Mąż ma dziecko z inną kobietą - czy ta sytuacja jest normalna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mąż ma dziecko z inną kobietą - czy ta sytuacja jest normalna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Mąż ma dziecko z inną kobietą - czy ta sytuacja jest normalna?

Witam, chciałabym się dowiedzieć o opini innych osób czy  zachowanie rodziny mojego męża jest normalne. Mój mąż ma dziecko z inną kobietą.Jesteśmy małżenstwem z kilkunastoletnim stażem.Dziecko jest wynikiem zdrady. Ja akceptuję to dziecko . Mały ma 2 miesiące. Rodzice mojego mężą jeżdżą regularnie w odwiedziny do kochanki i dziecka. Czy nie powinno byc tak, że odwiedzają to dziecko u nas w domu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż ma dziecko z inną kobietą - czy ta sytuacja jest normalna?

Jak dla mni8e to nienormalna jest sytuacja kiedy kobieta wybacza zdradę i jeszcze akceptuje dziecko kochanki (choc ono niczemu winne nie jest). Cóż najwidoczniej kochankę lubią bardziej. Współczuję takiej rodziny, w życiu bm tak nie wytrzymała.

3

Dla mnie też.. nie wyobrażam sobie takiej sytuacji..Dziadkowie mają prawo odwiedzać wnuka czy wnuczkę, ale po co tą babe??

4

masz jaja koleżanko ze świecą szukac dziewczyny która zaakceptowałaby dziecko kochanki swojego męża. ale jeżeli tobie odpowiada taki stan to w porządku.

myslę że teściowe odwiedzają wnuka u kochanki dlatego że jest im strasznie łyso za syna. przynajmniej mi by było głupio odwiedzać syna, jego żonę i niemowlaka kochanki

5

JanisWild napisał/a:

Jak dla mni8e to nienormalna jest sytuacja kiedy kobieta wybacza zdradę i jeszcze akceptuje dziecko kochanki (choc ono niczemu winne nie jest). Cóż najwidoczniej kochankę lubią bardziej. Współczuję takiej rodziny, w życiu bm tak nie wytrzymała.

Nigdy nie mów nigdy bo w życiu różnie bywa.Wiele razy byłam zdziwiona czyjąć postawą i miałam 100% pewność że ja nie zrobiłabym czegoś a potem sytuacja mnie dotknęła i postąpiłam.

6

ja sądze że nie mogłabym zaakceptować takiego dzieciaka. Chociaż ono jest niczemu nie winne to twój mąż jest nic nie wart hmm Bo raczej nie zdradza się żony ot tak ! Powinnaś się zastanowić czy jest ciebie wart i czy nie byłoby dobrze zacząć życie na nowo bez niego ?? No chyba że macie dzieci, to trochę zmienia stan rzeczy. Ja osobiście na twoim miejscu zostawiłabym niewierneg męża.

7

Zaakceptowałaś to dziecko - musisz być bardzo tolerancyjną kobietą. Więc nie widzę powodów, dla których dziwisz się zachowaniu dziadków. Niestety za mało podałaś informacji, aby można było coś mądrego napisać.
Dla mnie kluczowe odpowiedzi to:
1. Czy macie dzieci?
2. Czy to pierwszy wnuk rodziców Twojego męża?
3. Czy ta kobieta wiedziała, że romansuje z żonatym mężczyzną?

Wydaje mi się, ze większą patologią byloby, gdyby rodzice męża odwiedzali pod Twoim dachem dziecko, które ma z kochanką. Ta kobieta to matka ich wnuka, ktoś, z kim ich syna łączyly intymne relacje. Nie da się uznać dziecka jako element akceptowalny przez całokształt rodziny a jego matkę jako element dla rodziny nieistniejący...

8 Ostatnio edytowany przez maja 84 (2011-01-18 22:59:08)

Niestety wybaczając mążowi zdradę powinnas przewidzieć taką sytuację,wybaczenie w takiej sytuacji jest o wiele trudniejsze niż rozstanie sie bo konsekwencje " skoku" w bok beda się ciągnęły całe zycie. Skoro mąż odwiedza swoje dziecko, dba o nie a Ty to rozumiesz i akceptujesz to również odwiedzają je dziedkowie i będą też ciocie i wujkowie, bo to dziecko stalo sie członkiem rodziny, niestety matka dziecka "również", bo to matka ich wnuka.
Akurat moja babcia nie odwiedzala " tamtej " kobiety , nigdy jej nie zaakceptowala i nie chciała odlądac,wuj sam woził dziecko do dziadków, ale to co sie dzieje zalezy od Twoich tesciów i na ich zachowanie niestety  masz wpływu.Jeżeli nie macie dzieci, to raczej nic dziwnego,że dziadkowie " szaleją" na punkcie wnuka.
Nie masz wpływu na zachowanie rodziny męża i nic tu nie zmienisz,nie muszą okazywać Ci lojalności skoro Ty sama akceptujesz tę sytuację, powiem Ci jednak ,że pierwszy raz spotykam się z takim podejściem, wygląda na to,że dziadkowie sa bardzo szczęśliwi i tylko to dla nich sie liczy.
Rozumiem ,że to dla Cibie jest bolesne, z całą pewnością bardzo duzo wycierpialaś, ale staraj sie nie myslec o tesciach, bo to ich wybór i nic go nie zmieni,skup sie na sobie i męzu,jeżeli widzi w Tobie wspaniałą i wyrozumiała kobiete, z ktora warto bylo odbudowywać związek niech tak już zostanie, On jest z Tobą i to jest najwazniejsze,wybral Ciebie,Wy sie tu liczycie a dziedkowie niech robią jak uważają.

