Dwuznaczne zachowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dwuznaczne zachowanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Dwuznaczne zachowanie

Witam.
Byłam w związku przez trzy lata, kiedy wszystko się skończyło szukałam mężczyzny, który byłby atrakcyjny fizycznie, żeby sobie udowodnić, że mogę mieć przystojnego faceta. Na jednej z imprez poznałam zupełne przeciwieństwo, gdyż nie pociągał mnie fizycznie. Uśmiechnął się z drugiego końca sali, a ja nawet nie wiem dlaczego, odwzajemniłam uśmiech. Tak się zaczęło. Świetnie mi się z nim rozmawiało, mimo tego, że nie lubię zawierać nowych znajomości. Pisaliśmy ze sobą praktycznie codziennie i zaproponował wspólnego sylwestra. Przy nikim nie czułam się tak dowartościowaną kobietą. Sytuacja się rozwijała i skończyło się na tym, że uprawialiśmy seks. Jednak po powrocie do domu dostałam smsa, że póki co nie ma zamiaru się wiązać i bardzo mnie przeprasza. Nie umiałam przestać o nim myśleć. Na jednej z imprez spotkałam jego znajomych. Rozmawialiśmy trochę. Zapytałam o Niego, okazało się że wyjechał na kilka tygodni. Zaproponowałam, że kiedy wróci to mogliby wszyscy razem wpaść na moje przyjęcie urodzinowe. Zgodzili się. Jednak kiedy wrócił, napisałam smsa jak było zagranicą, a ten nie odpowiedział. Na wiadomość, że czuję się jakby udawał, że nie istnieję wylewnie pisał, żeby tak tego nie obierała. Tłumaczył się jakimiś problemami. Na drugi dzień rano obudził mnie sms od niego, żebym podała mu numer telefonu mojej przyjaciółki (widział ją tylko raz, ale nie zamienili nigdy ani słowa!). Okazało się, że napisał jej, iż chciałby ją poznać, że wcześniej nie mieli okazji. Kiedy ona przestała odpisywać (czysta lojalność) zapytał czy przypadkiem ja nie zabroniłam jej z nim rozmawiać. Odpisała mu, że taka sytuacja nie miała miejsca i czuje się niezręcznie pisząc z nim. Już nic nie odpisał.
Nie mam pojęcia czy ta naciągana chęć poznania mojej przyjaciółki miała na celu zezłoszczenie mnie, czy tylko zabawia się kobietami.
Nie wiem co w tej sytuacji robić. Pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dwuznaczne zachowanie

Ile macie lat?

3

Ja 19, on 20.

4

Nie chcę Cię martwić, ale chyba zabawił się Tobą.

Jak czytam to z boku i na sucho, powiem tak: tego kwiatu - pół światu, szkoda Twojego czasu, tym bardziej, że masz go mnóstwo, jesteś młodziutka.

Uwierz. Z tego nic już nie będzie.

5

Damw- jest dokładnie tak jak mówi moja poprzedniczka. Jego interesuje tylko zaliczanie. Nie trać czasu- zapomnij.

6 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-01-29 15:43:44)

A ja się nie zgodzę ze stwierdzeniem, że się zabawił. Nie rozumiem, czemu większość kobiet uważa, że skoro doszło do seksu, to chodziło o coś więcej? Jeśli był seks, to znaczy, że facet chciał seksu - to proste jak budowa cepa. Po co robiłaś sobie nadzieje podczas, gdy on niczego Ci nie obiecywał?

Inna sprawa, że prosząc o numer przyjaciółki zachował się po chamsku - do takiego zachowania już trzeba być zwyczajnie bezczelnym albo upośledzonym emocjonalnie. Tu już nie chodzi o to, czy robiłaś sobie nadzieje czy nie, ale o zwyczajny takt i wyczucie co wypada, a czego nie wypada robić.

Masz dwa powody, by o nim zapomnieć: pierwszy i najważniejszy - powiedział jasno i wyraźnie, że nie chce się wiązać, a drugi - prosił Cię niejako o pomoc w "poderwaniu" Twojej przyjaciółki. To jest ten moment, w którym należałoby sobie odpuścić i się wycofać, jeśli nie chcesz się potem czuć jeszcze gorzej.

7

Anemonne, poniekąd się z Tobą zgodzę, ale z tego co wywnioskowałam, autorka tematu, oczekiwała tego "więcej".
Nie mam nic do tego jak obie strony ustalą uczciwe zasady każdego układu na jaki oboje się zgadzają. Odnoszę się więc do jej odczuć, tylko i wyłącznie, nie do swoich poglądów stricte.

Pozdrawiam!

8 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-01-29 16:06:00)

I właśnie o tym mówię - ona oczekiwała, ale nie powiedziała mu o tym, więc skąd miał wiedzieć? Co innego, gdyby wiedział a i tak się z nią przespał. Ale nikt nie umie czytać w myślach innym...

9

Rozmawialiśmy wtedy i zarzekał się, że nie spieprzy tego na trzeźwo (w sensie na drugi dzień).

10

damw, wybacz brutalność, ale co innego miał Ci powiedzieć?

11

damw
przykro mi ale kazdy facet to świnia. różnimy sie jedynie tym że jedni potrafią nad tym panować a inni nie. on najwyraźniej nie potrafi. mam nadzieję ze wyciągniesz jakieś wnioski na przyszlość.

a teraz pisze do mlodych dziewczyn (kobiety nie dają się już tak latwo zaciągnąć do łózka) jeżeli nie chcecie cierpieć to nie patrzcie na faceta (nie wazne kim jest, jak wygląda) jak na ideal a przetestujcie jego osobowość- strzelcie czasem focha "dla zasady" zabierzcie na zakupy (na miare jego portfela) odmówcie 2x pod rząd seksu i takie tam.

12

Dr.Menel napisał/a:

damw
przykro mi ale kazdy facet to świnia. różnimy sie jedynie tym że jedni potrafią nad tym panować a inni nie. on najwyraźniej nie potrafi. mam nadzieję ze wyciągniesz jakieś wnioski na przyszlość.

Nie głupio pisze TEN dr. Menel (tylko głupio wygląda ten tytuł  big_smile "tajemnicza lady" big_smile hi, hi - to Cię ubrali chłopaku!) Ale widać, że wie co mówi.
Sparzyłaś się, trudno - tak w życiu bywa. Lepiej wcześniej, niż gdybyś się zaangażowała bardziej uczuciowo. Uciekaj od niego i omijaj go szerokim kołem, to egoistyczny zabawowicz, nie wart twego zainteresowania.

13

Nie zgodzę się z jednym, nieprawdą jest, że każdy facet to świnia.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dwuznaczne zachowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024