owłosiony brzuch i plecy:(pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » owłosiony brzuch i plecy:(pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

1 Ostatnio edytowany przez admi20109 (2011-01-27 19:46:06)

Temat: owłosiony brzuch i plecy:(pomocy

witam wszystkich tu zgromadzonych na tym forum.
mam krępujący temat ale mam nadzieje, ze chociaz pare osób mi coś doradzi, otóż jestem dziewczyną i mam owłosiony brzuch i plecy które zaczełam golic  jak byłam młoda i głupia a teraz juz nawet nie mam wyjscia.!!  jak to zrobic zeby zlikwidowac takie owłosienie na stale badz na dłuzszy czas, a co bedzie jak bede w ciazy? co wtedy ?zarosnąć?
az mi wstyd ze tak durno postapiłam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: owłosiony brzuch i plecy:(pomocy

Jestem ciekawa jak się goli plecy.. tongue

A tak serio to nie Ty jedna masz taki problem..myślę, że najlepszym wyjściem w Twoim przypadku będzie odwiedzenie endokrynologa, bo jesli masz takie problemy z owłosieniem to może to być sprawka hormonów..

3

AnnaMa napisał/a:

Jestem ciekawa jak się goli plecy.. tongue

A tak serio to nie Ty jedna masz taki problem..myślę, że najlepszym wyjściem w Twoim przypadku będzie odwiedzenie endokrynologa, bo jesli masz takie problemy z owłosieniem to może to być sprawka hormonów..

Dokładnie jak moja przedmówczyni może powinnaś iść do Endokrynologa. A może miałaś być chłopcem,bez urazy.

4

davne25, nie przesadzaj i nie dołuj dziewczyny.. po prostu może mieć problem z hormonami.. Myślę, że jeśli naprawdę gryzie Cię ta sprawa to powinnaś udać się do lekarza, on Ci powie czy rzeczywiście jest się czym martwić i jak coś to da Ci jakieś leki smile

5 Ostatnio edytowany przez admi20109 (2011-01-27 20:14:24)

dziewczyny...  napewno mam cos z hormonami to fakt, ale to ja sobie sama tej biedy narobilam, ja mialam jak kazda prawie brunetka po srodku takie owlosienie a mnie durnej kiedys to przeszkadzalo i zaczelam golic i z tego zdenerwowania poszlo po calosci i o to mam skutki... 
a tak wogle jak lekarz przepisze mi te leki to co przestaną rosnąć? ale pewnie macie racje nic nie szkodzi się wybrac ale trudno bedzie o tym powiedziec:(

6

Admi ile masz lat?

7

22:(  i czas najwyzszy cos z tym zrobic!!

8

zacznij od wizyty u lekarza i nigdy więcej nie rób sobie samej takiej krzywdy!

9

tak zrobiłam .. kiedy to było . Teraz nigdy tak bym nie postapiła. Jednak stało się i trzeba zyc dalej ... tylko czy cos da się jeszcze zrobic?!

10

Admi mam podobny problem, aczkolwiek ja się nie goliłam nigdy w tych miejscach. Ogólnie u mnie to związane z hirsutyzmem.
I od dziecka walczę z bujnym owłosieniem na nogach itp.
I lekarz przepisał mi tabletki i jak to określił włosy te oczywiście mi nie odpadną, ale będą odrastać mniej bujne smile
Więc nie czekaj i leć do endokrynologa. Aczkolwiek wcześniej musisz się chyba wybrać do lekarza rodzinnego po skierowanie.
Ja czekałam zbyt długo. Teraz brat się ze mnie śmieje, że powinnam se poszukać chłopaka na forach dla chłopaków z fetyszem tongue

11

kate1234:ach ten brat...:)  ale słabo to nam smieszne smile
a jak to rodzinnemu lekarzowi powiedziec? hmmm  moze zmysle cos innego zeby sie dostac.:)
a prywatnie taka wizyta ile moze kosztowac?

12

Powiedz jaki masz problem i że chciałabyś zasięgnąć rady endo to Ci bez problemu wypiszą smile
Mnie skierował tam ginekolog, bo mam jeszcze problem z  miesiączkowaniem.

A ile może kosztować, niestety nie mam pojęcia. Chodzę publicznie i świetny lekarz mi się trafił.

13

tak jak tu kazdy pisał ..  musze isc wiec do tego lekarza.moze da się jakos zapobiec temu ...
ale lipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:(
a laserowo czy jak tam usunąć to pewnie majatek ..

