Pytanie...hmm...Na ile przed ślubem, powinny się odbyć zaręczyny?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pytanie...hmm...Na ile przed ślubem, powinny się odbyć zaręczyny??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez Agatka (2011-02-17 14:36:35)

Temat: Pytanie...hmm...Na ile przed ślubem, powinny się odbyć zaręczyny??

Dziewczyny jak jest z tymi zareczynami? na ile przed slubem powinny sie dobyc? niektorzy mowia ze rok!a co wy o tym sadzicie?

Pisz małymi literami a nie jedną dużą a jedną małą, gdyż nie da sie tego czytać. Moderatorka Agatka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pytanie...hmm...Na ile przed ślubem, powinny się odbyć zaręczyny??
marteczka2033 napisał/a:

Dziewczyny jak jest z tymi zareczynami? na ile przed slubem powinny sie dobyc? niektorzy mowia ze rok!a co wy o tym sadzicie?

Ja zaręczyłabym się teraz jakby mnie poprosił, a jesteśmy razem trzy miesiące. big_smile
Dlaczego tak dziwnie napisałaś topic? Pisz normalnymi literami! smile

3

Klawiatura Ci się popsuła? big_smile To straszne tongue Napraw ją bo się czytać nie da tongue
Kwestia indywidualna, jedynie co do ślubu kościelnego, to liczą się zapowiedzi tongue

4

dlaczego cie dziwi, ze niektórzy dopiero po roku od zaręczyn się pobierają? jeśli ktoś bierze ślub kościelny i robi wesele to rok jest normalnym czasem oczekiwania. trzeba przecież załatwić wszystkie formalności, a przede wszystkim załatwić salę, co nie ejst takie proste.

a według ciebie jaki jest najlepszy okres narzeczeństwa?

5

mnie najbardziej smiesza zareczyny ktore nie prowadza do niczego, tzn ja licze ze zareczyny to zapowiedz slubu chociazby okreslajac konkretny rok i miesiac...zeby zareczyny nie trwaly wlasnie 2, 3 i 7lat.
u mnie zareczyny byly okolo 6miesiecy przed slubem a np moja siostra jest zareczona 3miesiace i slubu narazie nawet nie planuja-dla mnie to komedia, choc z drugiej stronie to ma miec na rzeczy pokazac ze facet mysli o kobiecie powaznie?
co do zareczyn jest roznie, przeciez sa sytulacje ze jest wpadka to wtedy jak najszybciej ale mysle, ze od 6miesiecy do roku jest w sam raz

6

ja jestem z moim narzeczonym rok czasu.... zareczylismys ie po niecałym pół roku bycia razem a slub bierzemy dokładnie - co do dnia rok po zaręczynach:)

7 Ostatnio edytowany przez CupraFR (2011-02-17 14:49:04)

Jak dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia, kiedy powinien odbyć się ślub po zaręczynach. Ja będę chciała się zaręczyć i już już powoli myśleć o ślubie, przygotowaniach, odkładania pieniędzy. Ja wesela nie chce. Zamiast hucznego wesela na 200 osób które robione jest raczej dla rodziny, wolę te pieniądze przeznaczyć na jakąś ekstra podróż poślubną.

Wracając do tematu, tak jak wcześniej pisałam. Ja chciałabym się zaręczyć i już zastanawiać się nad ślubem. Czyli ok. 8-12 miesięcy przed ślubem tak myślę, bo nie wyobrażam sobie zaręczyć się i odstawić ślub całkowicie na kiedy indziej i być zaręczonym 2-3 lata. tongue Taka jest moja wola i mój M. się z tym zdecydowanie zgadza. smile A jak dla mnie ustalanie konkretnej daty zaręczyn i ile czasu przed ślubem muszą się odbyć to dziwny wymysł.

Poza tym ostatnio słyszałam taką dziwną rzecz od koleżanki. Otóż mówiła, że idzie cytuję "na zaręczyny". Hmmm... Rodzinne zaręczyny??? Przy całej rodzinie? Dla mnie to jest to przynajmniej dziwne. Zaręczyny przecież powinny odbyć się sam na sam ewentualnie przy rodzicach, jeśli ktoś idzie za tradycją.

8

Ja jestem już grubo rok po zaręczynach. Najpierw planowalismy zaręczyny ale dopiero po skończeniu żałoby przez narzeczonego (śmierć ojca) o dacie ślubu nie rozmawialiśmy nawet.
Ostatnio A napomknął o ślubie ale ja miałam żałobę (dziadek) a jak już mi się skończyła to tydzień temu znów wpadłam w żałobę (babcia).
Kurdę frak niezle to to wrózy co? big_smile

9

Heh smile My mamy termin na 21 lipca 2012 r. Tylko my o tym terminie wiemy. Zaręczyny -hmmm do miesiąca smile:)Dla mnie nie będzie to żadną niespodzianką smile Wspólnie decydowaliśmy o zaręczynach. Jedynie to może mnie zaskoczyć co do dnia zaręczyn tongue:P może dzisiaj, może jutro smile:) czekammmmmmm

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pytanie...hmm...Na ile przed ślubem, powinny się odbyć zaręczyny??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024