PROBLEMY Z MĘŻEM I TESCIOWĄ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » PROBLEMY Z MĘŻEM I TESCIOWĄ

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: PROBLEMY Z MĘŻEM I TESCIOWĄ

Mam ogromny problem sprawa jest na tyle dramantyczna ze jestesmy małrzenstwem od pol roku...maz bardzo mnie wyzywał mowił ze zasłurzyłam bił wkoncu nie wytrzymałam złożyłam wniosek o rozwód:(Ale główny problem jest w jego mamie gdy remontowalismy mieszkanie jest to kawalerka moja rodzina dała ponad 10tys zł jego mama tylko 1500zł na kafelki do kuchni i łazienki wersalke i kuchenke gazowa z tym ze moja stara kuchenke zabrał jego tata i wywiuzł.teraz chce rozstac sie z mezem a jego mama zyczy sobie zeby moja rodzina oddała jej 10tys za remont łazienki i kuchni oraz łuzko i kuchenke gazowa skoro jej syn tu nie mieszka.straszy nas prokuratura ze wyssie od nas te pieniadze od zawsze bardzo sie wtracała ale z czego ja mam ja spłacic???:(:(nie stac mnie nie pracuje a łazienka jet tak mała i kuchnia takze ze nigdy nie kosztowało by to 10tys!!to kpina mowi ze za jej synka załatwi nas jest bardzo nie sprawiedliwa maz ma 25 lat ja 20 a ona traktuje go jak dziecko i nie zdaje sobie sprawy jak bardzo sie znecał ciagle go broni.mowi ze ma swiadkow (ROBOTNIKOW CO ROBILI ŁAZIENKE)i oni powiedza ile za to wzieli...ale robotnikami byli dobrze koledzy od lat jej meza czyli mojego tescia...co mam zrobic sama dała to dobrowolnie teraz chce pieniadze czy moze oskarrzyc mnie o przywłaszczenie mienia??czy moge domagac sie mojej starej kuchenki skoro miała bnym oddac nowa?????i czy moze wymagac tyle pieniedzy za łazienke i malutka slepa kuchnie do ktorej jeszcze sie dokładałam z własnych pieniedzy???prosze o pomoc bo ta rodzina chce mnie bardzo wykrecic i zostawic na lodzie:(:(:(:(:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: PROBLEMY Z MĘŻEM I TESCIOWĄ
kkinia91 napisał/a:

Mam ogromny problem sprawa jest na tyle dramantyczna ze jestesmy małrzenstwem od pol roku...maz bardzo mnie wyzywał mowił ze zasłurzyłam bił wkoncu nie wytrzymałam złożyłam wniosek o rozwód:(Ale główny problem jest w jego mamie gdy remontowalismy mieszkanie jest to kawalerka moja rodzina dała ponad 10tys zł jego mama tylko 1500zł na kafelki do kuchni i łazienki wersalke i kuchenke gazowa z tym ze moja stara kuchenke zabrał jego tata i wywiuzł.teraz chce rozstac sie z mezem a jego mama zyczy sobie zeby moja rodzina oddała jej 10tys za remont łazienki i kuchni oraz łuzko i kuchenke gazowa skoro jej syn tu nie mieszka.straszy nas prokuratura ze wyssie od nas te pieniadze od zawsze bardzo sie wtracała ale z czego ja mam ja spłacic???:(:(nie stac mnie nie pracuje a łazienka jet tak mała i kuchnia takze ze nigdy nie kosztowało by to 10tys!!to kpina mowi ze za jej synka załatwi nas jest bardzo nie sprawiedliwa maz ma 25 lat ja 20 a ona traktuje go jak dziecko i nie zdaje sobie sprawy jak bardzo sie znecał ciagle go broni.mowi ze ma swiadkow (ROBOTNIKOW CO ROBILI ŁAZIENKE)i oni powiedza ile za to wzieli...ale robotnikami byli dobrze koledzy od lat jej meza czyli mojego tescia...co mam zrobic sama dała to dobrowolnie teraz chce pieniadze czy moze oskarrzyc mnie o przywłaszczenie mienia??czy moge domagac sie mojej starej kuchenki skoro miała bnym oddac nowa?????i czy moze wymagac tyle pieniedzy za łazienke i malutka slepa kuchnie do ktorej jeszcze sie dokładałam z własnych pieniedzy???prosze o pomoc bo ta rodzina chce mnie bardzo wykrecic i zostawic na lodzie:(:(:(:(:(

Kochana - czy macie faktury na taka kwotę za remont? Jeśli prace były 'na czarno" żaden z robotników sie nie przyzna, ile skasował. Niech się goni, zołza wink

3

Dokładnie - mogą Ci naskoczyć - kasa gotówką dana jest tak, jakby jej nie było smile

A powiedz mi - to remontowane mieszkanie - jest formalnie twoje??

