Witam wszystkich , mam problem nie wiem w jakim proszku wyprać wyprawkę dla mojego szkraba i kiedy kupowałyście wózeczek , łóżeczko dla dziecka? ja bym chciała już jestem w 8 miesiącu, ale w rodzina mówi, że to jeszcze za wcześnie nie lubię kupować na ostatnią chwilę. POMÓŻCIE ![]()
młoda_mężatka w każdym sklepie z produktami chemiczymi kupisz proszek dla dzieci zapytaj ekspediemtki a napewno ci doradzi. Nawet w supermarketach są działy z produktami dla dzieci i napewno coś wybierzesz. Co do lozeczka to ja już mam kupione a jestem w 7 miesiącu a wozek planujemy kupić że wrześniu miesiąc przed porodem. ![]()
sa takie przesady ze przed proodem nic si enie kupuje ani nie ustawia zeby nei zapeszyc
ja mysle ze 8miesiac to czas najwyzszy, przynajmniej na lozeczko i kipienie szmatek i poukladanie wsyztskiego, po porodzi enie bedziesz miala na to ani czasu ani sil a poz atym to co najwazniejsze to i ty bedziesz spokojniejsza wiedziac ze jestes jzu gotowa. obowiazkowo spakoj juz torbe do szpitala dla ciebie i dla dziecka(radze oddzielnie) niech stoi nawet i poltora miesiaca al elepiej za wczesnie jak za pozno.
powodzeni ![]()
ja tam w zadne przesady nie wierze... bylam w 5 mc juz mialm pelno ubranek i rozpoczynlam wielkiie kupoqwanie tak ze teraz jest 31 tc i jzu wszystko mam
zostal tylko wozeczek do kupienia i planujemy we wrezsniu kupic ![]()
Są proszki specjalne dla dzieci, ja też w takim prałam. Co do ubranek, kupowałam coś przez całą ciążę, nie jestem przesądna. Wózek dość szybko był kupiony i stał sobie w kąciku na maleństwo
Łóżeczko akurat dostaliśmy, a był to chyba 4 miesiąc ciąży. Więc kupuj kiedy chcesz, jeśli masz tylko ochotę.
Poza tym gratuluję przyszłej mamusi, czeka was wiele nie przespanych nocy, ale warto.
Skoro jesteś już w 8 m-cu, to już kupcie to łóżeczko i wózek. Bo za chwilę możesz jechac do szpitala i potem chyba mąż sam będzie robił te zakupy:) No i ciuszki pokukuj, tylko nie za dużo, bo dzidzia szybko rośnie. Wystarczy po kilka śpioszków, kaftaników czy body, może jakieś pajace. Ja na początku 8 m-ca miałam w sumie już wszystko i powoli pakowałam torbę do szpitala, bo bałam się, ze później nie zdążę. I torba stała i stała, bo smyki rodziły mi się po terminie:) Ale ja lubię dmuchac na zimne i później nie wypominac sobie, że mogłam to zrobic prędzej! Rodzinka chce może i dobrze, ale Ty nie musisz ich słuchac:)
JA za pierwszym razem polecam wypranie w płatkach mydlanych, potem możesz próbować w Proszki Dzidziuś albo Lovella. Na rynku jest troche proszków do prania ubranek dla niemowlaków. Potem dobrze jest wszyko wyprasowac dla takiego maluszka.
ja mam proszek do prania ubranek niemowlęcych Lovella, oraz z tego samego mleczko do prania ubranek i pieluszek
zobaczymy co będzie lepsze czy proszek czy może to mleczko ...
potem napisze co było lepsze ... ![]()
bella89, czy już przetestowałaś mleczko oraz proszek Lovela? Jestem ciekawa Twojej opinii:)
lovela_ela tak wypralam jedna czesc ubranek w proszku lovea a droga czesc w mleczku
i moge powiedziec ze i proszek i mleczko sa dobre ![]()
Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na moje pytanie.
Ela
Reprezentuję markę Lovela. W przypadku pytań, chętnie pomogę.
ja rowniez piore w proszku lovela i dla mnie jest super ![]()
a lozeczko kupowalam 3 miesiace przed rozwiazaniem a rozkladalismy je juz jakis miesiac przed ![]()
a wozek miesiac przed porodem ![]()
a co to za mleczko z lovelli?
14 2010-09-13 20:25:56 Ostatnio edytowany przez bella89 (2010-09-13 20:27:54)
kamila89 mleczko do prania z loveli to jest zamiast proszku
ja przetestowalm i proszek i mleczko z lovelli i jestm zadowolona ![]()
chcialm zoabzcyc czy bedzie jaksa roznica miedzy proszkiem a tym mleczkiem ...
wypralam czesc ubranek w mleczku a czesc w proszku i oba produkty jak dla mnie sa dobre
:)
teraz tylko lovelle bede kupowac ... ![]()
musze chyba tez zobaczyc na to mleczko, ciekawe czy ono jest delikatniejsze od proszku, czy na czym ta roznica polega...
kamila 89 tak jak pisalm roznicy nie ma i proszek i mleczko jest dobre
wiem bo testowalam
mleczko poprostu jest zastepca proszku, jezlei nie chcesz uzywac proszku mozesz uzywac mleczko ![]()
acha wiec nie ma roznicy poza konsystencją:) no to juz wszystko wiem;) dziekuje za info:)
spoko ![]()
Dziewczyny, receptura mleczka oraz proszku Lovela została opracowania z myślą o niemowlętach i najmłodszych dzieciach. Każdy z produktów zawiera łagodne, specjalnie dobrane, delikatne składniki. Mleczko i proszek mają delikatny, neutralny zapach, usuwają zabrudzenia, dobrze się wypłukują, nie wywołując podrażnień delikatnej i wrażliwej skóry niemowląt:) Są polecane przez Instytut Matki i Dziecka.
