stopniowo zamykam się w sobie przez kompleks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » stopniowo zamykam się w sobie przez kompleks

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: stopniowo zamykam się w sobie przez kompleks

cześć dziewczyny
mam problem, bo czuje, ze coraz bardziej zamykam się w sobie. POmimo tego, że mam kilkoro zaufanych przyjaciół odczuwam, ze coraz trudniej mi nawiązywać nowe znajomości.
Mam wrażenie, ze problem leży w tym, ze na mojej twarzy (brodzie) pojawiło sie jakieś takie owłosienie i teraz dopatruje sie go rowniez na klatce piersiowej... Nie umiem nikomu powiedziec o swoim problemie (boje sie wyśmiania, nie wiem...), walcze z tym jak moge, ale zawsze wydaje mi sie, ze to od razu jako pierwsze rzuca sie w oczy. Mam zaniżoną samoocenę sad Boje sie iść do lekarza, bo oczywiscie wyczytalam, ze czasem podczas leczenia jest jeszcze gorzej... nie wiem co mam robic sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: stopniowo zamykam się w sobie przez kompleks

Ale jakie to owłosienie? Bardzo go widać czy to jest tak jasne i słabe, że trzeba się przyjrzeć?

3

Na brodzie jest widoczne (tzn. codziennie z nim walczę, więc chyba nie jest aż tak strasznie...)  a na klatce piersiowej jest dosc jasne. jaj mam juz obsesje na tym punkcie...

4

Poczytaj ten temat http://www.netkobiety.pl/t8559.html

Moim zdaniem trochę przesadzasz, bo jeśli włoski są ledwo widoczne, to niepotrzebnie się martwisz. Jasne, mikroskopijne owłosienie nie stanowi problemu, gorzej gdy u kobiety jest wyraźnie. Myślę, że się niepotrzebnie nakręcasz.

5

Nie jest aż tak jasne, ja to wszystko ciągle widzę, boję się, że będę wyglądać masakrycznie... Chyba jest sie czym przejmowac.
dziękuję za podrzucenie tematu!:)

6

Witaj!
Po pierwsze powinnaś iśc z tym do lekarza ginekologa i powinnaś zrobić badania na hormony,po drugie jeśli tak bardzo będziesz zwracała uwagę na to czy widać owłosienie czy nie to wtedy będziesz przyciągać wzrok innych do tego a jak przestaniesz obsesyjnie o tym myslec i zwracać uwage będzie lepiej,a po trezcie to nie separuj się od przyjaciól i znajomych.Jeśli są sprawdzenie to czy będziesz miała więcej włosów tu i ówdzie im to nie bedzie przeszkadzac bo przecież oni są z Tobą nie z powodu Twojej urody tylko jaką jesteś osobą.Pozdrawiami i bądż sobą.

7

Założę się, że Twoim przyjaciołom żadne włoski nie przeszkadzają i nie będą przeszkadzać, także tym się zdecydowanie nie przejmuj. Zazwyczaj jest też tak, że kiedy widzimy u siebie jakąś "niedoskonałość" to dla nas samych jest ona 10 razy bardziej widoczna niż dla innych smile (wiem coś o tym smile) Wybierz się do lekarza - wydaje mi się jednak, że jako, że mogą to być hormony to powinnaś udać się do endokrynologa, a nie ginekologa Trzymaj się i tak się tym nie przejmuj smile

8

dziękuję Wam smile ale właśnie z tym lekarzem jest kolejny problem...boo ja sie bardzo boję lekarzy!
A na dodatek czytałam, ze takie leczenie tylko wzmaga ten problem i to dodatkowo mnie odpycha jak nie wiem co.

9

Zauważyłam następującą prawidłowość: Jesli sama uważam się za atrakcyjne, tak obieraja nas ludzie. Myśl o sobie pozytywnie, a wszystko będzie dobrze.

10

fakt, prawidłowość słusznie zauważona smile
Niby kiedy jestem wśród znajomych to o tym nie myslę, ale gdzieś w podświadomości to JEST... Kiedy nadchodzi wieczór, patrzę i się przyglądam, myślę, szukam w internecie i widzę coraz więcej sad boję się...

11

Idź do lekarza, nie wiadomo jak zareaguje Twój organizm na leczenie. Może nie będzie tak źle. Poza tym jeżeli usuwasz owłosienie i nikt go nie zauważa i nie komentuje tzn. że jest niewidoczne. Każdy ma swoje tajemnice i nikt o tym nie musi wiedzieć. Miałam kiedyś znajomą, która miała bardzo duże owłosienie na rękach. Było widoczne, ale nikt tego nie zauważał. Ona robiła z tego tragedię. Kiedyś postanowiła sobie wydepilować ręce. Przyszła z wydepilowanymi - to było lato. Oczywiście nikt nie zauważył, ze je wydepilowała, ze nie ma włosów. Nie było pytania co zrobilas ? Po co je usunelas. Tylko w ten sposob przekonala sie ze to tylko ona je widziala takimi gęstymi i wielkimi i ze tylko jej to przeszkadzalo.

12

te z brody usuwam jak tylko często mogę i kiedy tylko je widać. A te ktore pojawiaja sie na klatce piersiowej- nie ruszam ich póki co bo wiem ze odrosną zdecydowanie grubsze i bardziej widoczne. Zapytałam mame czy cos widać ale powiedziala ze nie... musze jej to pokazac jeszcze przy świetle dziennym. Kuurcze czemu ja....:(
Moglabym zrobic depilacje laserową, ale obawiam sie ze będą to pieniądze wyrzucone w błoto bo one i tak sie pojawią

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » stopniowo zamykam się w sobie przez kompleks

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024