4

Mogą Ci naskoczyć stara jędza chce tego co nie jej, prokurator na pewno nic Ci nie zrobi to nie jest sprawa karna. ona może tylko udowodnić, że te 1,5 tys dała np. przelewem a zresztą jak to udowodni, że wam dała te pieniądze? Bo 10 tys. to od Twoich rodziców tak? i mieszkanie jest Twoje? tak? powiedz, że mogą Cię cmoknąć w tyłek, zresztą to dziwne, że chcą kasy której w ogóle nie dali.

5

mieszkanie jest na moja mame.A tesciowa straszy teraz juz moja mame ze ma swiadkow (ROBOTNIKÓW)na to ze remontowali łazienke i potwierdza ile za to wzieli kasy z tym ze ci robotnicy to jej znajomi(MOGA KLAMAC)ona chce zwrot kosztow w kwocie 10tys tak sobie ustaliła i tak ma byc:(:(:(a jak jej nie damy powiedziała ze odda sprawe do prokuratury i MOJĄ MAME obarczy tym ze wytoczy jej proces o tzw.przywłaszczenie mienia:(

6

Bardzo sie martwie szkoda mi mamy ona walczy o mnie bo nie chciała pozwolic by moj maz mnie bił jak kazda matka nie mogła na to patrzec i pogoniła go...a mamusia jego stoi za nim chodz to kawał sadysty:(i domaga sie zwrotow za remont bo jak to powiedziała: ja nie wyremontowałam tego twojej matce i tobie tylko Pawłowi:(cierpie bardzo jak mozna byc taka jedza:(pare groszy dała jego ojciec ciagle sie kłucił wszystko jak najtaniej a tu nagle 10 tys sobie uroili:(

7

powiem Ci tka nie będą mieli żadnych dowodów a proces opiera się na dowodach. Jedynie przelew na 1,5 tys. tyle może żądać zwrotu. Nie mamy tu do czynienia z przywłaszczeniem brak znamion tego przestepstwa dostaliście pieniadze na remont ( nie zastrzegła ich zwrotu) i w tym celu je wykorzystaliście, gdybyś wykorzystała je w innym, własnym celu przysporzenia sobie korzysci majatkowej i miała taki bezpośredni zamiar to wtedy mozna byłoby by mówić o przywłaszczeniu. Powiem tak ani prokuratura ani sąd nie są głupi i nikt napewno nie uwierzy w historyjkę jakiejś starej jędzy która chce się mścić, ona nie ma żadnych dowodów typu przelewy rachunki itp nawet gdyby miała to sama dobrowolnie dała te pieniądze nie zastrzegając ich zwrotu i w tym celu w którym je wykorzystałaś.

8

Kinia - nie daj się zastraszyć. To wszystko burza w szklance wody i chęć dopieczenia Tobie. Jakby nawet dała więcej, to to był prezent dla Was dwojga jako małżeństwa. Żądać to ona sobie może i nawet odnośne władze będą musiały to rozpatrzeć ale NIC nie utarguje (prokuratura zapewne umorzy). Bo dawała dobrowolnie a nie pod przymusem, więc sprawa jest cywilna a nie karna. TY przecież też masz świadków: mama, inne osoby z rodziny. Będzie słowo przeciw słowu smile Nie przejmuj się tak bardzo, może będzie trochę nieprzyjemności - ale to nieuniknione przy rozpadzie związku smile

9

Bardzo wam wszystkim dziekuje pomogły mi wasze rady.Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.Teraz pozostaje mi tylko czekac na to co tesciowa zacznie robic.

