co zrobic zeby zapomniec o nim - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » co zrobic zeby zapomniec o nim

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: co zrobic zeby zapomniec o nim

witam mam 27 lat i obecnie przebywam w hiszpanii.poznalam faceta przez chat hiszpanski wszystko bylo pieknie.po miesiacu znajomosci przedstawiol mnie matce po dwoch miesiacach znajomosci pojechal ze mna do polski po czterech miesiacach wynajelismy razem mieszkanie bylo wszystko ok owszem byly zgrzyty ale to jest normalne..3 dni temu mnie zostawil..i wiem dlaczego odnalazl historie moich rozmow na komunikatorze z moim kolega..i tresc byla pikantna a na dodatek koledze napisalam ze rozstane sie z moim narzeczonym ze to nie to .byly rozne sytuacje i duzo sie pisze w nerwach nawet uprawialam z moim kolega cybersex ale to wszystko w zlosci na mojego chlopakabo on wiecznie siedzial na czacie wiecznie gdzies wydzwanial w poznych godzinach nocnych mial prezerwatywy schowane przede mna drugi telefon o ktorym myslal ze nic nie wiem.podejrzewalam go o zdrade..zostawil mnie przedwczoraj...rozumiem go ze to co przeczytal to tylko byla zabawa nawet wczesniej mi dal pozwolenie na pogawedki zinnymi przez internet...teraz moj swiat sie zawalil nie wiem co mam robic musze opuscic mieszkanie gdzie bylismy razem..wysyla mi sms-y wyzywajac mnie obrazajc i mowiac ze jestem falszywa..wiem ze do mnie juz nie wroci ale to boli nie umiem sobie z tym poradzic jestem na obczyznie sama-owszem mam znajomych ale oni nie potrafia mi pomoc...we wrzesniu mam zaczac prace na polu truskawek ale mam ochote jechac do polski chociaz na dwa tygodnie nie wiem co mam robic..prosze pomozcie mi..jestem zdesperowana juz nie wiem co mam myslec..naprawde go kocham...i nie wiem czy jeszcze bede szczesliwa pozatym mam juz lata zeby sie ustabilizowac..mysle ze stracilam moje zycie przez glupote..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: co zrobic zeby zapomniec o nim

Szczerze...
Przeczytaj sobie raz jeszcze to co napisałaś... Ten związek był dość zawiły, cybersex z facetem, podejrzewałaś go, drugi telefon, nocne wypady...
Naprawde dużo przyjęłaś, podziwiam Cię, ja bym szybko zrezygnowała.
Jak zapomnieć?
Wspominaj tylko te najgorsze chwile, nerwy, kłótnie, Twoje podejrzenia, jego dziwne zachowanie itd.
Tylko w ten sposób będziesz mogła żyć bez niego, nie możesz rozpamiętywać tego co było trudne, bo w ten sposób będzie Cię bardziej bolało.
Widocznie to nie ten książe, trafisz na swojgo - zawsze sobie tak powtarzałam i wierzę w przeznaczenie, jeśli coś ma być to będzie...
Głowa do góry smile

3

alexa, chyba coś inaczej zrozumiałaś. To nie jej były miał cybersex z kolegą, tylko ona. I jestem zdania, że to nie autorka wątku wiele na siebie przyjęła, ale jej chłopak, czytając to wszystko!

Zachowałaś się niedojrzale. I nie ma na to wytłumaczenia. Jeżeli nie podoba Ci się, że Twój facet przesiaduje na czacie, rozmawiasz z nim o tym. Nie odwdzięczasz się wylewając żale koledze, opowiadając, jak Ci źle czy jak to się z narzeczonym rozstaniesz czy też - jeszcze lepiej - uprawiając wirtualny seks. Nie robisz tego wszystkiego, nawet, gdy Twój partner Cię rzeczywiście zdradza, choćby po to, żeby w razie rozstania mieć czyste konto i możliwość powiedzenia "Nie robiłam tego, co Ty".

Co teraz? Teraz pozostaje wyprowadzić się z mieszkania, uciąć wzajemne obrażanie się i nabrać rozumu na przyszłość. Zarówno w doborze mężczyzn - bo drugi telefon czy schowane przed Tobą prezerwatywy to nie są objawy wierności partnera - jak i we własnym zachowaniu.
Czasami trzeba niestety nieźle się przejechać, żeby zrozumieć swoje błędy i ich więcej nie powtarzać.

wiem to ja zawinilam i doskonale zdaje sobie z tego sprawe nie jestem swieta ale nie ma osob idealnych bylam poprostu za bardzo podejrzliwa i zazdrosna przez moja glupote zawalil mi sie swiat ale to lekcja na przyszlosc...brak zaufania to najgorsze co moze istniec...dziekuje za odpowiedzi...

5

polkana obczyznie napisał/a:

wiem to ja zawinilam i doskonale zdaje sobie z tego sprawe nie jestem swieta ale nie ma osob idealnych bylam poprostu za bardzo podejrzliwa i zazdrosna przez moja glupote zawalil mi sie swiat ale to lekcja na przyszlosc...brak zaufania to najgorsze co moze istniec...dziekuje za odpowiedzi...

A jak miałaś mu ufać skoro chował przed Tobą prezerwatywy  miał drugi telefon i łaził gdzieś po nocach? kto nie byłby podejrzliwy w takiej sytuacji?

wciaz do mnie pisze smsy wyzywajc mnie i tlumaczac ze jest niewinny i zostawil mnie bo jestem falszywa..wciaz o tym mysle ja go nie zdradzilam fizycznie...to byla tylko konversacja w internecie...wiem probuje sie wytlumaczyc ale nie wiem juz co mam myslec jesli jestem taka jak pisze i w to wierzy czemu mi wysyla czaly czas smsy codziennie...nie wiem jaki ma w tym cel..skoro twierdzi ze jestem najgorsza ze wszystkich czemu nie przestanie wypisywac...szczerze mowiac tak ja przymykalam oczy na jego czatowanie telefon i prezerwatywy i wszystko i jabym mu wybaczyla..planuje jechac do polski i zapomniec myslicie ze dobrze mi to zrobi??

