Mam na imię Ewa. Jestem żoną fajnego faceta oraz mamą ośmiolatka. Żyję sobie spokojnie poza granicami Polski, ale nie czują się spełniona. Trochę się ostatnio zagubiłam i staram się odnaleźć siebie na nowo, a nie jest to proste wśród ludzi o odmiennej kulturze i języku. Cieszę się, że znalazłam to forum- dodaje mi ono otuchy i odwagi. Dziękuję za to i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Witaj na forum, miło Cię poznać. ![]()
Witam kolejną netkobietę ![]()
Witaj ewka
Miło cię poznać
Nie czujesz się spełniona zawodowo czy rodzinnie.
Może powinnaś znaleźć sobie jakieś hobby- zdobienie przedmiotów, ogród itp .?
Zawsze byłam otwartą i pogodną osobą. Lubiłam poznawać nowych ludzi, rozmawiać, flirtować. Być w centrum życia. Teraz czuję się jak kretynka kiedy rozmawiam z innymi. Bariera językowa, ale raczej psychiczna. Nie mam problemów ze zrozumieniem np. spikera w radio, ale kiedy rozmawiam z kimś mój mózg po prostu nie przetwarza informacji
Nawet nie szukam pacy ponieważ boję się kompromitacji.
Myślę, że problem leży w braku pewności siebie (od zawsze) i stawianiu sobie wysokiej poprzeczki.
Zawsze byłam optymistką i nadal nią jestem. Po prostu jeszcze nie znalazłam rozwiązania problemu, ale szukam. Walczę o siebie. Jest na forum kilka ciekawych wątków. Właśnie czytam fragment książki umieszczony w sieci przez paulinę20 - jest rewelacyjny - dziękuję Paulinko.
Hobby jak najbardziej posiadam - fotografia, książki, gotowanie, internet ![]()
Witaj Ewo
masz swietny atavarek! Rozmawiając zawsze możesz poprosić o zwolnienie tempa, a nie udawać że rozumiesz. Dzieki pracy szybciej byś poznała język, głowa do góry
Gratuluję rodzinki
Podasz moze linka do kawałka książki na forum?? Jakie ksiązki Ciebie interesują?
niestety nie mam jeszcze uprawnień do wstawiania linków, ale był on w temacie rozpoczętym przez camilla:
# NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY (str.2)
# ? jak uwierzyć w siebie i odblokować się?
pozdrawiam