10 Ostatnio edytowany przez Miriam (2011-02-16 12:29:09)

kkinia91 napisał/a:

Bardzo wam wszystkim dziekuje pomogły mi wasze rady.Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.Teraz pozostaje mi tylko czekac na to co tesciowa zacznie robic.

kkinia nic konkretnego, prócz ''siania zamętu'' nie jest w stanie zrobić nie mając żadnego potwierdzenia na to,
że takie pieniądze Wam dała, czy to w formie umowy, czy chociażby jakiegoś przelewu.
A następnym razem jak będzie Ci wypominać te pieniądze (mówię tu o tej kwocie 1500zł) to powiedz Jej, że niech potraktuje to jako dobrą inwestycje w Jej ukochanego wnuczka dzieciątku przyjemniej będzie się mieszkało).

11

Ze skarbowego punktu widzenia: robotnicy muszą mieć faktury za robociznę, przychód musieli zgłosić do Urzędu Skarbowego w odpowiednim czasie oraz odprowadzić podatki: dochodowy oraz VAT. Jeżeli tego nie zrobili - spokojnie można ich podać do Urzędu Skarbowego. Pozamiatane w tej kwestii. Jeżeli porowadzą dzialalność gospodarczą - tylko wtedy mogą wystawiać faktury VAT - muszą odprowadzać składki ZUS - jeśli tego nie robią - ugotowani (nawet jeśli każdy z nich pracuje na etacie gdzie indziej, do ZUS musi odprowadzać co miesiąc składkę zdrowotną). Jeżeli teściowa wyermontowała Ci - jak twierdzi - mieszkanie - powinna mieć spisaną z robotnikami umowę na roboty remontowe na kwotę taką a taką, płatną do tego i tego dnia. Etc. Powinna mieć jej kopię - jeśli skombinuje coś na miejscu - szybciutko do Urzędu Skarbowego. Robotnicy ugotowani. Jeśli ma dowód że przekazała Wam 1500PLN na rachunek bankowy jako darowiznę, powinna to zgłosić również do Urzędu Skarbowego, ponieważ kwoty powyżej bodaj 500PLN (nie trzeba zgłaszać) od najbliższej rodziny (decyduje stopień pokrewieństwa) mogą być przekazywane, ale trzeba to zgłosić też do US. Wtedy ona jest czysta, a Ty nie płacisz podatku od przychodu. jeśli tego wszystkiego nie zrobiła - może Ciebie i Twoją mamę cmoknąć w trąbkę.
Żaden prokurator jej tego nie przyjmie jako sprawę cywilną, a jak będzie miala jakiekolwiek "pseudodowody" to szybciutko z tym do Urzędu Skarbowego i ZUS. Jak jej to powiesz - baba ugotowana razem z robotnikami. Jeszcze im można inspekcję pracy zafundować - no wiesz; przepisy BHP, przciwpożarowe szkolenie itd.

12

prosze o pomoc jestem sama od siedmiu miesiecy mąż zostawił mnie jak byłam w siudmym miesiącu ciąży
mam jeszcze dwoje dzieci mieszkam w swojm domu rodzinnym z ojcem który mi dokucza musze być niego mila
bo jak nie to nie pali w piecu i siedze w zimnie z dzićmi mąż mi pomaga jak jestem grzeczna i robie co mi karze prosze pomóżcie
bo mam jużtego dość chce sobie życie odebrać

13

iwa 43 napisał/a:

prosze o pomoc jestem sama od siedmiu miesiecy mąż zostawił mnie jak byłam w siudmym miesiącu ciąży
mam jeszcze dwoje dzieci mieszkam w swojm domu rodzinnym z ojcem który mi dokucza musze być niego mila
bo jak nie to nie pali w piecu i siedze w zimnie z dzićmi mąż mi pomaga jak jestem grzeczna i robie co mi karze prosze pomóżcie
bo mam jużtego dość chce sobie życie odebrać

Co to znaczy, że masz być dla ojca miła? Jak u niego mieszkasz to musisz się z nim liczyć, ale to nie znaczy, że ma prawo znęcać się nad wami.
Z mężem ureguluj sprawy sądownie, to nie będzie jego pomoc uzależniona od jego widzimisie. Proponuję skontaktować się z Ośrodkiem Pomocy Społecznej - tam powinni pomóc Ci napisać pismo do sądu rodzinnego o pomoc w zaspokajaniu potrzeb rodziny.