :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczenie w zajętej koleżance. Co robić :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Zauroczenie w zajętej koleżance. Co robić :(

Witajcie drodzy forumowicze. Piszę z nowego konta, ale już wiele razy prosiłem was o pomoc i zawsze dawaliście mi dobre rady więc i tym razem postanowiłem opisać mój problem.

Niedawno poznałem super dziewczynę (załóżmy że to Karolina) ma 17 lat, ja 20. Dodam że zostałem skrzywdzony przez moją pierwszą i jedyną jak dotąd miłość.

Teraz jestem o krok od zakochania, ale znów źle trafiłem bo Karolina ma chłopaka. Różnie im się układa (często się kłócą) ale bardzo jest "wpatrzona" w niego.

Ten chłopak to typ takiego rapera (dredy, szerokie spodnie), lubi imprezować itd. Ja natomiast jestem normalnym chłopakiem nie wyróżniającym się jakoś szczególnie ale z dużą ilością znajomych w szkole.

Zauważyłem że Karolina mnie lubi, bardzo szybko dostrzegła moje zalety o których mi nawet pisała (chodzi o opiekuńczość, tolerancje w związku i jeszcze kilka innych...), nawet mówiła że moja dziewczyna będzie wielką szczęściarą. Wtedy delikatnie zasugerowałem jej że to ona mogłaby być tą szczęściarą ale stwierdziła że pewnie nie szybko będzie wolna.

Cóż, mógłbym spokojnie czekać, spotykać się z nią po koleżeńsku a może kiedyś rozstaliby się a wtedy ja miałbym rolę do popisu jednak i tutaj jest przeszkoda. Jej chłopak pomimo licznych kontaktów z dziewczynami jest strasznie o nią zazdrosny (chociaż nie ma powodów). Ona jako "uległa" dziewczyna nie chce go denerwować. Więc nawet nie mogę się z nią spotkać (poza szkołą), porozmawiać a nawet pisać często smsów.

Macie jakieś rady może dla mnie ?? Co ja mam w takiej sytuacji zrobić ?? Jestem bliski zakochania sad(( Dodam że jestem nietypową osobą, bo w takich sytuacjach nie mogę przestać myśleć o niej sad Nawet trenując boks (to moja pasja) cały czas myślę o niej...

Wiem, najprościej było by odpuścić, zapomnieć i po sprawie.. Ale ja tak nie potrafię sad Nie umiem się zdystansować.. Gdy zostawiła mnie moja miłość dochodziłem do siebie rok, a i tak nadal wspominam tamte czasy...

Proszę o pomoc sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zauroczenie w zajętej koleżance. Co robić :(

Jka sobie będziesz mówił że nie potrafisz to w to uwierzysz, chyba już uwierzyłeś.
Powinieneś się odizolować od niej niestety, im więcej czasu z nią będziesz spędzał tym trudniej będzie Ci potem.
Jeśli przez znajomość z Tobą ona ma mieć problemy z chłopakiem to jak myślisz kogo potem o to obwini? Ciebie....
Z pewnością Cię lubi, tylko nie zdaje sobie sprawy  ze z Twojej strony to coś więcej i tak powinno zostać, nie mieszaj się w inne związki bo naprawdę nic dobrego z tego nie będzie.
Poszukaj sobie innej dziewczyny, jest wiele naprawde świetnych wolnych! dziewczyn.

3

Tylko że do mnie to nie dociera. Żadna inna nawet z wyglądu mi się nie podoba sad

4 Ostatnio edytowany przez manek74 (2011-02-21 20:09:19)

posłuchaj młody jesteś jeszcze młody jak mówisz masz 20 lat nie jedną jeszcze dziewczynę spotkasz chodzisz do szkoły co dzień widujesz wiele dziewczyn skąd wiesz że akurat jakiejś się nie podobasz spoglądasz na nie interesujesz się nimi widzisz tylko tę koleżankę. Wierz mi rozbicie czyjegoś związki zaboli najbardziej Ciebie niż ich bo wszyscy będą winić o to Ciebie a nie np ją . Uwierz starszemu koledze bo mnie taka sytuacja spotkała nie jestem z tego dumny i nigdy nie będę . Ona odeszła od męża wzięła z nim rozwód i zaraz związała się z kim innym. Tak będzie i z tobą. Więc odpuść dobrze Ci radzę. Bo nie chcesz innych widzieć to zrozumiałe to zwykłe zauroczenie. daj sobie spokój