Zbyt malo szczegolow aby mozna bylo ci odpowiedziec, czy sytuacja w ktorej sie znalazlas jest NORMALNA. Choc przyznam sie , ze zycie czasami plata nam rozne figle na nasze wlasne zyczenie. Sama dobrze wiesz, ze jest ci teraz bardzo trudno , przykro i ciezko. Ale zwsze jest jakies wyjscie nawet z takiej zagmatwanej sytuacji jak twoja . Sama musisz odpowiedziec sobie , czy czcesz zmiam , bo jesli nie to musisz wszystko sobie poukladac  i ciagnac ten stan rzeczy dalej. Sama najlepiej znasz wszystkie fakty dotyczace tej niemilej sytuacji, wiec dzialaj. zycie w wiecznym przygnebieniu i niepewnosci z pewnoscia jest i bedzie NIE DO ZNIESIENIA. Pomysl o tym czy dasz psychicznie rade to obciazenie udzwigac?

10

Nie mamy z mężem dzieci ponieważ nasze dziecko zmarło.Teściowie mają jeszcze 6 wnucząt więc to nie jest ich wymarzony wnuk a ta kobieta z którą ma dziecko to moja była koleżanka.

11

l_uśka napisał/a:

Witam, chciałabym się dowiedzieć o opini innych osób czy  zachowanie rodziny mojego męża jest normalne. Mój mąż ma dziecko z inną kobietą.Jesteśmy małżenstwem z kilkunastoletnim stażem.Dziecko jest wynikiem zdrady. Ja akceptuję to dziecko . Mały ma 2 miesiące.Rodzice mojego mężą jeżdżą regularnie w odwiedziny do kochanki i dziecka. Czy nie powinno byc tak,że odwiedzają to dziecko u nas w domu?

Powiem tak. To nie jest normalne. Może pogadaj o tym z mężem?

12

l_uśka napisał/a:

Nie mamy z mężem dzieci ponieważ nasze dziecko zmarło.Teściowie mają jeszcze 6 wnucząt więc to nie jest ich wymarzony wnuk a ta kobieta z którą ma dziecko to moja była koleżanka.

moja droga szczerze współczuję Ci takiej sytuacji,męża i koleżanki-świni (nazwałabym ja gorzej ale się powstrzymam)...nie wyobrażam sobie takiego "życia w trójkącie" ,zastanawiam się czy jesteś taka dojrzała i naprawdę kochasz męża skoro dalej z nim jesteś i zaakceptowałaś dziecko czy może naiwna i boisz się życia bez niego...dla mnie to pokręcone jest bardzo ale życie nie zawsze jest łatwe i proste,ja w każdym razie bym go pogoniła,czułabym obrzydzenie do takiego człowieka i nie byłabym w stanie zaakceptować takiego stanu rzeczy dla mnie to nienormalne .przykro mi.

13 Ostatnio edytowany przez magdulek1987 (2011-01-19 17:12:15)

l_uśka wiesz co jak na moj gust to troche chora sytuacja , poniewaz zaakceptowac dziecko które zostało poczete ze zdrady to juz jest wielkie osiagniecie -czego Ci bardzo gratuluje i zazdrosze smile sama nie wiem czy by mnie było stac na taki krok , ale nie o tym chce Ci pisac smile
Chodzi o twoich tesciow ..... jak dla mnie dziwnie sie zachowuja ... tak jak pisałaś maja 6 wnuczat jeszcze ... jestem tylko ciekawa czy ona a raczej jak oni zareagowali na wiesc ze bedzie miec dziecko z inna??
A co do kolezanki - to dosłownie świnia z niej ...!! zabierac sie za meza kolezanki ?? chore moim zdaniem !! a moze ona jakaś nie doruch....na:D:D:D
ja bym takiej sytuacji nie zakceptowała , bo jest to chore !! pozniej bedziesz sie zadreczac i jeszcze czasem w niedaj boze depreche wpadniesz ....
Trzymaj sie i pisz smile) pomozemy

14

nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...
uważam iż tesciowie powinni u was w domu widywać się z wnukiem..

Porozmawiaj z mężem...

15

Wróciłam do Twojego wcześniejszego wątku L_uśka i rzeczywiście tamta kobieta robiła wszystko by zabrać Tobie męża i nawet posuwała sie do szantazu,że zrobi krzywdę dziecku(!) a mąż ulegał.Być może to jest ta sama syruacja, Ona naciska na niego, bo dziecko ma mieć rodzine a On na swoich rodzicow, widzenia dziecka u niej to byc może jej warunek.
Porozmawiaj z mężem niech powie jak było naprawdę, myslę, że tu wybrał mniejsze zlo i ma spokoj.Nie można też źle oceniać tesców, być może tylko tam mogą odwiedzać dziecko albo robią to na wyraźną  prośbę własnego syna bo nie sadze by nagle "nawiedzili" tamta kobietę.

16

DORIS2727 napisał/a:

nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...
uważam iż tesciowie powinni u was w domu widywać się z wnukiem..

Porozmawiaj z mężem...

A właściwie to dlaczego oni nie mogą przyjmować wizyt wnuka we własnym domu? Wydaje mi się to najzdrowszym rozwiązaniem, o ile w ogóle takie w tej dziwnej sytuacji istnieje. Czy Twój małżonek nie może jechać po dziecko, zabrać i zawieźć do dziadków?

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mąż ma dziecko z inną kobietą - czy ta sytuacja jest normalna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024