7

fammefatale napisał/a:

A jak miałaś mu ufać skoro chował przed Tobą prezerwatywy  miał drugi telefon i łaził gdzieś po nocach? kto nie byłby podejrzliwy w takiej sytuacji?

Bycie podejrzliwym, a zbieranie "grzeszków" na własnym sumieniu to naprawdę dwie różne rzeczy. Jeżeli ma się podejrzenia, to jest cały wachlarz możliwości, od rozmowy po rozstanie, a nie jest żadnym rozwiązaniem odwdzięczanie się sobie nawzajem.

On teraz wysyła te smsy, bo odreagowuje. Naturalnym etapem po rozstaniu jest również złość. Tak jak i obojętność nie będzie niczym nadzwyczajnym.
Tłumaczenie się, że to nie była zdrada fizyczna nie będzie dla niego wielkim pocieszeniem, bo nie wiem, czy przypadkiem nie jest tak, że tym, co bardzo boli zdradzonych jest KŁAMSTWO, a nie sam fakt - za przeproszeniem - rozłożenia nóg.

i wszystko i jabym mu wybaczyla..

A i to niedobrze. Każdy człowiek powinien ustalić pewne granice, coś, czego nie chce wybaczyć. Dlaczego? Bo w ten sposób zachowujesz poczucie szacunku do siebie. Żeby nie dać się zranić czy wykorzystywać w nieskończoność.

Co do samego wyjazdu, to nie jest zły pomysł. Nabierzesz dystansu, przestaniesz odbierać smsy (zakładam), będziesz miała okazję ułożyć to sobie w głowie.

dziekuje Ci fammefatale za szczera opinie masz racje we wszystkim co piszesz..we wtorek jade do domu nabrac dystansu i przestac myslec..przy tym chlopaku stracilam szacunek do siebie moglabym zrobic dla niego wszystko wiem ze ja tu jestem winna wszystkiemu ale zaczynam myslec ze tak lepiej ze sie rozstalismy musze znow nabrac pewnosci siebie i odzyskac swa godnosc..

9

dziekuje Ci fammefatale za szczera opinie masz racje we wszystkim co piszesz..we wtorek jade do domu nabrac dystansu i przestac myslec..przy tym chlopaku stracilam szacunek do siebie moglabym zrobic dla niego wszystko wiem ze ja tu jestem winna wszystkiemu ale zaczynam myslec ze tak lepiej ze sie rozstalismy musze znow nabrac pewnosci siebie i odzyskac swa godnosc..

Jak to mówią Anglicy - "That's my girl!" (To właśnie moja dziewczyna) wink Tak trzymać. Myślę, że nawet, jeśli teraz trudno Ci w to uwierzyć, za jakiś czas sama będziesz zdziwiona, że mogłaś żyć w ten sposób.

co do tengo klamstwa to ja go nie oklamalam naprawde bylam z nim szczera do bolu i rozmowy tez byly na tematy ktore mnie bolaly...na zwiazek w internecie dal mi on sam pozwolenie.

zastanawiam sie wciaz czy on mi kiedykolwiek wybaczy to co zrobilam chce byc tylko z nim ale nie wiem czy to jest mozliwe..bardzo go kocham mimo wszystko co sie wydarzylo...chcialabym byc z nim znowu nie wiem czy sa jakies szanse..co o tym myslicie??

12

Moja droga, prawdopodobnie nie to chcesz usłyszeć, ale i tak to napiszę...
Nie jest możliwe,żebyście razem byli.
Zastanów się poważnie, czemu wam nie wyszło i czemu się rozstaliście i wysnuj z tego wnioski.
Zamyśl się nad tym poważnie.
I z jego, i z twojej strony to było bardzo niedojrzałe - wygląda na to, że nawzajem się oszukiwaliście i raniliście, a w taki sposób nic się budować nie da. Teraz najlepsze, co możesz zrobić, to uczyć się na błędach i więcej ich nie popełnić, uniknąć ich w nowym, dojrzalszym związku. Czego ci gorąco życzę.

Nota bene... czy to, że dał ci pozwolenie na internetowe znajomości, automatycznie oznaczało, że masz z tego pozwolenia korzystać i do tego stopnia? Jeśli ktoś da ci pozwolenie, żebyś kopnęła kota, to też to zrobisz...?

dziekuje pollyanna za opinie...mam straszne wachania i jestem w kropce czasami mysle ze dobrze sie stalo i za chwile ze chce jesz<cze raz sprobowac....jest ciezko i wciaz mysle o tym i o nim i nie wiem jak to bedzie...ale pojade do polski oczyszcze umysl nabiore sil ...mysle ze to mi pomoze...

14

Cieszę się, że nie obruszasz się za moją opinię, która nie była zbyt przychylna.
Myślę, że teraz naprawdę najbardziej ci potrzeba tego oczyszczenia umysłu - przefiltrowania paru rzeczy, spojrzenia z dystansem.
Taka świeżość spojrzenia może ci wiele dać.
Powodzenia!

pollyanna nie mam powodu obruszac sie na to co piszesz..naprawde mi pomoglas koniec z placzem co ma byc to bedzie czas pokaze czuje sie o wiele lepiej...a po wypadziev do polski zapewnie juz bedzie ok dziekuje ci bardzo

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » co zrobic zeby zapomniec o nim

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024