czuję się głupia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » czuję się głupia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: czuję się głupia

witam
od dluzszego czasu mysle ze inni sadza ze jestem glupia.. mam czesto odmienne zdanie i zauwazam jak kolezanki z uczelni dziwnie na siebie spogladaja z usmiechem jak cos powiem.. wkurza mnie to niesamowicie.. mam ochote zapytac sie dlaczego sie ze mnie smieja przeciez to tylko np odmienne zdanie , nie znaczy glupie, po prostu mam do czegos inne podejscie lub gryze temat z innej strony niz one..
jestem niesmiala i wstydliwa, czasem nie potrafie odpowoedziec komus blyskotliwie na jakas zaczeppke nagle..
chce miec znajomych i przyjaciol ale .. czuje ze inni mnie nie akceptuja, rzadko zdarza sie ze czuje ze nic nie musze udawac, moge byc soba i jest ok. czy ktos z was tak ma?
jak z tym walczycie? wiem ze powinnam to olac ale czasem nie potrafie..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czuję się głupia

Ja nie walczę, bo sama nie wiem jak, a mistrzynią ciętej riposty raczej nie jestem;-) Ale może nie czuj się głupia, tylko po prostu oryginalna:-) Bo jeśli ludzie się na Ciebie dziwnie patrzą, to dlatego, że ich intrygujesz, bo masz inne zdanie, podejście i tak dalej. A dobrze wiesz, że inność wzbudza w ludziach lęk i niektórzy reagują na to ironią. Nie zabiegaj o takich ludzi, bądź sobą, bo ktoś ma Cię polubić jako Ciebie, nie ma sensu grać. A skoro znasz też takich ludzi, przed którymi udawać nie musisz, to skoncentruj się na nich.

3

smile tak tez mysle, ze nie nalezy sie przejmowac, tylko czasem nie moge bo na uczelni w grupie akurat z takimi robie cwiczenia i nie ma jak odsunac sie od takich. oby wiecej bylo na mojej drodze ludzi z szacunkiem do odmiennego zdania czy pomyslu. dlaczego tak malo w ludziach tolerancji hmm

4

Kanapka moze przytocz jakies zdarzenie, historyjke? Kogo najczęsciej udajesz?

5

tzn udaje w sensie takim ze nie mowie juz swoich pomyslow czy zartow , bo wiem jak to moze byc odebrane.. w ten spsob udfaje ze nie mam  nic do pwoiedzenia hmm
np jak mielismy bardzo szybko przemiescic sie z jednego miejsca w drugie tzn trzeba bylo czyms podjechac bo na piechote to z pol godziny sie idzie, i dodatkowo lal deszcz to ja zaproponowalam taxowke, mowie ze wyjdzie po 2 zl.. a tak jak isc na autobus, moknac i placic 1.20 zl, to nie lepiej taxowka? to sie spojrzaly na siebie zrobily glupie miny i usmieszki do siebie a ja widzac to poczulam sie jak jaka s glupia.. hmm a czy nie bylo rzeczywiscie wygodniej i niewiele drozej? tylko 80gr ???
o takie rzeczy chodzi.

6

I Tobie zalezy na akceptacji ze strony pustaczkow? Nie masz w grupie podobnej osoby do siebie? Same żelmeny i pinkwomanki?
Nie wierzę.

7

oj no moze i mam ale oni maja juz swoje paczuszki i nie chce wkraczac..zreszta rok studiow zostal i prawie nie ma po co juz.. tez nie potrafie tak sie przysiasc i co niby? chce robic z Toba cwiczenia? bez sensu troche.. w dodatku to studia zaoczne.

8

kanapka_1985 napisał/a:

oj no moze i mam ale oni maja juz swoje paczuszki i nie chce wkraczac..zreszta rok studiow zostal i prawie nie ma po co juz.. tez nie potrafie tak sie przysiasc i co niby? chce robic z Toba cwiczenia? bez sensu troche.. w dodatku to studia zaoczne.

Kanapka, w takiej sytuacji, jaką opisujesz masz tylko jeden wybór. Albo będziesz spędzać czas z ludźmi, którzy są jacy są i na prawdziwą przyjaźń jakoś nie można z nimi liczyć albo się odważysz i podejdziesz do tych, którzy rokują inaczej. Nigdy nie będziesz wiedziała, czy warto się przesiąść i czy jest szansa na dołączenie do jakiejś grupki, jeśli nie spróbujesz.

To, co wydaje Ci się bez sensu niekoniecznie będzie tak wyglądać w oczach innych ludzi. Ale o tym nigdy się nie dowiesz, jeżeli nie zaryzykujesz.

Kanapko ja bym wybrała taksówkę smile I nawet nie próbuj myśleć, że jesteś głupia. Nie jesteś, tylko myślisz innymi kategoriami, być może niepojętymi dla tych posiadających inny iloraz. Ja bym się nimi nie przejmowała i szukała ludzi "myślących inaczej".

10

dziękuję Wam. juz czasem myslałam że to ze mną cos nie tak...
po Waszych wypowiedziach czuję się lepiej smile

11 Ostatnio edytowany przez kanapka_1985 (2010-10-17 23:38:23)

smile

właśnie tej odwagi mi brakuje sad

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » czuję się głupia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024