Dziewczyny, powracam do Was, by dowiedzieć się, czy jesteście już zarejestrowane w serwisie lovela.pl? Jeśli nie, to zachęcam do rejestracji, bo pierwsze 3000 zarejestrowanych osób otrzymuje od marki zestaw: próbkę proszku oraz czapeczkę i skarpetki dla maluszka. Z doświadczenia wiem, że zestawy te szybko są rozchwytywane, więc spieszcie się;) Promocja rusza lada chwila, 01.10.2010 o godz. 24:00 ![]()
Reprezentuję markę Lovela. W przypadku pytań chętnie pomogę:)
ja prałam w jelpie, a w 30 tygodniu to ja już miałam chyba wszystko kupione... ![]()
Takim proszkiem przeznaczonym dla dzieci jest też proszek Dzidziuś, którego swego czasu używałam, do własnych potrzeb nawet. Kiedyś kupowałam go w sklepie clearstore, bo mieli wyprzedaż 10 % na ten produkt. Na allegro pewnie też mozna go tanio zakupić.
JA za pierwszym razem polecam wypranie w płatkach mydlanych, potem możesz próbować w Proszki Dzidziuś albo Lovella. Na rynku jest troche proszków do prania ubranek dla niemowlaków. Potem dobrze jest wszyko wyprasowac dla takiego maluszka.
to jest bardzo dobry pomysł
ja również całą pierwszą wyprawkę prałam w płatkach mydlanych
a jeśli chodzi o zakup ciuszków to z powodzeniem w 6 miesiącu można juz zacząć
bo przynajmniej rozłożysz sobie zakupy na raty
bo chyba mało kogo dziś stać na zakup 1 wyprawki na raz
łóżeczko to kupiłam ok 8 miesiąca
a wózek na razie zamówiłam a odbiorę sobie po porodzie
bo podobno nie powinno się kupować dopuki nie ma dziecka na swiecie
a po drugie po co żeby zajmował miejsce
powodzenia
Witajcie ![]()
Ja na początek wszystko miałam wyprane w jelpie. Jeszcze w szpitalu okazało się że mała sie uczuliła. Zaczełam za rada położnej wszystko prać w płatkach mydlanych i było ok. Teraz od 6 m-ca piorę w dzidziusiu i dolewam ćwiartkę płynu do płukania dla dzieci silana sensitive, tyle tylko że zazwyczaj kupuje mi go mąż w Niemczech bo rzeczywiście jest lepszy jakościowo ![]()
Całuski
Ja używam Loveli. Ostatnio zaczęłam kupować zamiast proszku płyn do prania. Kupiłam też ich odplamiacz i po tym jak działa jestem pewna, że przy tej marce zostanę. Mam nadzieję, że jeszcze inne produkty wypuszczą na rynek. Wszystko chętnie wypróbuje.
Ja używam płynu do prania Loveli i gorąco polecam ![]()
Ja używam płynu do prania Loveli i gorąco polecam
Czy to płyn do stosowania dla alergików?
Czy to płyn do stosowania dla alergików?
Na butelce jest napisane ze jest hipoalergiczny ![]()
Ale typowo ale alergików chyba nie jest...
Mojego synka nie uczula ten płyn ![]()
Te dziecięce produkty, które mają atest i są hipoalergiczne mogą być stosowane u alergików z powodzeniem. Ten płyn Loveli jest dla dzieci od początku więc chroni na pewno delikatna skórę. Ja mam u siebie taki do kolorów.
przez pierwsze 3 miesiące prałam w proszku Lovela , a potem w proszku E ,a do płukania dodawałam płyn Kuschelweich biały
ciuszki łanie pachną ![]()
A ja wszystko pralam w arielu od samego początku, używałam tylko plynu do plukania dla dzieci, lenor sensitive. Mojemu synkowi nic nie było a nie uzywalismy wcale proszku dla niemowląt. Teraz corce szykujac ciuszki, wyprawke itp rowniez pralam tak samo, ariel i lenor sensitive
Mój chrześniak ma skórę skłonną do alergii także, trochę dmuchamy na zimne i zamiast wielokrotnych płukań po prostu chyba tez ekologiczniej wyjdzie taka lovela.
Spokojnie lovela jest dobra od tych pierwszych dni życia. ja mam jedno dziecko z silną alergią zarówno pokarmową jak i skórną. Zanim zaczęłam prać w tym proszku zrobiłam próbę i nic się nie działo. Tak więc nie zmieniałam na żaden inny.
Lovela dla alergików jest dobra w każdym etapie życia. Sama jestem alergikiem i używam jej na ubrania swoje i synka. Ogólnie balabym się dla dziecka używać preparatów nie przeznaczonych dla dzieci i bez atestów.
Ostatnio w szpitalu będąc na dyżurze jeden z pediatrów swobodnie wypowiadał się na temat loveli dla dzieci u których pojawia się wysypka związana z uczuleniem.
A Biały Jeleń?
Jeśli chodzi o preparaty dla niemowlaków to myślę, że każda mama poleci Jelp. jest to chyba najlepszy proszek do prania dla małych dzieci. Można jeszcze spróbować z proszkiem Dzidziuś. jest trochę tańszy od Jelp-a. A tak w ogóle to polecam zakupy w sieci, gdyż tam jest znacznie taniej. Dobra i ciekawa oferta preparatów znajduje się w sklepie e-chemia. Z tego sklepu przetestowałam również ekologiczny proszek do prania Celina. Jest to produkt ekologiczny, bez fosforanów. Nie przetestowałam go jednak na bardzo małym dziecku. Ubranka mojej 5 letniej córki piorę w nim regularnie.