Chcę być w końcu sama!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę być w końcu sama!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Chcę być w końcu sama!!!

Mam chłopaka od 2.5 roku. Było mi z nim dobrze ale tylko na początku... Od dłuższego czasu czuję że nie jestem z nim szczęsliwa... Próbowaliśmy to wielokrotnie naprawiać ale ja już tak dłużej nie mogę! Kiedyś kiedy się pokłóciliśmy było nam obojgu smutno chcieliśmy to jak najszybciej naprawić. Teraz kumulujemy tylko wrogość wobec siebie wypominamy sobie nawzajem nasze błędy. To już chyba nie jest miłość sad Kocham go ale takiego jaki był kiedyś. Dopiero teraz widzę jak bardzo do siebie nie pasujemy. Mamy całkiem inne potrzeby i pragnienia i żadne z nas nie chce spełniać marzeń drugiego bo czuje że sam jest zaniedbywany. raz jedno się stara to drugie go olewa i na odwrót. Toczymy ciągle walkę manipulujemy sobą aby choć trochę poczuć szczęścia dla siebie.Teraz widzę jakie to jest chore. Jestem z nim tylko dlatego bo kiedyś zabraniał mi się z kimkolwiek spotykać i teraz prócz niego nie mam nikogo... sad Boję się samotności zamknęłam się w sobie... Chciałabym to skończyć ale przyzwyczajenie mi na to nie pozwala... Moim jedynym ratunkiem jest to że za miesiąc wyprowadzam się do innego miasta bo idę na studia. Będę mieszkała z koleżankami. Ale to jest cały miesiąc i do tego są wakacje... Nawet nie wiem co miałabym robić żeby czas przestał mi się dłużyć... Czuję się sama z tym wszystkim...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chcę być w końcu sama!!!

Patrycjo to smutne,że w tak młodym wieku już odczuwasz znudzeni i zmęczenie związkiem. A czy Twój chłopak też idzie na studia? Może taka rozłąka dobrze zrobi Waszemu związkowi, może zatęsknicie za sobą?A może właśnie spróbujesz innego życia, może poznasz innych ludzi i przestaniesz się czuć samotna, otworzysz się na innych, na nowe doświadczenia, nowe znajomości, nowe przyjaźnie, może to zabrzmi strasznie ale może spotkasz prawdziwą miłość, taką która nie będzie wytykać błędów i będzie zaspakajać Twoje pragnienia i marzenia!Może warto wyjść naprzeciw nowym możliwościom i szansom jakie daje los?

3

Zabraniał ?
No to ciekawe dlaczego już wcześniej na coś takiego nie zareagowałaś ?
Sama po części przyzwyczaiłaś go do tego, że jesteś po to żeby robic tak jak on chce i byc tym kim on chce żebyś była.

Miesiąc to wiele i niewiele, znajdź sobie jakieś zajęcie, może nauka jakiegoś języka, albo powtórka materiału ?

4

Jestes z nim, bo boisz sie samotnosci ? To straszne...czujesz , ze nie jestes z nim szczesliwa , ze Cie ogranicza , po co sie dusic w takim toksycznym zwiazku i brnac w to dalej?...Zamykajac sie w sobie mozesz przegapis swoja szanse na prawdziwe szczescie.Zacznij zyc w zgodzie ze soba smile

5 Ostatnio edytowany przez patrycja (2008-08-28 11:26:53)

Kaya mówisz w taki sposób jakbyś nigdy nie była zakochana. Był moją pierwszą milością a wiążąc się z nim nie miałam żadnego doświadczenia i nie znałam go na tyle żeby przewidzieć co będzie później. I wcale nie jestem kimś kim on by chciał ! Dlatego ciągle się z nim kłócę. Na początku jak każdy facet starał się był romantyczny i kochany. Byłam zaślepiona tą miłością zwłaszcza że nigdy mnie coś takiego nie spotkało. Okazał się po jakimś dopiero czasie że jest egoistą i zaborczym człowiekiem. I po prostu mam dosyć już tego. Dlatego uważam że to już koniec. A że trwało tak długo to pełno spraw się skomplikowało. A twoja rada żebym się uczyła w wakacje jest beznadziejna. Wakacje są od tego żeby odpocząć od nauki zwłaszcza że do niedawna musiałam siedzieć całymi dniami w książkach bo musiałam uczyć się do matury. Wszystkim polecasz takie banalne rozwiązania? Proszę nie pisz więcej ludziom takich bzdur byle tylko napisać jak najwięcej postów. To jest śmieszne a zarazem żałosne.

