Praca-jak przekonać narzeczonego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Praca-jak przekonać narzeczonego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Praca-jak przekonać narzeczonego?

Witam Was:)

mam problem i wielką nadzieję, że mi pomożecie:)

Problem ów dotyczy pracy. Dopiero skonczyłam studia dzienne i nie mam żadnego doświadczenia.
Mój narzeczony (N.) będzie studiował jeszcze rok.
Z tego powodu szukam pracy w mieście i jak najbliżej miasta, gdzie studiuje.
Ostatnio dostałam propozycję rozmowy w miejscowości oddalonej o ok.30-40 km.
Dodam, że z powodu braku doświadczenia nie mogę specjalnie przebierać w ofertach,
a to zaproszenie jest dla mnie szansą na jego zdobycie i ewentualną zmianę pracy, kiedy już
wspólnie z moim N. zdecydujemy, gdzie chcemy mieszkać i pracować.

Jednak mój N. prawie dostał szału, kiedy usłyszał, że nie będę mieszkać w tym samym mieście co on....
nie pomogły tłumaczenia, że muszę zdobyć doświadczenie, że nie ma wiele ofert dla mnie, że robie to przecież
przede wszystkim z myślą o naszej przyszłości, że przecież te 30-40 km to niezbyt dużo, biorąc pod uwagę,
że N. ma samochód i będzie mógł do mnie przyjeżdżać.....
Zaczął obwiniać mnie, że jestem egoistką, zawsze robię co chcę, nie liczę się z jego zdaniem (mimo, że nie
powiedział, o co właściwie chodzi...), że strasznie się zmieniłam, że nie mam żadnych konkretów ani planu "dla nas"....

Proszę Was, poradźcie mi, co zrobić w takiej sytuacji i czym może być spowodowane zachowanie mojego N.?
Dodam tylko, że do tej pory wszystko było ok. I na nic innego narzekać nie mogę....:)

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-09-23 19:11:21)

Odp: Praca-jak przekonać narzeczonego?

Jeśli po raz pierwszy wyszłaś z inicjatywą, postawiłaś mu się - nie dziwi mnie jego reakcja.
Rada dla Ciebie- nie rezygnuj z pracy! tym bardziej że nie jest na drugim końcu kraju, jest to tylko 40km.
Jeśli znów zacznie mówić że jesteś samolubna - odpowiedz mu tym samym - człowiek który kocha, pragnie dobra dla ukochanego a zdobycie doświadczenia zawodowego nim jest. 
To pierwszy ważny sprawdzian, nie dawaj mu patrzeć w pytania bo się nie dowiesz na czym stoisz, albo za pózno się dowiesz z kim jesteś.

3 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-09-23 19:13:35)

Zdecydowanie nie ustępuj narzeczonemu! Musisz pokazać, że masz prawo głosu i zrobisz jak uważasz, ze jest dla Ciebie najlepiej, bo inaczej za kilka lat po ślubie nie wypuści Cię z domu, bo będzie uważał, że nie masz prawa do własnego życia i decydowania o sobie.

4

Do:alaclaudie:
Tak się składa, że to nie pierwsza moja inicjatywa na różnych płaszczyznach:) nigdy nie byłam zbyt pokorna...;)
po prostu dziwi mnie ta reakcja, bo wcześniej potrafiliśmy wszystko ustalać po mniej lub bardziej burzliwych rozmowach:)

nie zrozumiałam ostatniego zdania: "nie dawaj mu patrzeć w pytania bo się nie dowiesz na czym stoisz, albo za pózno się dowiesz z kim jesteś" - zaintrygowało mnie-czy mogłabyś rozwinąć tę myśl?

Do:a_normalna:
mój N. wie, że zawsze mówiłam i robiłam to co uważam za słuszne, dlatego tym bardziej dziwi mnie ta jego reakcja...

5

Teraz jeśli mu ulegniesz nie dowiesz się jaki jest. Odwleczesz do na pózniej a to pózniej może być boleśniejsze, bo dojdzie Wam lat spędzonych razem może nawet i potomstwo. On chce postawić na swoim, dalej nie chce żebyś była lepsza od niego, może i więcej zarabiała. Myślałam że się mu wcześniej nie postawiłaś bo tego w swoim pierwszym poście nie zawarłaś.
Jeszcze jedna myśl przyszła mi do głowy- on się boi że ta zmiana Was podniszczy, on nie będzie miał możliwości Cię skontrolować, mieć ręki na pulsie.

6

Szczerze mówiąc czuję się jeszcze bardziej skołowana....
Wiem, że mu nie ulegnę - to na pewno:)
nigdy do tej pory nie odczułam nawet odrobinki jakiegokolwiek kontrolowania z jego strony....
Nasz związek zawsze opierał się na przyjaźni i partnerstwie....dlaczego to się zmieniło-nie mam pojęcia....

7

Żabula ja Ci tylko podaję hipotetyczne powody. Co nie znaczy że jest zle.
Najlepiej - zorganizuj fajny wieczór i na spokojnie, szczerze z nim omów tą kwestię.
Nie martw się na zapas, przygotuj raczej logiczną argumentację ze to Wam jeszcze wyjdzie na dobre.

8

Dziękuję alaclaudie:)
logiczną argumentację już mu przedstawiałam i mało z tego wyszło...ale będę szturmować nadal;)

9

Żabulka napisał/a:

Zaczął obwiniać mnie, że jestem egoistką, zawsze robię co chcę, nie liczę się z jego zdaniem (mimo, że nie powiedział, o co właściwie chodzi...)

A on w tym momencie nie jest egositą, gdy odbiera ci szanse dostania dobrej pracy? Mnie się wydaje że myśli o sobie, o tym by jemu było dobrze i  by było tak jak on chce. 30-40km to nie drugi koniec świata, a poza tym taka "rozłąka" dobrze zrobi waszemu związkowi, pogłębi go, oczywiscie pod warunkiem że uczucie które was łączy jest silne i  jeszcze bardziej go umocni.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Praca-jak przekonać narzeczonego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024