14

Ja także miałam ten problem, ale to w wyniku tabletek. Zresztą już był wcześniej, ale nie aż tak bardzo nasilony. nigdy nie zdecydowałam się na golenie jedynie wyrywałam włosy.
Byłam u endokrynologa, zlecił badania. Wszystko prywatnie. Wizyta 80 zł, badania - ok 300 zł, kolejna wizyta 80 zł. więc prywatnie odradzam. Skończyło się na tym, że otrzymałam zwyczajne tabletki anty, teraz nazwy nie pamiętam. Jednak nie mogłam ich brać z uwagi na to, że byłam w trakcie innego leczenia hormonalnego.
Ogólnie to podczas pierwszej wizyty pani dr powiedziała, że inni maja gorzej. Kurcze nie obchodzą mnie inni ważne, że ja się z tym źle czuję. Badania wyszły w porządku, żadne normy nie przekroczone. Pani dr stwierdziła, że nie potrzebuję leczenia. Jednak przepisała mi te tabletki anty.
Problem wzmocnił się od czasu gdy brałam leki sterydowe na obrzęk mózgu. Pojawiło się wtedy silne owłosienie w okolicach brody, uszu, plecy, brzuch, niżej szyi na plecach. Gdy przestałam mogłam je delikatnym ruchem wyrywać, jednak trochę ich zostało. Mój chłopak to zaakceptował.
Myślę, że w Twoim przypadku sprawa jest trochę inna, bo nie jest to spowodowane lekami, więc pewnie wystąpiło zaburzenie hormonalne. Lepiej skonsultuj się  z endokrynologiem, ale nie prywatnie.

15

Gosiu:
dokładnie tak jak piszesz: co inni?my mamy i nam ciezko z tym funkcjonowac.. Ci ktorzy podobnego problemu nie maja to nie wiedzą jak to jest.
a teraz cos robisz z tym owłosieniem ? jak tak to czym je wyrywasz?
prywatnie napewno nie pojde:P

16

Nie wiem jak teraz, ale z tego co mi wiadome do endokrynologa skierowania nie potrzeba.
Bynajmniej wtedy gdy ja chodziłam.

17

bede musiała zadzwonic i sie zapytac w poradni rodzinnej:)

18

Co ja robię z tymi włosami? w sumie to nic, bo wszelkie wyrywanie czy golenie nasila proces. Ale zauważyłam, że jest ich coraz mniej. Już od dawna nie biorę tych tabletek, organizm sam reguluje gospodarkę hormonalną.

19

no to nawet mnie pocieszyłaś:) jak najszybciej wybiore sie do tego lekarza:) dzieki

20

polecam depilację laserową - zbierz sobie pewną sumę pieniędzy, gdyż trzeba kilku sesji depilacyjnych w odstępach 1,5 miesięcznych, a nie są one tanie

Uwierz, działa...będziesz zachwycona po pół roku

21

polecam depilację laserową - zbierz sobie pewną sumę pieniędzy, gdyż trzeba kilku sesji depilacyjnych w odstępach 1,5 miesięcznych, a nie są one tanie

hmmm  czy moze miałaś taki problem? lub znasz kogoś?
a ile mniej wiecej moze to kosztować:(?

22

admi20109 napisał/a:

hmmm  czy moze miałaś taki problem? lub znasz kogoś?
a ile mniej wiecej moze to kosztować:(?

mój znajomy kiedyś usuwał sobie wlaśnie laserem włosy z pleców. NIie wiem ile zapłacił, napewno nie mało. Sądze, że serie będą 3. Nie wiem ile plecki mogą kosztować na ale jeśli bikini kosztuje 300-500. No to sądze że z 1000zł by się przydal. Ale sprawdź sobie w gabinetach kosmetycznych w okolicy i będziesz miała rozeznanie...
Chociaż na początek może iść do lekarza...

23

ja osobiście nie miałam wielkiego problemu - dostałam kupon na 1 zabieg i widziałam super efekt po 1 razie. Ale widziałam efekty u innych po pełnych cyklach- są bardzo dobre .
taka depilacja polega na niszczeniu cebulek włosa przez laser i w związku z tym, że włosy są w różnym stadium rozwoju, potrzebnych jest kilka zabiegów. I ich ilość nie zależy od grubości włosów i ich ilości, tylko od tego jak wiele cebulek jest aktywnych (te z których w danym momencie wyrastają włosy). Bo laser działa na te, które sa aktywne w momencie depilacji.
Czasem jest tak, że osoba o bardzo intensywnym owłosieniu nie potrzebuje wcale bardzo dużej ilości zabiegów. Zazwyczaj jest to co najmniej 3. Ale zdarza się i 6-8.
Koszty są różne - kilkaset złotych za 1 zabieg.
Polecam portal www.grupon.pl - w ostatnich 2 miesiącach widziałam mnóstwo atrakcyjnych zabiegów depilacji laserowej - za kilka zabiegów 70-90% niższa cena.

