OD NAS WSZYSTKO ZALEŻY! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » OD NAS WSZYSTKO ZALEŻY!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: OD NAS WSZYSTKO ZALEŻY!

Jestem szczęśliwą mamą 3,5 rocznego synka, 14sto miesięcznej córeczki i niemniej szczęśliwą żoną wspaniałego faceta. Nie jest niczym złym to, że chcę podzielić się z Wami moim szczęściem i opowiedzieć kilka historii, które na zawsze odmieniły moje życie...a przesłanie jest jedno: MY RZĄDZIMY I KIERUJMY SWOIM ŻYCIEM!!! Tylko my za nie odpowiadamy i to co nas spotyka często jest konsekwencją wyborów, których dokonujemy.
Zacznę od tego, że nie zawsze było tak różowo i pasmo pewnych niepowodzeń ciągnęło się za mną długo przed tym zanim zostałam żoną i mamą. Znajomi byli, ale było ich dużo i na krótko. Związek jeden, dosyć długi i burzliwy. Rodzina po prostu była... aż wreszcie postanowiłam coś zmienić. Zaczęłam od siebie i od swojego nastawienia do życia, tzn. postawa roszczeniowa, która do tej pory często przejawiała się w moich kontaktach z ludźmi przestała mi się podobać i doszłam do wniosku, że lepiej będzie zacząć zmieniać swoje nastawienie. Tak!Spróbuję!Spróbuję prosić zamiast żądać, spróbuję pytać zamiast brać, z przede wszystkim zacznę "stawiać" siebie w miejscu ludzi, których do tej pory, tak łatwo mi było krytykować.
Po tej wstępnej analizie, ocena którą sobie wystawiłam była mało zadowalająca, ale na pierwsze efekty nie musiałam długo czekać.
Nowy związek zaczął mi dawać wiele satysfakcji, każda wygrana ze sobą bitwa była dla mnie wielkim zaskoczeniem i radością. W końcu wiedziałam że walczę o siebie! Poza tym spotkałam człowieka, który uświadamiał mi pewne rzeczy i to on tłumaczył mi wiele spraw, nad którymi nigdy wcześniej się nie zastanawiałam. Tak naprawdę to ON jest "powodem" mojego sukcesu i wszystko co miało miejsce później jest z NIM związane.
Oczywiście były gorsze chwile, a nawet takie, które prawie rozdzieliły nas na zawsze. Był moment, kiedy myślałam sobie że związek z kimś na całe życie to jakaś mocno naciągana bujda, po co mi to? A jak się zepsuje? A jak nie zdradzi? Porzuci? Albo po prostu coś się skończy? Miłość wygaśnie? Oczywiście może tak być, ale jeśli miałabym zakładać taki scenariusz zawsze to można pójść dalej...
Po co podejmować pracę? Może nas zwolnią z byle powodu? Może zakład upadnie?Po co kupować samochód? Może ktoś go ukradnie? Po w ogóle dążyć do czegokolwiek skoro można to stracić!!!
Podęłam ryzyko i nie żałuję.
Wyszłam za mąż, po roku urodził się synek i stało się!!!
Instynkt macierzyński wręcz eksplodował we mnie a świat odwrócił się "do góry" nogami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: OD NAS WSZYSTKO ZALEŻY!

witam przeczytałam twój post ciesze się ze ci się udało widzę że tyle osób wchodzi na twój post i nic nie pisze zauważyłam też że duzo osób lubi poplotkować popisać o zdradach o swoim bólu itp a jak dzieje się coś dobrego omijają.W końcu napotkałam twój wątek w końcu znalazł się  ktoś kto jest szczęśliwy gratuluję cieszę się że miałaś tak silna wolę postawiłaś się samej sobie i wygrałaś oby tak dalej gratuluję szczęśliwej rodzinki dzieci które są cudem Bożym i tak potrafią odmienić życie ja mam synka ma 16 miesięcy teraz też wszystko jest inaczej on jest naj ważniejszy moje problemy tak się nie liczą pozdrawiam

3

To fakt że wszystko zależy od nas-Trafiłaś na Tego swojego i jest porozumienie -
martwimy się na wyrost-kredyty,choroby ,zdrady itd-czasem tak się dzieje ale przecież wcale nie musi.

nastawienie dużo zmienia-jesteś szcześliwą mamą, żoną i niech tak zostanie zawsze: tego Ci życzę!

4

Gratuluję smile to prawda, że o wiele łatwiej obwiniać cały świat, rodziców, nieszcześliwe dzieciństwo niż zabrać się do pracy nad sobą i swoimi negatywnymi przekonaniami. Cieszę się, że Ci się to udało, bo z doświadczenia wiem, jak trudno jest pracować nad sobą i jak łatwo myśleć - o ja biedna, skrzywdzono mnie, co ja mam zrobić itp. Trzymaj tak dalej! smile

Moze powiem tak, od nas samych ,od naszej postawy i postrzegania problemu BARDZO WIELE ZALEZY .Ale jest tez i druga strona tzw medalu, a mianowicie  nie zwsze wszystko idzie zgodnie z naszymi oczekiwaniami i planami. Nie zwsze wszystko zalezy tak naprawde od nas.W zyciu jest sie czesto uzaleznionym od bliskich z ktorymi jestesmy, od sytuacji w jakich jestesmy itd. Jest to caly splot ROZNORAKICH OKOLICZNOSCI majacych wplyw wlasnie na to czy bedziemy spelnieni i szczesliwi w NASZYM ZYCIU. Tobie sie udalo i LOS ci sprzyjal w realizacji twojego zycia. Trzymaj to szczescie mocno , bo wlasnie od ciebie zalezy czy ono na zawsze bedzie przy tobie.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » OD NAS WSZYSTKO ZALEŻY!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024