dokucznie 11-latkowi w szkole przez starsze dzieci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » dokucznie 11-latkowi w szkole przez starsze dzieci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: dokucznie 11-latkowi w szkole przez starsze dzieci

dowiedziałam się dzisiaj ze mój siostrzeniec i zarazem chrześniak,11 letni, ma w szkole problemy,jeden z jego kolegów powiedział ze koledzy ze starszej klasy każą mu wykonywać jakieś "zadania" a on się boi tych chłopaków bo m dokuczają.problem w tym ze mój siostrzeniec to bardzo wrażliwe i dobre dziecko,jest inny jak większość chłopców w jego wieku,i chyba ciężko mu się przed nimi bronić,myślę że jest zastraszony i boje się ze przez tych wrednych chłopaków dojdzie do czegoś bardzo złego,myślicie że zapisanie go na np.krav mage lub inny sport może mu pomoc???..co można zrobić żeby nabrał pewności siebie i żeby dzieciaki go lubiły i zrozumiały ze nie każdy dzieciak w jego wieku musi grac w agresywne gry komputerowe,włóczyć się po osiedlach itp,bo odnoszę wrażenie że dokuczają mu właśnie przez to ze jest wrażliwy .strasznie się o niego martwię.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dokucznie 11-latkowi w szkole przez starsze dzieci

huanita, u mnie był taki przypadek,że mojego 5 latka bili w szkole i zaczepiali.
W końcu mamuśka nie wytrzymała i powiedziała: a co ty kurde nie umiesz się bić?!!
Jak biją to oddaj!
Na drugi dzień została wezwana do szkoły, bo 5 latek faktycznie posłuchał i oddał koledze big_smile
Dodam tylko,że od tamtej pory, ma spokój.

3

Odp: dokucznie 11-latkowi w szkole przez starsze dzieci

Faktycznie jest powód do zmartwień. Jeżeli chłopiec jest wrażliwy, może ciężko dobić się to na jego psychice. Jeżeli byłby to mój syn, zrobiłabym tak:

-poszła do dyrektorki i zażądała spotkania z pedagog i nauczycielami. Przedstawiłabym sytuację i powiedziała, że jeżeli NATYCHMIAST SPRAWCY NIE ZOSTANĄ OPANOWANI PRZEZ SZKOŁĘ, to DYREKTOR, PEDAGOG I WYCHOWAWCY ODPOWIEDZĄ ZA BRAK KOMPETENCJI PRZED WYŻSZĄ INSTANCJĄ.
-ostrzegłabym wszystkich, że jeżeli natychmiast nie zapanuje spokój, a mój syn choć raz zostanie wyzwany czy szturchnięty, osobiście z mężem udam się do rodziców tych urwisów i komuś  przypieprzę w pysk!!!! Wiem, że prawnie będę chroniona, bo zrobię to w afekcie.

Działałabym stanowczo i miała w tyłku konwenanse. Dziecku bezwzględnie trzeba pomóc. Jeżeli nic bym nie wskórała, a sytuacja nagminnie by się powtarzała to:
- natychmiast przeniosłabym dziecko dla jego dobra
-chwilę później zaskarżyłabym dyrektor szkoły i pedagogów szkolnych
-pojechała po kolei do wszystkich domów urwisów i strzeliła każdej z matek w pysk, za to, że moje dziecko cierpi przez jej zwyrodniałe dziecko

;D DZIAŁAJCIE SZYBKO I STANOWCZO 
Powodzenia

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » dokucznie 11-latkowi w szkole przez starsze dzieci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024