zdjęcia z przeszłości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: zdjęcia z przeszłości

Mam ogroooomny problem.
Jestem w nowym związku, z poprzedniego związku mam dwuletnią córeczkę.
To dla niej mój partner jest tatą. Ale ciężko mu zaakceptować czasem pewne rzeczy... Prosił bym pousuwała z telefonu wszystkie zdjecia na ktorych jest biologiczny ojciec dziecka. Staralam sie to wszystko pokasować. Dzis bawi sie moim telefonem i "odnalazl" kilka zdjec, gdzie jest jego np. kawałek reki itp. Teraz zrobila sie o to wojna, ze mialam wszystko pokasowac, ze w ogole nigdy nie powinnam miec zdjec gdzie jest on, skoro tak mnie skrzywdził...

I nie wiem co robic. staram mu się wytłumaczyć, ale to na nic...
Słyszę tylko, ze wiele skasowalam jak on się pojawił, teraz widzi ze jest jeszcze sporo (czyt. kilka). Jak ja mam mu to wytłumaczyć, ze te zdjęcia dla mnie nic nie znaczą? a te które zostały to tylko przez niedopatrzenie? bo słyszę że moje slowa jedno a fakty drugie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zdjęcia z przeszłości

Takie zachowanie to chorobliwa zazdrość. Nie ma prawa w ogóle czegoś takiego żądać. To twoja przeszłość, która Cię ukształtowała - unikanie jej jest zaprzeczaniem części samego siebie.
Zwyczajnie nie ma prawa.

3

Pixy, on mówi mi coś takiego: "skoro nigdy nie chciałaś mieć po nim pamiątek to skąd te zdjęcia? po co robilas w ogole te zdjecia? przeciez zdjecia sie robi tylko po to by byly pamiatką..." jak stwierdziłam, że robiąc te zdjęcia miałam głupią nadzieję, że wszystko się poukłąda to mi wyrąbał, że widocznie do dziś mam takie nadzieje! Szlag mnie jasny trafia, ja tego człowieka nienawidzę a on mi takie coś wmawia?

4

Hm. Może postaraj się jakoś przerobić te zdjęcia? W najprostszym programie powymazuj części swojego 'ex'. Z drugiej jednak strony nie sądzisz, że on ma rację? Ja osobiści nie chciałabym patrzeć na człowieka, który zostawił mnie z dzieckiem... hmm
Co do obecnego chłopaka - zrób mu kilka zdjęć z córką, ustaw jako tapetę, wywołaj kilka u fotografa i kup ładne ramki, które możesz postawić/powiesić w miejscach, w których spędzacie dużo czasu smile

5

Mi, mój obecny ma bardzo dużo zdjęc z małą! Ja zdjęć z "ex" nie chcę, wiesz, mam ogrom zdjęć i cieżko przyjrzeć 400 zdjęć i zauważać jakiś malutki fragment. Tylko i wyłącznie z tego powodu jakiegokolwiek zdjęcia były... A poza tym, ja tego telefonu nie noszę, nie używam, żeby po prostu przegapić coś.

Jak ja mam jemu pomoc, w tym by nie czuł się "tym drugim?", "gorszym?"?

6

Przeszłości nie wymażesz, usuwać zdjęć nie warto a przynajmniej jedno powinnaś zostawić na którym jest Twój eks i Wasza córka, właśnie dla niej. Może w przyszłości chciałaby mieć jedno zdjęcie chociaż z biologicznym ojcem? Każdy ma inny charakter, jaka ona będzie jak podrośnie nie wiem, ale ja jestem bardzo sentymentalna, i nawet w takiej sytuacji gdzie ktoś inny byłby dla mnie ojcem który mnie wychował to chciałabym mieć pamiątkę po facecie który jest moim biologicznym ojcem, chciałabym mieć jego zdjęcie. Gdybym się dowiedziała że takie istniały ale mama kiedyś zniszczyła wszystkie to miałabym do niej żal o to... No ale każdy jest inny.

7

Niestety zazdrość o przeszłość nie wróży niczego dobrego. Albo partner ci ufa- albo nie. A bez zaufania nie zbudujecie trwałego związku.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024