6

Patrycjo ja bym nie czekała tego miesiąca bo i po co.W tym czasie może uda ci się odnowic dawno zerwane kontakty ja właśnie tak zrobiłam po rozstaniu natomiast przeciąganie sprawy będzie o tyle gorsze że oszujujesz drugą osobe. Co do rady Cleo to jeśli idzie o nauke języka to powiem ci że w chwili obecnej bardzo żałuje że nie wykorzystałam mojego czasu lepiej teraz o tym ni myślisz ale gdy będziesz szukac pracy to liczy się to czym możesz się pochwalic ja mam tylko dwa kursy i studja i powiem szczeże nie bardzo chcieli mnie zatrudnic z takim dorobkiem dlatego czasami warto spojrześ na pewne sugestje z obiektywnego punktu.

7

Patrycjo, mam dokladnie taki sam problem jak Ty, z tym ze to chyba tylko ja sie czuje w tym zwiazku zle.. On tez ograniczal mi kontakty a ja nie chcialam go skrzywdzic.. tlumaczylam, ale to nic nie dalo, wybralam jego, nie znajomych. teraz nie mam nikogo, on wyjechal ze swoimi przyjaciolmi w gory, a ja chora musialam zostac w domu. Wiem ze mnie kocha, ale ja nie czuje sie w tym zwiazku dobrze, jestem bardzo samotna, jest jeszcze cos gorszego, wiem ze on mi nie da odejsc, nie chce go skrzywdzic.. ale jak dlugo jeszcze bede krzywdzic siebie..? Ja pare lat lemu wyjechalam na studia, ale co z tego.. co powinnysmy zrobic..?

8

witam!jestem mężatką mam dwoje dzieci i szczerze powiem że nie wyobrażam sobie że mój mąż mi czegoś zabrania!!!związek to dwoje ludzi którzy opierają się na partnerskich relacjach.Jeżeli się rezygnuje z czegokolwiek dla drugiej osoby to tylko wtedy kiedy samemu się widz w tym jakiś sens.Ja nie rozumiem-on pojechał w góry a ty siedzisz sama jak błękitny żagiel?i gdzie tu jego miłość widzisz?jeszcze powiedz że wysyła ci mms-y z widokiem gór?!Nie możecie znaleźć sobie wspólnych znajomych?takich których zaakceptujecie obydwoje?
Pozdrawiam.

9

Masz racje, tak powinno byc, ale nie jest.. Dla niego zostawilam znajomych w tej okolicy, a inne moje kolezanki sa daleko stad, na wakacjach:) Moze nie wysyla mmsow ale od czasu do czasu napisze jak spedza czas, mi sie nie chce do niego pisac, bo mam zal o to ze mnie tak zostawia, nie wiem czy slusznie. czuje ze jedno z nas poswiecilo dla tego zwiazku wiecej, ale to na pewno wina mojej uleglosci i tego, ze juz od dawna nie mam nikogo procz niego.. mimo ze czesto czuje sie nieszczesliwa i bardzo samotna.

10

zacznij żyć dziewczyno bo z tego co czytam to w tym związku wegetujesz.Może się mylę ale wydaje mi się że otwierają ci się powoli oczy że coś jest nie tak-to dobrze,teraz postaraj się coś z tym zrobić.Piszesz że straciłaś znajomych-więc czym prędzej postaraj się o nowych. ludzi jest pełno i na pewno znajdzie się ktoś kto poświęci ci czas.Poza tym  ja bym mu odpisała(choć w tym przypadku nie zgodnie z prawdą) że bawię się również świetnie.On ma tą świadomość że jesteś uzależniona od niego i to mu daje przewagę więc wyprowadź go z błędu-myślę że jak zobaczy że nie jest dla ciebie alfą i omegą to jego nastawienie się zmieni a jeżeli nie to chyba nie zależy mu aż tak bardzo na tym żebyś była szczęśliwa.
Pozdrawiam.

11

A mi wreszcie udało się od niego odejść... Teraz widzę, że zrozumiał że źle postępował. Ale do niego nie wrócę... Wcześniej zrywałam ten związek wielokrotnie i za każdym razem wracałam. Teraz wiem , że najgorsze co można zrobić to dać facetowi poczucie że cokolwiek by nie zrobił my i tak z nim będziemy. Był cholernym egoistą... To była moja pierwsza miłość, dużo się nauczyłam i więcej nie popełnię takich błędów. Chociaż ciągle mi go brakuje to wiem, że kiedyś mi to minie... Teraz jestem dużo szczęśliwsza, znalazłam nowe pasje, odnowiłam kontakty ze znajomymi, a za parę dni wyprowadzam się. Kto wie może los nas znowu kiedyś połączy a może znajdę nową miłość ? smile
ale na razie staram się skupiać uwagę na sobie i na swoich potrzebach smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę być w końcu sama!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024