5

hmm.. ciezka sprawa, bo z jednej strony daj im szanse, jak sie kloca niech sie kloca, moze z tego wyjda, moze to chwilowe, Ona jest z nim i jak sam mowisz w Niego jest wpatrzona, aczkolwiek Ciebie tez dostrzega, moze Karolina zobaczy ze to jednak nie Ten.
Musisz poczekać, nie namawiaj jej do niczego, mozesz lekko kokietowac, zebby wiedziała ze jestes smile

powodzenia

6 Ostatnio edytowany przez Noelle (2011-02-21 20:13:21)

Szkoły zostały mi tylko 2 miesiące.. Więc niewiele żeby cos się wydarzyło.

Przynajmniej niektórym dziewczyną podobam się, ale one akurat mnie nie interesują sad

I dla ścisłości, nie chodzi mi o rozbicie tego związku... Tylko wyczekanie, jeśli się rozejdą to po jakimś czasie spróbować bliższego kontaktu z Karoliną... Tylko że takie czekanie też nie jest niczym fajnym sad

oliwka99 napisał/a:

hmm.. ciezka sprawa, bo z jednej strony daj im szanse, jak sie kloca niech sie kloca, moze z tego wyjda, moze to chwilowe, Ona jest z nim i jak sam mowisz w Niego jest wpatrzona, aczkolwiek Ciebie tez dostrzega, moze Karolina zobaczy ze to jednak nie Ten.
Musisz poczekać, nie namawiaj jej do niczego, mozesz lekko kokietowac, zebby wiedziała ze jestes smile

powodzenia

A możesz jako kobieta dać jakiś przykład kokietowania przez smsy ?? Bo o spotkaniu mogę teraz zapomnieć, tyle co powiemy sobie cześć na korytarzu szkolnym. A znając siebie mogę przesadzić i stać się natarczywym...

Dodam że to jest stosunkowo młoda para, bo są ze sobą od 31 grudnia (podejrzewam że na sylwestrze się bliżej poznali). Chodzą też razem do klasy bo ten chłopak rok zawalił w szkole..

Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj".

7 Ostatnio edytowany przez manek74 (2011-02-21 20:21:39)

Młody chwała Ci za to. Czekać możesz bo wszystko ma swój początek i koniec ,ale uwierz tak się długo nie da. W końcu będziesz miał tego dość zaczniesz się denerwować nie wytrzymasz zobaczysz a to w konsekwencji może przynieść nie powołane skutki. Zrobisz jak uważasz ale moje zdanie o tym jest właśnie takie jak napisałem wcześniej.Widzisz sam nawet to przyznajesz.

8

wiesz co ciezko jest mi powiedziec, nie znam Ciebie ani jej, nie moge Ci powiedziec co masz jej pisac, bo to moze nie byc w Twoim styllu i jeszcze sie okaze ze wcale Ci nie lezy pisanie takich rzeczy a ja moze to nie ruszac ze tak powiem, chodzi o to ze ja lubie jak mi faceci mowia co innego a co innego moje kolezanki, jak cos wymysle to napisze wink

9

Ok, dzięki Wam za rady smile

Pisałem już jej takie wierszyki ułożone przeze mnie, ale bez rezultatu tzn nic na nie nie odp. Wiem że moim dziewczyną takie wiersze bardzo się podobały, ale ona jest tylko kolezanka wiec mimo odpowiednio dobranego słownictwa może jej to nie pasować

10 Ostatnio edytowany przez manek74 (2011-02-21 20:27:40)

I nie odpowie ale to już wiesz. Nie każda lubi wiersze . Spróbuj raczej pisać inne rzeczy np drobne komplementy że ładnie dziś wygląda że ma ładną bluzkę takie tam to lepiej zadziała . Powodzenia

11

Manek74 ja już sam nie wiem czego chce, bo nie wiem jak będzie lepiej.. Czy całkowicie odpuścić, czy czekać.. Każda decyzja ma wady i zalety..

12

Wiem stary. Myślę tak odczekaj jakiś czas nic nie rób obserwuj ją,.Po jakimś czasie zobaczysz, i zdecydujesz co dalej

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczenie w zajętej koleżance. Co robić :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024