Jaka polecacie książke o miłości, życiu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Jaka polecacie książke o miłości, życiu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jaka polecacie książke o miłości, życiu?

Witajcie:)
Bardzo lubię czytać książki. Troszkę ostatnimi czasy mam mało czasu na to, ale każdą wolną chwilę poświęcam na czytaniu.
Uwielbiam książki o tematyce miłosnej, o życiu, książki autobiograficzne.
Co mi Netkobietki polecicie? Jest mi obojętne czy to będą polscy autorzy czy zagraniczni.
Ostatnio czytałam kilkanaście książek Danielle Steel- bardzo mi się spodobały, ale już mi się serie autorki kończą:)
Dziewczyny ratujcie!

Pozdrawiam i dziękuję za każdą poradę:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaka polecacie książke o miłości, życiu?

Maeve Binchy - Na dobre i na złe.

Opis z okładki:

Kiedy nieśmiała dziewczynka Elizabeth White zostaje w czasie wojny ewakuowana z Londynu do Irlandii, trafia nagle w samo centrum gwarnego i nieco zwariowanego życia rodziny O'Connorów.

Czuje się nieswojo. Ale wkrótce zawiera z dziesięcioletnią Aisling O'Connor braterstwo krwi. Jest to przyjaźń na całe życie, przetrwa lata radości i cierpień, małżeństwa i inne związki, powroty i rozstania.

Maeve Binchy ma wrodzony dar narracji. Książka nasycona jest ciepłem i witalnością bohaterów, błyszczy niezawodnym poczuciem humoru autorki.

Na prawdę polecam.

3

O właśnie CookieBitch:)
To coś w moim guście! Dzięki wielkie za radę:)

I czekam na kolejne Wasze propozycje.

4

Polecam "Lolite"  Nabokova:-)

5

O miłości ostatnio czytałam "Potem..." Musso POLECAM smile

6

Polecam książki Nicholasa Sparksa.

7

A czytałaś "ULICĘ RAJSKICH DZIEWIC" Barbary Wood? Może nie jest to jakaś bardzo ambitna lektura, ale mnie wciągnęła smile opowiada o życiu kobiet w Egipcie w XX wieku. Ja byłam w szoku po przeczytaniu. I wątki miłosne też się tam znajdą smile tej autorki czytałam jeszcze "MADONNA JAK JA I TY" też fajne smile

8 Ostatnio edytowany przez vinnga (2010-12-08 10:55:07)

Jak ja szukam jakiś fajnych ksiazek to znajduje je na portalu z recenzjami -  np. spam. Zawsze tam znajdę to czego szukam smile Mozesz tam zajrzec smile

9

Super dziewczyny:) Jesteście kochane!
Dzięki za wasze propozycje, będę miała co czytać w długie zimowe wieczory:)

10

Mam podobanie, kocham czytać, ale wiecznie brakuje mi czasu na to, żeby spokojnie usiąść i zatopić się w lekturze. Ale wiecie ja najczęściej czytam jak jadę do pracy i z pracy, że chwilę mi to zajmuje to jest bardzo dobry moment na to, żeby poczytać. Jeśli chodzi o książki o miłości mnie zaintrygowała książka L. Oliwer. Opowieść o tym, że miłość jest chorobą, z której trzeba się leczyć, a każdy człowiek przechodzi terapię, żeby się nigdy nie zakochać, a główna bohaterka tuż przed zabiegiem poznaje chłopaka i obdarza uczuciem, potem zaczyna się walka o wolność i o miłość.

11

"PS. Kocham Cię" autora nie pamiętam niestety...
"Poczwarka" Doroty Terakowskiej  dla mnie rewelacja

12

"Malleus Maleficarum" -  Heinrich Krameri, Jakob Sprenger
Przepiękny traktat o kobietach i ich pasjach.

13

Polecam cały zestaw opowieśći o życiu rozterkach norweskiej rodziny saga RAIJA ZE ŚNIEŻNEJ KRAINY  sklada się z 42 sztuk bardzon fajnie się czyta

14

O miłosci to polecam Nory Roberts ona ma ich naprawde wiele az często łezka Ci poleci

15

Ja polecam "Miłość w czasach zarazy" Marqueza, historia miłości przez duże H;) Miłość niespełniona, miłość namiętna, miłość trwająca całe życie, miłość stateczna, miłość w różnych, życiowych odsłonach.

16

Samotność w sieci, Zespoły napięć J.L Wiśniewskiego. Może książki Federico Mocci... i Monikę Szwaję- Stateczną i postrzeloną, Jestem nudziarą.
Miłej lektury.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Jaka polecacie książke o miłości, życiu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024