Warto się tym zainteresowac już teraz, bo do lata mogłabyś mieć problem załatwiony. Nie wolno opalać się w trakcie procesu depilacyjnego, więc przy plecach lepiej robić to zimowa porą.

24

wybiore się najpierw do lekarza zobacze co powie a jesli nic nie doradzi to bede musiala zbierac pieniazki na laserowe zabiegi...  o ile dam rade nazbierac:)
to bikini nie jest tak strasznie kosztowne.. a zawsze na jakis czas bedzie spokój z ta częstą  depilacją.

25

to nic strasznego, na bank stwierdzą u Ciebie hirsutyzm ale nie bój żaby, to się leczy, najpierw ginekolog, który Cię skieruje do endokrynologa albo od razu smaruj do endokrynologa, nafaszerują Cię hormonami i będziesz jak nówka big_smile

26

faszerowanie hormonami tak "z buta", to chyba niezbyt fajny pomysł
warto sprawdzić, czy jest rzeczywiście jakiś problem z tymi hormonami - czy występują zaburzenia
kolejna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę - w końcu każdy postrzega inaczej - czy problem, o którym piszesz, jest rzeczywiście tak istotny, czy można się z nim pogodzić i zaakceptować
Przepraszam, jeśli myślisz, że bagatelizuję, ale czasem bywa, że jednak można coś zostawić, bo problem malutki urósł nam do rangi wieloryba tylko dlatego, że tak bardzo się na nim skupiłyśmy

27

dziewczyny to problem powazny, bo jak gdzieś wyjezdzam to jest problem , to nie w domu ze siedze w łazience ile chcę:)
męczące to jest powaznie. juz bym dawno poszła do endokrynologa, ale zimnnnnnnno i czekam az się pociepli juz te 3 tyg mnie i tak nie zbawi:)
praktycznie wszędzie musze sie depilowac i juz mnie szlak trafia!!

28

golić to to jakaś tragedia, na pewno trzeba iść do lekarza, owłosienie na brzuchu to norma zbyt dużo męskich hormonów nie wiem czy tabletki hormonalne coś dadzą brałam wiele lat diane, według ulotki owłosienie powinno się zmniejszyć niestety nic takiego nie odczułam. Generalnie to polecam wosk, kremy w stylu chyba Bioxet ? (nie wiem jak to działa nie używałam, ale ponoć osłabia owłosienie) albo laser czy jakieś wiązki światła (IPL?) na miejsca gdzie przez golenie nabawiłaś się grubych czarnych włosów. Na forum polecali mi gabinet Derma Puls we Wrocku do takich operacji, poszłam tam i było ok. Jestem po próbie jak wszystko będzie ok to pójdę na depilację bikini, a mam tam dosyć mocne owłosienie bo wiele lat goliłam :].

29

Mam podobny problem... Depilator i tyle. Leczę się u endokrynologa i ona zawsze mowi, że im będę chudsza tym mniejszy będzie ten problem. To mnie wykańcza, jeżdzę tam półtora roku, a żadnych efektów, chociaż schudłam jakies 8 kg i wciąż chudnę. Myślę o laserze. Ale najgorsze są te momenty kiedy nie mogę na siebie patrzeć, bo mam te wloski na brzuchu i po prostu całe dnie leżę w łózku i płaczę.

30

do:Joasia123456
ciekawe co mój endokrynolog powie jak zajdę...     
nie płacz to i tak nic nie da:(   tak juz mamy i trzeba z tym walczyć eh co ja mówię wiadomo jak jest.
najgorsze jest to jak bedziemy w ciąży i co wtedy tez golić? a jak nie to koszmar wstyd się pokazać będzie!!

31

Z tego co wiem, to ogólnie między bajki można włożyć przekonanie, że po goleniu włosy odrastają mocniejsze. To tylko złudzenie (gdyby było inaczej mielibyśmy wszyscy baardzo bujne fryzury), a Ty najwyraźniej masz po prostu problem hormonalny. Myślę, że nie ma co czekać z wizytą u lekarza.

32

ja mam problem z włosami na brzuchu. Kiedyś jak byłam dużo młodsza to ogoliłam pare razy włosy koło pępka. Poźniej już zaczełam depilować woskiem cały brzuch, żeby to jakoś wyglądało ( mam bardzo jasną karnacje i bardzo ciemne włosy) taka depilacja wystarczy na jakieś 6 tygodni. Jak w międzyczasie jakieś włoski sie pojawiają to depilatorem je usuwam.

