Yasminelle a niespodziewana ciąża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Yasminelle a niespodziewana ciąża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Yasminelle a niespodziewana ciąża

Witam Kochane,
od kilku dni biorę pigułki Yasminelle, ale słyszałam że większa ilość kobiet (w porównaniu do tych biorących inne tabletki) zachodzi przy nich w ciąże.
Czy jest to możliwe np. ze względu niższej zawartości hormonów?
Słyszałam również, że są odpowiednie jedynie dla młodych kobiet rozpoczynających współżycie (16-20 lat).
Co o tym sądzicie i jakie są wasze doświadczenia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Yasminelle a niespodziewana ciąża

Wg mnie rozne tabletki roznie dzialaja na kazda z nas. dla jednej zawartosc hormonu moze byc mala dla drugiej w sam raz. jak bedziesz stosowala tabletki regularnie i bez rownoczesnego zazywania lekow, przez ktore chronione badziesz mniej, to raczej nie zajdziesz.
takie jest moje zdanie.

3

CookieBitch napisał/a:

jak bedziesz stosowala tabletki regularnie i bez rownoczesnego zazywania lekow, przez ktore chronione badziesz mniej, to raczej nie zajdziesz.
takie jest moje zdanie.

Tez mi się tak wydaje. Niezależnie od tego, jakie to tabletki, jeśli zażywamy je prawidłowo i nie przyjmujemy innych leków, to powinny być one raczej skuteczne. Przecież, gdyby nie było to prawdą, pewnie nie doszłoby nawet do produkcji, to w końcu lek, nie można się tu bawić w wprowadzanie pacjenta w błąd.

4

racja. smile

5

no kochane nie do końca wystarczy osłabienie organizmu ja zażywałam pigułki 6 lat a zaszłam w ciąże jeden na 100 ale się zdarza.

6

Ginekolog powinien nam też zrobić badania na ilość hormonów i dopiero dobierać tabletki, bo te same tabletki mogą dla jednej kobiety zawierać za dużo a dla drugiej za mało hormonów.

7

powinien. ale sie tego nie robi. po prostu im sie nie chce.

8 Ostatnio edytowany przez ewccia (2008-10-09 22:17:01)

Ale masz prawo zażądać tego badania, to jego obowiązek, a jak nie to idź do innego lekarza. W życiu nie zaufałabym tabletkom bez tych badań.

9

Czy to są może badania krwi (tarczyca) itp.?

10

czesc dziewczyny mAM pytanie odnosnie tabletek. Brala ktoras z was 2 opakowania pod rzad badz tez wiecej i mialyscie jakies skutki uboczne? Bo strasznie sie zamartwiam ostatnio i postanowilam napisac posta bo w internecie nie znalazlam wystarczajacej wypowiedzi na moje pytanie. Otoz biore tabletki yasminelle juz 4 lata i po raz pierwszy wzielam ostatnio 2 opakowania pod rzad bez tygodnia przerwy. Czuje sie fatalnie.... na szczescie skonczylam juz brac to drugie opakowanie pojutrze mam dostac krwawienie z odstawienia i jestem ciekawa czy ono sie pojawi... czuje sie jakbym byla w ciazy!! tzn zauwazylam ze przytylam a wlasciwie brzuch zrobil sie ogromniasty niby taki miekki tlusty ale nie wiem jak wyglada brzuch w ciazy... wymacuje tam czy cos w nim czuc twardego ale nic procz jelit nie wymacalam... strasznie juz wariuje piersi mi urosly sa ogromne nabrzmiale i mocno bola tak jak przed okresem tylko ze troche bardziej... ale tlumacze sobie to tym ze bralam te 2 opakowania... innych objawow zbytnio nie mam ani nie kreci mi sie w glowie ani nie mam wymiotow nudnosci tez nie czasem mnie zoladek boli ale to nie sa raczej nudnosci no i ostatnio zgage mialam... tabletki wszystkie wzielam nie zapomnialam o zadnej nie bralam zadnych antybiotykow a kochalam sie zaledwie 2 -3razy max.

Powiedzcie mi prosze czy ktoras z was miala tak, ze brala kilka opakowan pod rzad i tez miala taki problem z brzuchem ze sie powiekszyl chociaz na wadze nic nie przybylo wrecz przeciwnie... mam taka miekka oponke jak siedze zwlaszcza ... prosze o odpowiedz jak nie dostane krwawienia to zrobie test nie mam wyjscia ale tak sie boje robic test ze masakra wolalabym tego uniknac

11

kidneey, pewnie po prostu zatrzymała Ci się woda w organizmie - tak działają tabletki. Ja co prawda nie pamiętam żadnych skutków ubocznych z okresu kiedy wzięłam dwa opakowania pigułek pod rząd (oprócz tego, że i tak wystąpiło u mnie krwawienie/plamienie), ale myślę, że Twoje objawy są w normie. Przyczyn tak naprawdę może być wiele - od zatrzymanej w tkankach wody po... przepełnione jelita, jeśli dawno się nie załatwiałaś wink

12

brzuch mam gdzies tak od 3 tygodni wyprozniam sie normalnie:D zatem mam nadzieje ze to woda dziekuje za odpowiedz

13

Ja zazywalam Yasminelle i strasznie sie po nich czulam wrecz okropnie! Przytylam nawet 15 kilo! Pozniej zmienilam tabletki na Novynette i culam sie noramlnie nie mialam skutkow ubocznych i wrocilam do swojej poprzedniej wagi choc musialam sie duzo napracowac.
Teraz nie zazywam zadnych srodkow antykoncepcyjnych bo nie mam zadnego partnera.

14

Tabletki i inne metody antykoncepcji swoją drogą, a tzw. opaczność inną. Także niestety bywa i tak że siły wyższe decydują inaczej niż byśmy chcieli i spodziewamy się dzidzi smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Yasminelle a niespodziewana ciąża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024