33

do lekarza myślę, że na pewno warto iść. ale może spróbuj po prostu depilacji. albo laserowa ( ale ta dośc droga ) albo np depilacja woskiem ( ja mam swoją kosmetyczke w Poznaniu na ul. Wilczak 12a i robie depilację woskiem nóg, pach i bikini). tym bardziej, że po takich właśnie zabiegach włosy się osłabiają i wolniej rosną. a po ciachaniu ich zwykła maszynką to człowiek tylko sobie kłopotu narobi.

34

hey ,ja mam bardzo poważny problem  z owłosieniem,tak samo sama doprowadziłam się do takiego stanu ,młodzieńczy błąd.widziałam parę włosków w miejscach gdzie nie powinny być i załatwiałam to maszynką ,nie wiedząc o konsekwencjach ...i tak jestem owłosiona jak małpka hahaha.dobrze ze mam jasne włosy bo jestem ruda tongue i nie są tak widoczne i gole je cały czas żeby nikt nie widział nigdy .gorzej jest z twarzą..zarost jak u faceta sad od stycznia chodzę na lasery ,jak na razie wielkich rezultatów nie widzę jakieś małe punktowe przestrzenie gdzie nie ma włosków takie plamki,może trochę się przerzedziły ... strasznie to utrudnia życie .miałam faceta ktory to akceptował bo bardzo mnie kochał.a też dowiedział się o tym po ponad roku.i teraz mam mężczyzne który też sie dowiedział niedawno bo sam coś podejrzewał i on już ma z tym problem ale też stara się nie myśleć o tym ,a to był powód naszych poważnych problemów ;/ i nie wiem co z tym związkiem szczerze dalej...u lekarzy byłam ,na bielanach na endykrynologii najlepsi specjaliści mnie badali i wyniki miałam ok hormonów.;/ ginekolog powiedział że to mam taką wrażliwośc skóry czy co ;/ ehh teraz myslę plecy brzuch i klatkę piersiową woskiem depilować ,twarz laserami,pewnie to zajmie mi z dwa lata z tego co widzę,na szczęscie już tak dużo nie płacę bo jestem stałą klientką to tylko 100 zł już.mam nadzieję że pozbędę się tego z twarzy raz na zawsze bo z resztą dam sobie radę

35

niestety jak się jest młodą dziewczyną i ma się problem z nadmiernym owłosieniem chwyta się sposobów, które nie do końca będą skuteczne i możemy sobie zaszkodzić. Na pewno nie będę oryginalna, ale najlepszym sposobem jest depilacja laserowa. Na pewno nie wolno golić. Lepsze już myślę, że plastry, czy wosk już jest lepszą opcją.

36

Do lekarza warto zawsze iść w takiej sytuacji, aby poznać przyczynę takich zmian, ale fakt, tutaj mogę zgodzić się z poprzedniczkami że w takich wypadkach aby pozbyc się nadmiernego owłosienia raz a dobrze to dobry zabieg depilacji laserowej, kilka serii i po kłopocie smile

37

A ile kosztuje sama depilacja laserowa brzucha? Jak ktoś ma ciemne włosy na brzuchu to może pomogłaby woda utleniona, w końcu rozjaśnia przebarwienia itd no i włosy też to może to coś pomoże. Kiedyś byłam młoda i głupia i woda utlenioną włosy trochę rozjaśniłam i stały się wtedy strasznie słabe i ciągle wypadały. Teraz już jest ok bo wzięłam się za siebie. No więc jeśli osłabia ona włosy to można spróbować. Tylko że niestety to dość pracochłonne bo od razu nie widać żadnych efektów...

38

Jak masz jasne włosy to depilacja laserowa chyba nic nie da, wszędzie mówią, że działa na ciemne i grube włoski. Jeśli Twoje włosy są jasne to spróbuj depilacji woskiem lub pastą cukrową i epilfree do tego, chyba gdzieś tu już pisałam o tej metodzie. Ja jestem z niej bardzo zadowolona. Też mam jasne włosy, jestem blondynką, a po każdym zabiegu odrasta mi ich mniej i są słabsze, do tego stopnia, że jak mi się jakiś podczas depilacji zapodział to do normalnie palcami wyrwałam wink

39

Mając świadomość tego że salony kosmetyczne nie robią testów określających moc lasera - wizja blizn na brzuchu nie za bardzo mnie przekonuję. Wolę bezpieczniejsze rozwiązanie, a przy okazji tańsze. Dlatego poszłam na epilfree, chociaż muszę przyznać że mało komfortowe jest przyznawanie się do posiadania tak intensywnego owłosienia w miejscach niestandardowych. Skrępowanie na maksa hmm

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » owłosiony brzuch i plecy:(pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024